Покана за сътрудничество

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот circle » Чет Фев 17, 2005 12:54 am

пожелавам успех на списанието
не бързам с критиките защото е мнго рано и много лесно да се критикува
+ че работя в сверата на полиграфията (нищо че още се уча да пиша и поствам :bigeyes2: )
нямате представа какви неща се печатат total
paper loss
не чуствам любимия си форум застрашен защото списанието е нещо което купувам и чета ако преценя да се поглезя а в форума влизам по 3 пъти на ден (поне) за мен по полезен от всяка хартия
i just want something
i can never have
circle

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Чет Фев 17, 2005 11:44 am

[quote="atanas90"]

Чета и ви се чудя, чудя се от толкова "провокатори" и недоволни не сте ли се замисляли поне малко, че BATMAN прави нещо и то, по мое скромно мнение е добро за стандартите на нашата малка държава.
Колко косури имало списанието, колко правописни грешки имало и тн. Само ви предлагам да се замислите какъв зор е да се направи нещо като списание, така че то да е издържано и съдържателно. Отново според мен поне дизайна е един от най-добрите на българския пазар. А за съдържанието мога да кажа че има още работа по него, но е похвално с какви темпове се развива количеството полезна информация.

@BATMAN - Продължавай да правиш това което правиш, защото го правиш добре.;)
[/quote]

Сладур, ти чувал ли си едно понятие "градивна критика"? Обожавам такива сладури като тебе дето само в черно и бяло мислят. Уверявам те, нищо не разбираш от моите поне мотиви, за да си позволяваш да критикуваш. Не си в час, не си чел достатъчно форума, за да видиш лично аз как посрещнах това списание, когато се появи. Не си чел достатъчно за да знаеш точно какво и кога сме говорили за да си позволяваш да раздаваш оценки. Не си в час да знаеш, че тук наистина се предложиха идеи за списанието. Искаше човека идеи - получи си ги. Ти от какво си недоволен? Твое ли е списанието? Моля те, напиши си домашното и си спести смеха ми...

[quote="atanas90"]
А по темата мога да кажа че единствения начин да се направи нещо на каквито и да е начала е чрез йерархия. Някъде бях чул фразата "където няма йерархия има анархия" и смятам че тя е изключително правдоподобна за положението ни в момента.
[/quote]

Тия твои йерархии за 45 години съсипаха окончателно България. Не си предлагай панацеята, щото всъщност е отрова. Личи си, че не си в час, като те гледам кви ги дрънкаш за йерархии и тояги. Сметката от подобни "решения" е около 100 милиона измряли от куршуми и глад в Съветския съюз за 70-те години йерархии и тояги.

[quote="atanas90"]
За жалост само от тояга разбираме!:dunno:
[/quote]

Цитирам Айзък Азимов: "Насилието е последното средство на некомпетентния". Само недей да обобшаваш и от мое име. Това че [b]ТИ[/b] разбираш само от тояги, съвсем нищо не говори.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот SPA » Чет Фев 17, 2005 11:57 am

[quote="bikerider"]

[quote][i]Originally posted by atanas90[/i]
За жалост само от тояга разбираме!:dunno:
[/quote]

@bikerider ти определено не разбра момчето. Той искаше да каже:

"За жалост само от [color=red]TOYAGA[/color] разбираме!:dunno:"

Ааз съъм :angel2:-че и ида от небето, да ви кажа :beer: за момчееето, чееее е време за :hbang2: тра-ла-ла-ла, тра-ла-ла-ла
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот bikerider » Чет Фев 17, 2005 11:59 am

Да - аз наистина не разбрах момчето, щото момчето говори глупости, а аз от глупости не разбирам нищо. Каквото повикало, такова се обадило. На тъпа реплика тъп отговор.
Аватар
bikerider

Мнениеот SPA » Чет Фев 17, 2005 12:03 pm

[quote="bikerider"]

Да - аз наистина не разбрах момчето, щото момчето говори глупости, а аз от глупости не разбирам нищо. Каквото повикало, такова се обадило. На тъпа реплика тъп отговор.
[/quote]

Хмм... ти и мен не разбра ама карай. Стига си се впрягал толкоз! Мозъчните клетки са кът. Гледай сеира винаги от към смешната страна и се усмихвай. Много помага за без това и гадния работен ден....
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот bikerider » Чет Фев 17, 2005 12:34 pm

Разбрах те прекрасно, но не му се впрягам изобщо, само му обяснявам некои сАображения.

