Za materialite

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Za materialite

Мнениеот Feri » Чет Ное 11, 2004 11:35 pm

Koi material za edna vilka e nai dobar Cr-Mo, Alloy ili Magnezium
Feri
 
Мнения: 31
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Чет Окт 14, 2004 8:44 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот axelmax » Чет Ное 11, 2004 11:47 pm

стоманата е нау здрава ,но заради теглото си не е препорачителна ,може само подпорите и стержена,за дисциплината durt jump да са от нея,но краката ,магнезий,или алуминий

стомана -тежка
алуминий-по-лека
махнезий-наи леко от трите

там кадето се търси лекота се използват ,алуминиии навсякаде по вилката ,без металните пружини;),но като гледам ,в жсеки стил се ползват ,алуминиевите сплави,а за магнезиевите ,незнам ,но маи излиза по скапо и затова не са толкова навлезли все още, а за разликата в теглото между алу и магнезиевите сплави ,незнам какво е
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax
 
Мнения: 7120
Рейтинг: 1614
Регистриран на: Сря Юли 23, 2003 9:09 pm
Местоположение: Столицата

Мнениеот Admin » Пет Ное 12, 2004 9:22 am

Ти за каква вилка питаш - твърда или амортисьорна?
При амортисьорите се използват следните материали:
евтини вилки - стомана (за стержена, горните тръби, понякога и за долните тръби) или амуминий (пак за същите елементи). Със стоманата е по-евтино, но и доста тежко.
скъпите вилки - напоследък долните тръби и арката са изляти като едно цяло от магнезиеви сплави, горните тръби най-често са алуминиеви (но може и от Cr-Mo, ако се търсят предимствата на този материал), стерженът обикновено е алуминиев, но може и от Cr-Mo (за повече здравина, но е по-тежко).
При най-скъпите вилки се срещат и по-специални елементи като титанови пружини, карбонови тръби (вж. Rock Shox SID Carbon или проуктите на британската марка Pace) и др.
Твърдите вилки могат да са от обикновена стомана, Cr-Mo, алуминий, карбон и т.н. - всичко зависи от цената и търсените характеристики на вилката.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin
 
Мнения: 16374
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Май 20, 2002 12:00 am
Местоположение: София


Назад към Архив

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron