Опитаха се да ми открадната колелото (F6)

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот ZyclonB » Пон Апр 28, 2008 9:50 pm

Па ако си с една ръка и сляп с двете очи ---хептен немаш шанс
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Рейтинг: 1558

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Пон Апр 28, 2008 9:58 pm

VALKS написа:Питам дали ако почна да върта бързо имам шанс да избягам на някой, който е решил, че моя байк вече ще е негов.

Важното е да не спираш с колелото. Веднъж спрял, с колелото не можеш да потеглиш по-бързо от човек, който се затича след теб.
Кротко планинско колоездене :: Изображение
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Рейтинг: 2000

Мнениеот borislav » Пон Апр 28, 2008 10:01 pm

ZyclonB написа:Па ако си с една ръка и сляп с двете очи ---хептен немаш шанс

...и ако си в инвалидна количка...
Стига глупости
Аватар
borislav

Мнениеот PtD » Пон Апр 28, 2008 11:16 pm

Тук следва да се прилага системата с цветните кодове - зелено, жълто, оранжево и червено. Така по-трудно могат да ви изненадат.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот ZlatnataChovka » Вто Апр 29, 2008 1:00 am

Благодаря на всички за дискусията.

Първоначално бях пуснал темата като мнение в темата за откраднати велосипеди, но админите предпочетоха да е отделна тема - вярвам, че така е по-добре; но се надявам, че никой не се е издразнил от факта.

Мерси още веднъж за съветите и много благодаря на niggadick за споделената история, частично подобна на моята.

Определено случилото се + тази тема ще завишат бдителността ми по отношение на субектите около мен; както и средната ми скорост по принцип ;)

VALKS, ДА, ако в момента, в който го бях видял веднага бях се набрал максимално ВЕРОЯТНО можех да избягам (от друга страна, след, като вече се е изравнил с мен, можеби можеше пак да изреагира и да опита да ме бутне); но все тая... да кажем, че можех да избягам - но НЕ РЕАГИРАХ АДЕКВАТНО в първия момент (А и нямаше как да знам на секундата, че тоя изведнъж ще издивее тотално). Точно за това и казвам, че вече вниманието ми е завишено ПО ПРИНЦИП. Иначе, технически, естествено е, че тичащ човек може да развие (не знам точната цифра) но ще да е 15-20+ км/ч. С колелото като се набереш с 35-40 - е ясно, че ще го издухаш - проблема е имено с навременната реакция първо; и второ с ускорението до съответната скорост. Пешак може да се ускори до 12-14 км/ч за 2-3 секунди и до към 20 км/ч за 4-5 секунди; а с колелото до 20 км/ч особено в някой ситуации (наклон, умора и разсеяност, дъжд и мокри релси в това число :) ) - може да отнеме повече време.

Темата е дълга и разбирасе, всяка ситуация има своята индивидуалност. А ножа ми беше в джоба защото идвах от планината; иначе в града не карам с него. Но, мисля, че идеята за НЯКАКВА самозащитна мярка, която да носиш по всяко време е логична - друг е въпроса до колко изпълнима е. Предполагам е въпрос на навик.

А, да, последно - някой питаше на колко години съм - на 25, но не съм хич особено едър; а и не изглеждам много белокос; освен това бях с раница (тоест - по трудно-подвижен); а колелото ми поради цвета на рамката може да е изглеждало по-скъпо отколкото е за тези изроди. А може и хич да не са отбирали - абе, не знам.

Знам само какво ще направя, ако видя пак СЪЩИЯ изрод :crazy:
Луд съм! Аз, ако не бях луд, до сега да съм откачил...
Аватар
ZlatnataChovka

Рейтинг: 1306

Мнениеот bikerider » Вто Апр 29, 2008 8:51 am

Какво? :popcorn:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bobi124 » Вто Апр 29, 2008 9:52 am

Бахти наглите са станали тия наркомани.
bobi124

Рейтинг: 1262

Мнениеот Dravceto » Вто Апр 29, 2008 11:16 am

Наркомани са батка, неможеш никога да предвидиш както може да направят...

Пич поздравления че си се овладял! Искарал си голям късмет че зад теб не е имало трамвай защото както са били и мокри линиите не се знае какво е можело да стане...

Един съвет от мен не карайте късно вечер, защото точно това чакат тия мизерници някой пич да мине с велосипеда да го натупат и после да продадат колело, което струва 1000лв за 1 доза...
Изяж бобър, спаси дърво !
Аватар
Dravceto

Рейтинг: 1960

Мнениеот naso » Вто Апр 29, 2008 3:28 pm

бой му е майката малко повече агресия тряя да има и много да не се подмоткваш на 2 на 3 го згъваш в кофата и продължаваш се едно нищо не е станало.
naso

Рейтинг: 1993

Мнениеот lanzz » Вто Апр 29, 2008 4:16 pm

аха, с едната ръка стиска колелото, за да не си "тръгне" нанякъде (като се има предвид, че са били двама), а с другата си прави оригами по кофите... мъдър съвет.

