Сезон 2009 - Шосейно колоездене

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Мнениеот sportacus » Пет Мар 27, 2009 7:20 pm

Аз съм наличен ........ макар и с оскъдно "гориво" - но ще дойда
Аватар
sportacus

Рейтинг: 2000

Мнениеот marsa » Пет Мар 27, 2009 8:36 pm

Мен утре ме няма (на работа цял ден), но да споделя ко стана днес.

Първо се оспах брутално и се субудих в 13ч. Литнах към шела на Ботевградско, където бях в 13:59. Там немА никой, не знам дали не сте карали, или е било по друго време, или съм ви изпуснал... Припалих гумите и през втораа отбивка за Елин Пелин (през с. Григорево), после към Нови Хан, реших да катеря и до Вакарел, а после да се върна по магистралата.

Телеметрични данни нема, защото сигмата ми не реска сама трип-а и стои някво старо инфо. Не знам колко съм карал, но съм доволен. Знам само макс спд. 55.33км/ч :dunno:

Има снимки:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=358064

В общи линии не бързах, спирах доста, льоках вода и за първи път се заиграх толкова много със скоростите, дуал контрола верно била полезна джиджавка :^:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Мар 27, 2009 9:15 pm

Еми, нема, баце, ти некакси уклончиво писа, че може и да не дойдеш, бате Бойко също беше под въпрос и предвид теа обстоятелства, аз си направих един мини Вакарел (до последното обръщало преди истинското). Утре ше е истинското каране. :^:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот brumbar » Пет Мар 27, 2009 9:56 pm

Утре бръмбара ще се опита да бръмне 180 км :D
Аватар
brumbar

Мнениеот bokicha » Пет Мар 27, 2009 10:04 pm

sportacus написа: ........ макар и с оскъдно "гориво" - но ...

...със спортни бонбони... :D

От името на Ото сърдечно благодарим на
гусин ПриЦидателя за проявеното разбиране
и променения стартов час...
Данке дет се вика, Ото ще черпи по мазна супа...
:beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Мар 28, 2009 8:24 am

Аз съм си направил 5 сандвича, баце, днеска ше трупам сланина за Сливен. Ото ше черпи кола. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marsa » Съб Мар 28, 2009 8:30 am

Ще изпуснете формулата бря :popcorn:

Споделяйте отзиви довечера, и казвайте ще имате ли "възстановително утре сутрин :idea:
Аватар
marsa

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Мар 28, 2009 8:43 am

marsa написа:Ще изпуснете формулата бря :popcorn:

Споделяйте отзиви довечера, и казвайте ще имате ли "възстановително утре сутрин :idea:

Утре възстановителното ше е в посока Искрец, баце, но аз ше хартисам там, така че ако караме заедно си предвиждай самотно прибиране. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Мар 28, 2009 8:46 am

brumbar написа:Утре бръмбара ще се опита да бръмне 180 км :D

Приятно каране, баце, днеска ше е супер-як ден! Айде, тренирай, да не ни излагаш у Сливен на Кортен! ;)
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marsa » Съб Мар 28, 2009 8:51 am

DstupidBastarD написа:Утре възстановителното ше е в посока Искрец, баце, но аз ше хартисам там, така че ако караме заедно си предвиждай самотно прибиране. :popcorn:
През Костинброд, или през Своге мислиш да се катерим? Хартисам = оставам там на пиянска сбирка с познати, или Хартисам = издъхна?

За мен важи вророто :crap:
Аватар
marsa

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Мар 28, 2009 8:55 am

През Костинброд, но може и през Богьовци, довечера ше видим в кво състояние ше се приберем, а и не е маловажно утре в кво ше се събудим. Тръгването го мислим за 10ч. от явката на Сливница и К.Величков, но ако Метро-Люлин ти е по-удобно, там ше я направим. А що се отнася до "пиянско сбирка", баце, на мойте години лекарите отдавна са ми забранили да пия нещо различно от спортна химия и кока-кола. :^:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Съб Мар 28, 2009 5:52 pm

Аз съм жив.... почти де... Просто формата си е форма... преди след 13 часа каране си изпуквах врата и бях като нов, сега след 6 часа каране се чувствам все едно ме е сгазил трактор няколко пъти... Иначе след Брезник осъзнах, че ще мога да стигна до Трън, но там ще си и остана :D Затова обърнах и минах през Сливница, като пътя беше по-скоро за MTB, отколкото за шосейка, ама карай... на всичкото отгоре на баира минах покрай двор с 5 огромни кавказки овчарки и ограда(плет) висока 50 см... :bigeyes: И гледката беше неописуема... 5 огромни песа прескачат плетчето и след мене... стопанина безсилен... и аз кво да правя спрях... и те спряха, ама упорити мастиите, едното даже 2 завоя по нагоре дойде да ме облайва.. :D Другото интересно е, че на TREK-а ми не му беше стегнато явно добре жилото на предния дерейльор и аз се уплаших в първия момент че командата се е сдухала... В крайна сметка ми се вързаха 120 км, което май ми е множко все още, поне за тия релефи :) Утре и да карам възстановително ще е някъде наблизко, така че приятно каране ако ще възстановявате :agree:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот bokicha » Съб Мар 28, 2009 5:58 pm

Grash написа:Аз съм жив......... чувствам все едно ме е сгазил TрEктор няколко пъти... .........

