ФИТНЕС-ТУЪР ВЕЛОСИПЕДИТЕ!

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Мнениеот sto100jan » Пон Май 26, 2008 12:24 am

А , бе , Алпина , ти кога ще се обадиш , все пак , да покараме колела , или Рена , евентуално ;) Аз от 3 месеца бръмча с един Еспас 2000 г.
Може и да намерим общ знаменател :)
Иначе , излиза , че идваш в Бл-д , бачкаш н'ам кво си , а тия балкани наоколо не ги ползваш по предназначение .
Ами ....... къв е смисъла само от форумна активност ? :dunno:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот Alpina » Вто Май 27, 2008 9:45 am

Тия дни ще идвам натам ще взема колуелоту и ще се обадя :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот gurga4a » Вто Май 27, 2008 10:23 pm

Серията на Nexave на Shimano не е ли точно определена за този тип велосипеди? Просто от любопитство питам шото пред мен беше книжката и разглеждах компонентите... :)
www.veterinar-bg.com
Sell:Fox vanilla fork
Аватар
gurga4a

Рейтинг: 1271

Мнениеот BG-Rider » Сря Май 28, 2008 8:17 am

gurga4a написа:Серията на Nexave на Shimano не е ли точно определена за този тип велосипеди? Просто от любопитство питам шото пред мен беше книжката и разглеждах компонентите... :)

Да бе точно това е "замисълът", но за типично "градските" колела.
ФТ иска хубави главини (мразя dynamohubs), качествените компоненти при задвижването на ФТ са определящи.
BG-Rider

Рейтинг: 995

Мнениеот BG-Rider » Сря Май 28, 2008 10:53 am

(gurga4a) Гледам, че хубави приказки пишат, но как е на практика незнам!
( http://www.cyclepath.ca/products/usrima ... earder.jpg
http://www.cyclepath.ca/products/cat72_1.htm)

Тука из форумите много хора хвалят различни неща, които за 7-8 месеца каране нонстоп показват че никак, ма никак не струват.
Затова казал, рекъл може само из форумите, който е по-наивен нека да вярва.
BG-Rider

Мнениеот bikerider » Сря Май 28, 2008 11:19 am

BG-Rider написа:ФТ иска хубави главини (мразя dynamohubs), качествените компоненти при задвижването на ФТ са определящи.

Добре, че е явлението ФТ да се светнем, че качествените компоненти са определящи :idea::rofl:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот sto100jan » Сря Май 28, 2008 6:43 pm

bikerider написа:
BG-Rider написа:ФТ иска хубави главини (мразя dynamohubs), качествените компоненти при задвижването на ФТ са определящи.

Добре, че е явлението ФТ да се светнем, че качествените компоненти са определящи :idea::rofl:

И без ФТ явлението може да се твърди уверено , че качествените компоненти не са определящи . Ама , въобще ! :nono:
Всеки сериозен колоездач познава поне 20 гъзари-клатикурковци , които карат наточени колела , но по равното и по нанадолното . Нагоре или ги бутат , или с колата , с лифта..... или както и да е , но да не се изисква въртене .
Аз , лично , с първото ми колело Робифир , което беше пълен , пълен , тотален БОКЛУК , съм минал повече километри , отколкото всички разбирачи на материалната част от моя град , досега .
Сега , с евтин туринг, или сити байк , не знам как му е определението , пак си навъртам сериозен километраж , като за любител , който и бачка на всичко отгоре .
Каква е разликата да имаш компоненти Търни , и да караш 5000 или повече километра , и да имаш АЛивио , или Деоре , и да ги счупиш като истински герой на третото пускане по пътечката , или по стълбите на градската , за да се изфукаш пред себе си , или пред пичоците от 10б .
Най-важно е желанието за упражняване на любимия спорт - другото е фукня .
Не е лошо , даже е добре , човек да кара колкото се може по-добро , съответно и по-скъпо колело . Но един мутърски банкер като Цако Манев , има в трезора на хотела си в Банско колело Скот за 16 хил лева , и по разкази на очевидци не го е карал нито веднъж .
Много от тук пишещите ценители на марковите компоненти , биха си купили също такова колело , стига да имат финансовата възможност ( няма лошо) , и биха го карали също толкова ( което не е добре ) .
Та , залитането по материалната част , с прехласването по извивката на една джаджа от нова серия е добре да се подплати с максимално използване на тая материална част . Другото е , както казах по-горе , фукня .
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот bikerider » Сря Май 28, 2008 7:01 pm

@sto100jan: пич, тука се говори за главини и колкото и да съм изненадан, че трябва да го кажа -
BG-Rider определено е прав за това - с хубави главини разликата
е ужасяващо огромна спрямо
low-end главини. Геройствата на каращия
са си геройства, но и компонентите са си компоненти.

Та , залитането по материалната част , с прехласването по извивката на една джаджа от нова серия е добре да се подплати с максимално използване на тая материална част . Другото е , както казах по-горе , фукня .

А кой е твърдял, че high-end главините се купуват за да не се използват?
Малко ти е объркана логиката и се въртиш в кръг, ма ти си знаеш.
Личи си обаче, че не си карал висок клас главини - щеше друго да приказваш.

Както и да е. Чудно ми е само, откъде този фанатизъм в поста ти?

Edit: деба и разтегления екран...
Аватар
bikerider

Мнениеот sto100jan » Сря Май 28, 2008 7:12 pm

Прав си - екрана е дразнещо разтеглен ;)

Иначе , верно доста фанатизъм лъха от горния ми пост :confused:
Сигурно , щото оня ден имах малък контакт с представители на фешъна в колоезденето . При тях на три измивания на ,,ъпгрейднатия" байк се падат по 2 км каране , и 1 км спускане . И то , карането е с предпазни кори до Бачиново :D Дето майките с децата си карат триколесните .... :D
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Re: ФИТНЕС-ТУЪР ВЕЛОСИПЕДИТЕ!

Мнениеот Editor » Сря Май 28, 2008 8:43 pm

BG-Rider написа:(вероятно смятат, че хората трябва като луди да се спускат по баири и чукари за да разберат що е то велосипед!).
Аз имам един въпрос.
Ти нещо против спускачите ли ? :D :rofl:
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот bikerider » Чет Май 29, 2008 4:20 pm

sto100jan написа:оня ден имах малък контакт с представители на фешъна в колоезденето .

?? :):popcorn:
Аватар
bikerider

Мнениеот sto100jan » Чет Май 29, 2008 10:07 pm

bikerider написа:
sto100jan написа:оня ден имах малък контакт с представители на фешъна в колоезденето .

?? :):popcorn:

Ами , приятелю , как да се изразя по-деликатно :D .... Да кажем , че съм се срещнал с хубави хора , които имат много хубави колела , които не стават за каране , а само за спускане . Дотук нищо лошо . Спускането има общо с велосипедизма , колкото ски скоковете със слалома , и още по-малко със ски бягането . Но , дразнещото беше , че гореспоменатите хубави хора се подиграха с един човек , истински маунтин байкър , който за две години е навъртял по околните баири много повече от всички други пишман байкъри взети заедно( не съм аз ). И това го направи с едно Драг Уанче , нищо че сега си взе някакъв Драг за над 1000 кинта . С новия си байк , аз съм сигурен , че тоя същия ще навърти още повече по баирите , докато фешъните ще продължават да си въртят до Бачиново с корите , и заедно с майките и дечицата . Всички сме тежкари . Но да се смееш на сериозния колоездач , щото .... нам си кво ... някак не върви .
За да изгоня всякакви съмнения от сорта - тоя завижда , дори и риск да изглежда самохвално , ще кажа това - моя каяк с оборудването е над 2 хил лева , и го карах миналата година не повече от 50 часа . Такъв съм преценил , че ми трябва , такъв съм го взел .
Колелото ми с другите неща около него струва около 350 лева , а съм го карал около 350 часа , по компютърчето . Та , макар и евтино , колелото си ми е напълно фунционално за тоя тип колоездене , който ми пасва . И ,наистина , освен за професионално-състезателни цели , не виждам смисъл в залитанията на тема материална част . Дано никой не обидя с настоящото мнение . :beer:

И само да допълня за материалната част....
Преди 30 години Райнхолд Меснер изкачи Маунт Еверест без кислороден апарат , и с пуловер плетен от майка му( или от баба му , не си спомням) . А стотици други посерковци щедро спонсорирани от Държавата ( и от Партията даже ) , или не успяха да го изкатерят , или оставиха костите си там....
Та , такива ми ти работи......
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот codename47 » Чет Май 29, 2008 10:25 pm

абе уж не е важно за тебе ама непрекъснато пишеш за цени на компоненти, колела за спускане....ако не ти пука защо само го натякваш??
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот sto100jan » Чет Май 29, 2008 11:02 pm

codename47 написа:абе уж не е важно за тебе ама непрекъснато пишеш за цени на компоненти, колела за спускане....ако не ти пука защо само го натякваш??

Ами , сигурно ми избива подсъзнателната фрустрация от толкова разбирачи на материалната част ;)
Ще взема в края на краищата да си купя един Херкулес http://www.hercules-bikes.de/rad.aspx?cat=20&id=237
за таунзенд ойро , ще си купя и каска за хундерт ойро , ще си я сложа на багажника , и вместо да го карам , ще разправям колко са му изящни шестограНите , и колко му е леко колчето на седалката :D Нали така се прави ? :D
А будалите нека си въртят... , и аз ще стана разбирач :^: , като Азис ...
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот skiman » Пет Май 30, 2008 8:30 am

Значи истински байкъри са само тези, които карат нагоре? :dunno:

Явно и в колоезденето има разделение, както и при нас в ските :nono:
Аватар
skiman

Мнениеот kibikoff » Пет Май 30, 2008 9:34 am

Шамана,
добрЮтру ;)
топлата вода е от ляво :beer:
kibikoff

Мнениеот skiman » Пет Май 30, 2008 9:36 am

Добрютро...и добре затегната за да не капе :beer:
Аватар
skiman

Мнениеот SOG » Пет Май 30, 2008 1:47 pm

sto100jan написа:Ще взема в края на краищата да си купя един Херкулес http://www.hercules-bikes.de/rad.aspx?cat=20&id=237
за таунзенд ойро и вместо да го карам , ще разправям колко са му изящни шестограНите , и колко му е леко колчето на седалката :D

И мислиш,че с това колело ще минеш в групата на залитналите по материалната част?Не го знам колко струва,но ми изглежда доста обикновенно и не знам пред кой ще се изфукаш с него.Задели парички и си купи някое твърдо колело за 3-4 бона и ще видиш колко е приятно да се присъединиш в групата на залитналите по материалната част.Покарай го малко и седни после на Драг-а за 300лв и ще видиш за какво става въпрос.

А и какво лошо има да се фукаш колко леко ти е колчето,все пак това е хоби.Един го кефи да върти колкото може повече километри с колкото се може по-евтино колело,за да докаже,че парите нямат значение или просто защото няма пари за друго.Друг го кефи да си кара колкото си иска,да си отделя внимание на материалната част и да се фука с частите си.В крайна сметка е важно да ти доставя удоволствие.
Всеки има право да прави каквото си иска стига да не пречи на останалите.Това,че понякога имащите пречат дори без нищо да правят на нямащите завистници е друг проблем.
SOG

Рейтинг: 1220

Мнениеот sto100jan » Пет Май 30, 2008 3:01 pm

И мислиш,че с това колело ще минеш в групата на залитналите по материалната част?Не го знам колко струва,но ми изглежда доста обикновенно и не знам пред кой ще се изфукаш с него.Задели парички и си купи някое твърдо колело за 3-4 бона и ще видиш колко е приятно да се присъединиш в групата на залитналите по материалната част.Покарай го малко и седни после на Драг-а за 300лв и ще видиш за какво става въпрос.

