Dragomir Factory DH

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Dragomir Factory DH

Мнениеот lubo_90 » Пет Апр 10, 2009 6:42 pm

Здравейте,търсих за рамката,но това което ме интересува,не открих.
Искам да питам общо за Факторито,здраво ли е,не да дам 4000лв и нещо да й стане на рамката.Един приятел казваше,че рамката много се сучела отзад,и били криви повечето.Вярно ли е това?Та и също така ви моля да ме насочите за рамка или цяло колело до към 4000лв.За рамка бих отделил най-много 2000лв,+/-150-200лв.Знам,че не са много за едно хубаво DH колело,но с толко разполагам.Само да не е твърдак,не съм начинаещ.
lubo_90

Рейтинг: 992

Re: Dragomir Factory DH

Мнениеот cichlidi » Пет Апр 10, 2009 6:49 pm

Доста хора карат сериозно фактори и нямат проблеми (и аз бях в това число). Тези легенди, че били криви не са верни. Година карах такава рамка, също така и доста мой приятели и не са имали проблеми със шокове и тн. Рамката работи много добре, а последните рамки са и с по-ниско средно, което е + голям. Общо взето няма да сбъркаш. А ако се разровиш из нета ще видиш, че точно с такава рамка доста хора са на призови места и на пред в класиранията на състезания. :beer:
Аватар
cichlidi

Рейтинг: 1963

Мнениеот lowriders » Пет Апр 10, 2009 6:50 pm

Ами за 2500лв можеш да си вземеш рамка scott gambler.Много добра рамка.Или пък може да разгледаш рамките на рам,които също са на добри цени.Например ram fr или ram dhx.Но в никакъв случай си взимай factory dh.Аз също мислех да си взема factory dh,но като видях какви отзиви има за тази рамка,набързо се отказах.Надявам се да бях полезен.Успех. :beer:
Аватар
lowriders

Рейтинг: 1130

Мнениеот lubo_90 » Пет Апр 10, 2009 7:14 pm

Понеже не разбирам много,фактори рамката нали върви с шока,който е на снимките по сайтовете?
lubo_90

Мнениеот nRJ_ » Пет Апр 10, 2009 8:02 pm

lubo_90 написа:Понеже не разбирам много,фактори рамката нали върви с шока,който е на снимките по сайтовете?

НЕ :nono:
Аватар
nRJ_

Рейтинг: 1222

Мнениеот lubo_90 » Пет Апр 10, 2009 8:11 pm

Еее :bawling: ,ще видиме тогава некой шок.Мерси на писателите.
lubo_90

Мнениеот zero knowledge » Пет Апр 10, 2009 9:01 pm

cichlidi написа:Доста хора карат сериозно фактори и нямат проблеми (и аз бях в това число). Тези легенди, че били криви не са верни. Година карах такава рамка, също така и доста мой приятели и не са имали проблеми със шокове и тн. Рамката работи много добре, а последните рамки са и с по-ниско средно, което е + голям. Общо взето няма да сбъркаш. А ако се разровиш из нета ще видиш, че точно с такава рамка доста хора са на призови места и на пред в класиранията на състезания. :beer:

Като стана дума за легенди и понеже много се говори за това "по-ниско" средно, колко е високо всъщност? Само за справка, напоследък рамките с около 8" ход имат около 14" средно.
Понеже това касае геометрията като цяло, считам изказвания като горното за подвеждащи.

А за тези хора с класиранията - не е ли въпреки рамката? :)

Edit: Направиха ми забележка и за да бъда по-обективен ще допълня - геометрията на рам фр на сайта им е грешна, понеже е смятана за 550мм A-C. С посочените вилки и чашки нещата се променят значително. Това прави тяхното твърдение за "ниско средно" също подвеждащо.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Рейтинг: 2000

Мнениеот RaZer » Съб Апр 11, 2009 10:48 am

Аз не бих си взел Factory предпочитам да дам 4.499 лв и да взема Ram Dhx.2 аз си мислех да вземам фактори но се отказах защото ми казаха че няма рамки а и колкото повече четях толкова повече се отказвах :dontknow:
Аватар
RaZer

Рейтинг: 1180

Мнениеот PtD » Съб Апр 11, 2009 11:38 am

RaZer написа:Аз не бих си взел Factory предпочитам да дам 4.499 лв и да взема Ram Dhx.2 аз си мислех да вземам фактори но се отказах защото ми казаха че няма рамки а и колкото повече четях толкова повече се отказвах :dontknow:

Mного полезно мнение... и какво каза всъщност - че не разбираш, но не би си взел? :dontknow: Земи тоа минус!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Pupinator » Съб Апр 11, 2009 3:45 pm

zero knowledge написа:
cichlidi написа:Доста хора карат сериозно фактори и нямат проблеми (и аз бях в това число). Тези легенди, че били криви не са верни. Година карах такава рамка, също така и доста мой приятели и не са имали проблеми със шокове и тн. Рамката работи много добре, а последните рамки са и с по-ниско средно, което е + голям. Общо взето няма да сбъркаш. А ако се разровиш из нета ще видиш, че точно с такава рамка доста хора са на призови места и на пред в класиранията на състезания. :beer:

Като стана дума за легенди и понеже много се говори за това "по-ниско" средно, колко е високо всъщност? Само за справка, напоследък рамките с около 8" ход имат около 14" средно.
Понеже това касае геометрията като цяло, считам изказвания като горното за подвеждащи.

А за тези хора с класиранията - не е ли въпреки рамката? :)

Edit: Направиха ми забележка и за да бъда по-обективен ще допълня - геометрията на рам фр на сайта им е грешна, понеже е смятана за 550мм A-C. С посочените вилки и чашки нещата се променят значително. Това прави тяхното твърдение за "ниско средно" също подвеждащо.

@ZK: Относно геометрията на рамката, всички знаем че има недостатъци, които за съжаление много трудно могат да бъдат преодоляни на тази платформа - Factory DH. Tи и всички които караме тази рамка знаем, че средното е малко високо. Въпросът е че тази рамка, според мен, има доста други предимства, като най-основни мога да изтъкна два - тегло и ЦЕНА. Не смятам че някой здраво мислщ човек може да очаква рамка за ~800 лева да се представя на нивото на такава за ~2800 лева. Но нека не забравяме че и някой от най-добрите БГ състезатели караха до скоро с нея и бяха доста доволни. А дали тяхното представяне се дължи на зад-курмилното устройство или на рамката ... :dontknow: :dontknow: :dontknow: но фактите са си факти, и никой неможа да ги отрече. Има и нещо друго, този модел е вече доста стар (като концепция) и най-вероятно скоро ще бъде заменен с някой доста по-практичен и задрав. Според мен, от Drag са си научили урока от този модел и смятам че наследника на Factory DH ще е доста по-сполучлив.

@PtD: ... как си ме изпреварил с минуса...

Pupinator OUT :combust:
http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

Мнениеот lubo_90 » Съб Апр 11, 2009 5:33 pm

Еми незнам,ще почета още малко.Мнофо ми харесва Фр 2.Някой който го има,нека си изкаже мнението за него. :)
lubo_90

Мнениеот dibo92 » Съб Апр 11, 2009 6:55 pm

За малко повече пари можеш да си вземеш колело на доста по-реномиран производител.
Например:
Цък 1.
Цък 2.
Цък 3.
Като цяло компонентите на тези 3 предложения са една идея по-нисък клас от българските им конкуренти,но пък рамките им са доста по-качествени.
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот Editor » Съб Апр 11, 2009 9:00 pm

RaZer написа:Аз не бих си взел Factory предпочитам да дам 4.499 лв и да взема Ram Dhx.2 аз си мислех да вземам фактори но се отказах защото ми казаха че няма рамки а и колкото повече четях толкова повече се отказвах :dontknow:

А не би ли предпочел да си вземеш за тези пари Scott Gambler или Iron Horse Yakuza Kumicho ?Защо споменавате само колела RAM и DRAG?
Edit:
Dibo,
:agree:
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот DTD » Съб Апр 11, 2009 9:08 pm

Editor написа:

А не би ли предпочел да си вземеш за тези пари Scott Gambler или Iron Horse Yakuza Kumicho ?Защо споменавате само колела RAM и DRAG?
Edit:
Dibo,
:agree:

Защото са патриоти :smash:
А сега по темата, според мен ,не трябва да сте като коне с капаци, за тая сума, има доста колелета, които биха надминали (поне откъм рамката ) българиските, едни от малкото примери са Gambler-а или Yakuza Kumicho -то http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=32992 - още един пример :peace:
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот neo92 » Съб Апр 11, 2009 9:13 pm

Ако имам 4000 за колело няма и да си помисля да съм патриот. Само при мисълта колко повече опит имат например скот и кончетата , българските отпадат :D
Аватар
neo92

Рейтинг: 893

Мнениеот zero knowledge » Нед Апр 12, 2009 3:06 am

Pupinator написа:@ZK: Относно геометрията на рамката, всички знаем че има недостатъци, които за съжаление много трудно могат да бъдат преодоляни на тази платформа - Factory DH. Tи и всички които караме тази рамка знаем, че средното е малко високо. Въпросът е че тази рамка, според мен, има доста други предимства, като най-основни мога да изтъкна два - тегло и ЦЕНА. Не смятам че някой здраво мислщ човек може да очаква рамка за ~800 лева да се представя на нивото на такава за ~2800 лева. Но нека не забравяме че и някой от най-добрите БГ състезатели караха до скоро с нея и бяха доста доволни. А дали тяхното представяне се дължи на зад-курмилното устройство или на рамката ... :dontknow: :dontknow: :dontknow: но фактите са си факти, и никой неможа да ги отрече. Има и нещо друго, този модел е вече доста стар (като концепция) и най-вероятно скоро ще бъде заменен с някой доста по-практичен и задрав. Според мен, от Drag са си научили урока от този модел и смятам че наследника на Factory DH ще е доста по-сполучлив.

