Вилката написа:Зададох въпроса, защото КАТ(контрол на автомобилния транспорт) не могат да направят нищо извън републиканската пътна мрежа, не им е в правомощията. Те могат да спират нерегистрираните АТВ по пътищата, но до там (друг е въпросът, че те и това не винаги правят).
А на теб проблемът не ти е в това. Гледам, че си от Велинград, и разбирам каква ти е болката, но в случая КАТ и арменския поп ще ти помогнат еднакво. И докато ти плачеш във форума и псуваш КАТ, те ще си карат, и единствено при слополука ще можеш да се намесиш. Правила против тия машини трябва да се търсят на др. места - закони за горското стопанство (не знам има ли такъв), правилници в паркове и резервати и т.н.
От страна екология трудно ще ги засегнеш. По скоро някакви правила, за защита на туристите... Абе картинката е много размита.
Едит: @gatof: За регистрация трябва документ за хомологация на МПСто, издаден от производителя, който после отнасяш в някаква комисия по стандартите в БГ, която трябва да го завери. Всеки производител има модели, годни за регистрация.
gatof написа:тревата се изравя доста брутално , както се изравя и от DOWNHILL гумите
bikerider написа:gatof написа:тревата се изравя доста брутално , както се изравя и от DOWNHILL гумите
ПЪЛНА ЗАБРАНА НА ГУМИТЕ!!!
Мамицата им гумена ще затриват природата!!! Никви гуми, само по джанти и капли трябва да се кара.
Пич ти или си малоумен или си крещящо малоумен. Почвата я изравят хората, не возилата им.
parapiteka написа:Да обидите и квалификациите ги умеем най добре.
Предпочиртам някой да ми говори така срещу дясната ми ръка а не защитен от Мрежата.
Просто разговаряме и споделяме това е ФОРУМ и това е смисъла му разни мнения и хора, а не да се обиждаме моля ви
parapiteka написа:Въпрос на интелектуален избор бих казал даже.
parapiteka написа:Но това е в гората приятелю; където си караме колелата; разхождат се баби и деца
bikerider написа:parapiteka написа:Въпрос на интелектуален избор бих казал даже.
Напълно съм съгласен - точно това казвам и аз. Въпрос на личен избор е дали да контриш по завоите или да се спускаш щадящо. Въпрос на личен избор е дали да караш спокойно ATV-то или да риеш почвата с бясна газ.
От ATV-то не зависи нищо. Нито от колелото. Ама иди го обясни на лумпени като тоя gatof, оно си дудне колкото да не зАспи...
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта