леко колело, с лесни за превкл. скорости...

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

леко колело, с лесни за превкл. скорости...

Мнениеот bravo » Сря Юли 02, 2008 3:56 pm

това си търся, за подарък за жена ми. бюджет 350-400 лв...
bravo

Рейтинг: 1220

Мнениеот Bolverk » Сря Юли 02, 2008 4:02 pm

За да ти помогнем кажи приблизително колко е висока и колко тежи твоята половинка :) Тогава и предложения ще можем да дадем. По принцип дали би предпочела нормална или дамска рамка ?
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Мнениеот lyaskov » Сря Юли 02, 2008 4:44 pm

Little things amuse little people.
lyaskov

Рейтинг: 992

Мнениеот paluk » Сря Юли 02, 2008 4:55 pm

Въпреки че не си казал точно за какво ще го ползва жена ти, Drag Ontario, според мен, е едно универсално решение! Надхвърля малко бюджета, но по мое мнение си заслужава...

http://screambikes.eu/product_info.php? ... anguage=bg
Аватар
paluk

Рейтинг: 1133

Мнениеот bravo » Сря Юли 02, 2008 10:47 pm

Bolverk, жена м е 169см/56кг.
аз си мислех за нещо такова: http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1729 или http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1662 ...
bravo

Мнениеот Bolverk » Чет Юли 03, 2008 12:11 am

Здравей

Доста добре си се ориентирал.
Като цяло да почнем от общите съвети, който си разгадал правилно и без нас :) . Никакъв заден амортисьор - в този ценови клас е по-скоро пречка а и освен това и осезателно овеличава тежеста на колелото (в този ценови клас). Второ алуминиева рамка за по-леко колело.

Като цяло бих ти препоръчал Гризлито. Преди около 2 месеца и аз гледах за приятелката си и се насочих точно към това колело. Размер М или 17 инчовата рамка е доста по скосена от стандартната по снимките. Преди време имаха няколко с тази височина в Байк Центъра (всъщност незнам от къде си :) така че, ще оставя магазините за по-нататъка). Освен това рамката я има в няколко по-атрактивни цветови оформления от сиво-черното.

Като цяло One е с по-ниски харектеристики от Гризлито (което си личи и в цената) освен това Едното е и малко по-тежко(е и малко по-агресивно изглеждащо с тази рамка).

Още едно предложение ще ти направя. Основно защото при моето търсене се сблъсках с това колело и ми хареса. Става въпрос за Raleigh Toronto - http://www.raleigh-bg.com/catalog/produ ... ucts_id=28
Въпреки по-тежкият си вид колелото се оказа доста леко. При него обаче не ми хареса окомплектовката като най-силно ме смути наличието на дискова спирачка (иначе всичко друго си е на нивото на другите колелета и по мъничко отгоре). Тази спирачка има шанса да не върши добра работа и ако ти хареса това колело е хубаво да го вземеш от място където могат директно да ти подменят тази спирачка с V-brake. Иначе тази модификация пари няма да ти струва. Предимство освен ниското тегло обаче на това колело е по-ниската рамка, която е по-удобна за ползване от момиче.

Като цяло някой друг съвет:
Отдели някой лев от бюджета за някой екстри. Примерно е добре колелото да върви с заключващ механизъм. Освен това някой аксесоари върху колелото, ще го персонализират за нея и ще я зарадват. Примерно - калници ако е маниачка на тема чистота, велокомпютър ако е спортна натура или по-мека седалка (с две пружини и др.) ако обича удобствата. Разбира се ръкавици и каска винаги предлагаме, защото безопасноста е преди всичко.

П.П. Все пак каквото и да говорим това е по-скоро набелязване на модели. Необходимо е да ги разгледаш на живо да вдигнеш всяко едно от тях да поразпиташ и продавачите (някой от тях са доста ерудирани и коректни). Имай предвид следните неща освен колелото трябва да избереш и магазина - трябва да подържат гаранцията не да те препращат насам натам, а на място да помагат и отстраняват проблемите. Един юзър френдли магазин е много голямо предимство.

Успех.
Аватар
Bolverk

Мнениеот Stancho » Чет Юли 03, 2008 8:26 am

@bravo от няколко дена бачкам във Веломания и от личен опит бих ти препоръчал Онтарио. Драг Уан с това Търни за заден дерайльор просто го забрави (след едно слизане по стълби трябва да се настройва наново). Дай 35 лева още и й вземи едно Онтарио S размер и си точен.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот paluk » Чет Юли 03, 2008 8:47 am

Stancho написа:@bravo от няколко дена бачкам във Веломания и от личен опит бих ти препоръчал Онтарио. Драг Уан с това Търни за заден дерайльор просто го забрави (след едно слизане по стълби трябва да се настройва наново). Дай 35 лева още и й вземи едно Онтарио S размер и си точен.

:agree: :agree:
Това се опитах да кажа по-горе! :D
Аватар
paluk

Мнениеот bravo » Чет Юли 03, 2008 9:03 am

paluk написа:
Stancho написа:@bravo от няколко дена бачкам във Веломания и от личен опит бих ти препоръчал Онтарио. Драг Уан с това Търни за заден дерайльор просто го забрави (след едно слизане по стълби трябва да се настройва наново). Дай 35 лева още и й вземи едно Онтарио S размер и си точен.

:agree: :agree:
Това се опитах да кажа по-горе! :D

да ама разликата в цената не е 35 лв... Оne е 279 лв, а Онтарионто е 435 лв... :idea:
bravo

Re: леко колело, с лесни за превкл. скорости...

Мнениеот paluk » Чет Юли 03, 2008 9:17 am

bravo написа:това си търся, за подарък за жена ми. бюджет 350-400 лв...

Имам предвид 35 лева над бюджета!
Разликата в цената между 1 и Ontario е по-голяма, но определено си струва, според мен!
Аватар
paluk

Мнениеот Bolverk » Чет Юли 03, 2008 9:50 am

Също съм съгласен с колегите тук. Онтарио е много добро колело което 2 класи над Едно и 1 класа над Гризли (1.5 :D ) ,но зареди това струва и по-различни пари. Ако имаш възможност да отделиш пари по-добре не се стискай има смисъл от повечето пари. Ако нямаш Гризли по-добре от Едно.
Аватар
Bolverk

Мнениеот lanzz » Чет Юли 03, 2008 9:50 am

ако пък не държиш да е мтб, хвърли едно око на това: http://www.sportdepot.bg/products/bicyc ... ed-raleigh
видях едно такова в една кръчма преди няколко дни и доста ме впечатли с ретро-визията си, доста се изненадах като видях че е raleigh (да се чете cross). би било интересен подарък за жена.
Аватар
lanzz

Мнениеот Bolverk » Чет Юли 03, 2008 10:01 am

Аа крузъра на ралей. Всъщност това колело специално не е точно крос (от гледна точка на това че рамката е типична за представителството на Ралей в Америка и нашите са взели всичко на готово от там). Основният недостатък на това колело за мен специално е контрата. Някак не намирам за удачно спирането с контра. Но ако това не те притеснява и колелото ще е изцяло градско да опредлено това е красиво и много удобно колело.

П.П. Впрочем очуден съм, но и много мъже карат това колело. Макар приятелките ми да казаха, че повечето са Гейове (на приятелките си смея да вярвам) иначе като цяло няколкото градски байкърки който познавам са влюбени в това колело и това което са ми казвали е че е много удобно и много красиво :) (женска работа). Та попринцип съм забелязал че гейовете имат добър вкус в тази насока това наистима изглежда е доста добър избор градско колело.
Аватар
Bolverk

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти