Сезон 2009 - Шосейно колоездене

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Сезон 2009 - Шосейно колоездене

Мнениеот crib » Нед Май 31, 2009 9:01 am

Живо здраво, баце! Ако не сте избрали име - предлагам Индурайн :popcorn:
crib

Рейтинг: 2000

Мнениеот za6tovsenamen » Нед Май 31, 2009 10:42 am

bokichaa написа:Включ....
:beer:
тия дни ще правя часовници предимно до родилното...бацета...

опааа май Ланс имал посещение в България :eyebrow:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот stilo » Нед Май 31, 2009 12:57 pm

И да му купиш количка с педали да не се мъчат родителите :clap: :clap: :clap:
PS: Да ти е живо и здраво и само щастливи моменти около люлката.
Аватар
stilo

Мнениеот Grash » Нед Май 31, 2009 3:48 pm

bokichaa написа:Включ....
:beer:
тия дни ще правя часовници предимно до родилното...бацета...

Честито баце, да ти е живо и здраво!!! :beer:
Иначе аз не успях да се надигна и следобед карах, но само до Тихия Кът, защото трябваше да се връщам да ходя на работа...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот sportacus » Нед Май 31, 2009 7:30 pm

Днес малко се поразкъса групата за което може би дължим едно sorry на crib и stilo. :nuts:
Надявам се следващия път да си правим "часовника" без да наршаваме груповото каране.
:peace:
Аватар
sportacus

Мнениеот brumbar » Нед Май 31, 2009 8:28 pm

Първо честито на Бойкича за наследника - много радости да носи.

Абе я кажете какво направихте на този часовник - успяхте ли да счупите бариерата от 80 км/час :dontknow: Аз като преминавам отвъд тази бариера започвам да виждам светлината в тунела :D
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот stilo » Нед Май 31, 2009 9:00 pm

sportacus написа:Днес малко се поразкъса групата за което може би дължим едно sorry на crib и stilo. :nuts:
Надявам се следващия път да си правим "часовника" без да наршаваме груповото каране.
:peace:

Що бре баце, днес стана чутовно хронометриране. Само дето аз бях с "пясъчен" а вие с "атомен". А и по различни направления работиме. Аз съм горд от себе си след като на връщане за малко да ме изгонят трафик-полисмените от магистралата, че това било път за коли, а не писта за нисколетящи велосипеди. :peace:
Аватар
stilo

Мнениеот marsa » Нед Май 31, 2009 9:17 pm

Е-Пич-но каране:

Така, като гледам сте се прибрали, сега е мой ред. Утре смятам да карам от сутринта, разстояние - колкото дойде (между 50 и 200км), посока - каквато ми падне (блазни ме Своге за утре, може връщане през Годеч и т.н.), но всичко е възможно. Денивеляция - ... не се интересувам от такива неща, колкото - толкова. Тръгването ще е между 6 и 9, като ако съм сам ще тръгна когато ми е кеф, ще карам където си искам и колкото ми падне.

За съжаление няма да мога да карам с лачените си обуща за пръв път, защото така и не се сдобих с парчета.

Ако има желаещ авантюрист да покара с мен във вероятно туристическо темпо, да споделя тук и сега, или да замълчи до следващото е-пич-но каране.
Последна промяна marsa на Нед Май 31, 2009 9:30 pm, променена общо 1 път
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот stilo » Нед Май 31, 2009 9:23 pm

Stilo си гали курбелите ... пасувайки до другия уикенд, че работата ще му мачка "педалското" его.
Аватар
stilo

Мнениеот bokicha » Нед Май 31, 2009 11:13 pm

Благодарско, БАЦЕТА, за пожеланията...да ВИ се връща...такъв кеффф..на буции... :D
:beer: :beer: :beer:
Карайте и заради мен и заради малкия Мартин...
....пък скоро би трябвало пак да се видим по баирите... :P
Поздрави и до скоро... :wavey:
Аватар
bokicha

Мнениеот marsa » Нед Май 31, 2009 11:16 pm

Промяна в плана ми: утре все пак ще се кара с цървулките, благодарение на нашия любезен съфорумец boian, който се появи от нищото, за да ми направи утрешния ден чуден! Гледам ще съм сам, значи имам свобода на действие, ебаси кефа за утре!
Аватар
marsa

Мнениеот marsa » Пон Юни 01, 2009 12:43 am

Ако се питате кой е най- големия карък днес, може да спрете да се питате - не знам как съм си затегнал десния педал, но определено сега не съм способен да го сваля, напинях по секви начини, вече ключа превъртя достатъчно на брой пъти, за да стане един размер по- голем. Утре нема да има е-пич-но каране, щот съм тъпанар. Ще се ходи на сервиз.

