Всеки велосипедист с номера си - 16 май, София

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Re: Всеки велосипедист с номера си - 16 май, София

Мнениеот DarKFate » Пон Май 18, 2009 10:42 am

…….._o …….._o
……_\ \>, ……_\ \>,
….(_)/(_) ….(_)/(_)
Вижте и това:
http://www.gradski.bg/show.php?storyid=717067
http://www.gradski.bg/show.php?storyid=720250
http://www.dnes.bg/article.php?id=55907

Как ще коментирате?

Какво да коментирам, всичко е ясно. Имам избор дали да ходя на училище през тази велоалея или да минавам по друг маршрут. Познайте кой избирам! Изключително много време губя като почна да пресичам 2та моста по пътя за Орлов мост, супер неудобно и опасно. Разбира се че ще мина през другия маршрут. Може да е грешка, но аз предпочитам да карам по тротоара, въпреки че има много гневни пешаходци аз карам там, защото не искам да рискувам с улицата. Ако някой иска може да ми пише на личен да му пратя едни МАГИСТРАЛИ за колела в Италия, които снимах. Просто картинката тука е плачевна, дори едно такова просто нещо като велоалея не могат да направят. Дано наистина при следващите проекти Велоеволюция представлява нашият глас (велосипедистите) и направят нещо удобно за придвижване.
П.П.: Аз съм номер СА 629... :Р

PtD написа:Нямало места за паркиране в центъра... няма и да има. А освен това трябва една солидна сума да ти одират, задето паркираш в центъра. Не е конституционно право!

Ето едно изключително просто решение както е в Лондон. През уикендите и празниците паркирането е безплатно в центъра. Обаче през делничните примерно е 10 паунда, за да влезеш в центъра. Колите с намалено количество вредни емисии се ползват с намаление. А не както в България. Баща ми понеже кара по-екологично чиста кола плаща примерно 500лв. данък, а оня с Трабанта дето опушва като ненормален плаща 50лв. Някак не се връзва... Но вече навлизаме в друга тема, както и да е... :D
Последна промяна DarKFate на Пон Май 18, 2009 11:16 am, променена общо 2 пъти
Nothing compares to a simple pleasure of a bike ride!
Аватар
DarKFate

Рейтинг: 1031

Мнениеот PtD » Пон Май 18, 2009 10:58 am

@hlebarka, не си ама никак прав. Това дали има или няма места за паркиране на коли, съвсем не значи, че сме длъжни да търпим, докато направят, та чак после да си отваряме устата. Откъде-накъде шофьорите ще са с предимство при решаването на проблемите? Задето замърсяват въздуха ли?

Нямало места за паркиране в центъра... няма и да има. А освен това трябва една солидна сума да ти одират, задето паркираш в центъра. Не е конституционно право!
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Reactor » Пон Май 18, 2009 1:48 pm

http://bnt.bg/bg/news/view/8784/s_velosipedi_iz_sofija .. Все пак някой ни е видял :)
Видеото в дясно е също по темата.Директно предаване от "Орлов Мост".
Аватар
Reactor

Мнениеот bikerider » Пон Май 18, 2009 3:38 pm

PtD написа:Откъде-накъде шофьорите ще са с предимство при решаването на проблемите?

Най-малкото са повече от колоездачите... неприятно, но гол факт.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот balkan4e_ » Пон Май 18, 2009 3:40 pm

Аз да ви кажа дори не се качвам на тъпата им велоалея - велоалеите не трябва да са пешеходна алея с 50см "платно", настилка - плочки! И то по "велоалеята" най-редовно си ходят разни хора, то общо взето е същото като да караш по тротоар.
Аватар
balkan4e_

Рейтинг: 995

Мнениеот jivkonik » Пон Май 18, 2009 3:49 pm

Голяма масовка! Евала!
Малко каски :crap: И доста ДЕМОНСТРАТИВНО каране с бутилка бира в другата ръка!!!
Изключително грозно, не бих желал да ви цитирам коментарите на минувачите.... :boggled:
Следващия път - още повече хора, ПОВЕЧЕ КАСКИ и най-вече повече ЕТИКА колеги велосипедисти!
Успех на организаторите! :agree:
Аватар
jivkonik

Мнениеот hitar_potter » Пон Май 18, 2009 4:23 pm

bikerider написа:
PtD написа:Откъде-накъде шофьорите ще са с предимство при решаването на проблемите?

Най-малкото са повече от колоездачите... неприятно, но гол факт.
И колкото повече стават шофьорите, толкова по-зле става. Т.е. не трябва да се работи по улесняването им, а напротив - към алтернативните начини на придивижване.

А за бирата - грозна история. Според мен, не трябва да караш велосипед, ако си пил.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот THEZOGGO » Пон Май 18, 2009 4:44 pm

Reactor написа:http://bnt.bg/bg/news/view/8784/s_velosipedi_iz_sofija .. Все пак някой ни е видял :)
Видеото в дясно е също по темата.Директно предаване от "Орлов Мост".

:magnify:
По план в София трябва да има 255 км велоалеи, с вътрешен кръг в центъра с няколко лъча. Изобщо обещанията са за светло велосипедно бъдеще. Само че точно кога ще стане това - никой от Столичната община не се наема да прогнозира.

:rofl: :praying: :crap:
Хубаво е да има планове. :^:
Лошо е да няма изпълнение. :(!:
Най лошо е че срока е някъде напред в необозримото бъдеще което не бих нарекъл "светло". :crap:
Как може да искаме например водачите на моторни превозни средства като започнем от МПС - та с тегло от 400 кг. и стигнем до МПС - та които надхвърлят 15 т. да речем, да бъдат толерантни с нас велосипедистите. Ами те самите водачи не са толерантни един към друг на пътя, а в София това важи на 1000 %. :(
Липса на култура ли на възпитание ли, незнам на какво се дължи, но е факт нетолерантноста на пътя между абсолоютно всички участници в движението. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот LyuboKolev » Пон Май 18, 2009 8:16 pm

Пичове,

Тая работа не става така. И аз бях там и ми хареса да карам с вас. Въпроса е, че всичко изглеждаше като реклама на глобул и ДРАГ. Много от младите бяха със несериозно облекло (модерно според тях, но не за искания за административни разпоредби). Много от старите бяха със спортно облекло и изглеждаха сякаш сега са излезли от колодрума и искат и още. Според мен на такова официално шествие трчбва да се иде доколкото може сериозно облечен и колелата да се бутат. Защото ние сме принудени да ги бутаме. Да се мине в колона по един в средата на цариградско и да остане някакъв обществен отпечатък.А иначе аз съм и от двете страни на медала. От 23г. карам кола и от 35 колело. Велоалеите са пълна глупост. Всеки ще кара по тях. Имам предвид коли, мотори- щом е свободно давай. Само някой ще вземе обществената поръчка за изграждане и после лапане. Едно по- разумно и евтино решение според мен е да се превъзпитат шофьорите.Ще стане бавно, но за в бъдеще ще работи. За начало опитайте с бащите си... Също така си сложете огледало. Ако сами не се пазите кой ще ви опази? :agree:
Аватар
LyuboKolev

Рейтинг: 920

Мнениеот balkan4e_ » Пон Май 18, 2009 8:29 pm

Малко чудата идея колелата да се бутат - а и не върви да караш колело с костюм. :beer:
Аватар
balkan4e_

Мнениеот LyuboKolev » Пон Май 18, 2009 8:41 pm

balkan4e_ написа:Малко чудата идея колелата да се бутат - а и не върви да караш колело с костюм. :beer:

Благодаря за мнението,

Но аз карам всеки ден кола и колело с костюм. Става въпрос за градско движение и за градски искания. Ина че да си спокоен, като карам колело извън града със състезателна цел, спортна, отдих или каквото и да било друго си карам с памперса. Въпроса е че изглеждахме като шайка лентяи които искат права. Това със сигурност не работи.
Аватар
LyuboKolev

Мнениеот balkan4e_ » Пон Май 18, 2009 10:33 pm

Е, грешно съм се изразил. Исках да кажа, че хората са излезли да покарат, да ги преброят и т.н, това е велошествие, а не отиват на работа и просто няма смисъл да са облечени официално.
:D :agree:
Аватар
balkan4e_

Мнениеот Grash » Пон Май 18, 2009 11:07 pm

LyuboKolev написа:Според мен на такова официално шествие трчбва да се иде доколкото може сериозно облечен

А според мен това са глупости! Много от хората си идваха от някъде след като са карали, все пак беше събота... но дори да пренебрегнем този факт, пак звучи малоумно... Дори и да имаше нещо смислено в това, няма как да накараш 3000 човека да го спазват... А ти добре си покарал... доста годинки кола, доста годинки колело, крайно време е да видиш навън как се правят нещата, да видиш някъде critical mass със костюмчета... нема баце, тва са тотални глупости! Но както винаги по българският принцип ние трябва да открием топлата вода...
Последна промяна Grash на Пон Май 18, 2009 11:39 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот veskoz » Пон Май 18, 2009 11:16 pm

С фрак и папионка с клипсове ! :D
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот hitar_potter » Пон Май 18, 2009 11:56 pm

Абе, облеклото да ни беше основния проблем...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Reactor » Вто Май 19, 2009 8:03 am

Grash написа:
LyuboKolev написа:Според мен на такова официално шествие трчбва да се иде доколкото може сериозно облечен

......българският принцип ...

Този принцип не води до нищо добро!!! :nono:
Аватар
Reactor

Мнениеот LyuboKolev » Вто Май 19, 2009 9:43 am

Grash написа:

А според мен това са глупости! Много от хората си идваха от някъде след като са карали, все пак беше събота... но дори да пренебрегнем този факт, пак звучи малоумно... Дори и да имаше нещо смислено в това, няма как да накараш 3000 човека да го спазват... А ти добре си покарал... доста годинки кола, доста годинки колело, крайно време е да видиш навън как се правят нещата, да видиш някъде critical mass със костюмчета... нема баце, тва са тотални глупости! Но както винаги по българският принцип ние трябва да открием топлата вода...

Точно защото съм бил навънка пиша. В Швейцария на едно кръгово, като Руски паметник, (естествено с асфалт) се вряза един велосипедист в движението и всички му дадоха предимство. Тук? На велоалея в чужбина никой не смее да стъпи, а тук? Тук карат ли коли в автобусните ленти? Даже в Румъния положението е друго. Не спрях на пешеходна пътека и ме настигна полиция със сирена за да ме глоби. Като пиша за преди 12г. Тук да сме виждали нещо такова? Смях. Като спирам с колата на пешеходни пътеки с колата отзад ми свират с клаксони. Няма смисъл от велоалеи, а от дисциплина на шофьорите. А за облеклото идеята е да ни вземат по- насериозно, нищо лично.
Аватар
LyuboKolev

Мнениеот did » Вто Май 19, 2009 9:46 am

@LyuboKolev:

:agree: :agree: :agree: :agree: :agree:

Целта на тези мероприятия е да се направи БАВНО и ДЕМОНСТРАТИВНО преминаване на група колоездачи, които показват ДИСЦИПЛИНА на движението и ОТГОВОРНОСТ.

Да събереш много хора с много бира... това го умеем, но то не се прави в града.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Reactor » Вто Май 19, 2009 9:47 am

LyuboKolev написа:

Точно защото съм бил навънка пиша. В Швейцария на едно кръгово, като Руски паметник, (естествено с асфалт) се вряза един велосипедист в движението и всички му дадоха предимство. Тук? На велоалея в чужбина никой не смее да стъпи, а тук? Тук карат ли коли в автобусните ленти? Даже в Румъния положението е друго. Не спрях на пешеходна пътека и ме настигна полиция със сирена за да ме глоби. Като пиша за преди 12г. Тук да сме виждали нещо такова? Смях. Като спирам с колата на пешеходни пътеки с колата отзад ми свират с клаксони. Няма смисъл от велоалеи, а от дисциплина на шофьорите. А за облеклото идеята е да ни вземат по- насериозно, нищо лично.

Напълно съм съгласен. :agree:
Аватар
Reactor

Мнениеот PtD » Вто Май 19, 2009 2:01 pm

Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Май 19, 2009 2:39 pm

Това е най-тъпия начин да преброиш някого. Даже, ако преброиш продадените в магазините велосипеди през последните две години ще си по-близо до истината, от "Вело..кво беше там"
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Вто Май 19, 2009 4:15 pm

LyuboKolev написа:Въпроса е, че всичко изглеждаше като реклама на глобул и ДРАГ.

Мдаа...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот madsnake » Вто Май 19, 2009 4:17 pm

Основната идея е да се регистрират потребителите в сайта със срок до септември. Самото мероприятие нямаше за цел да даде точен брой на колоездачите, защото няма как. И на колите не може да бъде даден точен брой, камоли на колоездачите. Незнам защо всички очаквахте някакво чудо (съдейки по коментарите). Естествено, че едно такова масово събитие няма как да бъде организирано в България кой знае колко по-добре. Най малкото, една немалка част от участниците демонстрираха тотална простотия (не съм против пиенето на бира, или бързото каране просто не им беше точно там мястото). Кажете все пак как вие бихте го организирали по-добре? Аз казах по-нагоре, че "можеше и по-добре". Ами можеше, ама не са организаторите виновни, че има толкова много селяния (не визирам хора от село, а селяния) в цяла София. Така никога няма да бъдем уважавани от никого.
Аватар
madsnake

Мнениеот LyuboKolev » Вто Май 19, 2009 6:13 pm

Grash написа:

Това и линк за CRITICAL MASS. Аз не знаех какво е и проверих как е по света. Тук ние бяхме на протест с искания, не на свободни занимания.
http://criticalmasssofia.blogspot.com/
Аватар
LyuboKolev

Мнениеот madsnake » Вто Май 19, 2009 6:19 pm

За съжаление в България не може да се направи точно "Critical mass" заради закостенелите разбирания на хората. Представете си сега как излизаме на цариградско без полицейски ескорт и сме пак около 1000 човека. Аз лично не желая да съм там...
Аватар
madsnake

Мнениеот Grash » Вто Май 19, 2009 7:13 pm

LyuboKolev написа:Това и линк за CRITICAL MASS. Аз не знаех какво е и проверих как е по света. Тук ние бяхме на протест с искания, не на свободни занимания.
http://criticalmasssofia.blogspot.com/

Абе въпросът е принципен... просто облеклото е последното нещо което може да окаже влияние, последното нещо което може да има значение, и изобщо последното нещо което може да ти дойде на ум, но явно така си разсъждаваш... Както и да е, слагай костюма, карай си колелото и се радвай на прекрасната ни столица.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Crimson » Вто Май 19, 2009 7:48 pm

@LyuboKolev
:agree: :agree: :agree: :agree: :agree:

Мдамммм, само дет масата ни мое да вникне в думите ти за съжаление.
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот hitar_potter » Вто Май 19, 2009 11:00 pm

Мисля, че това е много приятен повод да се събираме - и без това има някаква традиция вече (нощните карания), мисля че няма да е лошо да се включим към това събитие... Само че без бира и маймунджулъци пред минувачите...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот papi007 » Сря Май 20, 2009 1:31 am

hitar_potter написа:Само че без бира и маймунджулъци пред минувачите...

Тогава на ракия и хлеб ? И да гледаме лошо като тия от голфовете,а ? Пич, кога за последно си нощтно , за да ни изкарваш такива дебили и пропадняци? :(!:
Аватар
papi007

Мнениеот hitar_potter » Сря Май 20, 2009 12:00 pm

papi007 написа:
hitar_potter написа:Само че без бира и маймунджулъци пред минувачите...

Тогава на ракия и хлеб ? И да гледаме лошо като тия от голфовете,а ? Пич, кога за последно си нощтно , за да ни изкарваш такива дебили и пропадняци? :(!:
Щом за колите е забранено да шофираш пиян, значи и за велосипедите трябва да е така. Нали се борим за равни права?
Изображение
Аватар
hitar_potter

ПредишнаСледваща

Назад към Мероприятия - архив