Тези мисли се въртят главно от сметките за изхарчените за газ пари, времето, което губя по светофари, задръствания (е, не са като в София, но все пак...). И предвид, че почти всеки ден пътувам, везната клони към положителен отговор на въпросите на тая тема в главата ми.
Карал съм до момента (макар и в рамките на 300-400метра) спортен мотоциклет и скутер (малко повече) - съответно 250cc и 50сс. Повече клоня към пистов мотор. Главния фактор е стойката върху му - със скутер все си мисля, че ще ме боли гърба, неудобен ми е, завиването е неудобно и т.н. Спортния мотоциклет по ми се струва добър вариант - както заради позата, която заема ездача, така и заради факта, че в карането му има някой (макар и не до толкова много) прилики с язденето на велосипед. Друг важен фактор да се спра именно на пистов мотор е този, че на ден ми се налага да изминавам по-големи разстояния от 50км. И може би на последно място - вида.

Предвид, че нямам дори нужната категория, като за първи мотоциклет съм се спрял на 125 кубикова Aprilia RS. В това отношение ме ограничава също и бюджета ми - за екипировка (която е задължителна) и мотор мисля да отделя до 2500-2700лв.
Въпроса ми е ориентиран главно към хората, които имат някакво понятие и се занимават с подобни неща. Понеже не разбирам много от покупки на мотори - същата ли е практиката, както с авотомобилите - по-евтини ли са навън, от къде е най-добре да се вземе и т.н.
За момента се ограничавам само с този форум, моторджийския все още го разучавам.
Благодаря предварително.