Окомплектовка на рамка Specialized Sx Trail

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Сря Мар 12, 2008 9:24 pm

stroker написа:Проблем ли ще бъде ако сложа 175мм курбел на тази рамка(Принципно я дават за 170мм)?
Слагай си 175 нямаш грижи.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот stroker » Вто Мар 18, 2008 7:27 am

Отново малко up на темата....
За спирачки чакам juicy 7 :) (не бяха най-желаните спирачки,но ще ги видим какво струват :) )
Въпросът ми е такъв: Тъй като спечелих търг за главини, дерайльор и дискове шимано сейнт искам да попитам дали тези дискове сейнт могат да работят с метални накладки(каквито предполагам са на авид накладките)?Защото не ми се купуват преходници от сентърлок към 6 болта.
Друга дилема ще бъде кой дерайльор да избера ,тъй като вече съм платил команди и дерайльор Х.9,а сега спечелих търг в който имаше и заден дерайлиор сейнт,така че едното от двете ще трябва да продам.Надявам се да помогнете в избора ми :) .
Сега остана големия проблем с шините!Никой не чух за мнения относно френските шини МАСН1.Сега гледах в чейнриакшън че мога да взема мавик ех721 за около 65лв,като тук са 89лв(ако разбира се от форума се прави поръчка и доставката ми излезе без пари).
Въпросът ми е заслужават ли си мавика пред МАСН1(имам в предвид модела от 45лв),като се има в предвид че цената на едните ще бъде минимум 65,а другите мога да ги взема за по 32лв едната?
Останаха ми от по едрите неща само курбели,като сега гледам(и се моля :) ) за едни шимано сейнт,който обаче са само с един венец(40) ,а аз искам два + башгард.Мога ли на такъв курбел да сваля този венец и да взема други два ,които да могат да се монтират на тези курбели?
edit:Предполагам касетите на срам са съвместими с задната главина сейнт?A и се надявам да мога да сложа главина сейнт на моита рамка?
Благодаря
stroker

Рейтинг: 1842

Мнениеот Capoeira » Вто Мар 18, 2008 9:32 am

най-големият няма да рече най-евтиният.
Например тук
http://www.actionsports.de/Forks-Rear-S ... 10101.html
AM2 ''07 279EU(558лв.)
a тук
http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1118
AM2 '07 839.20 лв.
е нещо не ми излизат сметките каква е тази доставка от 300лева бре д не ги карате с ескорт от там една по една.
Да не говорим че ти като търговец неси задължен да купуваш стоката си от едно място просто намираш къде тя е по ефтина но без компромиси с качеството и я взимаш. Това че българските търговци ги мързи да си раздвижат сивите клетки и малко задниците не е оправдание.
За това пак призовавам
"За бога братя, не купувайте"
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот flex » Вто Мар 18, 2008 9:44 am

stroker написа:дали тези дискове сейнт могат да работят с метални накладки(каквито предполагам са на авид накладките)

Да могат да се използват с метални накладки

stroker написа:?Защото не ми се купуват преходници от сентърлок към 6 болта.

Това не е обикновен центърлок (за който преходник има), а oversize центърлок (за който преходници към 6 болта не съм виждал)

stroker написа:Друга дилема ще бъде кой дерайльор да избера ,тъй като вече съм платил команди и дерайльор Х.9,а сега спечелих търг в който имаше и заден дерайлиор сейнт,така че едното от двете ще трябва да продам.Надявам се да помогнете в избора ми :) .

Аз бих купил Светеца без да се замисля. На 2 пъти инцидентно се закотвям в участък от плаващи камъни с цялото ми тегло ~100кг и не е мръднал. Отговаря на моите критерии , а на твоите ?

stroker написа:Сега остана големия проблем с шините!Никой не чух за мнения относно френските шини МАСН1.Сега гледах в чейнриакшън че мога да взема мавик ех721 за около 65лв,като тук са 89лв(ако разбира се от форума се прави поръчка и доставката ми излезе без пари).
Въпросът ми е заслужават ли си мавика пред МАСН1(имам в предвид модела от 45лв),като се има в предвид че цената на едните ще бъде минимум 65,а другите мога да ги взема за по 32лв едната?

Определено Мавик.

stroker написа:edit:Предполагам касетите на срам са съвместими с задната главина сейнт?A и се надявам да мога да сложа главина сейнт на моита рамка?
Благодаря

Аз в момента съм с главина Saint + SRAM касета + XT верига , така че определено мога да кажа че са съвместими.
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот stroker » Вто Мар 18, 2008 10:32 am

flex написа:
stroker написа:дали тези дискове сейнт могат да работят с метални накладки(каквито предполагам са на авид накладките)

Да могат да се използват с метални накладки

stroker написа:?Защото не ми се купуват преходници от сентърлок към 6 болта.