@PtD: ... как си ме изпреварил с минуса...

Pupinator OUT :combust:

Пупи, съгласен съм, че рамката има и хубави страни и е вече на възраст като модел. Там всеки си преценя какво тегло и каква цена го устройват. Забележката ми беше към нещо конкретно, което е общоизвестно - за спекулацията с височината на средното. За това беше и добавката в редакцията - понеже и за рамката на друга българска фирма се твърди, че е с ниско средно, а не е.

Дано наистина наследникът на факторито да е по-сполучлив, но ако и за нея се правят неверни твърдения очаквай хората да ги посочват и коментират.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот lubo_90 » Нед Апр 12, 2009 11:35 am

Ок,предложете ми някое конче и скот :)
lubo_90

Мнениеот neo92 » Нед Апр 12, 2009 11:37 am

dibo92 написа:За малко повече пари можеш да си вземеш колело на доста по-реномиран производител.
Например:
Цък 1.
Цък 2.
Цък 3.
Като цяло компонентите на тези 3 предложения са една идея по-нисък клас от българските им конкуренти,но пък рамките им са доста по-качествени.
Аватар
neo92

Рейтинг: 893

Мнениеот (•̪●) » Пет Апр 24, 2009 9:35 pm

Минах темата отгоре,отгоре , но никаде не видях да пише , че искаш байка да е нов, гледал ли си в Ибей какво има за тези пари можеш да се оредиш доста добре един приятел направи доста добра покупка от там. :agree:
Прегледай си всички варианти преди да направиш крайния избор за да не съжеляваш после. :headach:
SYNDICATE BOURGAS
Аватар
(•̪●)

Рейтинг: 1502

Мнениеот BrAn1 » Съб Апр 25, 2009 9:12 am

Да повечето фактури-та са криви, но не съм чувал за счупено фактури, но щом казваш може да има счупено. Относно колелото, фактури не бих зел на твое място. Mожеш да вземеш RAM DHX или Scott Gambler. Рам-а е 4500лв а Скот-а е 4300. :beer: :beer: :beer: :beer:
Biking skills are hospital bills
Аватар
BrAn1

Рейтинг: 1180

Мнениеот GECKO » Съб Апр 25, 2009 10:51 am

lubo_90 написа:Ок,предложете ми някое конче и скот :)

Тз, на ти ТОВА

Достатъчно леко е, че да се конкурира с Factory-то. Достатъчно добра геометрия за да се кара доста бързо надолу. Достатъчно ход, за да не е спънато и за капак достатъчно дълга седалкова тръба, че да не те болят колената на път за/от лифта.

Kumicho - то също е доста подготвен велосипед за надолу... за мърлячи, на които не им пука за колелото. Marzocchi Super T, за хора дето никога няма да се сетят да почистят/пръснат гресчица на вилката. Saint за човек който кара и мята колелото като улигофрен - да не си кърти ухото със и без причина. Hayes-и защото не е важно колко спира а да не се повреждат... никога. Единично рамо за да няма много лагери, които да се сменят ако стане нещо :) И за капак огромни курбели на теглото на 2 нормални за да са по-евтини и да изпълняват функциите като на Saint-а отзад. За съжаление фирмата излезе от бизнеса и ефективно рамката няма гаранция, та това не е особено добра покупка в случая :dontknow:
Аватар
GECKO

Мнениеот zdra6ko » Нед Апр 26, 2009 4:09 pm

GAMBLER DH10 10,390лв.- http://scottusa.com/gb_en/product/2407/ ... bler_dh_10
GAMBLER DH20 4,990лв.- http://scottusa.com/gb_en/product/2407/ ... bler_dh_20
GAMBLER FR10 7,990лв.- http://scottusa.com/gb_en/product/2407/ ... bler_fr_10
GAMBLER FR20 4,390лв.- http://scottusa.com/gb_en/product/2407/ ... bler_fr_20
да, и аз съм скотовете :agree:
но като цена май ти бягат и 4те :crap:
(цените са от сайта скотт-бг.ком, но май за са 2008ма година)
drums, drums... into the deep!
Аватар
zdra6ko

Рейтинг: 1240

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд