Питанки от новак

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Питанки от новак

Мнениеот kaleksi » Сря Апр 02, 2008 5:42 am

Здравейте,
поздрави на всички от форума, има доста какво да се прочете но не намирам отговор на въпросите ми.По принцип съм си фен на шосейките и досега съм си карал само това (16"КТМ(tour de'europe) и катоми умаля един Drag). Сега съм студент в софия и попаднах на добра орефта za RAM HT1 2ра ръка.Взех до да си цъкам из града и по 4ерно.та...
1)
Не ми е удобно за въртене (да не изпусна 188 ,~75кг мерки, рамката е 18''). колко трябва да ми е висока седалката, и коло трябва да изправям крака? Поради което се изморявам страшно бързо, като вземам под внимание че не съм карал сериозно от година, а навремето 100км шосе ги ядох за 3 часа и малко.
2)
Коллото е купувано май кум 2005та штото е със бяла вилка ТТ, SRAM 3.0+mx2 disk. курбелите май са сменяни, сега са няккви Шимано но изглеждат ок, а също предполагам 4е накладките са лепени щтото сега мн дебели, с неравни повърхности и форма и не спират.
Вилката не и работи прелоуда, и е мн твърда.
Какво трябва да сменя за да не ми прави проблеми колелото , и куде около студентски има сервиз?
3)Какво мога да си позволя да правя с колелото (естествено КросК), колко мога да го мъча?
kaleksi

Рейтинг: 1165

Мнениеот Yavkata » Сря Апр 02, 2008 6:20 am

Добре дошъл във форума :agree:
1) Най -полезно за теб ще е да прочетеш статиите от сайта "Как да настроя правилно байка си" и някои други около тях.
2) Имаш богат избор-
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.p ... c&start=30
Аз лично съм доволен от обслужването в новия магазин/сервиз в Дървеница.
3)НТІ е предвидена за ХС
4) Имаш ЛС :)
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Re: Питанки от новак

Мнениеот Alpina » Сря Апр 02, 2008 6:57 am

kaleksi написа:Здравейте

Здравей

kaleksi написа:1)
Не ми е удобно за въртене (да не изпусна 188 ,~75кг мерки, рамката е 18''). колко трябва да ми е висока седалката, и коло трябва да изправям крака? Поради което се изморявам страшно бързо, като вземам под внимание че не съм карал сериозно от година, а навремето 100км шосе ги ядох за 3 часа и малко.

Това би трябвало да знаеш как да го направиш, но все пак
http://www.mtb-bg.com/articles/ar067.htm

kaleksi написа:2)
също предполагам 4е накладките са лепени щтото сега мн дебели, с неравни повърхности и форма и не спират.

Сменяй ги бързо...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот kaleksi » Сря Апр 02, 2008 12:26 pm

Благодаря за светкави4ния отговор - 7:20 am :)
kaleksi

Рейтинг: 1165

Назад към Общ форум