Въпрос за космите...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за космите...

Мнениеот gofren » Чет Сеп 11, 2008 7:33 pm

...на гъза :|

Проблемът е там, че не са ми особено къси космите на гъза и като карам като седна на седалката в общи линии в гащите ми все едно една ръка се протяга, хваща ги всички в сноп и ги тегли надолу, наляво или надясно (в зависимост накъде завивам и накъде ми е центъра на тежестта) и то много силно. пробвах сякъв вид гащи (само без гащи не съм, но и нямам намерение) да карам и проблемът си остава. първоначално мислех че е натъртено от каменната седалка, но после разбрах, че болките идват от областта на космите.

Таа въпросът ми е: Как е по-добре за мен, да не ги махам и да продължавам при сяко сядане на седалката "ръката" да ме скубе отдолу (а болката е много шибана междудругото) или да ги махна, но тогава ше почне да ме боцка най-вероятно... :confused:

ПП: темата е 100% сериозна, не е спам. съответно ако може не спамете. ако неможе... кво да се прави :D
Аватар
gofren

Рейтинг: 1309

Re: Въпрос за космите...

Мнениеот did » Чет Сеп 11, 2008 7:35 pm

просто карай системно, космите сами ще се махнат от там, откъдето ти пречат. но ще те боли междувременно.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Montana » Чет Сеп 11, 2008 7:35 pm

Ако ги махнеш и след това ако пак неги махнеш няма да е една ръка ами ще са две :agree: по добре си ги остави (лично мнение) :beer:
Аватар
Montana

Рейтинг: 992

Мнениеот Yavkata » Чет Сеп 11, 2008 7:40 pm

Култова тема :D Явно само смяна на седалката ще може да реши проблема ти. Или се ориентирай към онези велосипеди без седалки.
В никакъв случай не махай космите. После хем ще те боде, хем няма да е толкова красиво....Или пък клин с "памперс"...
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот bokicha » Чет Сеп 11, 2008 8:15 pm

gofren написа:...на гъза :|

.... гащите ми все едно една ръка ..... :D

...особенно ако ГАЩИТЕ са памучни....със седалка без седалка, с клин без клин ....все тая...
... ХУБАВ клин , ако СА гащи ...да са от ликра..., а може и без тях /second skin/ дет се вика, ама хубавият клин е задължителен....,
но всичко това може да не важи ако седалката НЕ ти е удобна... :D
...проблема е комплексен....иска КАРАНЕ...
did написа:просто карай системно
Аватар
bokicha

Мнениеот gofren » Чет Сеп 11, 2008 8:42 pm

е то и с космИ и без космИ че смятам да карам системно е ясно :^:
Аватар
gofren

Мнениеот vlassadar » Пет Сеп 12, 2008 8:42 am

oli, темата е разбивач на женски сърца :rofl:
"каменната" седалка не ти ли пали лампата? Вземи си седалка с гел и улей, не много широка и не много тясна. От твърдите трябва да попаднеш на някой много точен по задника ти модел, но основния ти проблем ще се запази. Това за памучните гащи си е така. ама какво ще си сложиш вместо тях си е твоя работа, експериментирай, всеки си има предпочитания.
Аватар
vlassadar

Мнениеот Jim » Пет Сеп 12, 2008 9:51 am

did написа:просто карай системно, космите сами ще се махнат от там, откъдето ти пречат. но ще те боли междувременно.

А до тогава може да опиташ следното:
1. Купи си ел. машинка за подстригване. Има дори такива, специално за тялото;
2. Зареди батерията й добре - ще ти трябва много мощност :D;
3. Постави гребен І или ІІ номер - да остава около 1см. дължина на косъма;
4. Отиди в банята и "коси" - бавно и внимателно, че има важни органи наблизо. Стреми се да движиш машинката срещу посоката на косъма;
5. Може да започнеш от петите нагоре :D . Така ще е по-естетично, като приключиш.

Важно: Не режи в дъно!!!

Горната метода пробвана лично - работи. :beer:
Аватар
Jim

Рейтинг: 1298

Мнениеот fifffka » Пет Сеп 12, 2008 11:29 am

Работи, ааама по-добре да не пипа, 'щот веднъж като се резне, косъма става по-твърд и около него почват да никнат събратя!
Послушай did!
Незаконното ще свършим веднага. Неконституционното изисква малко повече време.
Аватар
fifffka

Рейтинг: 1611

Мнениеот Antares » Пет Сеп 12, 2008 12:02 pm

Да бе... на фризьор да иде, да му направи прическа там... Да ги изруси, че ся е модерно, да му направи бретон?! Още умни идеи? Ай стегнете се малко бе хора?! Идея имаш ли си, че ще си посади таралеж в трибуквието, ако започне да ги подстригва тия косми. К'ви са тия идеи?!

Да си кара човека, те нещата ще си дойдат на мястото...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот mira_sm » Пет Сеп 12, 2008 12:03 pm

Работи, ааама по-добре да не пипа, 'щот веднъж като се резне, косъма става по-твърд и около него почват да никнат събратя!

Като жена, редовно обезкосмяваща си места, различни от задника, декларирам, че приказките за по-бързо, по-нагъсто и т.н. никнене са силно преувеличени.
Единствено е нормално срязаният косъм да е по-остър и дебел на върха, щото е срязан.

Колкото до материята на гащите: сатенени? :smirk: ;)
Аватар
mira_sm

Рейтинг: 1210

Мнениеот codename47 » Пет Сеп 12, 2008 12:06 pm

Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Jim » Пет Сеп 12, 2008 12:09 pm

fifffka написа:Работи, ааама по-добре да не пипа, 'щот веднъж като се резне, косъма става по-твърд и около него почват да никнат събратя!
Послушай did!

Правя това от години. Не си водя статистика за броя на космите на кв. см. преди и сега, но осезаема разлика няма.
Що се отнася до "втвърдяването" на косъма, според мен това усещане се дължи на факта, че след отрязването остава основата на косъма, която изначално си е по-дебела и респ. по-твърда. Когато израсте достатъчно и върхът му изтънее, той отново става мек, а ти - пухкав :D

:beer:

Докато си изнапиша словодрисъка и ме изпревариха :D
@mira_sm :agree:
Аватар
Jim

Рейтинг: 1298

Мнениеот Yavkata » Пет Сеп 12, 2008 12:22 pm

mira_sm написа:

Като жена, редовно обезкосмяваща си места, различни от задника, декларирам, че приказките за по-бързо, по-нагъсто и т.н. никнене са силно преувеличени.
Единствено е нормално срязаният косъм да е по-остър и дебел на върха, щото е срязан.

Е, да, де,но той е мъж. И въпроса му е точно за задник, а не за други части. Все едно да задава въпрос за заден амортесьор, пък да получава отговори за вилка. :dunno:
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот тучо чучо » Пет Сеп 12, 2008 12:39 pm

mira_sm написа:Като жена, редовно обезкосмяваща си места, различни от задника, декларирам, че приказките за по-бързо, по-нагъсто и т.н. никнене са силно преувеличени.

Добре, че има няколко жени във форума, че да ви научат на акъл.
Омръзнало ми е от спекулации от рода
по-добре да не пипа, 'щот веднъж като се резне, косъма става по-твърд и около него почват да никнат събратя
нищо, че са от женска изречени или мачовщини a la Antares!
Дайте да ходим като горили, само защото живеем на Балканите! :dunno:
Няма никакъв проблем със сгъстяването и удебеляването на космите при подстригване или бръснене. Човек има генетично заложен брой косми, който не се променя от разните манипулации. Усещането за удебеляване идва от затъпяването на върха на косъма, както спомена Мира. Аз затова използвам кола маска, защото при израстване косъма е много тънък и мек.
Извинете, ама ако космИте на г*зО ми се оплитат около курбелите ще изровя Земята да намеря адекватен начин за премахване на проблема!
Айде!
Edit: изпревариха ме, но бих добавил, че крем депилатоар за около кафявото отверствие е най-подходящ. :agree:
Аватар
тучо чучо

Мнениеот codename47 » Пет Сеп 12, 2008 1:18 pm

признавам че това е голям проблем, който няма - това е дар от бога.
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот bokicha » Пет Сеп 12, 2008 1:32 pm

Newone написа::offtopic:
Предлагам да номинираме тази тема за "Тема на годината"! :rofl: :rofl: :rofl: :beer:

:agree: ..., а и е полезна...
Аватар
bokicha

Мнениеот codename47 » Пет Сеп 12, 2008 1:41 pm

предлагам да се пусне анкета "махате ли си космите на г...". Така ще си проличи истината в случай че някой не иска да си признае публично.
Последна промяна codename47 на Пет Сеп 12, 2008 1:42 pm, променена общо 1 път
Аватар
codename47

Мнениеот Yavkata » Пет Сеп 12, 2008 1:41 pm

тучо чучо написа:Извинете, ама ако космИте на г*зО ми се оплитат около курбелите ще изровя Земята да намеря адекватен начин за премахване на проблема!
Айде!
Edit: изпревариха ме, но бих добавил, че крем депилатоар за около кафявото отверствие е най-подходящ. :agree:

Да, изглежда , че епилаторния крем е решение за привържениците на обезкосмяването. До колкото съм запознат при бръсненето съществува опасност от "обръщане" и врастване на косъма, и от там неприятни последици. А в случай като горепосочения при който космИте се заплитат около курбели , верига и други части , може да се окаже целесъобразно и сплитането им на плитка.
Аватар
Yavkata

Мнениеот codename47 » Пет Сеп 12, 2008 1:44 pm

@Yavkata в такъв случай може да ги подрязваш на определена височина, "обръщането" е само ако се бръснеш до корен или се епилираш. А за курбелите мисля че ще е подходящо украшение от една приятно сплетена плитка от всяка страна.
Аватар
codename47

Мнениеот moz » Пет Сеп 12, 2008 2:03 pm

Аз пробвах един път с депилаторен крем за гърдите и много пареше след като падна вълната, зачервяване и т.н., категорично не го препоръчвам за толкова нежно място.
moz

Мнениеот ilinkolov » Пет Сеп 12, 2008 2:11 pm

moz написа:Аз пробвах един път с депилаторен крем за гърдите и много пареше след като падна вълната, зачервяване и т.н., категорично не го препоръчвам за толкова нежно място.

Явно си алергичен. Просто опитай с друг крем и то не да клепаш навсякъде. Това би трябвало да си го пише в инструкцията.

Определено най-добре ми е с крема. Бръсненето много дразни и възпалява, а скъсяването с машинката не решава проблема с миризмата :xx(:
от всичко по нещо и от нищо достатъчно
Аватар
ilinkolov

Рейтинг: 1251

Мнениеот stem » Пет Сеп 12, 2008 10:33 pm

темата е някаква кретения и то абсолютна,със спортни или без спортни косми :rofl: пак ще имаш болка...но определено не ги махай един приятел дето тренира волейбол си обръсна задника и после 1 месец неможе да седне защото все едно сяда на игли...иначе успех
Аватар
stem

Рейтинг: 1153

Мнениеот gofren » Пет Сеп 12, 2008 10:53 pm

Значи момчета идвам с малко резултати от един тест който направих.

Няма да крия че преди 2-3-4 години не помня колко точно като почнах да си бръсна краката си казах кво пък.. и си обръснах и гъза... тва преди, от тогава не съм ги махал, но не са станали по-гъсти, дълги, черни, остри или по-накъдрени. както и да е по принцип вчера като пусках темата.. вече ги бях махнал космИте в една малка зона от гъза, тази на която сядам на седалката, както е показано на фигурата долу

Изображение
Фиг.1

и сега нека коментирам.

1. дид, може сега да ми е отвратително на гъза и да ми боцка дори когато просто ходя, когато си слагам гащи, когато пърдя, но ми е по-добре отколкото само да ме скубе и да ме боли и да си седат там просто и да са си дълги (бтл сега като пръцкам е по шумно и усещането е по яко, щото ако досега бяха завързани двете бузки помежду си сега тези 'въжета' ги няма и като пръцна бузките ми правят така :clap: , но по-бързичко и шумничко. а и вече не хабя килограм тоалетна хартия за да се избърша след 'кафяв акт'). фактически сега ме боцка и ме боли, а досега ме скубеше и ме болеше. малко разнообразие, нищо повече явно. пак боли, пак сърби..

2. варианта на джим, сега седейки и боцкайки ме, като се замисля може би е най-добрият, но явно ще трябва да почакам да порастнат малко космИте да го тествам и него, както виждате аз съм тестер за просташки експерименти, за които никой не иска да говори.

ПП: @VALKS виждал съм едни много яки машинки такива за постригване на косми в нос, като тази на опростената фигура долу

Изображение
Фиг.2
ППП:космите влизат в ония отвори горе. мога и по подробно да го измисля ама вече ме домързява

И тва ми е в списъка с нещата, които трябва, а и искам да си купя. Само пари трябват

codename47 написа:http://www.maxefect.com/bb/majkata-epilatsiya.html
изчетох го не пише нищо за гъза. :dunno:
Аватар
gofren

Мнениеот did » Пет Сеп 12, 2008 11:09 pm

мда, тук трябва да се изкаже някой космолог-експерт.
Аватар
did

Мнениеот borislav » Нед Сеп 14, 2008 2:26 pm

Чувал съм, че някои хора си горят космите в ушите с дезодорант и запалка, но за много кратко, космите попрегаряли и падали. Не съм го про6вал метода, но гледам си мераклия и смелост не ти липсва.
Друг вариант, който никой не го е споменал е чрез кола маска, все пак да 6ъдем изчерпателни :agree:
Аватар
borislav

Мнениеот Sp0nG » Нед Сеп 14, 2008 3:34 pm

borislav написа:Друг вариант, който никой не го е споменал е чрез кола маска, все пак да 6ъдем изчерпателни :agree:
Ау, това ще боли :scared:
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Мнениеот Reloading » Нед Сеп 14, 2008 5:20 pm

Sp0nG написа:
borislav написа:Друг вариант, който никой не го е споменал е чрез кола маска, все пак да 6ъдем изчерпателни :agree:
Ау, това ще боли :scared:

според мен колата маска е най-добрият вариянт - личен опит знам (не съм си правил на Г*а кола но попринцип насякаде другаде).Та по темата след колата маска космите намаляват драстично и редовното махане през 20 дена месец някаде ги държи в намален вид .50% от който порастват до следващата кола.Наистина малко боли,но хората са си го казали "Трай бабе за хубост" :) :agree:
.
Аватар
Reloading

Рейтинг: 1385

Мнениеот Harka » Нед Сеп 14, 2008 8:06 pm

Темата е достатъчно сериозна, така че, моля, въздържайте се от несъстоятелни коментари.
Аватар
Harka

Мнениеот Reloading » Нед Сеп 14, 2008 9:22 pm

Harka написа:Темата е достатъчно сериозна, така че, моля, въздържайте се от несъстоятелни коментари.

това за мен ли беше :confused: :confused: :dunno: давам му съвет по темата с Колата маска! и съм напълно сериозен

:offtopic: мерси за - са
.
Аватар
Reloading

Рейтинг: 1385

Следваща

Назад към Общ форум