Вилка Золум - Мега Тунинг

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Мнениеот TeDo_BaPHa » Сря Апр 02, 2008 9:28 pm

Или по-добре тук 3а да ра3берат и другите ;) :beer:
ЗаЩото и на мен ми е интересно честно ка3ано
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Yavkata » Чет Апр 03, 2008 6:22 am

Там откъдето е изровена тази тема има още доста такива, включително и с отговор на въпроса за разглобяването. ....Ама айде...
Махаш гайките отдолу на ботушите(ключе 10 ако или 12, не помня вече).Със 5 шестогран развиваш лапите. Махаш тапите отгоре, и изтърсваш на един вестник или парцал карантията от вътре. Изпадат някоя и друга пружина , парчета пластмаса, парчета гума. Ако ти създава проблем някоя от гайките на ботушите трябва да подпреш шиша от вътре с някаква тояга за да му държиш контра, това важи и при сглобяването.
След като си разглобил всичко, почистваш старателно и прибираш частите в някое чекмедже. Така заемат по -малко място и не ти създават ядове. И си купуваш вилка която става и друго освен за "гъзария".
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот GOA » Съб Апр 05, 2008 1:39 pm

Vampirez,
ако още си с онази камила си кажи за да те светна какво точно се получава с такива пинизи и до къде може да се стигне ;).

Ако разчиташ, че ще бъдеш екстремист като си купиш DH рамка ще си просто поредния дришльо в парка с колело за 5-6к. С дизел или подобна рамка никога няма да се научиш да караш, само ще се возиш. Но техниката е друг топик.

Конкретно за зума - аз съм 100 и първия философ.
За по-хубава вилка очевидно трябват повече пари или повече акъл+знания. А ти като нямаш и 2те... къде отиваш може би?
Послушай скримбоя с косачката. Слушай го през 2-3 месеца - разглобяваш, чистиш, мажеш, сглобяваш. През ден-два мажеш тръбите. Ако можеш си слагаш като него дълги маншони.
Това нещо го наричат редовна профилактика, която е необходима за подобни вилки. Разликата с неподдържани е огромна.

Windstream написа:А иди сравнявай сега жабарския толуп с това жълтурско недоносче което ти ползваш, колко предни баланса мислиш че ще изкараш преди да ти се откъртят ботушите/короните?

Ти колко изкара ? Един поне имаше ли?
Аз бая си поиграх така с BB7, 8" на ZOOM CH 650DH.
Не ставаше нищо друго, освен преден баланс :) .

Все още не съм попадал на по-универсална вилка от въпросният "боклук". За нищо не е най-добрата, но става за всичко 1временно.
Интересно защо е най-разпространената вилка сред евтините като за нищо не става... :dunno:
Downhill by car.
Лопа ти прожината на амортесиора.

|-|
Аватар
GOA

Рейтинг: 1637

Мнениеот TeDo_BaPHa » Съб Апр 05, 2008 6:07 pm

GOA написа:Интересно защо е най-разпространената вилка сред евтините като за нищо не става... :dunno:

3аЩото е като на големите батковци ;)
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот Alpina » Съб Апр 05, 2008 6:45 pm

Мда, когато си купувах колелото и след това гледах някакъв филм със FR и DH си казах, "бах и мойта вилка е такава, и мойто колело е със люлеещо рамо, и аз имам дискова спирачка" (Drag The Bomb) естествено без грам да разбирам...

Tа тази вилка е уникална по това, че е двукоронна и изглежда масивна в очите на неразбиращ, което явно е добра стратегия от гледна точка на производителя.

Ама пък колко лесно се почистваше, без да я зарглобяваш, не е истина :)

На по-късен етап си взех твърдак :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот V8 » Нед Апр 06, 2008 12:40 pm

GOA написа:
Windstream написа:А иди сравнявай сега жабарския толуп с това жълтурско недоносче което ти ползваш, колко предни баланса мислиш че ще изкараш преди да ти се откъртят ботушите/короните?

Ти колко изкара ? Един поне имаше ли?
Аз бая си поиграх така с BB7, 8" на ZOOM CH 650DH.
Не ставаше нищо друго, освен преден баланс :)
Diggin' up bones (digging up bones), I'm diggin' up bones (digging up bones), Exhuming things that's better left alone... Колко изкарах с кое, с танкистките вилици ли? Ми не един и два, и си държат още, ма то това си се очаква - едно че са правени да държат на идиотски изпълнения, и друго че при закопчаване на предната спирачка вилицата се сгъва почти на половина (меки пружини и силна компресия) тъй че тоя кофти усукващ момент горе при короната доста отслабва.

Все още не съм попадал на по-универсална вилка от въпросният "боклук". За нищо не е най-добрата, но става за всичко 1временно.
Интересно защо е най-разпространената вилка сред евтините като за нищо не става... :dunno:
Ами ти сам си отговори защо - защото е евтина, изглежда масивана и здрава, и върши добра работа за това което е. Аз лично за по-екстремни изпълнения не бих й вярвал щото просто не е изчислявана за тях, но все пак кожите са си ваши, байковете също ;)
Sometimes it's entirely appropriate
Изображение
to kill a fly with a sledge-hammer!
Аватар
V8

Рейтинг: 1800

Предишна

Назад към Веломеханик