.. :D
:beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот marsa » Съб Мар 28, 2009 6:13 pm

Утре не знам кога мислите да се възстановявате, но аз ще поостана до 8 сутринта на работа, защото съм маниак, а пък в 9 е формулата, а в 10 обещах и на познат в Пролеша (след Божурище е) да му правя байка, ама май той ще сърба топла супа за утешение, пък аз ще се прибера да спя, че и утре нощна смяна...

(както обикновено) Няма да мога да карам утре.

Grash, иначе сподели още впечатления от новия Трек - това май му е първото голямо каране, а ;)
Аватар
marsa

Трън 143км

Мнениеот sportacus » Съб Мар 28, 2009 7:10 pm

Малко тт данни:
Трън 143км от София като начална и стартова точка слагам кръстовището на Сливница и Константин Величков, (кой колко е навъртял до дома си това е персонално - на мене ми се върза около 180км)

Изображение
http://www.bikemap.net/route/139112

Тракове и графичен профил на трака.
http://ljupen.com/velo/20090328_TRUN/altitude_trun_clean.jpg
http://ljupen.com/velo/20090328_TRUN/altitude_trun.jpg (денивилация на участъка м/у Трън - Драгоман, другото не е интересно)
http://ljupen.com/velo/20090328_TRUN/altitude_trun_percent.jpg
http://ljupen.com/velo/20090328_TRUN/trun_bikemap_topo.jpg
http://ljupen.com/velo/20090328_TRUN/trun_gtc_ofrm.jpg

Колега ... "не толкова тъпо копеле" давам ти думата! :^:
Последна промяна sportacus на Съб Мар 28, 2009 7:29 pm, променена общо 5 пъти
Аватар
sportacus

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Мар 28, 2009 7:10 pm

Най-много обичам да се възстановявам от дълго каране, бацета, като влезнем с литър горещ чай с мед и лимон у горещата вана и си подавам носъ от ней най-малко час и половина по-късно. Яко съм се обезводнил днеска (абе, щом пиках само един път, значи работата е била дебела), досега съм изплюскал две кила портокали, почни кило зелени ябълки и почти литър чайче. А още не съм почнал истинското медикапържолно възстановяване, което е самата същина на нещата. Хубаво е, че бате Стефчо е добре, надявам се, че и Ото се е прибрал нормално, остава само бате Любо да се отбележи с един красив трак и малко снимчици. :^:
Аватар
DstupidBastarD

Re: Трън 143км

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Мар 28, 2009 7:30 pm

sportacus написа:Малко тт данни:
Трън 143км от София като начална и стартова точка слагам кръстовището на Сливница и Константин Величков, (кой колко е навъртял до дома си това е персонално - на мене ми се върза около 180км)

Изображение
http://www.bikemap.net/route/139112

Тракове и графичен профил на трака.
http://ljupen.com/velo/20090328_TRUN/altitude_trun_clean.jpg
http://ljupen.com/velo/20090328_TRUN/trun_bikemap_topo.jpg
http://ljupen.com/velo/20090328_TRUN/trun_gtc_ofrm.jpg

Колега ... "не толкова тъпо копеле" давам ти думата! :^:

Благодаръ, колега супергерой от Джетикс! Начи, да обобщим накратко: времето днеска беше чудно, верно че на тръгване малко ладничко, а на връщане - малко ветровитичко, но се пак е още март, а до вчера вале снег, така че повече от днешния ден немаше как да искаме, предостави ни чудесни условия за каране. Сега ше пиша малко пътепис: Излезнахме от Люлин и слънцето огре западните покрайнини, смогът се изнесе некакси, птичките запеха пролетни песни, а ние натиснахме педалите на големата плоча. Мене тоа маршрут ми е от най-любимите, а особено се кефим на отиването, щото е гърбаво, връщането бих го пропуснал, както и спускането от Врабча надоле, ма кой ме пита, та си продължавам пътеписа. След Божурище има неколко много готини селца, с малко баирчета помежду тех, през 3-4км едно от друго, та може да се прават лесни зареждания с водица и храница (ако има некой, който е забравил да закуси у техси, де). До Брезник има едно километрово и едно двукилометрово възвишение, на които никак не е гот да ти духа от юг, ма днеска тва си беше факт цел ден, от Пожарево нататъка. Като караш на запад, за учениците под седми клас обяснявам, да ти духа от юг, означава че имаме "кур, кур, кур, бееееее" (тва е според научната терминология). У Брезник немаше начин и спрехме да заредиме водица и да вкараме по некое кюфте и баничка и нататъка. Бех останал с некво вчепетление, че от Брезник до Трън има само един баир, ма не беше баш така. Се пак, ситганхме Трън и проведохме неколко снимки, диалог с местното население (циганьори на 85%) - излъгахме ги, че сме от Парламента, а бате Бойко ше участва на изборите и мисли да ни вкара у правителството след тва. Мангалите се вчепетлиха яко, качиха се на Жигулката и се ометоха скорострелно. Площадчето опусте изведнъж, а като пристигнахме поне 5-6 мангала дсупчеха нещо и садеха разни растения. Остана само чалгата, явно у Трън купона не спира. След половинчасово моткане, почесване, припомняне кво ни предстои (баира Врабча и още нещо), единодушно, но без особен ентусиазъм (щото вече ни беше напекло готино) си бихме камшиците наобратно. Предния път като карахме Врабча с бате Ицо, се бехме яко надрусали с местните и месните произведения на кулинарното хижарско изкуство и тоа баир ни се виде като Еверест, днеска просто си беше един 3-4 километров обикновен наклон. Виж, спускането беше по-гадно от предния път, нови дупки, реки от преспите наоколо (то горе си имаше поне половин метър снег извън пътя), на места коловози у снегъ, абе неприятна работа. Още се чудим дали не го качихме по-бърже, отколкото да го спуснеме. Как да е, мина тва, после на бърз каданс (поне 90-100 на 52/12 и попътен вруч ветр) минахме през неколко селца, профучавайки като пелотона на Тура и по разни живописни пътчета стигнахме Драгоман, а той никак не ми е любим, затва спирам пътеписа, а и огладнех зверски вече, та ако некой от Задругата на Големата плоча реши да довърши тоа шедьовър, да се чуства поканен да го направи. Като заключение искам да обявим, че възстановителното каране утре ше стартира около 12ч от жека Дружба, щото мисла да подигам малко щанги (предвид, че г-н Сникърс, пардон, Марс, нема да кара с мене нататъка). Миииии, тва е в общи линии, сега отивам да изям едно прасе. :^:
Аватар
DstupidBastarD

отговор

Мнениеот Митко Ruse » Съб Мар 28, 2009 7:44 pm

Уффф и аз карах 120км. и се разбих.Едни хлапета във форма ту единия прави атака после другия, че и третия и аз като един идиот след всяка атака покривам.А моя партньор нещо болен се писа и аз активния.От миналата пролет не бе ми се случвало но накрая щях да си хвърля колелото в някое дере и да си взима такси.
Митко Ruse

Мнениеот Grash » Съб Мар 28, 2009 8:08 pm

marsa написа:Grash, иначе сподели още впечатления от новия Трек - това май му е първото голямо каране, а ;)

Ми баце, кво да ти кажа, доволен съм. Днес наистина беше първото сериозно каране, да не кажа каране изобщо с него (преди това имам 50 км в София навътряни). Нямах проблеми, освен гореспоменатия със жилото, но той се оправя за 5 секудни след резко изваждане на тоол-а от чантичката :^: Все още ми е трудно понякога да си намирам точната предавка в някои ситуации, особенно днес, защото на практика още на първото село след Божурище краката ми умряха и натам само ме псуваха... Притеснявам се само за каплите, колко ли ще издържат под моето тегло(което се надявам да намалява) и по наще пътища, но засега са ок :)
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот marsa » Съб Мар 28, 2009 8:33 pm

Окей, и аз да се пофала. За вчера (нали се облажих и аз с каране, въпреки и сам) - както казах заиграх се много с тея предавки, то не беше задни венци, лево-десно, то не беше плочи отпред като свърши баира... Абе лудница, наистина усетих що е то дуал контрол. Досега из София още посягах към рамката, мисля че вчера се отучих да са там тея грубиянски лостове. Направо ръката ми лепне на лостчето отдясно.

А калпите ми на мен са с доста висок профил и само като си спомня вчера колко дупки нацелих още по Сливница, сигурен съм, че немат грешка.

А теглото нали знаеш, че е право пропорционално свързано с въртенето и най- вече с желанието, така че предполагам в това отношение нещата ше си дойдат на мястото. Яж пържоли и карай велосипед :^:
Аватар
marsa

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Пон Мар 30, 2009 10:09 am

Като стана въпрос за пържолите/потекоха ми лигите, нали сеопитвам да отслабвам/ като този спорт няма друг.Като караш яко ядеш като праси и не пълнееш.И за това го обичам този спорт.
Митко Ruse

Re: Отговор

Мнениеот marsa » Пон Мар 30, 2009 10:29 am

Митко Ruse написа:Като стана въпрос за пържолите/потекоха ми лигите, нали сеопитвам да отслабвам/ като този спорт няма друг.Като караш яко ядеш като праси и не пълнееш.И за това го обичам този спорт.
Между другото като стана дума за хранене, споделете какво ядете по време на каране, гледам че си носите сандвичи май... аз повече карам на сладки неща, не обичам корема да ми е пълен, докато карам. Дори миналото лято до Бургас за два дни си спомням, че тръгах с три сандвича, два от които се напълниха с мравки на преспиването (спален чувал), и огромен запас вафли Боровец и най- вече Lion-и.
Аватар
marsa

Мнениеот Grash » Пон Мар 30, 2009 10:54 am

Аз си ползвам добрите стари локумени вафли със ~5% мазнини(повечето вафли, шоколадови и тн са 30%+) и ми е ок, за по-дълги карания е добре да имаш нещо по-истинско, сандвич и тн... Забелязах обаче, че сега като още съм дебел и не съм във форма ми се е качил разхода. Преди със 6 локумени вафли минавах ~150км без проблем, в събота за 120км едвам ми стигнаха 8 :D Имаше едни вафли си спомням, преди ги ползвах, включително и до морето, те представляват 2 дебели вафлени кори по средата с нещо като мед, по принцип са за чай/кафе, защото са кръгли и се слагат на чашата отгоре. Ето за това става въпрос За каране са идеални, защото засищат, дават добра енергия и са много лесни за носене, защото са тънки. В МЕТРО ги бях гледал преди, намират се и в по-големите магазини за хранителни стоки.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Мар 30, 2009 12:04 pm

Зависи колко карам, баце. До два часа не зимам ядене, само водица и Изостар (отскоро) или чайче (ако е студ). За 2-4 часа требват стафидки и евентуално едно Марсче (или Сникърсче, ма не ми е толкова любимо тва с фъстъка) и резервна доза Изостар. Ако ше се кара над 4 часа, задължително половин сандвич за секи час отгоре (с филенце, по-добре пиуешко), поне 200гр. стафиди, некой друг сушен плод (още експериментирам, за да вида дали да са кайсийки, ананас или нещо друго). Оня ден се присетих за кексчетата, дето ни ги даваха у даскало (за теа, дето са били на даскало по комунистическо време), едни уеко мазнички, но много вкусни, некакси ме дърпа към таково нещо, но не знам къде да намера теа благинки. Ако некой знае, да пише, че требва да има нещо у тумбака по време на каране. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Synthesis » Пон Мар 30, 2009 12:11 pm

У Китай или Куба :) В северна Корея може също да са останали.
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот brumbar » Пон Мар 30, 2009 1:03 pm

В един сайт, където чат-пат чета, бяха дали някакви рецепти за кексчета тип "енергийни бомбички", ама са на английски и използваха някакви специфични за тях наименования на продукти и не се постарах да си ги преведа. Ама ще ги открия и ще ги постна направо в една нова тема, а пък кулинарите да се включат и ако могат да преведат рецептите ще е супер.
Аватар
brumbar

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Пон Мар 30, 2009 1:17 pm

Новобранцииииии.Вече съм писал по този въпрос.Помните ли когато разказах как претърсих придружаващата кола на Словенския отбор по време на обиколката на България.На четвърти ще гледате какво си нося и как е опаковано.
Митко Ruse

Мнениеот bokicha » Пон Мар 30, 2009 1:58 pm

http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.p ... 1%82%D0%B0
ае, ей тук бая са изписали по въпроса, ако успеете да отсеете
полезните неща.
Аватар
bokicha

Мнениеот kibikoff » Пон Мар 30, 2009 2:44 pm

Изображение

Микс от сурови ядки и стафиди, струва около 3.50лв за 200 грама.
kibikoff

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Мар 30, 2009 4:49 pm

kibikoff написа:Изображение

Микс от сурови ядки и стафиди, струва около 3.50лв за 200 грама.

Тц, ядките не стават за колоездене, много са мазни. За туристи - да, за истински колоездачи - ц. Само стафидите от тва пакетче биват. :nono:
Аватар
DstupidBastarD

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене