Да подкрепим The Pirate Bay

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот bluskanie » Пет Фев 20, 2009 9:06 pm

did написа:
bluskanie написа:Кво? Странно ти звучи, че не ми харесва да е нормално да сме авантаджии ли?

Тва "не ми харесва да е нормално" не го разбрах!

Последно: Харесва ли ти да си авантаджия или не?

Мисля, че съвсем ясно съм казал, какво ми харесва и какво не. Ако не разбираш, замени "нормално" с "прието". Така става ли? Просто не смятам цялото нещо за правилно (ако щеш справедливо, морално или както е удобно за всеки)

bikerider, ми порасвам и разбирам все повече живота... затова и изтрещявам. На добре е, нищо, че ти се струва обратното :D

Лошото е, че тук няма хора, които да бъдат засегнати от авантаджийството в интернет. Иначе се чудя колко ли щяхте да ревете... Ма така е, всеки гледа от собствената камбанария...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Пет Фев 20, 2009 9:15 pm

bluskanie написа:Мисля, че съвсем ясно съм казал, какво ми харесва и какво не. Ако не разбираш, замени "нормално" с "прието". Така става ли? Просто не смятам цялото нещо за правилно (ако щеш справедливо, морално или както е удобно за всеки)

Последно:

Не ти харесва, не е нормално, не е прието, не е справедливо или не е морално?

Щото за мен тва са 5 различни неща.

bluskanie написа:Лошото е, че тук няма хора, които да бъдат засегнати от авантаджийството в интернет. Иначе се чудя колко ли щяхте да ревете... Ма така е, всеки гледа от собствената камбанария...

Вярно е. Тука няма програмисти :rofl: :rofl: :rofl:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот ico 1 » Пет Фев 20, 2009 9:16 pm

axelmax написа:не ми се четяха поредните постове с повече от 10 изречения,и ще си кажа само мнението

производителите на интелектуален продукт(песни,филми,програми,игри-най общо) без туй получават доста пари ,незнам колко ще им стигнат

някой изцвили неква песничка и си уредил бъдещето или некви тюфлеци дето ритат плондира

аз ще си тегля ,ти ще си теглим,всички теглим другото е лицемерие

никой неможе да го промени ,дори и господ(за вярващите)
Браво и аз съм на това мнение.Всеки е теглил.Другото е лъжа.Колко хора са с пиратски софтуер?Колко струват ОS и всичките програми и кой си е купувал? Едва ли са повече от 10% от всички ползващи компИтор.Това не е кражба.Това е берекет.Плодове на изкривени закони.
Аватар
ico 1

Мнениеот bluskanie » Пет Фев 20, 2009 9:31 pm

did написа:
Последно:

Не ти харесва, не е нормално, не е прието, не е справедливо или не е морално?

Щото за мен тва са 5 различни неща.

Проблема в четенето ли ти е или в разбирането? За да знам как да ти обясня ;)
Да приемем, че е в разбирането. Всичките тези неща НЕ Е. А мен не ми харесва това, че се смята, че Е всичките тези неща. Поне така разбирам аз постовете на тая тематика.

bluskanie написа:Лошото е, че тук няма хора, които да бъдат засегнати от авантаджийството в интернет. Иначе се чудя колко ли щяхте да ревете... Ма така е, всеки гледа от собствената камбанария...

did написа:Вярно е. Тука няма програмисти :rofl: :rofl: :rofl:

Може да не е приятно, но рограмистите нямат нищо общо с издаването на продуктите, които пишат. В най-общия случай те са на заплата и дали някой краде или не краде техния продукт, общо взето ги бОли фара, ако не ги уволни шефа, задето е окраден и няма пари да им плати... та исках да кажа, че няма издатели, чийто продукти да се качват по тракерите.

Честно казано, чудя се как некой от "лайнарчетата" още не е изгорел зверски...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Пет Фев 20, 2009 9:48 pm

@bluskanie, мамин златен, кефиш ме като говориш за неща, от които си нямаш хал-хабер понятие :) Предлагам да не се включваш по въпросите, касаещи софтуерните къщи.

Що се отнася до музиката, Radiohead пуснаха албума си в интернет - всеки може да си тегли и после дава колкото прецени. Твърди се, че са на най-голяма печалба от точно този албум.

http://mashable.com/2007/10/19/radiohead-album-sales/

Но това никак не устройва паразитите от лейбълите - затова така демонстрират мускули, щото усещат как им изтича времето и ще трябва да си търсят друга работа.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот axelmax » Пет Фев 20, 2009 9:59 pm

Alpina написа:Прав е, защото така изнася и на теб и на него. Ако не беше така, щеше да плюеш и ти ;) :beer:

Всъщност, аз правя следното. Свалям пиратска музика, игри и филми и ако нещо наистина много ми хареса, то отивам и си го купувам, като смятам, че така показвам положителното си мнение за "творбата". Ако не ми хареса - изобщо не ми е на сърце, че съм ощетил някого, защото иначе щях да съжалявам за парите, които съм дал за това.

Всъщност най-много ме е яд за българските изпълнители, не че са по-различни от чуждите, но поне вторите имат значително по-голям процент продадени спрямо безплатно свалени продукции.

има по лесен начин да го адмирираш,дай един глас в самия торента ;) :rofl: :beer:

за какво да си давам парите за филми и програми?за музика бих дал,но само на теория :D
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот bluskanie » Пет Фев 20, 2009 10:21 pm

PtD написа:@bluskanie, мамин златен, кефиш ме като говориш за неща, от които си нямаш хал-хабер понятие :) Предлагам да не се включваш по въпросите, касаещи софтуерните къщи.

Що се отнася до музиката, Radiohead пуснаха албума си в интернет - всеки може да си тегли и после дава колкото прецени. Твърди се, че са на най-голяма печалба от точно този албум.

http://mashable.com/2007/10/19/radiohead-album-sales/

Но това никак не устройва паразитите от лейбълите - затова така демонстрират мускули, щото усещат как им изтича времето и ще трябва да си търсят друга работа.

Кво има да ми е ясно за софтуера? Търговия, като всяка друга. С работници като всички други... програмиста е работник, на който му се плаща да пише. Като актьорите във филмите.

Относно Radiohead. Хехе, ами защо не издадоха ПЪРВИЯ си албум по този начин??? Да ги видим колко пари щяха да изкарат? Ма що говориш глупости... ако не са били лейбълите, тия групи, дето са известни сега, нямаше да сме ги чували. Като си милионер и суперизвестен, можеш да си позволиш да не използваш издатели - логично. Между другото сега се сетих за един сайт, който посетих няколко пъти. Само авторски групи, които си качват "музиката" for free на сайтчето. Признавам, че някои можеше да се нарекат слушаеми, но в никакъв случай с огромен талант. Та се питам... тия как ги определяш, кат някви супер тарикати, задет са "прескочили" лейбълите или за неудачници, не успяли да заинтригуват никоя издателска компания? Щот мен ми намирисва на второто...

Но спора не е за това. Спора е, редно ли е да можем да сваляме безплатно продукти, за които иначе трябва да се плаща. Явно е според разбиранията на хората, а моите ги осветлих вече.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Пет Фев 20, 2009 10:35 pm

bluskanie написа:Спора е, редно ли е да можем да сваляме безплатно продукти, за които иначе трябва да се плаща.

Мне. Не е това спора.

Винаги е редно да можем да правим нещо. Възможността не означава задължение.

Даже спорът не е, ЗАКОННО ли е да ползваме безплатно продукти, за които ИНАЧЕ трябва да се плаща, щом има кой да ти ги даде безплатно? Ясно е, че това не е е незаконно.

Даже спорът не е, ЗАКОННО ли е да предоставяме за ползване безплатно продукти, за които ИНАЧЕ трябва да се плаща? Ясно е, че е незаконно, но за това си отговарят тия, които го правят.

В случая спорът е, виновни ли са тия изверги, които са направили път, по който могат да минават и автобуси с ученици, и камиони с наркотици и носят ли те отговорност за наркотрафика по техните пътища и за оценките на учениците.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Пет Фев 20, 2009 11:06 pm

did написа:В случая спорът е, виновни ли са тия изверги, които са направили път, по който могат да минават и автобуси с ученици, и камиони с наркотици и носят ли те отговорност за наркотрафика по техните пътища и за оценките на учениците.

Леко некоректен пример. По-скоро можем да сравним нашия случай с митничарите и границите. Защото те са "администраторите" на границите и те правят възможно, преминаването на наркотиците. Както и админите на сайтовете...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Пет Фев 20, 2009 11:12 pm

bluskanie написа:По-скоро можем да сравним нашия случай с митничарите и границите. Защото те са "администраторите" на границите и те правят възможно, преминаването на наркотиците. Както и админите на сайтовете...

Леко неадекватен пример!

