Рейтинг, минуси, плюсове и т.н.

Тук ще намерите упътване за ползване на форума и правилата за общуване в него. Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 600 / 10

Мнениеот Ozzie » Пон Юли 14, 2008 4:33 pm

Какви драми уважаеми зрители!
:D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот bikerider » Пон Юли 14, 2008 5:04 pm

:roll2:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот yanity1995 » Пон Юли 14, 2008 9:58 pm

MARTO4KATA е прав до една степен , но и Foxrider е прав че някои пускат нарочно минуси и няма какво да се направи!!!

Това е моето скромно мнение , че това е добра идея!!!
Prodavam bike Raleigh Kansas za pove4e info na LS!!!!
Аватар
yanity1995

Рейтинг: 591

Мнениеот Stancho » Пон Юли 14, 2008 10:34 pm

Сега пак се загледах в темата след поредните няколко минуса незнайно от кой и защо (няма и значение) и се чуда какво ли стана, че трябваше да се сложат рейтинги и къде отиде добрия стар БАН за определено време (1 или няколко дена....).
Но айде са да не хабим клавиатурата напразно - арменския поп не е във форума ( :D ).
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот Alpina » Вто Юли 15, 2008 6:43 am

Ако си извадите главите от задниците, ще видите че не се налага да получаваш бан, след като може да продължаваш да пишеш във форума, без да "твориш" навсякъде, след един съвсем естествен подбор :)
Просто не се опитвате да разберете за какво е тази система, ами я плюете. Да може да не е съвършенна, но нищо в този свят не е.
:beer:
Аватар
Alpina

Мнениеот crazybiker » Вто Юли 15, 2008 9:20 am

Типичен пример за обсъжданата тема е че снощи написаах едно мнение за да честитя рожденния ден на Ram-FR и рейтинга ми веднага падна със 5 точки :dunno: :V: Не знам защо ли стана така :(!:
Аватар
crazybiker

Рейтинг: 896

Мнениеот Ozzie » Вто Юли 15, 2008 6:08 pm

Ей ти 10 точки да се радваш.
:D

Сега твърде е възможно някой да ми тури минуса заради плюсчето, ама такава е системата- СУБЕКТИВНА, ако разбираш какво значи тази дума.
Просто не си сред фаворитите на някой (т.е. си му сред фаворитите, ама за миннуси) и като види неоценено твое мнение (независимо какво е) ти слага минусчето. Tова е.
:)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот bacarkata » Вто Юли 15, 2008 6:35 pm

Ами за това ще е добре да има reason на вот-а.А пък ако някои се излигави или напише бла-бла,на него да му се вземат точки.Много е гадно така да не знаеш за какво ти цъкат минуси и съответно да се поправиш.На мен сигурно заради тъпите въпроси,но никой не се е родил научен. :agree:
Аватар
bacarkata

Рейтинг: 1176

Мнениеот did » Вто Юли 15, 2008 6:58 pm

crazybiker написа:Типичен пример за обсъжданата тема е че снощи написаах едно мнение за да честитя рожденния ден на Ram-FR и рейтинга ми веднага падна със 5 точки :dunno: :V: Не знам защо ли стана така :(!:

сигурен ли си???

да не би просто малко, след като си поздравил Денис, някой да ти е оценил мнение в друга тема, което е било пуснато преди това?

за да се стигне дотам, че някой да ти пуща минусчета за ЧРД-поздрави, значи вероятно преди това си му се набил в очите по друг начин. разбира се, това не е съвсем коректо, но... човещинка си е, кво да го правиш...
Аватар
did

Мнениеот MARTO4KATA » Чет Юли 17, 2008 2:37 pm

@did , затова искам да има reason като някой цъка минус, за да знаем защо ни го цъкат - за кой пост и т.н. Защото наистина ако знам защо имам минус ще мога да "се поправя" ;) А тва с рождения ден е много тъпо - просто да ти праскат минуси за щяло и нещяло :dunno:
Изображение
Внимание! Този форум е пълен с некомпетентни, емоционално и психически изкривени изверги!
Аватар
MARTO4KATA

Рейтинг: 1252

Мнениеот Antares » Чет Юли 17, 2008 3:04 pm

95% от рийзъните ще са или празно поле, или няколко точки, или случайно натиснати клавиши. По тази причина никой няма да обръща внимание на доводите за гласуването. А и аз предпочитам да е анонимно. Не мисля, че има смисъл да се знае кой на кого как му гласува. Мисля, че това си е част от концепцията на рейтинга.

Редакция: Към автора - според теб, нужно ли е да давам обяснение за минуса, който дадох за товамнение?

Абе bacarkata, ти у ред ли си? Как по-точно ще стане това, според теб, следенето дали е нормално гласуването, или просто нещо нащракано? Замисли се (ако не те затруднява) по колко пъти на ден се цъкат плюсове и минуси и сега си представи модераторския екип (що не ги преброиш колко са) да се налага да изчитат всичките тия обяснения и трябва да преценят кои са валидни и кои не. Или смяташ, може да се напише програма с изкуствен интелект, която да ги следи тия неща. Що не се стегнеш малко?
Последна промяна Antares на Чет Юли 17, 2008 3:45 pm, променена общо 1 път
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bacarkata » Чет Юли 17, 2008 3:32 pm

Явно никой не погледна горното ми мнение,който не напиши reason или напише глупост на него да му се взимат точки,а при повторна проява да не може да гласува повече.Все пак като видя защо ми дават минуса ще се поправя и повече няма да допусна същата грешка :agree: ;)
Аватар
bacarkata

Рейтинг: 1176

Мнениеот bobeca » Чет Юли 17, 2008 4:01 pm

Нали се сещате, че ако не е анонимно гласуването, ще стане поредната война във форума?
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот PtD » Чет Юли 17, 2008 4:20 pm

Не се сещат. И за много други неща не се сещат...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот lanzz » Чет Юли 17, 2008 4:20 pm

а може би има резон всеки да може да вижда, само за своите мнения, дали са рейтнати с плюс или минус. анонимно. просто да е ясно кой пост е изял тупаника, а не минуси за рожденни дни...
Аватар
lanzz

Мнениеот Newone » Чет Юли 17, 2008 5:23 pm

lanzz написа:а може би има резон всеки да може да вижда, само за своите мнения, дали са рейтнати с плюс или минус. анонимно. просто да е ясно кой пост е изял тупаника, а не минуси за рожденни дни...

:agree:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот PtD » Чет Юли 17, 2008 6:10 pm

Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Чет Юли 17, 2008 7:22 pm

Супер идея :agree:
Oпределено така ще спрат P.S.-ите "мерси за минуса" а всички останли да виждаме, че точно за това мнение, няма оценка.
Аватар
Alpina

Мнениеот Ozzie » Чет Юли 17, 2008 8:23 pm

lanzz написа:а може би има резон всеки да може да вижда, само за своите мнения, дали са рейтнати с плюс или минус. анонимно. просто да е ясно кой пост е изял тупаника, а не минуси за рожденни дни...

Но не съм сигурен дали е възможно да се направи.
Бъкел не разбирам от... е някой да го каже, защото наистина не знам.
Аватар
Ozzie

Мнениеот crazybiker » Чет Юли 17, 2008 9:49 pm

did написа:
crazybiker написа:Типичен пример за обсъжданата тема е че снощи написаах едно мнение за да честитя рожденния ден на Ram-FR и рейтинга ми веднага падна със 5 точки :dunno: :V: Не знам защо ли стана така :(!:

сигурен ли си???

да не би просто малко, след като си поздравил Денис, някой да ти е оценил мнение в друга тема, което е било пуснато преди това?

за да се стигне дотам, че някой да ти пуща минусчета за ЧРД-поздрави, значи вероятно преди това си му се набил в очите по друг начин. разбира се, това не е съвсем коректо, но... човещинка си е, кво да го правиш...

Ами поне аз невиждам предишни мои постове за които да получавам минус :dunno: .И не знам дали съм се набивал в очите на някой,но не мисля че това е целта на рейтинг системата(занимавка през свободното време като цъкаш минуси на който ти скимне),все пак с тази рейтинг система се забранява достъпа до другите категории на форума(говоря за хората с по нисък рейтинг като мен които не могат да пишат във някой форуми)вярно е че има и хора които пишат глупусти и заслужават нисък рейтинг,но има и други които в началото са написали малко некоректни теми и постове и са се оправили после,но кой да го забележи :dunno:
Нов профил:GHOSTRIDER
Аватар
crazybiker

Рейтинг: 896

Мнениеот Antares » Чет Юли 17, 2008 10:36 pm

Абе като цяло добра идея, но какъв е смисъла? Нищо няма да се промени по този начин, само можеш да се дразниш, че на стойностно, според теб, мнение е сложен минус. Те и сега се вайкат, че не пишат глупости, а рейтинга им пада...
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот DarKFate » Чет Юли 17, 2008 11:01 pm

Ozzie написа:

Но не съм сигурен дали е възможно да се направи.
Бъкел не разбирам от... е някой да го каже, защото наистина не знам.

Според скромните ми познания не е възможно поне за сега... :dunno: :crap:
Nothing compares to a simple pleasure of a bike ride!
Аватар
DarKFate

Рейтинг: 1031

Мнениеот marsa » Чет Юли 17, 2008 11:31 pm

Някой ми е шлякнал минус, сигурно щото си позволявам да карам по магистрала Тракия :)
Не знаех, че и катаджии следят този форум :agree:

Ще имам ли плюс, ако карам с каска, светлини отпред и отзад, спазвам маркировката и светлинното регулиране на движеието?
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот lanzz » Пет Юли 18, 2008 10:39 am

Antares написа:Абе като цяло добра идея, но какъв е смисъла? Нищо няма да се промени по този начин, само можеш да се дразниш, че на стойностно, според теб, мнение е сложен минус. Те и сега се вайкат, че не пишат глупости, а рейтинга им пада...

от друга страна някой пък може да си каже, "да бе, верно голяма глупост съм написал, другия път повече ще се замисля". с какво е по-лошо да знаеш, че си получил минуса за стойностно според теб мнение, от колкото изобщо да не знаеш за какво?
Аватар
lanzz

Мнениеот inkozi » Пет Юли 18, 2008 12:19 pm

Предлагам нещо, което обаче не знам дали може да бъде реализирано. Това админите ще кажат. Та ...

1. Сумарният месечен брой на "+" и "-" е константа!!! Примерно 10.
2. Когато някой бодне някому "-", тогава му остават 9 "+" и/или "-". След това да кажем, че гласува за някой с "+", тоест ще му останат 8 възможности за оценяване с "+" или "-" и така до изчерпване на възможностите за гласуване.
3. Когато възможностите за гласуване се изчерпат, не може повече да се гласува.
4. Възможности за гласуване от минал/минали месеци не се натрупват!
Тоест всеки месец, хората, които имат и/или са придобили правото да гласуват започват начисто.

Според мен, такъв подход ще ограничи доста субективността на оценяващия. При положение, че когато се слага "-", съответно няма да може да се слага "+" и обратното, всеки ще мисли преди да натиска бутончетата.

Тоест, тоя ръб не ме кефи, дрън минус, упс ... колко глупаво постъпих, ето сега този пост заслужава + пък аз нямам ...
Изображение
Аватар
inkozi

Рейтинг: 1160

Мнениеот Antares » Пет Юли 18, 2008 12:36 pm

Твърдо против! Ако се въведе от сега ти казвам как ще процедирам - в случай, че излезне, че съм сложил повече минуси и трябва да изравня баланса - необходимите плюсове ще ги сложа на хората с рейтинг 2000 (максимален), тоест ще ги "изхабя" ;]
Това е чисто хипотетично разгледано. Идеята според мен е глупава. Звучи ми като рекламната кампания на предплатените услуги на мобилен оператор...
Абе хора, чудя ви се. Като се напъваш постоянно да ремонтираш дадена добре работеща машина в края на крайщата неминуемо ще я повредиш! Особено и като не си съвсем наясно как функционира. Не говоря за чисто програмното ниво на рейтинговата система, а социално-психологическия фактор.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот inkozi » Пет Юли 18, 2008 2:07 pm

Antares написа:в случай, че излезне, че съм сложил повече минуси и трябва да изравня баланса

Май не ме разба. Не говоря за баланс. Говоря за обективно преценяване дали някой заслужава плюс или минус .. Говоря за това, хората като теб, можещи да гласуват, да мислят преди да го правят и да не се водят от чуствата си, а от главата си ..

А пък социално психологическия ти фактор се заключава в това, че наличната рейтинговата система, в момента, служи повече за моментно "закопаване" на потребители, от колкото за ОБЕКТИВНА оценка на цялостното им присъствие във форума.

Това, което предлагам е свързано и със социално психолотическия фактор на правоимащите да гласуват. В крайна сметка, те не са нещо повече от останалите потребители. И като такива и имайки правото да гласуват, трябва също да могат да бъдат ограничавани по някакъв начин. Редно е ...

Виж, ако теб те кефи да плющиш минуси.. Моля, заповядай. Започни от моя профил. Няма да ми навреди на "социално психологическия фактор" ...

Ограничението в броя на гласовете ще те накара да се замислиш дали наистина си заслужава да изхабиш даден "+" слагайки някъде "-"... Или обратното, например .. Това, че твой познат много цветисто се е изказал или те е накарал да се разсмееш, щото видиш ли поста му е препълнен с хумур и забава, не означава, че трябва да получи веднага "+". Или ако получи "+", то някой който наистина заслужава "-" ще мине метър .. поне от теб ...

А именно това се получава сега...
Неограничена субективност на рейтинговата система.
Последна промяна inkozi на Пет Юли 18, 2008 2:21 pm, променена общо 4 пъти
Изображение
Аватар
inkozi

Мнениеот inkozi » Пет Юли 18, 2008 2:10 pm

Хах ... Ето виждаш ли .. Вече рейтинга ми е спаднал със -10 точки.
Защо ли ..? Защото или на теб или на някой друг от правоимащите не им харесва, това което предлагам. А в него няма нищо лошо защото е само предложение. Нито съм обидил някого, нито съм държал лош тон. Всичко е написано грамотно и на кирилица. Още по-малко да съм нарушил правилата на форума. :) :)

Нагледен пример, колко субективна е рейтинговата система.

Сполай ви...
:beer:
Последна промяна inkozi на Пет Юли 18, 2008 2:25 pm, променена общо 2 пъти
Изображение
Аватар
inkozi

Мнениеот did » Пет Юли 18, 2008 2:16 pm

inkozi написа:А именно това се получава сега...

правилно си схванал. точно такава е идеята.
Аватар
did

Мнениеот inkozi » Пет Юли 18, 2008 2:18 pm

did написа:
inkozi написа:А именно това се получава сега...

правилно си схванал. точно такава е идеята.

Вица за зелените и малко по-тъмно зелените да ги го разкажа ли ...
Изображение
Аватар
inkozi

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта