Каране на "Палещото слънце" в събота на 28.06.2008

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Каране на "Палещото слънце" в събота на 28.06.2008

Мнениеот nikste » Чет Юни 26, 2008 6:06 pm

В събота съм замислил да мина маршрута "Палещото слънце" в Лозенска планина. Час на тръгване в 10.30 часа, събота, 28.06.2008 от спирката в Дървеница, където спират селските автобуси за Железница и Бистрица.

Мисля до с. Лозен да караме, така че няма да има нужда от автобус и билетчета. На място ще го решим. Най-важното, от което ще има нужда всеки от нас е поне 1.5 литра вода, защото ще се кара много време, без почти никаква сянка, когато започнем самият маршрут.

Понеже е събота и вече никой не учи се надявам да се съберем стабилна група.
Аватар
nikste

Рейтинг: 1110

Мнениеот winger » Чет Юни 26, 2008 6:30 pm

Като за начало събота го дават да вали яко. Другото е мисля че 10.30 ще е късно за тръгване и се тръгва от с. Пасарел не от с. Лозен за маршрута.
По принцип ми се кара, но събота незнам дали ще мога, но иначе съм ваканция вече така, че всеки един ден от седмицата съм свободен вече... докато не почна работа хаха.
Аватар
winger

Рейтинг: 1752

Мнениеот nikste » Чет Юни 26, 2008 6:48 pm

winger написа:Като за начало събота го дават да вали яко. Другото е мисля че 10.30 ще е късно за тръгване и се тръгва от с. Пасарел не от с. Лозен за маршрута.
По принцип ми се кара, но събота незнам дали ще мога, но иначе съм ваканция вече така, че всеки един ден от седмицата съм свободен вече... докато не почна работа хаха.

До 21 часа ще има слаби превалявания от дъжд, което ще превърне маршрута "Палещото слънце" в не толкова палещо. Макар че на мен ми се иска да е в супер яка жега ще се задоволя и с хладно приятно време :)

Ако часа от 10.30 е късно може да го променя на 9.00 часа, но трябва и другите да си кажат мнението. Иначе, мисля че вече учениците нямат право да се оправдават, че са заети: имат ли желания винаги могат да дойдат.
Аватар
nikste

Мнениеот Reactor » Чет Юни 26, 2008 7:06 pm

Този маршрут ми е слабост и ще си позволя да ви дам един съвет.Тръгнете най късно 10:30 от Пасарел ако искате да карате спокойно и да се насладите не само на карането но и на природата.Помислете и за връщането........ако вали може да е приятно но може и не чак толкова,зависи как и колко ще вали.Като цяло маршрута е по открито и няма много много къде да се покриете......все пак зависи и къде ви хване дъжда......така че весело и приятно каране,ще ви хареса :) :agree:
Аватар
Reactor

Рейтинг: 2000

Мнениеот gdude » Чет Юни 26, 2008 7:10 pm

ники как ще стигнем до там :dunno:
щот аз ще дода и само тва не знам а иначе казвай колко часа последно и къде и с кво ще се ходи ;) :)
gdude

Рейтинг: 1641

Мнениеот nikste » Чет Юни 26, 2008 7:33 pm

Часът на тръгване се променя на 9.00 часа, за да стигнем навреме.

Някой знае ли до Пасарел колко километра са, щото мисля да караме до там.
Аватар
nikste

Мнениеот Reactor » Чет Юни 26, 2008 7:39 pm

nikste написа:Часът на тръгване се променя на 9.00 часа, за да стигнем навреме.

От Младост са 20 километра и със спокойно ритмично каране без юркане се взимат за около 2 часа.
Аватар
Reactor

Мнениеот winger » Чет Юни 26, 2008 8:08 pm

Reactor написа:

От Младост са 20 километра и със спокойно ритмично каране без юркане се взимат за около 2 часа.

Демек около 30 км са от там където правиш срещата. Този маршрут съм го карал 2 или 3 пъти. Връщането от където и да е, е гадно. През магистрала е бързо и готино, но ... магистрала е не е приятно да фърчат с 200 покрай теб. Обратно по пътя по-който сме минали ще е ужасно поне според последните ми карания там е МНОГО изорано и няма да може и да се спускаме със средна скорост, камо ли бърза ( поне аз, но и никсте е кат мен :) ) Така че прави сметката около 10 да си на Пасарел защото карането не е леко и отнема време. Не би трябвало да ти отнеме повече от час и половина най-много 2 часа до Пасарел въртене. Ако събота се освободя ще дойда и аз.
Аватар
winger

Рейтинг: 1752

Мнениеот nikste » Чет Юни 26, 2008 8:25 pm

winger написа:
Reactor написа:

Демек около 30 км са от там където правиш срещата. Този маршрут съм го карал 2 или 3 пъти. Връщането от където и да е, е гадно. През магистрала е бързо и готино, но ... магистрала е не е приятно да фърчат с 200 покрай теб. Обратно по пътя по-който сме минали ще е ужасно поне според последните ми карания там е МНОГО изорано и няма да може и да се спускаме със средна скорост, камо ли бърза ( поне аз, но и никсте е кат мен :) ) Така че прави сметката около 10 да си на Пасарел защото карането не е леко и отнема време. Не би трябвало да ти отнеме повече от час и половина най-много 2 часа до Пасарел въртене. Ако събота се освободя ще дойда и аз.

Ще се радвам да дойдеш, щото и групата ще стане по-голяма. Според мен се очертава весел уикенд :)

Иначе, мисля че по магистралата карането не е много като километри и бързо ще го минеме. Като ходих с Гошето до Лозен пак минахме по магистралата и нямаше проблеми. Аз даже карах в най-лявата лента... хаха шегувам се :rofl:

ПП: Реакторе, ти защо не можеш да дойдеш?
Аватар
nikste

Мнениеот gdude » Пет Юни 27, 2008 5:05 pm

кой ще идва ;)
gdude

Мнениеот nikste » Пет Юни 27, 2008 8:27 pm

Ще караме със сигурност тази събота, както съм писал. Място на срещата е в 9 часа на спирката на селските автобуси в кв. Дървеница. Който иска да идва там. До Пасарел ще се кара и от там вече започваме маршрута.
Аватар
nikste

Мнениеот nikste » Съб Юни 28, 2008 6:11 pm

Ходихме да караме: тръгнахме от Дървеница и по пътя след Горубляне карахме до Пасарел. Трябва да кажа, че природата по пътя много ми хареса, а и си "заплювах" една забележителност (стара крепост), която мисля някой път специално да я посетя.

В Пасарел похапнахме в една механа и след дълги умувания и питания тръгнахме по маршрута на Палещото слънце. Имахме и карта, която впоследствие се оказа малко безполезна, защото объркахме пътя един път и се връщахме, а след това, така го объркахме, че вече нямаше смисъл да търсиме продължението на пътя.

Попитахме едни бракониери :) за пътя към с. Лозен и след като ни опътиха поехме нататък. След едночасово каране пристигнахме и в селото.

Така или иначе целият път беше много хубав, независимо, че не можахме да минем целият маршрут на Палещото слънце минахме по-други хубави места, които също бяха малко или много "палещи" :)

Много добре си изкарахме и се зарекох все пак да пробвам да го мина този маршрут, но с някой, който го е минавал и го знае.

ПП: Има и доста снимков материал. Като сваля снимките ще ги кача и ще дам линк.
Аватар
nikste

Мнениеот Reactor » Съб Юни 28, 2008 6:39 pm

Екстра :beer: Научили сте поне пътя до Лозен което прави още един маршрут по тази част на Лозенската Планина ,който както разбирам е също приятен.Важното е,че ви е харесал и имате желание да го минете пак :agree:
Аватар
Reactor

Мнениеот gdude » Съб Юни 28, 2008 9:15 pm

заеби заприличах на домат по ръцете,вратът и дори ушенцата заради ники :rofl: :D
а иначе беше добре ( а бракониерите добре че бяха на кеф :D ) а в последствие се оказахме на двойна денивелация :D
ама общо казано беше весело ;)
gdude

Мнениеот Kain » Нед Юни 29, 2008 9:06 pm

nikste написа:Ходихме да караме: тръгнахме от Дървеница и по пътя след Горубляне карахме до Пасарел. Трябва да кажа, че природата по пътя много ми хареса, а и си "заплювах" една забележителност (стара крепост), която мисля някой път специално да я посетя.

В Пасарел похапнахме в една механа и след дълги умувания и питания тръгнахме по маршрута на Палещото слънце. Имахме и карта, която впоследствие се оказа малко безполезна, защото объркахме пътя един път и се връщахме, а след това, така го объркахме, че вече нямаше смисъл да търсиме продължението на пътя.

Попитахме едни бракониери :) за пътя към с. Лозен и след като ни опътиха поехме нататък. След едночасово каране пристигнахме и в селото.

Така или иначе целият път беше много хубав, независимо, че не можахме да минем целият маршрут на Палещото слънце минахме по-други хубави места, които също бяха малко или много "палещи" :)

Много добре си изкарахме и се зарекох все пак да пробвам да го мина този маршрут, но с някой, който го е минавал и го знае.

ПП: Има и доста снимков материал. Като сваля снимките ще ги кача и ще дам линк.

:offtopic:
Става ти навик да бъркаш пътя :D Свиркай за вторник или сряда ако ти се кара някъде :beer:
Аватар
Kain

Рейтинг: 1102

Мнениеот nikste » Пон Юни 30, 2008 10:27 pm

Късничко вече, но все пак обещах снимки от маршрута. Надявам се да ви харесат:

http://www.album.bg/nikste/albums/35283/
Аватар
nikste

Мнениеот Reactor » Вто Юли 01, 2008 5:33 pm

nikste написа:Късничко вече, но все пак обещах снимки от маршрута. Надявам се да ви харесат:

Хубави са.....ама къде са колоездачите :dunno:
Аватар
Reactor

Мнениеот nikste » Вто Юли 01, 2008 9:08 pm

Reactor написа:
nikste написа:Късничко вече, но все пак обещах снимки от маршрута. Надявам се да ви харесат:

Хубави са.....ама къде са колоездачите :dunno:

Веднага ти отговарям. На две от снимките го има gdude, но понеже изоставаше много и не се вижда добре :)

ПП: gdude, сори че те издадох, че буташе, а не караше ама не се сдържах :rofl:
Последна промяна nikste на Вто Юли 01, 2008 9:11 pm, променена общо 1 път
Аватар
nikste

Мнениеот Reactor » Вто Юли 01, 2008 9:10 pm

Ами има и бутикови колела :D Няма лошо :agree: :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот THEZOGGO » Вто Юли 01, 2008 9:24 pm

До автора:
Надявам се че сте си прекарали яко по маршрута както ние преди 1 година - http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=23968 ;)
А спряхте ли под култовото дърво?
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/31/7573_411.JPG
@Реактор
Нали се чудехме какво е било култовото дърво по средата на нищото. Било е череша. :):):) :hbang2:
Маршрута е наистина добър. :)
:beer:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот nikste » Вто Юли 01, 2008 10:11 pm

THEZOGGO написа:До автора:
Надявам се че сте си прекарали яко по маршрута както ние преди 1 година - http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=23968 ;)
@Реактор
Нали се чудехме какво е било култовото дърво по средата на нищото. Било е череша. :):):) :hbang2:

Не срещнахме това хубаво китно дърво, защото не минахме целият маршрут на Палещото слънце, а се отклонихме и си направихме наш маршрут. Иначе вашата група е била доста голяма, за разлика от нашата, която беше от двама души. Но аз винаги съм казвал, чи минимума от хора, за да не ти е скучно е точно двама души.

Като пускам тема, че ще ходя някъде винаги отивам, независимо колко хора се събират.
Аватар
nikste

Мнениеот Reactor » Сря Юли 02, 2008 5:48 pm

@Реактор

След 100км. на Витоша отиваме до морето.....но върнем ли се......се събираме пак и по "Палещото Слънце" :beer: ....... а имам обещание свързано с този маршрут и към Мамутите :beer: ...не съм забравил :)
Аватар
Reactor

Мнениеот nikste » Сря Юли 02, 2008 8:28 pm

Reactor написа:
@Реактор

След 100км. на Витоша отиваме до морето.....но върнем ли се......се събираме пак и по "Палещото Слънце" :beer: ....... а имам обещание свързано с този маршрут и към Мамутите :beer: ...не съм забравил :)

На морето с велосипеди ли ще ходите? :)
Аватар
nikste

Мнениеот Reactor » Сря Юли 02, 2008 8:44 pm

Всичко зависи как ще организираме транспорта.Какво ли не бих дал да сме си с колелцата :) :bowdown:
Аватар
Reactor

Мнениеот nikste » Чет Юли 03, 2008 1:06 am

Reactor написа:Всичко зависи как ще организираме транспорта.Какво ли не бих дал да сме си с колелцата :) :bowdown:

Eй, Reactor, знаеш ли, тъкмо търсех хора, с които да ходиме до остров Тасос :) Предложението е сериозно.
Аватар
nikste

Мнениеот bokicha » Чет Юли 03, 2008 9:52 am

Reactor написа: ....... а имам обещание свързано с този маршрут и към Мамутите :beer: ...не съм забравил :)
:agree:
Аватар
bokicha

Мнениеот Reactor » Чет Юли 03, 2008 7:53 pm

nikste написа:
Reactor написа:Всичко зависи как ще организираме транспорта.Какво ли не бих дал да сме си с колелцата :) :bowdown:

Eй, Reactor, знаеш ли, тъкмо търсех хора, с които да ходиме до остров Тасос :) Предложението е сериозно.

Благодаря ти,може да се осъществи но за сега семейните планове са малко по различни. Но времето е наше :beer: :agree:

Поздрав за всички Мамути.......

@bokich
..... ще го караме :) няма измъкване,само да се върна от морето :beer: :)
Аватар
Reactor

Назад към Мероприятия - архив