Това не е обикновен центърлок (за който преходник има), а oversize центърлок (за който преходници към 6 болта не съм виждал)

stroker написа:Друга дилема ще бъде кой дерайльор да избера ,тъй като вече съм платил команди и дерайльор Х.9,а сега спечелих търг в който имаше и заден дерайлиор сейнт,така че едното от двете ще трябва да продам.Надявам се да помогнете в избора ми :) .

Аз бих купил Светеца без да се замисля. На 2 пъти инцидентно се закотвям в участък от плаващи камъни с цялото ми тегло ~100кг и не е мръднал. Отговаря на моите критерии , а на твоите ?

stroker написа:Сега остана големия проблем с шините!Никой не чух за мнения относно френските шини МАСН1.Сега гледах в чейнриакшън че мога да взема мавик ех721 за около 65лв,като тук са 89лв(ако разбира се от форума се прави поръчка и доставката ми излезе без пари).

Определено Мавик.

stroker написа:edit:Предполагам касетите на срам са съвместими с задната главина сейнт?A и се надявам да мога да сложа главина сейнт на моита рамка?
Благодаря

Аз в момента съм с главина Saint + SRAM касета + XT верига , така че определено мога да кажа че са съвместими.

Първо :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Само за да не се притеснявам ако може някои да ми отговори дали ще може задната главина да се сложи на моита рамка(четох че оста е 135mm OLD. 10mm Axle.,моито разтояние на рамката го премерих и е 10мм,ма тея 135мм за какво са нензам :dunno: :dunno: :dunno: )?
stroker

Мнениеот bikerider » Вто Мар 18, 2008 11:09 am

Не знам на кое казваш "разстояние на рамката", но 135-те мм е разстоянието между ушите, т.е. дължината на оста на главината.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот stroker » Вто Мар 18, 2008 11:30 am

bikerider написа:Не знам на кое казваш "разстояние на рамката", но 135-те мм е разстоянието между ушите, т.е. дължината на оста на главината.

Да малко неясно се изразих -значи разстоянието между ушите е 140мм а там каде то жлиза оста на глажината е тп1но 10мм.Така че май би трябвало да стане :dunno:
stroker

Мнениеот stroker » Пон Мар 24, 2008 2:16 am

Ехх исках да мина тънко със шините,но явно няма да стане :bawling:
Спрях се последно на два модела
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=11396
или това
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... delID=3442
stroker

Мнениеот stroker » Чет Мар 27, 2008 4:43 pm

Много ми се ще курбелите ми да са сейнт ,но първо нямам много оферти и второ съм харесъл също едни рейс фейс еволв дх
http://item.express.ebay.com/RACE-FACE- ... xpressItem
КАто гледам теглото им е едно и също със сеинта,но само до тук стигат познанията ми :) .Принципно са с около 70-80лв по евтини от сейнта.Заслужава ли си да чакам за сейнт?
пс:ако си купя рейс фейс курбели ще имам ли нужда от специален инстумент(както при холотеч на шимано)?
stroker

Мнениеот Shady™ » Чет Мар 27, 2008 7:40 pm

Имам чувството че докато се накумиш да си слгобиш/избереш частите ще ти мухляса рамката от седене... :crazy:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот stroker » Чет Мар 27, 2008 8:27 pm

Shady™ написа:Имам чувството че докато се накумиш да си слгобиш/избереш частите ще ти мухляса рамката от седене... :crazy:

Не става толкова бързо като да отидеш на място в магазина и да напълниш торбата с чарколяците!А и в момента просто нямам оферти за курбели,всички останали части съм ги избрал / купил така че в момента има два ауциона за курбели който наблюдавам и ако те се сговнят имам и оферта за бай ит нау за рейс фейс,така че повярвай ми възможно най-малко се чудя.
пс: за шини избрах мавиците
stroker

Мнениеот Shady™ » Чет Мар 27, 2008 10:38 pm

Kakъв каза е бюджета за курбели ?
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот stroker » Чет Мар 27, 2008 11:48 pm

Shady™ написа:Kakъв каза е бюджета за курбели ?

За сейнт бих дал около 180долара с доставката до БГ,а рейс фейса е 160 до БГ(това са ибейски цени)!
stroker

Мнениеот stroker » Сря Апр 02, 2008 7:11 pm

Офф не стана работата със сейнта :bawling: :bawling: утре поръчвам RACE FACE EVOLVE DH :)
горе долу се събраха нещата само колче и седалка ми трябват
чудя се между няколко седалки:
http://cgi.ebay.com/WTB-ROCKET-V-RACE-S ... dZViewItem
за тази седалка отзивите са много добри в мтбр,но пък тоя гейски цвет малко ме притеснява,ма ми дреме ,по добре д ами е удобно.
http://cgi.ebay.com/WTB-PURE-V-RACE-Sad ... m153.l1262
тая изглейда добре но рейтинга и не е толкова голям.
Знам че седалка се избира с гъз,ма се пак :D
stroker

Мнениеот stroker » Вто Май 13, 2008 4:50 pm

Малко ми е оффтоппик въпроса,но не искам да отварям поредна тема :)
Бихте ли ми помогнали с някакви напътствия при сгобяването на рамката(получих я разглобена).Има ли нещо което мога да объркам?Мисля,ако аз я сглабям да следвам юзер меннюала от сайта на спешълайзд.Трябва ли да се слага някаква смазка при лагерите когато я сглабям?
Другия проблем е с курбелите( race face evolve dh) как да ги монтирам.Принципно имам много близък човек който може да монтира холотеч 2 курбели на шимано,но въпреки че Х-тайп ботъм бракета на рейс фейс изглежда доста подобен,не знам дали човека ще се оправи(доколкото прочетох инструментите за монтиране на холотеч ще станат и за монтажа на рейс фейс)
Каде е най-добре да отида ако реша да ми монтират курбелите в сервиз и колко би струвало,съответно и сглабянето на рамката?
Благодаря и предварително се извинявам ако пиша глупости и т.н :)
stroker

Мнениеот stroker » Вто Май 27, 2008 8:26 pm

Тъкмо да зглобя рамката и разбира се един от компонентите не е съвместим- предния дерайльор шимано хоне 600(веригата опира в дерайльора и дерайльоракогато се свали максимално на долу опира в ставата на рамката.
Моля помагаите какв дерайльор да търся за тая рамка(до сега разбрах че евнтуално сейнт преден дерайльор евентуално ще стане,но идва 60лв и малко ми е скъпичкоПредложете някакв друг варянт!Гледам в сайта на спещълайзд слагат на готовите колела ендуро(почти еднакви с моита рамка Shimano FD-M580, LX, top swing, dual pull и Shimano FD-M580, XT, top swing,но незнам кка да намеря и каде да намеря точно тези модели?!А и въобще какв дерайлор ми трябва(засега знам че трябва д ае с долно дарпане).
Благодаря!надявам се на помощ че ми е спешно сглобяването на така дълго чаканото колело :)
Едит:Другото нещо което не знам е дали сега като монтирам веригата и в последствие монтирам чейн гайд(е13 дрс или мрп лрп) ще трябва да се променя дължината на веригата?
stroker

Мнениеот Ozzie » Вто Май 27, 2008 9:50 pm

Ако искаш да слагаш преден декланшор, ти трябва такъв с горно люлеене.
btw колко е широка муфата ма средното движение, че не мога да намеря нищо. 68 мм или повече?

stroker написа:Едит:Другото нещо което не знам е дали сега като монтирам веригата и в последствие монтирам чейн гайд(е13 дрс или мрп лрп) ще трябва да се променя дължината на веригата?

Не.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот MAN6 » Вто Май 27, 2008 10:39 pm

Ozzie написа:btw колко е широка муфата ма средното движение, че не мога да намеря нищо. 68 мм или повече?

73. а тръбата за декланшора е 34.9
с декланшор деоре горно люлеене, долно дърпане работи, но когато отпред е на 22 зъба плоча отзад не трябва да се слиза на малките венци(Което по принцип си е правило :) )

и предварително мерси за минуса :)

p.s.: @did- нека се забавляват хората :)
Последна промяна MAN6 на Вто Май 27, 2008 10:43 pm, променена общо 1 път
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот did » Вто Май 27, 2008 10:42 pm

:offtopic:
MAN6 написа:и предварително мерси за минуса :)

абе вярно, кой те е нарочил тебе напоследък? да не си изкъртил на някое идиотче с над 1600 точки някой горен ляв зъб с десен прав?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Ozzie » Сря Май 28, 2008 5:25 pm

Няма страшно.
И мен ме бяха нарочили от Бургаската група, ама бързо- бързо им мина мерака.
:)

Точки се печелят, точки се губят и пак се печелят.
Всичко е един кръговрат...
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

спирачки

Мнениеот factory dh » Съб Май 31, 2008 7:40 pm

земи си пълен сайнт монтаж от 2009-та няма да съжеляваш :agree:
Аватар
factory dh

Рейтинг: 1083

Re: спирачки

Мнениеот stroker » Нед Юни 01, 2008 5:33 pm

factory dh написа:земи си пълен сайнт монтаж от 2009-та няма да съжеляваш :agree:
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
МОжеше да прочетеш няколко реда по нагоре за да разбереш че съм накупил почти чсички части,но каде каде по-;есно е да видиш тема "окомлектовка на еди кво си" и да праснеш едно суперско мнение за сейнт 2009.Ако те послушам сигурно ще чакам още година докато излезат 2009 моделите :rofl: :rofl: :rofl:
stroker

Предишна

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд