Здравейте,разбирачи!
Както ще се досетите от поста ми,не съм на "ти" с техниката,но някак си трябва да се справя.Бях писал в друга част на форума,че си купих Пежо втора ръка(Peugeot Explorer 20).Проблемът е в спирачките.Ако си бях в БГ вече да бях отишъл на майстор и да се свърши с тая мъка,но не съм,затова и моля за съвет.
Shimano Altus ST-CT 90-това пише на командите за скоростите и за спирачките.Който ги познава,му е ясно,че са с по две лостчета.В момента и двете команди не работят.Целта ми е да направя поне задните(за седемте скорости)да работят,а предната или на най-голяма предавка или на средна ще оставя и това е.
Човека,който ми помага и ,който със сигурност разбира повече от мен,каза,че командата за отзад е разбита и трябва да се смени,след като му казах,че не ми се дават пари за ремонт,реши да размени предни задни команди,ама до колкото разбирам,няма да стане ,щото предните са за 3,а задните за 7 скорости.Тогава го осени идеята да опита да разглоби предните команди,да извади някаква ос,която била счупена на задните команди и евентуално да направи само задните команди да работят.
Не днам колко добре съм го обяснил,но толкова са ми силите.Не го направихме вчера,защото имахме само половин час и само се запознахме с частите и той помисли по въпроса.
Утре ще имаме повече време и затова разчитам,ако някой е наясно с такъв тип скорости,да ми каже дали да се мъчим или да си карам така докато не се прибера в БГ и да я оправи разбирач.
Живи и здрави!