според мен човката е постъпил достатъчно адекватно предвид ситуацията. и определено е добре, че не се е сетил че носи нож.
Аватар
lanzz

Мнениеот yahutu » Вто Апр 29, 2008 4:56 pm

Тряяше да му смачкаш главата, как ше те бута от колелото :crazy: . Добре че не са успяло да го вземат и си ОК - това най важното!
Flesh Bike Team :finger:
Аватар
yahutu

Рейтинг: 1089

Мнениеот Alpina » Вто Апр 29, 2008 5:01 pm

Хайде стига с това трябваше.

И аз след една лека катастрофа си казвах - трябваше, но е факт, че в такива ситуации и моменти, колкото и да си запазил самообладание, трябва да пресметнеш хиляди неизвестни.

Трябваше да ги почне и ако едини извади пистолет и му отнесе главата?

Или още по-вероятния сценарии, докато се занимава с единия, другия да му вкара нож в някой от бъбреците...

Деа, хайде стига с това "трябваше"!!!

Каквото е трябвало, го е направил. Иначе сега нямаше да може да пише тук, или щеше мястото на тези постове са е в темата за откраднати колела.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот botroid » Вто Апр 29, 2008 9:36 pm

Ако карате предимно сами, има няколко важни неща, които е препоръчително да спазвате.
1. Да не карате със скъпи колела (например с такова над 500 лв.)
2. Да не е боядисано с крещящ и грабващ окото цвят (например "чудовищното зелено" на РАМ. Както и да не е шарено и с ярки надписи, както рамките на Скот например.
3. Не е излишно да се носи нож, но такъв носят и бабаитите и почти всеки циганин. Така че, ножа не ви гарантира, че ще уплашите някой, особенно ако ножа ви е по-малък от неговия. Ако сте тренирали армейски бой с ножове и малък нож ще ви свърши работа де :)
4. Абе най-важното е колелото да не бие на очи. Така не изглежда толкова примамливо и не насочва излишно погледите и вниманието на лошите хора по пътя.
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот Alpina » Вто Апр 29, 2008 9:45 pm

:D :D :D

Да взема да си го продам или хвърля направо, ако може и аз с него да замина...

:rofl: :rofl: :rofl:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Neth » Вто Апр 29, 2008 9:52 pm

botroid написа:Ако карате предимно сами, има няколко важни неща, които е препоръчително да спазвате.
1. Да не карате със скъпи колела (например с такова над 500 лв.)
2. Да не е боядисано с крещящ и грабващ окото цвят (например "чудовищното зелено" на РАМ. Както и да не е шарено и с ярки надписи, както рамките на Скот например.
3. Не е излишно да се носи нож, но такъв носят и бабаитите и почти всеки циганин. Така че, ножа не ви гарантира, че ще уплашите някой, особенно ако ножа ви е по-малък от неговия. Ако сте тренирали армейски бой с ножове и малък нож ще ви свърши работа де :)
4. Абе най-важното е колелото да не бие на очи. Така не изглежда толкова примамливо и не насочва излишно погледите и вниманието на лошите хора по пътя.

Ми на теория да,обаче на практика 1 като е надрусан,не прави особена разлика между байковете той ще вземе квото и да е и байк за 70 лева да е ще се опита да го вземе,че да се добере до поредната доза.За хора,които са просто крадци горе долу важи,и все пак е трудно да се постигне.Абе като цяло си е страшно да имаш нещо хубаво тук =/ То половината ти време за нещо,което трябва да ти носи само щастие и хубави моменти ти минава в нерви.
Learn as if you will live forever,Live as if you will die tommorow.
Аватар
Neth

Рейтинг: 1440

Мнениеот CYBER » Вто Апр 29, 2008 10:09 pm

Сега вече малко късно се включвам в темата...

Та тия двамата,инсценирали театъра,са известни в този район и са наистина МНОГО опасни,откраднаха телефоните на 2 кози от училище (Немската гимназия,в този район) и според мен трябваше да викнеш полиция шит :) иначе наистина добре си постъпил в ситуацията ;)
CYBER

Рейтинг: 1539

Мнениеот yahutu » Вто Апр 29, 2008 10:45 pm

ми дайте ше им направим една клопка:
пускаме някаф малак с яко колело да брамчи през нощта в района, идват онея тичащите и искачаме с металните тръби от ъглите ;)
Flesh Bike Team :finger:
Аватар
yahutu

Рейтинг: 1089

Мнениеот Alpina » Вто Апр 29, 2008 10:48 pm

Нали, колкото се направи хайка покрай колелото на Метал Вкусното :idea:
Стига глупости ;)
Последна промяна Alpina на Вто Апр 29, 2008 10:48 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Antares » Вто Апр 29, 2008 10:48 pm