А за сеира - ми все някой трябва да го прави, нали ? ;):laugh:
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Чет Фев 17, 2005 1:03 pm

[quote="bikerider"]
[/quote]

Ааа, моля моля! Туй че имам в момента доста работа и не мога да си изпълнявам систематично и методично дзадълженията във форума не означава, че някой трябва да ми изземва функциите.

batman, sorry за oftopic-а.

Един приятелски съвет:

Подари едно-две списания от третия брой на Бай Хито. Смяли му са се продавачите като си е купувал списание, в което той е автор на статия от 6 страници.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Чет Фев 17, 2005 1:07 pm

къде е Hlebarka сега да погледам и аз малко сеир :naughty::laugh:
Аватар
bikerider

Мнениеот mih » Чет Фев 17, 2005 1:39 pm

[quote="did"]

Един приятелски съвет:

Подари едно-две списания от третия брой на Бай Хито. Смяли му са се продавачите като си е купувал списание, в което той е автор на статия от 6 страници.
[/quote]

:bigeyes::crazy:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот batman » Чет Фев 17, 2005 2:26 pm

[quote="did"]

[quote="bikerider"]
[/quote]

Ааа, моля моля! Туй че имам в момента доста работа и не мога да си изпълнявам систематично и методично дзадълженията във форума не означава, че някой трябва да ми изземва функциите.

batman, sorry за oftopic-а.

Един приятелски съвет:

[/quote]

Митак, дадох безплатно на Ицето 5 или 6 бройки, не помня вече точно) от 3-ти, като го помолих да остави някоя от тях на Бай Хито, когото лично не познавам. Връзката ми с Бай Хито е чрез Ицо. Питай него защо не му е предал новият брой. Ако видиш Бай Хито, му предай личните ми извинения за случилото се, да намине през нас, ще му дадем още бройки и ще възстановим сумата, която се е охарчил.
batman

Рейтинг: 1840

Мнениеот did » Чет Фев 17, 2005 2:55 pm

Всъщност Ицо и Бай Хито май не са се виждали след излизането на този брой, а и аз не съм говорил оттогава с Ицо. Снощи може и да са се засекли и да са оправили нещата след като аз си тръгнах, но във всички случаи упрекът ми към тебе беше неуместен.

:beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот batman » Чет Фев 17, 2005 3:33 pm

[quote="lechuga"]

Да кажа и аз нещо. Първо пожелавам успех на списанието, дано се развива все нагоре. Имам и един въпрос, който ме тормози още от самото му излизане. Чудя се защо има статии(все по-малко, за радост), които са на английски. Имаше някакво обяснение преди време
[quote="batman"]
Списанието за съжаление, все още разчита основно на спонсори извън България. Официално, първият билингвален брой (бълг. + англ., а вероятно ще има и версия на гръцки!) ще бъде издаден в края на февруари и ще излиза всеки месец. Със сигурност ще се разпространява в България и Македония, Гърция е под въпрос - засега. Това са параметри заложени от наши контрагенти и ние сме длъжни да ги спазваме!
[/quote]

Да де ама като се разпространява в други страни, едва ли ще е от полза да има една-две статии на английски език, а другото на български. По-скоро трябва да се преведе цалото списание на езикът, на който се говори в страната, в която ще се издава. Т.е. в България би следвало да е изцяло на български. Това е от мен и още веднъж успех на списанието:)
[/quote]

Първо до поясня за англ. ез. в списанието. Ще го сведем до минимум отсега нататък. Както вече казах, той се вкарваше по необходимост, за да могат поне отчасти да разбират за какво става дума някои наши партньори извън България. Говоря главно за "Шимано". С тях се опитваме да работим в една посока - налагане на качествени компоненти в БГ. Партньорството е с идеална цел, защото дори от "Шимано" не сме взели 1лв. за реклама (а и те не са ни давали) ;) От тях получихме няколко пратки с новите им компоненти, за които вече написахме (и ще напишем) няколко статии. Мога да кажа със сигурност, че ще увеличим ударно дозата на бълг. език в следващия брой, дори ще вкараме цветовете на нашия "байрак" в графичния дизайн на корицата.
@Admin, и аз съм привърженик на пуризма/чистотата в езиково отношение (извинявам се за чуждицата), [size=134]но [/size] как да калкираме/преведем (пак извинявам се за чуждицата) цялата наложила се в колоезденето, главно англоезична терминология??? Дай ми сполучлив пример за равностоен БГ аналог на следните термини: дерайльор, калодка, курбел, V-BRAKE, DH, XC, FR...........................................??? Да не се връщаме към един "христоматиен" (опс/пардон/извинете... отново - не се сещам за адекватен синоним на думата "христоматиен", не се сещам и за подходящ синоним на "синоним") пример за подобен неуспешен опит в това отношение (и до днес казваме кибрит, а не драсни-палниклечица). :D:D:D Терминологията е неизбежна, но ще я сведем и нея до минимум/малко-често/изрядко... :D.
По отколешен нашенски обичай, (забележете - не казвам традиция!!!) :D когато някой започне да гради темелите/основите на ново начинание, той среща навсякъде само упорита съпротива и никаква подкрепа или разбиране. Това явление може би се дължи на "широко" скроената ни народна душевност (или "народопсихология" - думата е карашик с чуждица и затова изпитвам боязън да я "ползувам"). Заливането с помия е всенароден спорт - много по-популярен (опс: по-често срещан) от планинското - да не говорим за шосейното (опс: добропътищното) колоездене. Въпреки това аз се гордея, че не съм "ингилизин", "френец", "шпаньол", "немец", пази Боже - "анадолец", [color=red][size=200]а че съм БЪЛГАРИН![/size][/color] Гордея се, че съм инат, твърдоглав, прям и напорист - точка по въпроса!
batman

Мнениеот bikerider » Чет Фев 17, 2005 3:46 pm

batman, жалко, че при цялата ти ерудиция не правиш разлика между чуждица и заемка. Admin говореше за чуждиците, a ти се чудиш как да преведеш непреводимите заемки.

не става дума за термини без аналог като курбел или калодка, а за паразитни чуждици като ротор, форк и подобни.

и стига с тая патриотарщина ако обичаш, тук всички сме българи. стига си се бил в гърдите, че започваш да правиш обратно впечатление...
Аватар
bikerider

Мнениеот batman » Чет Фев 17, 2005 4:36 pm

Питате ме какво искам [color=red][size=200]тук[/size][/color] и от [color=red][size=200]вас[/size][/color]?
Искам да намеря още сътрудници, съидейници или както ви хареса го тълкувайте, които да помагат в списването на "БГ Байк". Те трябва да отговарят на следните условия:
- да не са търговци, вносители, производители или близки роднини (до 3-то коляно) на такива;
- да са карали велосипед през последните 5 години и понастоящем да продължават упорито и редовно да го правят;
- да са завършили поне едно висше образование или да са студенти към момента;
- велосипедите, които карат да са на равностойност над 1000 BGN (деноминирани български лева);
- да владеят правилно говоримия и писмен бълг. език;
- да не са осъждани;
- да имат читателски карти от поне две библиотеки;
- средният успех от дипломите за завършено средно и висше образование да е над 5;
- едно от двете им образования да е с техническа насоченост (без значение, дали е висшето или средното);
- да не членува в някакъв тим, спортна организация, клуб или друга неформална група.

Вие вдигате "летвата" със своите високи изисквания към списанието, а аз съм принуден да повиша критериите си при подбора на кадрите. Елементарна корелация! Да видим сега колко от вас ще отговорят в достатъчно задоволителна степен на гореизложените условия. Ако намеря такива хора сред вас съм готов да "развържа" кесията си и да плащам както подобава. Такива са правилата на бизнеса и няма място за хленчене или сръдни: годен си - плащам! С тези от вас, които имат желание за съвместна работа, а също така отговарят на поне 80% от условията, ще се срещнем лично за да разговаряме по конкретни въпроси, включително и за възнаграждението. Според мен Тоягата е точно за тази работа, стига той да я желае. В интерес на всички е в списанието да пишат и хора, които не са свързани с магазини, производители, тимове и т. н. Тези хора, които търся тук, са за коректив на останалите, които вече пишат за списанието (включително и на мен). Това е единствената застраховка по пътя към баланса на всички интереси. Аз съм върл привърженик на равнопоставеността, честната игра и ясните правила - с горните редове го доказвам на практика. Прозрачността и контролът са много лесни за изпълнение, когато има добро желание от двете страни. Моето го имате вече.
batman

Мнениеот batman » Чет Фев 17, 2005 4:54 pm

[quote="bikerider"]

... не правиш разлика между чуждица и заемка. Admin говореше за чуждиците, a ти се чудиш как да преведеш непреводимите заемки.

не става дума за термини без аналог като курбел или калодка, а за паразитни чуждици като ротор, форк и подобни.

[/quote]

Разликата е повече от ясна (между чуждица и заемка). Както вече казах, ще ги ограничим максимално от тук нататък. Между другото, чуждиците са използвани в качеството им на синоними, сиреч, ако в текста има твърде много повторения в съседни изречения: вилката..., вилката..., вилката..., вилката..., вилката..., се вкарват за ритъм и благозвучие синоними (в случая - чуждици, защото други няма!). Сравни с това: вилката..., "форк-а"..., вилката..., "вилицата"..., вилката. Някои наши думички са само в един "екземпляр", т. е. синонимите им са само чуждици или пък синонъмът е българска дума, но тя е неточна или поражда двусмислици. Дай ми наш синоним на [color=red]вилка[/color] например?
batman

Мнениеот batman » Чет Фев 17, 2005 5:01 pm

[quote="bikerider"]

..........

и стига с тая патриотарщина ако обичаш, тук всички сме българи. стига си се бил в гърдите, че започваш да правиш обратно впечатление...
[/quote]

"Патриотарщината" е във връзка с обвинението, че уж съм патриот, а допускам в списанието ползването на чуждици и англ. език.
batman

Мнениеот bikerider » Чет Фев 17, 2005 5:11 pm

Е хайде сега, учили сме в училище как да избягваме тавтологиите и без синоними нали? Има универсалните заместители като "то", "тя" и така нататък - въпрос на писателски умения.

После, искрено се радвам, че най-накрая се реши на това което направи - приветствам подобен подход. Даваш съвсем ясни критерии и изисквания, като елиминираш всякакви двусмислици. Дотук добре. А какво предлагаш? Какво значи да развържеш кесията си? Имам предвид съвсем конкретно.

Веднага ти казвам, че отговарям на всички твои условия (без библиотеките обаче), но нямам време и възможност, защото за съжаление вече имам стабилна и сериозна работа. Мен лично можеш да ме заинтересуваш оттук нататък единствено с цифри.

[quote="batman"]
"Патриотарщината" е във връзка с обвинението, че уж съм патриот, а допускам в списанието ползването на чуждици и англ. език.
[/quote]

Еми да де - не се бий в гърдите, а [u]действай[/u] патриотично - аз за това говоря.
Аватар
bikerider

Мнениеот hlebarka » Чет Фев 17, 2005 5:26 pm

batman, по-скоро става лудница

вилка си е и вилка
ако толкова си го закъсал, кажи го преден амортисьор и толкова, но и само като вилка стига

Ама ако почнеш с "fork"-ове, няма спиране
стават "frame"-"race"-"brand"-"crank"-"hub"-ове
и т.н., ебати, и било благозвучно.

А па за вилица нямам думи, кат го видя и хвърлям списанието и отивам да ям.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот bikerider » Чет Фев 17, 2005 6:15 pm

[quote="hlebarka"]
[/quote]

:naughty::rofl::beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот batman » Чет Фев 17, 2005 6:18 pm

[quote="bikerider"]

Е хайде сега, учили сме в училище как да избягваме тавтологиите и без синоними нали? Има универсалните заместители като "то", "тя" и така нататък - въпрос на писателски умения.

После, искрено се радвам, че най-накрая се реши на това което направи - приветствам подобен подход. Даваш съвсем ясни критерии и изисквания, като елиминираш всякакви двусмислици. Дотук добре. А какво предлагаш? Какво значи да развържеш кесията си? Имам предвид съвсем конкретно.

Веднага ти казвам, че отговарям на всички твои условия, но нямам време и възможност, защото за съжаление вече имам стабилна и сериозна работа. Мен лично можеш да ме заинтересуваш оттук нататък единствено с цифри.

[quote="batman"]
[/quote]

Еми да де - не се бий в гърдите, а [u]действай[/u] патриотично - аз за това говоря.
[/quote]

Вероятно си не си запознат с някои правила на бизнеса: нали не очакваш да се пазарим тук публично, на всеослушание. Медалът има и друга страна: добре, ти искаш много пари, но аз откъде да съм сигурен, че имаш необходимия талант за писане, откъде да знам, че отговаряш на посочените условия както сам твърдиш (трябват доказателства), има изпитателен срок за тестване и т. н. Лично ще се срещнем и тогава ще детайлизираме финансовата страна на въпроса. Освен това, ако теб могат да те заинтересуват единствено с цифри, спокойно можеш сам да се извадиш от "графата" подходящи за целта хора. Лесно е да се получава, но не е точно така с даването. [color=green]"Еми да де - не се бий в гърдите, а [u]действай[/u] патриотично - аз за това говоря."[/color]Правенето на списанието е моето "действане" патриотично. Вече казах, че ако исках да [color=red]правя[/color] само [color=red]пари[/color] чрез него, щях да го кръстя "Журнал за жената" или "Лолитки на килограм" например и да го пускам в 100 000-ен тираж. Запитвали ли сте защо досега нямаше някой луд, който да поддържа специализирано издание за велосипеди? Въпросът е меко казано реторичен - просто не мирише на бърза и лесна "парса" от цялата работа. Рентабилността на подобно стопанско начинание се измерва с цифри, които обикновено се поставят от лявата страна на нулата (в числовата редица). Дори колоси като Шимано в случая стигат само до морална подкрепа за списанието (без финансови ангажименти). Тук-таме някой в бранша помага предимно със "стискане" на палците, за да потръгнат нещата. Кратка рекапитулация на "активите" на "БГ Байк": Много безплатна реклама (от наша добра воля), още по-много по бартерен принцип, много - ама много малко платена (но в преобладаващата си част неплатена все-още) реклама. Пасивите са почти безкраен списък от разходи, но с тях няма да ви отегчавам. Списанието го правя, защото мога да си го позволя, но е съвсем естествено да внимавам с разточителството, за да не завлека на дъното бизнеса, който всъщност носи истинските ми приходи. Ако има мераклии, които не ми вярват за рентабилността на подобен род списание, нека се пробват и да поемат щафетата. Да попитаме Admin-а колко много "приходи" има от рекламата в неговия сайт и с колко много разходите му превишават постъпленията му. Неговата "рентабилност" пренесена в моя случай трябва да се умножи на "n"-та степен. Аз ще съм доволен ако успея да зануля двете пера на бюджета на списанието. Засега нашата фирма го дотира и не "ревем" твърде много от това. Толкова за патриотизма.
batman

Мнениеот bikerider » Чет Фев 17, 2005 6:23 pm

Съгласен съм изцяло. В кокретната реплика обаче става дума за недоразумение - аз не съм ти предлагал услугите си, само казах, че отговарям на условията. И аз като теб предпочитам да се съсредоточа там, откъдето идват истинските ми приходи.

Само се чудя, защо пропускаш да споменеш и патриотичното дело наречено Corratec Bulgaria?
Или ти нямаш нищо общо с това?

Edit: забравих да кажа, че не съм очаквал да се пазариш с когото и да било публично, но предполагам е разбираемо ако дадеш някакъв ориентир за това което предлагаш. Аз видях на няколко пъти думата "бартер" и някакси... ама както и да е. Успех в начинанието, успех в сътрудничеството каквото и да значи това и така.
Аз съм дотук и без това прекалих с писането.
Аватар
bikerider

Мнениеот batman » Чет Фев 17, 2005 6:29 pm

[quote="hlebarka"]

batman, по-скоро става лудница

вилка си е и вилка
ако толкова си го закъсал, кажи го преден амортисьор и толкова, но и само като вилка стига

Ама ако почнеш с "fork"-ове, няма спиране
стават "frame"-"race"-"brand"-"crank"-"hub"-ове
и т.н., ебати, и било благозвучно.

[/quote]
ОК! Разбрахме се! :beer:
batman

Мнениеот ThEUfO » Чет Фев 17, 2005 7:12 pm

Батмане, ако беше толкова патриотичен колкото се изкара (а ти се изкарваш по-патриотичен от крали Марко), трябваше да се регистрираш във форума като бай Ганю. Бай Ганю не заради по-шарено, ами заради всепознатият мошеннически образ на българина в който ти си въплътен. Постоянно се опитваш да промиеш мозъците на хората колко патриотично било списанието, колко гроша си получавал за реклама и еди какво си. Първо започнал си списанието защото няма друго такова в тази ниша, а в България рядко има такива. Второ, ако се беше кръстил "Журнал за жената" едва ли щеше да "направиш парите", защото има над 100 такива списания и още толкова гъз-папири. Ако следя твоите изисквания, ако правилно съм разбрал ти искаш човек точно противоположността на теб:

1 .да не са търговци, вносители, производители или близки роднини (до 3-то коляно) на такива;
[color=blue]ти си търговец[/color]
2. да са карали велосипед през последните 5 години и понастоящем да продължават упорито и редовно да го правят;
[color=blue]съмнява ме че имаш повече от 2-3 часа зад кормилото[/color]
3. да владеят правилно говоримия и писмен бълг. език; [color=blue]...за разлика от редактора на списанието[/color]
4. да имат читателски карти от поне две библиотеки; [color=blue]ти ако 1 читателска карта ми покажеш на твое име, калпак ти свалям[/color]
5. средният успех от дипломите за завършено средно и висше образование да е над 5; [color=blue]за разлика от редактора както казах[/color]
6. да не членува в някакъв тим, спортна организация, клуб или друга неформална група.[color=blue]в политически партии си пропуснал...[/color]
Древна мъдрост: "s****** ** **** po default"
ThEUfO

Рейтинг: 1700

Мнениеот batman » Чет Фев 17, 2005 8:23 pm

@bikerider: Аз съм човек със съвременни разбирания и познавам силата на рекламата. Освен това постъпвам както всеки прозорлив търговец - рекламирам, а не избягвам рекламата защото знам, че всеки вложен в нея лев се връща поне десетократно. Става въпрос за финансова култура - нищо повече! Съжалявам, че логиката на повечето търговци у нас диктува да "спестяват" от реклама. ;) Това, че аз влагам собствените си пари в дадено търговско предприятие, (в случая - "коратеците" ;) ) не противоречи на никой от законите заложени в Конституцията на България. Както вече казах, аз съм със съвременни разбирания относно търговията и търся къде да рекламирам. Елементарната логика подсказва, че най-уместно е да се рекламира в специализираните рекламни канали иначе просто се хвърлят парите на вятъра. Специализираните рекламни канали в случая с велосипедите са МТВ-сайтовете, а отскоро и списанието. Къде да рекламирам тогава "коратеците", в "24 часа" или в "Плейбой"??? По стечение на обстоятелствата, на пазара няма друго специализирано списание за велосипеди освен "БГ Байк" и аз съм принуден да рекламирам в него. Много скоро, след като доизградя и дилърската мрежа в страната, ще пусна рекламни банери и в този сайт. Преди известно време предупредих за това Любо и той може да го потвърди. С парите, които ще дам за реклама в www.mtb-bg.com, ще подмогна по най-добрия начин самото съществуване на сайта, който иначе сериозно съм заплашвал. :D :D :D"Коратешка" реклама ще тече и по някои национални радия с преобладаващо младежка аудитория. Не работя с чужди пари, за да давам на някого отчет къде, кога и как ги влагам. Освен това за да поддържам списанието, (от което в близко бъдеще не би могло да се печели) ще трябва да изкарам по някакъв почтен начин пари, които да ги дам за издаването му, разпространението му... и да остане някой лев накрая за насъщния (за мен и семейството ми). Ако аз не вкарам у нас "коратеците", след време ще го направи някой друг. Може би въпросът, който най-вече терзае нечии мозъци е: "Защо пък трябва да съм точно аз?". Много просто - защото аз съм могъл. Монополът е "манна небесна" за някои хора, но в същото време е крайно вреден за всички останали. Който се бои от конкуренция (пардон - мечка) да не ходи в гората. Не се чувствам виновен затова, че се занимавам с дейност, която се позволява от закона.

@ThEUfO: погнусяваш ме...
batman

Мнениеот ThEUfO » Чет Фев 17, 2005 8:45 pm

[quote="batman"]
@ThEUfO: погнусяваш ме...
[/quote]

Батмане, батмане, като няма какво да кажеш по темата започваш с личните нападки, което само говори по себе си колко си ограничен, гледай само да не ти сложа бомба пред офиса...
Древна мъдрост: "s****** ** **** po default"
ThEUfO

Рейтинг: 1700

Мнениеот sss » Чет Фев 17, 2005 11:18 pm

[quote][i]Originally posted by batman[/i]

Питате ме какво искам [color=red][size=200]тук[/size][/color] и от [color=red][size=200]вас[/size][/color]?
Искам да намеря още сътрудници, съидейници или както ви хареса го тълкувайте, които да помагат в списването на "БГ Байк". Те трябва да отговарят на следните условия:
- да не са търговци, вносители, производители или близки роднини (до 3-то коляно) на такива;-[color=green]Защо?[/color]
- да са карали велосипед през последните 5 години и понастоящем да продължават упорито и редовно да го правят;[color=green]И как се доказва,че някой е карал 5 години колело?[/color]
- да са завършили поне едно висше образование или да са студенти към момента;
- велосипедите, които карат да са на равностойност над 1000 BGN (деноминирани български лева);[color=green]Защо?И как отново се доказва това?Ами ако някои от чарковете са втора употреба ще са купени на по-ниска цена,но качеството не се променя в общия случей?Колелото пак ще е с много добри части ,но цената му няма да надвиши 1000лв.[/color]
- да владеят правилно говоримия и писмен бълг. език;
- да не са осъждани;
- да имат читателски карти от поне две библиотеки;[color=green]Защо?Не е ли достатъчна една,но да е голяма?[/color]
- средният успех от дипломите за завършено средно и висше образование да е над 5;
- едно от двете им образования да е с техническа насоченост (без значение, дали е висшето или средното);
- да не членува в някакъв тим, спортна организация, клуб или друга неформална група.[color=green]Защо?Значи ако някой ако е състезател и го спонсорират от някой клуб,трябва да се отпише от клуба ли?[/color]
Каската не е само за красота ;-)
Аватар
sss

Рейтинг: 1837

Мнениеот batman » Чет Фев 17, 2005 11:47 pm

@sss: Накратко казано - търсим хора, които да стоят над нещата и да нямат преки комерсиални интереси. Затова те трябва да са "необвързани". Може би моят хумор е малко по-особен и не понася на всеки. Приеми условията като иносказателни (алегория):D т. е. не ги приемай буквално. И все пак в тях има вложено много здрав смисъл. ;) Трябват ни съвестни, културни и образовани хора, на които всички да им имаме доверие. Ако имаш желание да работим заедно, само ми дай знак и ще се срещнем, за да разговаряме.:thumb:Пак казвам - те ще бъдат ваша гаранция и мой коректив.
@ThEUfO: Ако се държиш сериозно и аз ще те възприемам насериозно. ;) Извинявай за някои мои квалификации по твой адрес, просто много лесно ме хваща "нервата". Прати ми на лична бележка къде и кога караш, за да се видим на колела. И моля те - не носи по тепетата бомби! :D
batman

Мнениеот sss » Пет Фев 18, 2005 12:05 am

Бих помогнал с удоволствие,но не мога да покрия почти никое изискване:bawling::D.Нa 17г. съм и все още нямам завършено висше образование.Карам само от 3,5г и членувам само в една библиотека:IИначе май само колелото и меракът ми отговарят на условията:8D::beer:Ако имам време тези дни може да драсна някой ред относно 3 брой,но за сега се въздържам от коментари и само чета.
Каската не е само за красота ;-)
Аватар
sss

Рейтинг: 1837

Мнениеот TheUndertaker » Пет Фев 18, 2005 11:53 am

[quote="batman"]
@ThEUfO: Прати ми на лична бележка къде и кога караш, за да се видим на колела. И моля те - не носи по тепетата бомби! :D
[/quote]

ДА НОСИИИИИИИИИИИИИИИИ, писна ми да са мъча с ръце малко техника нема да е излишна, хем ще има такива падчета след това, че ще могат да ги минават само някои хора .... само да не се олива :angel2:

А по темата не покривам 80-те процента :spin::spin::unhappy:
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот bikerider » Пет Фев 18, 2005 12:21 pm

[quote="batman"]
Не се чувствам виновен затова, че се занимавам с дейност, която се позволява от закона.
[/quote]

Никой не е очаквал от теб да се занимаваш с друга дейност. Ставаше дума за това, което ти най-накрая призна, че списанието е създадено с цел да рекламира Corratec Bulgaria, както и че ти участваш със същата цел в този форум.

Досегашното ти поведение на отричане на този очевиден факт очертаваше поне в моето съзнание типичен конфликт на интереси, който и разисквахме досега в темата.
След това което каза, обаче, аз мога единствено да те приветствам пак за още по-открития ти подход, защото мисля, че вече носи полза и на нас потребителите и на теб. Не беше толкова трудно нали?

Иначе конкретно за мен дали съм добронамерен или злонамерен можеш да съдиш по факта, че определено вдигам гюрултия тук и косвено ти правя реклама, нещо което аз прекрасно знам, но целта ми беше да кажеш на всеослушание това което каза. Не мисля, че вършиш нещо незаконно, но такова поставяне на картите на масата определно вдъхва малко повече доверие към теб и каузата ти. Определено ти вярвам повече когато ми кажеш: "еми да, списанието е с цел реклама на Corratec Bulgaria", отколкото да твърдиш че било създадено с идеална цел патриотизъм.
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Архив