По принцип в тая тема си пишем тия , които си падат по такива ,,обикновенни" колела .

А и какво лошо има да се фукаш колко леко ти е колчето,все пак това е хоби.

Все си мислех , че фукнята е нещо не толкова хубаво , и присъщо на ГАЗАРО с ГОЛФО

Един го кефи да върти колкото може повече километри с колкото се може по-евтино колело,за да докаже,че парите нямат значение или просто защото няма пари за друго.Друг го кефи да си кара колкото си иска,да си отделя внимание на материалната част и да се фука с частите си.В крайна сметка е важно да ти доставя удоволствие.
Всеки има право да прави каквото си иска стига да не пречи на останалите.Това,че понякога имащите пречат дори без нищо да правят на нямащите завистници е друг проблем.

Мда един се кефи да кара , друг се кефи да се фука - всекиму своето . А пък завистниците всичко опорочават .... ;)
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот SOG » Пет Май 30, 2008 3:26 pm

Е да де мен ми е ясно,че в тая теми си пишете за така наречените ФТ велосипеди,ама аз нямах предвид вида каране,за който е предназначено ами не толкова високия клас компоненти,от които е направено.
SOG

Рейтинг: 1220

Мнениеот sto100jan » Пет Май 30, 2008 5:59 pm

Както и да е . Нека има мир на земята и благоволение между човеците :peace:
И нека светлината свети в тъмнината , и тъмнината да не може да я загаси :angel2:
Няма нужда да се караме за глупости , аз сигурно съм засегнал някои хора с горните си постове , моля да бъда извинен . Наистина кой какво прави си е негова работа . Всеки си избира какво , къде , как и по колко да кара
:peace: Мир да има , и хубаво време :praying:
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Мнениеот BG-Rider » Чет Юни 05, 2008 10:39 pm

Editor написа:
BG-Rider написа:(вероятно смятат, че хората трябва като луди да се спускат по баири и чукари за да разберат що е то велосипед!).
Аз имам един въпрос.
Ти нещо против спускачите ли ? :D :rofl:

Хубав въпрос! Публична тайна е, че който кара колело в България е ЛУД или някакъв извънземен. Така, че дали по баири, дали по шосета велосипедистът е предмет на подигравки от цялото ни "ДЕМОКРАТИЧНО" общество!
Добре е, че всеки карач е фен на даден тип велосипед, но не всеки си признава. Има държави, където хората имат по 3 велосипеда (за различни цели).
Аз също харесвам планинските пътеки и маршрути, но понеже сайтът е МТБ, всяко мнение встрани от догматиката на МТБ се наказва по всевъзможни начини.
С кеф бих си взел специален байк (рамка, дискови спирачки и т.н.), но понеже модата е 42 зъба една стотинка не давам! Май само Драг Expert е в час по въпроса с 48-те зъба и добрите дискови спирачки. Мисля обаче, че и Ontario-team-edition могат да го пуснат с две дискови спирачки. Ма нали всеки гледа "ДРУГИТЕ КАКВО ЩЕ КАЖАТ" (някой да не земе да се засегне) колелата за МТБ са еднотипни и банално еднакви.
Тогава всеки ще се катери и ще се спуска според възможностите.

@Sto100jan-е, няма какво да се извиняваш, ти поне си доказан карач и толерантен фен спрямо различните велосипеди. Така, че не всичко е само пари, но и хоби, мерак, начин на живот. Не е нужно да убеждаваш някого. Само като си спомня за о. Тасос и ти свалям шапка! Наскоро срещнах един чужденец и пича казва, че прави преходи по 12 дни в група от 2-3-ма велофена!
Затова след като като имаш опита, знанията и целевата убеденост в качествата на колелото, просто купуваш това което на тебе ти върши работа и край.
Това е пичове, карайте колелетата и не се карайте помежду си! :beer:
BG-Rider

Мнениеот bikerider » Чет Юни 05, 2008 10:46 pm

BG-Rider написа:Има държави, където хората имат по 3 велосипеда (за различни цели).

Да разбирам, че в България няма такива хора, така ли? :popcorn:

BG-Rider написа:Аз също харесвам планинските пътеки и маршрути, но понеже сайтът е МТБ, всяко мнение встрани от догматиката на МТБ се наказва по всевъзможни начини.

A имаш ли нещо конкретно, с което да подплатиш това си твърдение?
Аватар
bikerider

Мнениеот BG-Rider » Чет Юни 05, 2008 11:18 pm

bikerider написа:
BG-Rider написа:Има държави, където хората имат по 3 велосипеда (за различни цели).

BG-Rider написа:Аз също харесвам планинските пътеки и маршрути, но понеже сайтът е МТБ, всяко мнение встрани от догматиката на МТБ се наказва по всевъзможни начини.

Казвам само, че тука в този сайт доста хора не си признават, че вероятно карат или поне харесват освен МТБ и още някакъв друг тип велосипед. Но просто трябва да са много внимателни, а най-добре да си траят за да не се окепазят пред някого (дори и те не знаят пред кого).
BG-Rider

Мнениеот PtD » Чет Юни 05, 2008 11:56 pm

bikerider написа:

Eми нема, я? Ти познаваш ли поне един такъв? :popcorn:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Юни 06, 2008 6:55 am

BG-Rider написа:Казвам само, че тука в този сайт доста хора не си признават, че вероятно карат или поне харесват освен МТБ и още някакъв друг тип велосипед. Но просто трябва да са много внимателни, а най-добре да си траят за да не се окепазят пред някого (дори и те не знаят пред кого).

@PtD: Ти как мислиш? :)
Аватар
bikerider

Мнениеот BG-Rider » Пет Юни 06, 2008 2:20 pm

bikerider написа:
BG-Rider написа:A имаш ли нещо конкретно, с което да подплатиш това си твърдение?

Всеки сам си знае, но и знае как да си трае. Аз не познавам хората от този сайт, но някои мнения имат значение.
BG-Rider

Мнениеот bikerider » Пет Юни 06, 2008 2:32 pm

Гледната ти точка ми прилича на такава на човек влязъл в магазин за мебели и разискващ с купувачите качествата на различните сирена и кашкавали на пазара, при което собственика на магазина за да не му строши хатъра отделя една стая за продажба на сирене и кашкавал, след което човека започва да коментира в стаята на всеослушание, че в тоя магазин, видите ли, всяко мнение встрани от догматиката на мебелите се наказва по всякакви начини.

Смешно ли ти? На мен ми е малко смешничко :)
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пет Юни 06, 2008 3:32 pm

Аз мисля, че собственикът на мебелния магазин е твърде търпелив. На негово място щях отдавна да съм изритал и сиренокашкаваления навлек и други, дето обсъждат качествата на мебелите, които са виждали само на картинка, и трети дето... :)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот BG-Rider » Пет Юни 06, 2008 3:52 pm

bikerider написа:Гледната ти точка ми прилича на такава на човек влязъл в магазин за мебели и разискващ с купувачите качествата на различните сирена и кашкавалиСмешно ли ти? На мен ми е малко смешничко :)

В МТБ става въпрос за велосипеди. Аз пиша (вече от време на време) точно където е мястото за друг тип велоситеди. В сравненията ти няма никаква логика.
По странното е, как не харесващите друг тип велосипеди (нямам предвид теб), точно в "стаичката" за разговори по темата пишат доста емоционално и вечно докачливо (например PtD!!!???). Сякаш някой все нарочно ги засяга и т.н.
В случая интерес имам към някои от мненията на хората, но не и към конкретия човек (тука не е място за запознанства). Всеки в МТБ-БГ има някакви прякори, псевдоними и т.н. и едва ли е това, за което се представя. :nono:
BG-Rider

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене