за зимата и .. лугата

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

за зимата и .. лугата

Мнениеот Cu0 » Пет Ное 05, 2004 5:19 pm

в "Шипове" стана дума за каране през зимата в планината, ама докато се стигне до нея се минава през гадната мръсна и мокра София, айде това пак иди-дойди .. мие се. Обаче! какво е положението с ЛУГАТА .. тая странна смес (едно време беше сол+пЕсък, сега кой знае какви химикали слагат) как влияе на колелото и различните му компоненти, като започнеш от алуминия тук и там, желязото по дисковете та чак до различните видове гуми по него.

Питам, защото се сетих че откакто вкараха "вносната" луга, масово се препоръчва зимата да си смениш лятите джанти с железни, да си пръснеш отдолу колата с незнам-си-кво-нещо-си ... та така де, любопитно ми е - А КОЛЕЛОТО :dunno:
Аватар
Cu0

Рейтинг: 1777

Мнениеот axelmax » Пет Ное 05, 2004 6:25 pm

[quote="Cu0"]
А КОЛЕЛОТО :dunno:
[/quote]

на стената в къщи
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот singularity » Сря Ное 10, 2004 8:39 am

[quote="axelmax"]

[quote="Cu0"]
[/quote]

на стената в къщи
[/quote]

И да пропуснеш най-забавното време за каране в планината ??? :nono:
- - -
Господ създаде хората, Колт ги направи равни!
singularity

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Сря Ное 10, 2004 11:31 am

[quote="singularity"]

[quote="axelmax"]

[quote="Cu0"]
[/quote]

на стената в къщи
[/quote]

И да пропуснеш най-забавното време за каране в планината ??? :nono:
[/quote]

а ве каква луга в планината бееее - чети заглавието на темата...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Сря Ное 10, 2004 11:36 am

[quote="Cu0"]

в "Шипове" стана дума за каране през зимата в планината, ама докато се стигне до нея се минава през гадната мръсна и мокра София, айде това пак иди-дойди .. мие се. Обаче! какво е положението с ЛУГАТА .. тая странна смес (едно време беше сол+пЕсък, сега кой знае какви химикали слагат) как влияе на колелото и различните му компоненти, като започнеш от алуминия тук и там, желязото по дисковете та чак до различните видове гуми по него.

Питам, защото се сетих че откакто вкараха "вносната" луга, масово се препоръчва зимата да си смениш лятите джанти с железни, да си пръснеш отдолу колата с незнам-си-кво-нещо-си ... та така де, любопитно ми е - А КОЛЕЛОТО :dunno:
[/quote]

моето мнение е, че лугата била и вносна, не е проблем, стига да се МИЕ колелото след каране. Имам предвид да се мие хубаво и интелигентно - със слаба струя вода. Винаги чистя и смазвам веригата ВЕДНАГА след каране - иначе корозира през нощта. другия момент са дисковете на спирачките - след всяка зима ги свалям и ги чистя от тънката ръждица която хващат от вътрешната страна. накладките не съм забелязъл да се влияят особено от вода, луга и сол. Пясъка не е от най-полезните неща, така че гледам да го избягвам, колкото мога.
Също така - на два пъти по-малък срок си правя профилактика на главините и вилката, отколкото през лятото - много важен момент за лагерите и на двете.

ааа и щях да забравя - винаги си мия седалката отдолу - тва е според мен най-мръсната част от колелото и релсите ръждясват доста лесно.

абе с две думи - който е бил в казармата и знае как се поддържа автомат в дъждовно време ще се справи с кеф :^:

Edit: това което xtr вчера каза за корозията е вярно, но мисля че ако колелото се мие веднага след употреба няма шанс да корозират компонентите. все пак никой не кара по 12часа през зимата, 7 дена в седмицата (или?). а ако се поддържа и боята съм убеден че шанса за фатална дълбока корозия е минимален.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Назад към Архив