Вече и един френски ключ даде фира, пъхнат в колче 300мм... не знам стария ми педал от кво е направен, но явно съм стегнал повечко :crap:
Аватар
marsa

Мнениеот za6tovsenamen » Пон Юни 01, 2009 6:20 am

И какво мислиш че ше напраят в тоя сервиз!? И те използват гаечни ключове... :xx(: Стъпвай на педала такаче да имаш опора и развивай на зад. Или пробвай като сложиш ключа и леко (или не чак толкова) да удариш с чукче тъй че от вибрацийте малко да се разхлаби :dontknow:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юни 01, 2009 6:43 am

marsa написа:Ако се питате кой е най- големия карък днес, може да спрете да се питате - не знам как съм си затегнал десния педал, но определено сега не съм способен да го сваля, напинях по секви начини, вече ключа превъртя достатъчно на брой пъти, за да стане един размер по- голем. Утре нема да има е-пич-но каране, щот съм тъпанар. Ще се ходи на сервиз.

Вече и един френски ключ даде фира, пъхнат в колче 300мм... не знам стария ми педал от кво е направен, но явно съм стегнал повечко :crap:

Ти па, баце, за един затегнат педал ако си преебеш карането, верно си балък. И без тва караш с раничка, земи си педалите и обувките у нея, изчакай да отворат сервиза (знам добре кво ти се е случило, щото съм правил същото с един мой ключ, просто ти требва ключ с по-дълго рамо и сичко ше е 6), смени си педалите (може да оставиш старите там, да не ги влачиш по пътя) и си направи обиколчицата (препоръчвам ти да е по-кратка, щото май ше вали след обяд). :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юни 01, 2009 6:47 am

brumbar написа:Първо честито на Бойкича за наследника - много радости да носи.

Абе я кажете какво направихте на този часовник - успяхте ли да счупите бариерата от 80 км/час :dontknow: Аз като преминавам отвъд тази бариера започвам да виждам светлината в тунела :D

Противоречиви резултати, баце, отначало се оказа че карането не е било нещо особено, после бате Любо ме ободри с мисълта, че може да съм свалил половин минута от рекорда на трасето, но вечерта излезнаха окончателните ревизирани и крайно резервирани резултати, които показват че отново немаме слизане под 15-те мин. Нищо, днеска ше се пробваме пак! :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Пон Юни 01, 2009 9:22 am

Честито на Бойко за наследника-малкия Мартинчо.Да вкарам малко интрига ама какъв е този интерес на Бръмбара за вашия часовник?Да не би да сте в една група и едно класиране на държавното първенство.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юни 01, 2009 10:02 am

Баце Бръмбър, имам желание да си тургна от онеа пръчки на цеца, дето се подпират "часовникарите" на тех, а тука продават само некви дървени кормила. Имаш некви идеи? :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот stilo » Пон Юни 01, 2009 10:25 am

Требе ти пръчка за по-убава стойка ли или за по-бързо каране. Че то с едното му подпиране не мое да се върнат стрелките на "часовника". :beer:
Аватар
stilo

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юни 01, 2009 10:44 am

stilo написа:Требе ти пръчка за по-убава стойка ли или за по-бързо каране. Че то с едното му подпиране не мое да се върнат стрелките на "часовника". :beer:

Еми, да пробвам с по-приведена стойка и на цеца, а не ми се ще да мащам компюторчето, което от своя страна се намира на место, несъвместимо с тва кормило, което имам на Мозеру. Пръчките ме устройват да са лекички, да мога да регулирам ръчно ширината помежду им и най-важното - да не са цифра (че преди малко ровичках по интернета и под 75 долара не видех)! :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Пон Юни 01, 2009 10:53 am

Баце, за съжаление си прав - цифра си е - по принцип в ebay могат да се намерят и по евтини оферти, ама "пръчките" не приличат на нищо. Със сигурност обаче с такива пръчки ще успееш да върнеш часовника назад, въпроса е дали си струва за едно състезание годишно да влагаш средства за хубави пръчки. Вчера не видя ли Данило - и той караше с някви - ама стойката му много изправена беше, явно ще трябва да се правят и някакви допълнителни корекции по колелото. Аз лично смятам да го карам часовника с обичайния сетъп и сгънат на две за по-малко съпротивление, само дето още не съм измислил от коя точно дупка ще дишам :bigeyes:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот stilo » Пон Юни 01, 2009 11:16 am

Изображение
Не вземай тези ... губят на финала :nono:
Аватар
stilo

Мнениеот Митко Ruse » Пон Юни 01, 2009 12:15 pm

Имам два вида пръчки в къщи.Едните са по 20лв. а другите 220лв. и нещо не съм решил изобщо дали да ги слагам.Поради ред причини.Продават се.Но не мислете, че с тези колелета дато карате сега и са ви удобни става да се сложат пръчки.Колелото трябва да е с два размера по-малко или най-добре със специална геометрия.Също трябва да караш сума ти километри в тази стоика за да се получи добро каране.Примерно моя Стилян си събра часовникарско колело и още от зимата тренира с него на ом треньора.Извода ми е че нещата никак не са прости.
Митко Ruse

Мнениеот Митко Ruse » Пон Юни 01, 2009 12:30 pm

Италианците не са ми любимци но евала на ДеЛука до последно се бори човека и даде всичко от себе си.А като италианците няма други да владеят техниката и за това кара с такова колело да е по изправен и по стъбилен на завоите.Няма да се изненадам ако са пуснали маркучите за напояване на някои завои.То Денис нали е скаран с техниката.Само да не излезе след някои ден някоя положетелна проба.Амстронг също според мен кара добре.Басо ми бе фаворита но нещо явно е уплашен да посяга към хапчетата.И за падането на Денис-на мокро паве с часовникарско колело и като натискаш педала грубо се получава това.Сещам се за критериума в Сливен имаше такава ситиация-ляв завои на тясно мостче и върху мокро паве направо късмет.Ако искаш се запознаваш с настилката ако не се къпеш в реката.
Митко Ruse

Мнениеот Grash » Пон Юни 01, 2009 12:34 pm

Мда, Данило е много стЪбиуен, ша знаете :rofl:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот brumbar » Пон Юни 01, 2009 12:40 pm

Определено ще трябва да се отдели известно време да се привикне с тези "пръчки" и факт е, че се ползват на рамката, която си караш, просто може да се наложи да сложиш малко по-късо колче, ако стойката ти се изнася прекалено напред или да вдигнеш височината на кормилото - в случай, че се захлюпваш прекалено ниско. Във всички случаи това ще отнеме от ценното време за каране, а това хич не ме блазни, щот обичам да си карам за кеф, а ако междувремено успея да бия и на състезание - кефа ще е още по-голям :D
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Митко Ruse » Пон Юни 01, 2009 1:18 pm

Аууууу колко близко мислим.Пък има още един проблем седалката трябва да се изнесе напред а това ще натовари коляното а ако те наболяват от време на време с тези налучквания най-много да си прецакаш карането.Нали април точно това ми се случи.Пък и около Сливен както има винаги силен вятър особенно на това място.Като се има предвид и Тоше/ще завали дъжд/.Ади и тази година няма да караме с часовникарски колелета.На европеискато няма да карам часовник заради това,че нямам специално колело.Но там маршрута е такъв, че е безсмислено да караш с обикновенно.
Митко Ruse

Мнениеот Grash » Пон Юни 01, 2009 2:43 pm

Бацета, за тая седмица някакви планове за каране имате ли? Аз събота ще съм на работа, но ще мога да си взема почивка някой ден през седмицата евентуално, само кажете кога да бъде :)
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот sportacus » Пон Юни 01, 2009 6:41 pm

brumbar написа:обичам да си карам за кеф, а ако междувремено успея да бия и на състезание - кефа ще е още по-голям :D

:agree:
Важно е душата да е пълна!
Аватар
sportacus

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юни 01, 2009 7:31 pm

Митко Ruse написа:Имам два вида пръчки в къщи.Едните са по 20лв. а другите 220лв. и нещо не съм решил изобщо дали да ги слагам.Поради ред причини.Продават се.Но не мислете, че с тези колелета дато карате сега и са ви удобни става да се сложат пръчки.Колелото трябва да е с два размера по-малко или най-добре със специална геометрия.Също трябва да караш сума ти километри в тази стоика за да се получи добро каране.Примерно моя Стилян си събра часовникарско колело и още от зимата тренира с него на ом треньора.Извода ми е че нещата никак не са прости.

Баце, аре да ми пратиш неква снимка на двайселевовите пръчки (с подлакътниците ли са 20?)!!! :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене