Тема за коментари на Тура

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Тема за коментари на Тура

Мнениеот brumbar » Пон Юли 06, 2009 9:16 pm

Това е нормално, да побутнеш някой лекичко, колкото да му обърнеш внимание, че ти сече пътя примерно или до го подсетиш да даде смяна, ама не е нормално оня да те изблъска както докер на пристанище чувал с картофи :crazy: .
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Рейтинг: 2000

Мнениеот brumbar » Пон Юли 06, 2009 9:27 pm

did написа:
Жена ми вече трети ден гледа тура :deal:
Накрая ТЯ ме помоли да оставя състезанието, щото накрая днес беше наистина интересно, ама да спра звука и да пусна радиото.

Мойте в къщи също гледат Тура, ама не защото им е толкова интересно, ами да ми наблюдават реакциите на коментара. Най им е забавно като се плескам по челото или като се мъча да им отговарям по телевизора :D Даже и баба ми идва да ме гледа.
Едно обаче трябва да им се признае на СС - много се стараят и внасят един особен колорит на състезанието. Без тях двамата, щеше да ми е много скучно. Човек с тях винаги трябва да е нащрек, защото много често си бъркат думите и пращат Шлек в Астана или пък се мъчат да обясняват как еди кой си отбор бил съставен основно от френски състезатели и само еди кой си /назовават испанското име/ бил французина в тоз отбор :dontknow:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Neo_92 » Пон Юли 06, 2009 9:27 pm

brumbar написа:Това е нормално, да побутнеш някой лекичко, колкото да му обърнеш внимание, че ти сече пътя примерно или до го подсетиш да даде смяна, ама не е нормално оня да те изблъска както докер на пристанище чувал с картофи :crazy: .

Незнам вчера дали гледахте колко пъти на финала в челото си вкарваха по някой друг лакът :dontknow:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот brumbar » Пон Юли 06, 2009 9:33 pm

Neo_92 написа:
Незнам вчера дали гледахте колко пъти на финала в челото си вкарваха по някой друг лакът :dontknow:

Това си е вече спринтьорската битка. Тук баце ти Митко трябва да вземе отношение.
Профитата често се побутват. Когато бях новак и още не ме познаваха, нашите състезатели като ги засичах също ме побутваха и щипеха, докато не се науча къде трябва да стоя :idea:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Neo_92 » Пон Юли 06, 2009 9:36 pm

brumbar написа:
Neo_92 написа:

Това си е вече спринтьорската битка. Тук баце ти Митко трябва да вземе отношение.
Профитата често се побутват. Когато бях новак и още не ме познаваха, нашите състезатели като ги засичах също ме побутваха и щипеха, докато не се науча къде трябва да стоя :idea:

Имаш късмет че не си им пречил достатъчно , шото тука в БГ си имаме крака :D по някой друг път се намира и някоя друга пръчка дето да ти влезе в спиците незнайно как :D :dontknow:
Аватар
Neo_92

Мнениеот brumbar » Пон Юли 06, 2009 9:39 pm

Сега ме подсети за една случка. Излизаме с баце Кольо Костадинов на тренировка със състезателчетата и с него правим двойка. Идва нашия ред да водим, правим два километра и като трябваше да дадем смяната, Кольо не дръпна достатъчно напред за да може спокойно да се смениме, ами направо си отби в дясно, засече този зад него и оня за да не се блъсне и да събори цялата група, навлезе в банкета, загуби контрол, тръгна по една наклонена поляна, отсече едно изсъхнало дръвче и най-накрая направи кълбо напред. :bowdown:
Всички се посмяхме за негова сметка :D
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Neo_92 » Пон Юли 06, 2009 9:42 pm

brumbar написа:Сега ме подсети за една случка. Излизаме с баце Кольо Костадинов на тренировка със състезателчетата и с него правим двойка. Идва нашия ред да водим, правим два километра и като трябваше да дадем смяната, Кольо не дръпна достатъчно напред за да може спокойно да се смениме, ами направо си отби в дясно, засече този зад него и оня за да не се блъсне и да събори цялата група, навлезе в банкета, загуби контрол, тръгна по една наклонена поляна, отсече едно изсъхнало дръвче и най-накрая направи кълбо напред. :bowdown:
Всички се посмяхме за негова сметка :D

Баце тва си е гадно така , мани ти таа работа ....

Ето това вече е бутане http://obikolkata.com/index.php?option= ... &Itemid=72
Аватар
Neo_92

Мнениеот bokicha » Вто Юли 07, 2009 3:54 am

Евгени СТАВРЕВ, изпълнителен директор: колоездене, плуване :magnify:
Ако шефовете му във Франция можеха да го чуят ... :smash:
Аватар
bokicha

Мнениеот brumbar » Вто Юли 07, 2009 7:39 am

Упорито се носи слуха, че Биг Джордж /демек Хинкапи/ е подшушнал на Ланс за плановете на Колумбия да разкъсат основната група. Самия Хинкапи сподели пред cyclingnews, че от Колумбия са решили да накажат основната група, тъй като никой от другите спринтьорски отбори не им се е притякъл на помощ в преследване на бегълците.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Митко Ruse » Вто Юли 07, 2009 9:02 am

Това което направиха Колумбия е нещо обичаино в шосеиното колоездене, въпреки че е кофти и прецакваш много хора, които по късно може да ти го върнат.По миналата година като падна Винокуров кво направиха французите.А следващия етап пък Астана им го върна като Моро изостана.Ама видяхме, че и Винокуров може да работи като грегар само и само да си върне.Верно това го умори и трябваше да прибегне до голямата спринцовка.И две години аут.То и при нас стават тези работи/ветераните/.На 2 май на състезанието в Сливен има такъв приом но бе неотрализиран веднага с атака в другата посока.И то защото сборът от годините на участниците от колоната е по голям/представете си/ от колкото Станчев като най-добър треньор.Имам още една забележка.Колко пъти препоръчваше в ефира Станчев "на атаки " за догонване на бегалците. Аз не съм съгласен.В този вятър колкото повече хора работят толкова по-добре.Още разкъсвания не са за предпочитане.Пък и какво толкова стана и това с нищо не променя нещата по общото класиране.Както каза Бръмбара да почакаме баирите.Също мисля, че това и Астана да водят е станало със съгласието на треньора а този треньор ги разбира тези работи.
Митко Ruse

Мнениеот Neo_92 » Вто Юли 07, 2009 10:58 am

Аз така и не можах да разбера вчера дедо Ланс пре**ба ли Контадор като накара ония двамата да увеличат темпото на откъсналите се ,съответно и разликата между пелотона , или беше няква тактика или нещо от сорта ? Според мен отношенията между Ланс и Контадор не са особено добри , така че май е първото ... :dontknow:

Дали днеска Астана ше се напънат , за да облече дедо ви Ланс жълтата фанелка , е те тва ми е много интересно :eek3:
Аватар
Neo_92

Мнениеот triple G » Вто Юли 07, 2009 11:13 am

Според мен дори и да се вложат на 100% Ланс няма да облече жълтата фланелка, ако има някой, който по може да облче фланелката - мисля, че това е Тони Мартин(но и за него се съмнявам като се има впредвид вчера Колумбия колко усилия хвърлиха).
triple G

Рейтинг: 1235

Мнениеот brumbar » Вто Юли 07, 2009 11:20 am

За приеб....е и дума не може да става. Това си е отборна тактика. Брюнел /треньора на Астана/ заяви, че контадор не е бил застрашен от преките си конкуренти и ако например Анди Шлек е бил в откъсналата се група, това е съвсем друга работа вече тактиката щяла да бъде за догонване, а не да се прави разлика. Другото, което каза е, че е нормално когато един от лидерите на отбора /визира Армстронг/ има възможност да направи разлики на всички останали "фаворити" би било престъпно да не се възползват от тази златната възможнос. Факт е, че ако с Контадор се случи нещо, най-вероятно Армстронг ще стане капитан на отбора. Какъв би бил смисъла да жертва Армстронг само и само да докарат Контадор заедно с цялата тумба фаворити в челната група :dontknow: Помисли - няма никакъв смисъл - никой нямаше да спечели - а сега печели Астана, защото един от техните фаворити /Армстронг/ успя да направи 40 секунди в такъв глупав етап на всички претенденти за челното място. Мен ако питаш трябваше от самото начало да се включат от Астана и да правят по-голяма разлика :agree:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот brumbar » Вто Юли 07, 2009 11:31 am

triple G написа:Според мен дори и да се вложат на 100% Ланс няма да облече жълтата фланелка, ако има някой, който по може да облче фланелката - мисля, че това е Тони Мартин(но и за него се съмнявам като се има впредвид вчера Колумбия колко усилия хвърлиха).

Още е рано да се отписва Армстронг. Вярно, че не започна много убедително, но все пак на Джирото показа потенциал в най-тежкия етап, когато се пречупиха Басо и Састре. А тези двамата нали се сещате, че изобщо не са случайни. Защо да разсъждаваме, че Састре може да направи форма за Тура, въпреки показаните слабости в Джирото, а Армстронг да не може. Най-интересното предстои още - може да има сладки изненади

--------------------------------------------------------
:banana:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Neo_92 » Вто Юли 07, 2009 11:44 am

Надявам се баце Ланс да покаже на какво е способен , все пак той е най големия в това състезание , и ше се изкефя супер много ако дори е в челната тройка , пък ако спечели , леле... :eyebrow:
Аватар
Neo_92

Мнениеот Митко Ruse » Вто Юли 07, 2009 12:22 pm

В никакъв случаи това не е прекарване на Контадор.Прекараха се спринтьорските отбори.Също и другите лидери, който имат апетити за спечелване на обиколката.Предишните турове нарочно даваха жълтата фланелка или насочваха формата на колоездачите за по-късен етап на обиколката.Това са 21 дни и ако някои е "огън бии" през цялото време начи са измислили някаква химия която е нещо различно от до сега.Ама и да има такава то тя няма да се дава само на един човек и ще стане ясно.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 07, 2009 12:29 pm

brumbar написа:
triple G написа:Според мен дори и да се вложат на 100% Ланс няма да облече жълтата фланелка, ако има някой, който по може да облче фланелката - мисля, че това е Тони Мартин(но и за него се съмнявам като се има впредвид вчера Колумбия колко усилия хвърлиха).

Още е рано да се отписва Армстронг. Вярно, че не започна много убедително, но все пак на Джирото показа потенциал в най-тежкия етап, когато се пречупиха Басо и Састре. А тези двамата нали се сещате, че изобщо не са случайни. Защо да разсъждаваме, че Састре може да направи форма за Тура, въпреки показаните слабости в Джирото, а Армстронг да не може. Най-интересното предстои още - може да има сладки изненади

--------------------------------------------------------
:banana:

Абе, аз и Меншов не бих отписал, нищо че се насра у първия етап. Той и в Джирото не тръгна добре, па после се освести. Дано и тука направи нещо, може да е тъп, но иначе е яко жувотно и ше е доста по-интересно с него на баирите, отколкото без него. А за "спринтьорските" етапи досега си мисла че ако Петаки беше тука, победите на Кавендиш никак немаше да са толкова безоблачни. Петаки е як, а освен тва е и жабар, което означава, че е хитрец и немаше да кара като Хусковт /или както му е името на тоа/ до Кавендиш, а щеше да му влезне отзад, после да му излезне и накрая на дигне ръцете. Спор нема, че в момента Кавендиш е най-як, ма Петаки и у Тура му показа, че само със сила не става. Жалко, че го нема Петаки! :crap:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Митко Ruse » Вто Юли 07, 2009 12:30 pm

brumbar написа:
Neo_92 написа:

Ти да знаеш сега кво те чака.Това щипане и побутване ще ти се сторят майчина милувка.Аз лично ще ти гризна ухото по начина на Таисън.И дано да си се научил де да стоиш/точно пред предното ми колело/ щото ще ти пийна кръвта от сънната артерия със сламка.Оздравявай приятелю.
Митко Ruse

Мнениеот Митко Ruse » Вто Юли 07, 2009 12:35 pm

От спринтьорите харесвам Роби МакЮън/малката ракета/.Сега е контузен и не кара.Харесвам го защото все кара за едни беднички отбори дето да финиша най-много един да се дотътри с голям зор.Тоя как се вре кво прави но последните двадесет метра се появяваше от нищото.Дали го помните.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 07, 2009 12:37 pm

Митко Ruse написа:От спринтьорите харесвам Роби МакЮън/малката ракета/.Сега е контузен и не кара.Харесвам го защото все кара за едни беднички отбори дето да финиша най-много един да се дотътри с голям зор.Тоя как се вре кво прави но последните двадесет метра се появяваше от нищото.Дали го помните.

А Роби, баце, "грациален тип колоездач" ли е или просто не е пораснал достатъчно? :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот x6x » Вто Юли 07, 2009 12:43 pm

Е, помним го :) 12 етапни победи все с позициониране. Този Кавендиш ми скучен чак :)
Той си кара! В момента е част от ''Катюша'' , но е контузен в момента.

цитат: ''...Именитият австралийски колоездач вчера покара велосипед заедно със семейството си в продължение на около 50 километра, като покри дистанцията за малко под два часа."
Ще го викна да покараме малко :rofl:

Изображение
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот Митко Ruse » Вто Юли 07, 2009 12:46 pm

Дребничък но здрав.Много смел и хитър като лисица.Но приятно хитър не като италианец.
Митко Ruse

Мнениеот x6x » Вто Юли 07, 2009 12:47 pm

Митко Ruse написа:..Но приятно хитър не като италианец.

Е това е цитата на денят :bowdown: :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 07, 2009 12:51 pm

Ако некой ден изгонат баце Ставрев заради съмнения в неправилна реклама на определена марка /която нема да споменевам тука, за да не прозвучи като реклама/ мисла, че баце Митко ше е перфектния студиен партньор на дедо Станчев. :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Neo_92 » Вто Юли 07, 2009 12:51 pm

Баце, италианците освен хитри маймуни, много рядко стават за друго нещо ... :eek3:
Аватар
Neo_92

Мнениеот Neo_92 » Вто Юли 07, 2009 12:51 pm

DstupidBastarD написа:Ако некой ден изгонат баце Ставрев заради съмнения в неправилна реклама на определена марка /която нема да споменевам тука, за да не прозвучи като реклама/ мисла, че баце Митко ше е перфектния студиен партньор на дедо Станчев. :clap:

взе ми думите от устата ....
Аватар
Neo_92

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 07, 2009 12:54 pm

Категорично не съм съгласен. :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Вто Юли 07, 2009 12:58 pm

Хареса ли Ви? Ужасни са/казвам го с доза злобна завист/.Ама аз преди седмица го изпитах на гърба си.Не стига,че имат национален отбор с организация фланелки и коли.Шест човека ами и отбор на Сан Марино само че с фланелки по светъл цвят.Тръгват атака двама а останалите се нареждат отпред и не пускат да се мине.Като направят разлика атакуващите се дръпват и тогава гони или прави нещо ако искаш. Като се настигне групата отново същия номер с други хора ама все в синьо.Накрая идва датчанина/как му викаха-канибала ли или хишника/ и ги набива ама останалите места са за италианците.
Митко Ruse

Мнениеот Митко Ruse » Вто Юли 07, 2009 1:05 pm

Не не.Ако казвам нещо такова за италианците е защото просто завиждам.Перфектни техници са.И то от много години.При нас мастърс са най-най-организираните.Ади до година две ще Ви заведа на голямо състезание мастърс.Еееее ако имаше и колоездачния съюз да помогне.
Митко Ruse

Мнениеот brumbar » Вто Юли 07, 2009 1:06 pm

Митко Ruse написа:Хареса ли Ви? Ужасни са/казвам го с доза злобна завист/.Ама аз преди седмица го изпитах на гърба си.Не стига,че имат национален отбор с организация фланелки и коли.Шест човека ами и отбор на Сан Марино само че с фланелки по светъл цвят.Тръгват атака двама а останалите се нареждат отпред и не пускат да се мине.Като направят разлика атакуващите се дръпват и тогава гони или прави нещо ако искаш. Като се настигне групата отново същия номер с други хора ама все в синьо.Накрая идва датчанина/как му викаха-канибала ли или хишника/ и ги набива ама останалите места са за италианците.

Митко, ти се въодушеви нещо :D
Споко бе, тебе шъ изберем на местото на Ставрев :agree:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене