Ок, значи за 9-9:30 се разбираме. Аз в ще се смъкна от Кестен с колелото и в 9 ще гледам да съм в Триград.
Ето и мойто предложение за неделния маршрут.
1. Тръгване по синята маркировка от Триград - каране по приятен коларски път до местността Чаирите. Там ще разгледаме езерата, ще потърсим пияната гора (аз доста се лутах миналия път но не успях).
2. Ако преценим, че имаме достатъчно време можем да мръднем до Мугла (ще трябва да намерим начин да минем покрай 2 каракачанки които се забавляват гонейки туристи с колела). Тази част не съм я отбелязал на картата.
3. После от Чаирите тръгваме към с. Кестен по жълтата маркировка. Тя може да не е особено точна, защото сателитните снимки там са малко low-rez, но района го познавам, така че няма опастност от загубване. Има едно връхче за качване (40мин пеша, с колела - абсурд) от където се разкрива страхотна гледка към с. Кестен. Местните твърдят, че при хубаво време се вижда Бяло море. Пътят отново е коларски..., но вече става доста каменист и издълбан на места. Има и спускания (точно преди Кестен мисля да направим един шорткът, който отдавна искам да го спусна).
4. В селото можем да ударим по една бира и от там по основния път до Триград (червената маркировка). Много е живописен и мисля, че ще има много снимки там. Ако събора продължава и в неделя най-вероятно ще минем покрай него.
Оп, забравих да спомена, че в района на с. Кестен има и една пещера. Ако има мераклии можем да я посетим...