Новак Нуждаещ се от помощ

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Новак Нуждаещ се от помощ

Мнениеот icofico111 » Сря Май 20, 2009 7:54 pm

Така ... Преди време се запалих по планинското колоездене и си закупих старият Drag The bomb и имам няколко проблема.

1-во. Вилката ми според надписа е Zoom 600 Gordo и не знам как да я направя "по - мека" имам предвид да може да поема повече защото в момента поема около 1- 1,5 см. Вилката е подобна на този вид http://media.snimka.bg/1480/009214983-big.jpg (стигаща до кормилото)
2-ро . Предната ми спирачка е дискова (не знам на каква марка е беше с колелото) преди спираше много добре но напоследък започна да спира слабо спираяничт и път е много дълък. На какво може да се дължи това. Задната ми е V-brake и също спира слабо . Смених гумичките но праблема не се решава .От какво може да е това.
3-то . Когато карам на по-висока за мен предавка от 8-ма нагоре се чува много странно "чукане" от към педалите и понякога педалите превъртат.

Ако можете да ми помогнете ще съм ви много благодарен .
Мерси Предварително.
Христо Костадинов Янев 13 години .
Град Казанлък
skype icofico111
icofico111

Рейтинг: 1200

Re: Новак Нуждаещ се от помощ

Мнениеот pe60t0 » Сря Май 20, 2009 8:06 pm

Първо, събирай пари за нова вилка.
Второ...за нови спирачки.
Трето поразрови се из форума за това, има писано с тонове.

Четвърто, пак се поразрови из форума.

Успех :agree:
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот hitar_potter » Сря Май 20, 2009 8:18 pm

Изчисти си броните на спирачките със спрейче от типа на WD-40. Най-вероятно, предните ти накладки са за смяна. Вилката нямаш какво много да й направиш. Можеш да я отвориш, почистиш и смажеш, може и да позакърпи положението.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот pe60t0 » Сря Май 20, 2009 8:20 pm

Аз не виждам смисъл да си купуваш накладки за ~20лв за спирачка която цената и е в пъти по-малко. Затова наистина, смажи жилата и броните, настрой вибрейка и вземи някаква нова за отпред.
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот the_kernel » Сря Май 20, 2009 9:41 pm

Да не би да си опитал да решиш проблема с малкия ход на вилката със смазка и по невнимание да си окапал и диска с лубриканта... Само преположение... Но иначе подкрепям хората които са писали преди мен - събирай пари...
Аватар
the_kernel

Рейтинг: 1240

Мнениеот icofico111 » Чет Май 21, 2009 7:53 pm

pe60to имам пари но родителите ми не ми позволяват да си закупя нова вилка , затова попитах дали има начин за да я смажа или нещо подобно , мен ме посаветва приятел да налея малко масло в капачките ( не съм го направил все още защото исках да се допитам до по опитните от мен) объркал съм модела на вилката закоето съжелявам . Точният модел е Zoom 620 gordo. Спирачката е на марка Shimano не знам точнит модел нито цената но предполагам че не е в пъти по евтина от 20 лева . Пак казвам това е мое мнение.
hitar_pottar откъде мока да си закупя този спрей и на каква цена горе долу ще е следобед проверих по магазините но в Казанлък го нямали.
А и днес сменх задната спирачка с някаква на марка Tekktro на цена 17 лв и 90 стотинки
Забравих нещо Pe60to прочерох много теми и намерих такива подобни на мочт проблем на има някои термини и т.н. които неразбирам защото съм наистина нов и почти нищо неразбирам.
Град Казанлък
skype icofico111
icofico111

Мнениеот PowerSlide » Чет Май 21, 2009 9:39 pm

icofico111 написа:имам пари но родителите ми не ми позволяват да си закупя нова вилка ...

Казваш им (на родителите): С тази старата неработеща вилка много лесно ще направя "човка" (ако трябва обясняваш нагледно какво е това) и ще се разцепи младата и зелена симпатична, толкова обичана от Вас кратунка, моля разрешение за закупуване на нова, скъпа и хубава вилчица щото ТЯ ще ми предпази скъпоценната тиквичка от преждевременно размазване!
Или нещо от сорта, както си го измислиш...
Успех :agree:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот hitar_potter » Чет Май 21, 2009 10:13 pm

Не сипвай масло в капачките. Относно спрея - това е обезмасляващ спрей, син флакон е моя, с голям надпис. Има и една малка сламчица, която е перфектна за броните. По разните железарии май трябва да го продават. Цената му беше някъде 6-7 лв, не помня вече...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот icofico111 » Пет Май 22, 2009 8:34 pm

Мерси за всичко ще ми е от полза . Благодаря ви.
Имам само още един вапрос мога ли от някъде да си закупя уши за задна дискова спирачка. и изобщо продават ли се някаде
Град Казанлък
skype icofico111
icofico111

Мнениеот hitar_potter » Пет Май 22, 2009 10:03 pm

Не се продават. За сметка на това, могат да се направят чудеса с v-brake спирачки. Разтърси из форума, ако те инт. ;)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот icofico111 » Съб Май 23, 2009 8:51 pm

Ok мерси за всичко .
Град Казанлък
skype icofico111
icofico111