Митничарите са там, защото са ги назначили и им се плаща от държавата, за да контролират. Ако не го правят - лошо.

В нашия случай, хората сами са си направили митницата на собствен парцел и си е тяхна работа кого и как ще пропускат, понеже никой не ги финансира, за да контролират каквото и да е.

След като никой не ги финансира, не може да изисква от тях да се държат като митничари на държавна хранилка.

Проблемът е, че посредниците изтървават юздите, една по една. Държавата като посредник също изтървава доста юзди.

Тва с пиратското заливче е само локвичка пред морето, което ни чака. Промените в либерална посока тепърва предстоят. Сегашната криза е само началото.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Пет Фев 20, 2009 11:14 pm

did e напълно прав.

Ето и още по-точен аналог: тракерите са като дъска за обяви. Ако някой слага обяви, че предлага "мокри" услуги, дали следва да осъдят собственика на дъската?
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Фев 20, 2009 11:16 pm

@bluskanie:
Предлагам да спреш с тия глупости и да осъзнаеш, че криминалното деяние е копирането на оригиналния носител, а не ъплоуда в p2p мрежа.

За download-a да не говорим.

Edit: пропусна да коментираш защо Radiohead имат рекордни печалби точно от албума пуснат в мрежата. Ще поправиш ли пропуска? :popcorn:
Последна промяна bikerider на Пет Фев 20, 2009 11:21 pm, променена общо 1 път
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пет Фев 20, 2009 11:20 pm

PtD написа:
Ето и още по-точен аналог: тракерите са като дъска за обяви. Ако някой слага обяви, че предлага "мокри" услуги, дали следва да осъдят собственика на дъската?

Ми няма да го осъдят. Нали това е свобода на словото. Ебати абсурда...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пет Фев 20, 2009 11:24 pm

мъка :emlaugh:
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пет Фев 20, 2009 11:30 pm

Има и още един малък момент, че copyright правата са за "разпространие с комерсиална цел". Иначе биха могли да осъдят всеки, който дава назаем книга на приятел.
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Пет Фев 20, 2009 11:38 pm

И що тогава като гледам DVD и пише, че е Copyright protected и е незаконно разпространяването и прожектирането на ПУБЛИЧНИ МЕСТА /тракерите кво са/
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот hitar_potter » Пет Фев 20, 2009 11:40 pm

Хм.. по дисковете съм чел, че е забранено даването под наем. Както и публичното разпространяване
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот bikerider » Съб Фев 21, 2009 8:27 am

bluskanie написа:И що тогава като гледам DVD и пише, че е Copyright protected и е незаконно разпространяването и прожектирането на ПУБЛИЧНИ МЕСТА /тракерите кво са/

Да, тракерите са публичните места. Обаче не те разпространяват и не те "прожектират". Точно затова всякакви дела срещу торент-тракери са обречени априори. Поне според нормалната логика (имам предвид IFPI/RIAA/etc., не теб :)). В случая шведкия закон (както се разбра от медиите) е категоричен - не е незаконно да се извършва дейност, която някой друг може да използва за незаконни деяния. Точка.
Аватар
bikerider

Мнениеот outfaced » Съб Фев 21, 2009 11:13 am

що са абите въобще ... :D

против пиратството е тоя, който няма достатъчно акъл за да се сети как да печели от него. Музикалната индустрия са едни от най големите и най лакомите темерути. Ще ме извиняват, ама да им плюя на дистрибутурските концепции от края на 70те на миналия век. Алоу ... вече сме малко по напред с матряла ... събудете се.
Хора по навътре от мен са го казали ... начин да си преберат версиите има, че и да спечелят. Дали ще е толкова колкото преди, дали ще могат покрай един качествен албум и автор пак толкова паразити да си накупят вили и коли ... е май не :D Но условията за самите автори да се създава и разпостранява музика никога не са били по добри.
А филмовата индустрия пък точно дотолкова е пострадала, доколкото много хора сега гледат доста филми и в къщи на компютъра. "И" нали така ... т.е. ходи се на кино и то повече от преди 10 години. Сега разбира се са прецакани слабите продукции ... защото за тях логично никой няма да иде на кино. И това трябва да е лошо :dunno: Добре ... искат да прибират и някакви пари за гледането в къщи ... могат разбира се, начини бол, ама се иска изработването на нови концепции за тая работа. А не пак да се тръшкаме защо законите от преди 30 години не се спазват.
Пък за софтуера въобще няма какво да се говори ... софтуера никога не е губил от пиратско разпостранение, особенно сериозния такъв. По добра реклама от това здраве му кажи. Освен това там и други закони пазят, така че тия който трябва да плащат, да плащат. А от останалите, колкото повече го ползват (дори и не плащайки) толкова по добре.
Предполагам някакво изключение прави само софтуера мислен изключително за домашни нужди и любимата ни ОС ... :), но защо ли някак си не мога да ги съжеля :D

А относно това, дали тракерите са виновни с смисъла на сега десйтващите закони ... може да си философстваме до откат, ама е някак си минавка. Други поне им дават пари за това :D
Аватар
outfaced

Мнениеот agent_Jekov » Съб Фев 21, 2009 11:16 am

Интересно ми е платените торенти(тези, в които има абсолютно всичко, с добро качество и гарантиран сийд) дали ще ги резнат и тях или те ще са с повече "привилегии"? :lol:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот dembi » Съб Фев 21, 2009 11:53 am

Подкрепям и с двете ръце !!! Затворят ли го, тук наще подобия на тракери ще се видят в чудо .

Изображение
Аватар
dembi

Рейтинг: 1067

Мнениеот Alpina » Съб Фев 21, 2009 12:44 pm

Темата е пълна с чудесни оправдания за кражби, като "те печелят достатъчно"

Кои сте вие, че да определяте кой печели достатъчно?!?

Примерно аз лятото ще почна да правя малки къщички. Ще идвате и ще си се настанявате в тях, защото ще сметнете, че печеля достатъчно от тях???

Съвземете се, защото да казвате, че го правите поради тази причина е абсурдно!!!

Признайте си, че така ви изнася, че някои от тях не могат да се купят в България, че не ви се дават пари за това, че нямате пари за музика, софтуер, филми... и още сумати други "оправдания", ама да ми казвате "те и без това печелят достатъчно" е нагло!!!

Ами не можеше ли, ако всичко беше легално купувано, да му е по-ниска цената?

Да, аз ползвам пиратска музика и игри, защото не мога да си позволя поради липса на достатъчно пари, да купя всичко което ми харесва, НО си плащам за не малко такива. Последните 2 години съм дал над 500лв, за да имам легално някои продукти, които не е пречило да ползвам и без да платя, просто защото така смятам за редно, макар че това не ме оневинява. За съжаление обаче не мога да дам вероятно повече от 80 хиляди лева, за оригинални софтуер и музика, които имам в момента на компютъра си.

Ако ще давам така пари за нещо, ще е за някой български изпълнител, а не да подкрепям съществуването на такива "острови"
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот agent_Jekov » Съб Фев 21, 2009 12:58 pm

Самият Елтън Джон се обяви в защита на свободното разпространение на музика в интернет и дори си пусна всички албуми безплатно, като каза, че там, където не може да вземе пари, поне става известен, а и просто искал хората да чуят музиката му или нещо такова.Е, всичко това след като е станал мултимилионер де. :)
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот bluskanie » Съб Фев 21, 2009 12:59 pm

bikerider написа:
bluskanie написа:И що тогава като гледам DVD и пише, че е Copyright protected и е незаконно разпространяването и прожектирането на ПУБЛИЧНИ МЕСТА /тракерите кво са/

Да, тракерите са публичните места. Обаче не те разпространяват и не те "прожектират". Точно затова всякакви дела срещу торент-тракери са обречени априори. Поне според нормалната логика (имам предвид IFPI/RIAA/etc., не теб :)). В случая шведкия закон (както се разбра от медиите) е категоричен - не е незаконно да се извършва дейност, която някой друг може да използва за незаконни деяния. Точка.

Въпрос на юридическа интерпретация, разбира се. А истината всички знаем каква е, ако щеш и 2 метра отскачай. Тракерите са публично място и чрез тях се разпространяват пиратски продукти. Какво повече има да говорим? Криво разбраната демокрация в действие... Всеки преебава всеки, защото не може да се докаже, че е нередно. Мноо яко :agree:

Питате се, защо българските тракери избягват да допускат ъплоудването на БГ продукти? Значи могат, а? Според мен е, защото някой ше гризне дебелото дърво и те това много добре го знаят. Защо филмът ДЗИФТ беше "свален" от Замундата само 24 часа след качването? bikerider, мислиш ли, че е , защото администраторите са родолюбци и искат БГ кинтото да печели, съответно да се развива? My ass!

Аз лично свалих филма от замунда и никога няма да ида на кино, за да го гледам. Ако не го бяха качили и както филма се рекламираше навсякъде, нямаше да пропусна да го гледам на кино за 10лв. Е... редно ли е да се качва или не? Или викаш то си е законно :rofl:

agent_Jekov написа:Е, всичко това след като е станал мултимилионер де. :)

Мда, като с глупавия пример с Radiohead. Има една много типична мисъл на богаташите. "Не всичко е пари на тоя свят" :rofl:
Последна промяна bluskanie на Съб Фев 21, 2009 1:03 pm, променена общо 2 пъти
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Съб Фев 21, 2009 1:00 pm

Alpina написа:Да, аз ползвам пиратска музика и игри, защото не мога да си позволя поради липса на достатъчно пари, да купя всичко което ми харесва

Нещо май сам си противоречиш :emlaugh: Сам правиш това, което смяташ за нередно другите да правят със строените от теб къщички. Ти пиратстваш, защото нямаш пари за софтуер. Ми те пък ще се настанят, щото нямат пари за къща. :idea: НО, ще ти платят, да кажем, мебелировката. :evil:

P.S. A Microsoft са най-големите печеливши от нелегалния Winbloz. Не печелят от домашните потребители, но за сметка на това си избиват всичко с лихвите от правителствени поръчки. А как се зарибяват чиновниците с Winbloz? С пиратското копие, дето разцъкват вкъщи! :eyebrow:
Аватар
PtD

Мнениеот PtD » Съб Фев 21, 2009 1:04 pm

bluskanie написа:Е... редно ли е да се качва или не? Или викаш то си е законно :rofl:

Е, редно ли е да даваш книги назаем или не? :idea:
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Съб Фев 21, 2009 1:06 pm

PtD написа:P.S. A Microsoft са най-големите печеливши от нелегалния Winbloz. Не печелят от домашните потребители, но за сметка на това си избиват всичко с лихвите от правителствени поръчки. А как се зарибяват чиновниците с Winbloz? С пиратското копие, дето разцъкват вкъщи! :eyebrow:

Хмм... тва тук или в САЩ? Щот да ти кажа в САЩ бая зор ще видиш, докато намериш сглобен компютър/лаптоп без инсталиран софтуер. :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот axelmax » Съб Фев 21, 2009 1:08 pm

@Алпина
естесвено ,че ми изнася и на теб ти изнася,това твоето си е лицемерие

като плащаш 1% от това дето ти е нужно,а другото го крадеш да не мислиш,че си по хрисим от мен (аз не плащам и стотинка,крада на 100%)

разбери ме правилно
Последна промяна axelmax на Съб Фев 21, 2009 1:15 pm, променена общо 1 път
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот PtD » Съб Фев 21, 2009 1:09 pm

bluskanie написа:Хмм... тва тук или в САЩ? Щот да ти кажа в САЩ бая зор ще видиш, докато намериш сглобен компютър/лаптоп без инсталиран софтуер. :D

Да ти давам линкове, да видиш колко неподготвен се изказа, или сам ще си намериш? :evil:

За книгите ще отговориш ли?
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Съб Фев 21, 2009 1:12 pm

PtD написа:Нещо май сам си противоречиш :emlaugh: Сам правиш това, което смяташ за нередно другите да правят със строените от теб къщички. Ти пиратстваш, защото нямаш пари за софтуер. Ми те пък ще се настанят, щото нямат пари за къща. :idea: НО, ще ти платят, да кажем, мебелировката. :evil:

Ахам, само дето не усети, че искам хората да си птризнаят защо го правят, а не да се оправдават с "другите" ;)

Именно това, което цитира - правя го защото аз нямам достатъчно средства за всичко и за това си плащам само за една част, а повечето тука защото "другите имат" и не е нужно да плащат за нищо :(!: :beer:

Типичния манталитет: "не сакам да съм добре, сакам само на съседа да му е зле"

axelmax написа:за какво да си давам парите за филми и програми?за музика бих дал,но само на теория :D

Да чии х*й ги ползваш тогава тия програми и гледаш филми? Винаги има легални безплатни продукти.

axelmax написа:без туй получават доста пари

Бравоооо...

[quote="axelmax"]някой изцвили неква песничка и си уредил бъдещето или некви тюфлеци дето ритат плондираquote]

Ами изцвили и ти! И като не те кефят тюфлеците и цвилещите - защо са ти на компютъра??? Гадно е, ама защото е безплатно ще го ползвам... :rofl:
Последна промяна Alpina на Съб Фев 21, 2009 1:20 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

ПредишнаСледваща

Назад към Други