Благодаря на всички за дискусията.
Първоначално бях пуснал темата като мнение в темата за откраднати велосипеди, но админите предпочетоха да е отделна тема - вярвам, че така е по-добре; но се надявам, че никой не се е издразнил от факта.
Мерси още веднъж за съветите и много благодаря на niggadick за споделената история, частично подобна на моята.
Определено случилото се + тази тема ще завишат бдителността ми по отношение на субектите около мен; както и средната ми скорост по принцип
VALKS, ДА, ако в момента, в който го бях видял веднага бях се набрал максимално ВЕРОЯТНО можех да избягам (от друга страна, след, като вече се е изравнил с мен, можеби можеше пак да изреагира и да опита да ме бутне); но все тая... да кажем, че можех да избягам - но НЕ РЕАГИРАХ АДЕКВАТНО в първия момент (А и нямаше как да знам на секундата, че тоя изведнъж ще издивее тотално). Точно за това и казвам, че вече вниманието ми е завишено ПО ПРИНЦИП. Иначе, технически, естествено е, че тичащ човек може да развие (не знам точната цифра) но ще да е 15-20+ км/ч. С колелото като се набереш с 35-40 - е ясно, че ще го издухаш - проблема е имено с навременната реакция първо; и второ с ускорението до съответната скорост. Пешак може да се ускори до 12-14 км/ч за 2-3 секунди и до към 20 км/ч за 4-5 секунди; а с колелото до 20 км/ч особено в някой ситуации (наклон, умора и разсеяност, дъжд и мокри релси в това число

) - може да отнеме повече време.
Темата е дълга и разбирасе, всяка ситуация има своята индивидуалност. А ножа ми беше в джоба защото идвах от планината; иначе в града не карам с него. Но, мисля, че идеята за НЯКАКВА самозащитна мярка, която да носиш по всяко време е логична - друг е въпроса до колко изпълнима е. Предполагам е въпрос на навик.
А, да, последно - някой питаше на колко години съм - на 25, но не съм хич особено едър; а и не изглеждам много белокос; освен това бях с раница (тоест - по трудно-подвижен); а колелото ми поради цвета на рамката може да е изглеждало по-скъпо отколкото е за тези изроди. А може и хич да не са отбирали - абе, не знам.
Знам само какво ще направя, ако видя пак СЪЩИЯ изрод

Луд съм! Аз, ако не бях луд, до сега да съм откачил...