Не виждам какво повече може да се каже по тази тема. Освен повечето от вас да си чешете езиците и да давате акъли, които недай си боже някой да послуша - друго не се прави. Ножове, газови пистолети, боксове, спрейове... пълни глупости. Най-мъдрото решение за подобна ситуация е "avoid contact". А който иска да се прави на супермен - изглежда има едно колело в излишък...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот rarekin » Вто Апр 29, 2008 11:01 pm

"Confront your enemies, avoid them when you can
a gentleman will walk but never run" :)
rarekin

Мнениеот bikerider » Вто Апр 29, 2008 11:02 pm

@rarekin: сам си го изпроси :):agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот HellBurn » Вто Апр 29, 2008 11:33 pm

Според мен е много глупаво в такъв момент да нападнеш, защото не знаеш какъв идиот и психопат е този, който стои срещу теб! Според мен си запазил добре самообладание. Когато ми откраднаха колелото на мен, след това и аз си мислех е как можех да му кажа на единия нещо за колелото, той да го загледа да одаря другия и т.н.........
Най-доброто решение за мен е като видиш някакъв такъв съмнителен кретен да бягаш бързо!!!
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Рейтинг: 1141

Мнениеот ZlatnataChovka » Сря Апр 30, 2008 1:33 am

@HellBurn - Именно. Настрана от всеки, по-далече от странници и много далече от ненормалници му е майката явно. То си е ясно, де. Между другото (глупаво, зная), не съм си давал сметка колко лесно може някой да те свали от колелото ако го оставиш да се разположи удобно за тази цел. Това може да послужи като предупреждение за всички (то, сигурно повечето байкъри си карат с едно на ум отдавна, де). Абе - смело напред и т'ва е!
Аватар
ZlatnataChovka

Мнениеот bikerider » Сря Апр 30, 2008 8:51 am

ZlatnataChovka написа:Настрана от всеки, по-далече от странници

Това е типичната философия на градския жител , така че би трябвало по инстинкт да го практикуваш. Моя съвет към теб е да избягваш конфликти, за да не се озовеш с нож в корема в спешното и да наблегнеш на превантивните възпиращи мерки. Малко психология никога не е излишна, особено ако е насочена срещу болни и предвидими хора като наркоманите.
Аватар
bikerider

Мнениеот Dravceto » Сря Апр 30, 2008 11:30 am

Предполагам помните какво се случи в центъра на София скоро.... дето някъв ненормалник наръга двете момчета едноното дори почина :bawling: Затова настрана от всякъкви странни субекти....
Изяж бобър, спаси дърво !
Аватар
Dravceto

Рейтинг: 1960

Мнениеот BulgariaNadVsi4ko! » Сря Апр 30, 2008 11:34 am

Като заговорихме за наркомани и са сетих за темата за за LSD-то и веднага ми дойде на ума ,че Алберт Айнщайн те е преследвал надрусан и си е въобразявал ,че говори на другия наркоман :D :rofl:
Аватар
BulgariaNadVsi4ko!

Рейтинг: 965

Мнениеот ZlatnataChovka » Сря Апр 30, 2008 11:43 am

Или пък наистина са се гонили - защото са се скарали кой от двамата да е Айнщайн :D
Аватар
ZlatnataChovka

Мнениеот SpawnY » Сря Апр 30, 2008 12:52 pm

винаги ще има хора които неразбират че света по които варват е подобен на GTA :flamethr:
Аватар
SpawnY

Рейтинг: 1203

Мнениеот {sharky} » Пет Май 02, 2008 8:41 pm

Преди 3-години и на мен ми откраднаха едно колело. :bawling:
Бяхме с един приятел в Западния парк, и бяхме покарали малко
и на връщане (от към страната Люлин 6) 2-ма налкомани ни срещнаха и ни казаха
дайте да покараме малко, и ние НЕ! неможе сега бързаме те ни казаха за никаде
не бързате единия ме бутна от колелото (за малко да падна в реката) а моя приятел си изяде шамара.
И те си набиха къмшиците зех едно паве, но не стигна до главата МУ :(!:. Побягнахме към родитилите на приятелят ми,
те се обадиха на полицията тя дойде за 5 минути, а за 5-минути
немогат да стигнат много далеч... незнам
защо не влезнаха в парка да ги потърсят, сигурно ги е мързяло защото не бяха с МОТОРИ. После ни викаха
3-месеца да даваме някакви показания
И винаги имам 1-но на УМ, в секи момент! И от тогава чак започнаха да идват патрулките :(!:
Дразя се, че чак като стане някоя беля тогава се взимат мерки.
Но тека и колелата не се намериха, но и ние нямаше какво да направим тея НАРКОМАНИ бяха на по 20, 25
Аватар
{sharky}

Рейтинг: 1980

Предишна

Назад към Общ форум