Бронирани байкове

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Re: Бронирани байкове

Мнениеот bikerider » Чет Юли 23, 2009 12:57 am

Изображение
A на тая вилка за какво са й турили твърди и хубави протектори? :dontknow:

Щото нали, по твоята логика би трябвало да ги спестят, за да си намалят разходите плюс да печелят повече от резервни части...
Последна промяна bikerider на Чет Юли 23, 2009 1:01 am, променена общо 1 път
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Neo_92 » Чет Юли 23, 2009 1:00 am

На тази вилка са и за красота :evil: :evil: :evil:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот bikerider » Чет Юли 23, 2009 1:05 am

:D :banana:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот fix » Чет Юли 23, 2009 8:24 am

bikerider написа:@Crimson: я кажи ся, кога ша увиеш тия твоите вентилираните ротори с гума :evil:

А не е ли по-добре да сложи в роторите гума? :rofl:
all in the name of riding free
Аватар
fix

Рейтинг: 1215

Мнениеот WestIce » Чет Юли 23, 2009 9:51 pm

Ако производителите искаха да предпазят и "нормалните вилки" можеха да измислят нещо подобно и за тях. Нямам нищо против протекторите - всичко има своите + и -.
Аватар
WestIce

Рейтинг: 1248

Мнениеот Geronimo » Пет Юли 24, 2009 6:45 pm

Stancho написа:..... А за какво да си купувам вилка със супер якия вид, като той ще е скрит от някаква гума?
Може би заради работата на вилката?

Както знаете продуктите за DH са максимално олекотени. Стените на ботушите на моя BOXXER са дебели около 3мм (не съм сигурен колко точно). При 2-3 удара на едно и също място вероятноста да се пробие стената не е малка. Нови ботуши са около 400лв... Гумата която съм сложил е дебела 3мм (а при грайферите около 8-10мм).

bikerider написа:Пълна безсмислица. Носи единствено козметични ползи, дори и те са под съмнение, ако не се сваля редовно и почиства.

Разгърнах малко гумата и под нея нямаше никакви мръсотии. Прикрепена е доста здраво ,свинските опашки и формата на гумата не позволяват влизането на мръсотия. Дори не се свлича защото гумата се лепи за метала.

Както и да е... не ви карам да слагате "брони" . Целта на тази тема и да видим кой как си пази колелото.Сигурен съм ,че има и други защото съм ги виждал. И почти всички коментари досега са :offtopic: .
Аватар
Geronimo

Рейтинг: 1683

Мнениеот yavka » Пет Юли 24, 2009 6:59 pm

Няма смисъл да направя колелото безумно тежко и грозно, за да го предпазя от няколко дребни драскотини, които няма да навредят много на вида на компонентите. А ако има чак такъв удар какъвто е понесъл FOX-a на снимката по-рано в темата, то гумата няма да го спаси! Мисълта ми е, че гумите могат да спасят от леки драскотини, за които не си заслужава да направиш колелото толкова тежко(защото външните гуми не са леки). Най-уместно ми се струва да се слагат "протектори" само на chainstay-a, защото там ударите от веригата са по-чести и след време почват да отнемат от материала, но за там дори си има направени протектори от производителите.
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Мнениеот Daniel Panev » Пет Юли 24, 2009 7:54 pm

Geronimo написа:Както знаете продуктите за DH са максимално олекотени.

Това би ли го повторил пред камери?
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Alpina » Чет Юли 30, 2009 1:23 pm

Stancho написа:Един бърз въпрос: Защо правят неопренови протектори за chainstay-я?

Искаш ли да махна изолирбанда, снимам и видиш какво се е случило с рамката за малкото време, докато го сложа ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Авг 06, 2009 3:53 pm

А защо си купувате протекция? Омотайте си краката, ръцете, главата с вътрешни гуми, на гърба си вържи 1 детско коритце и карай... Компании като Lizardskin са помислили достатъчно къде и как биха могли да се монтират протекции на рамката. Протекции за вилка, шок - ИМА . За долната тръба - има калници . За чейнстея, чашките и елементи подложени на триене има ТАКИВА НЕЩА. Производителите на подобен тип аксесоари са преценили кое и как може да се предпази. Като са Ви толкова скъпи компонентите и си ги пазите - протекцията за рамка излиза 50лв. Ако караш вилка за 1 000лв може да отделиш 1% от цената и да си купиш протекция за тази вилка.

Аз карам понеже съм паралия и не ми пука за компонентите - като се счупи ще си купя ново, карам с протектор за чейнстея, направен от вътрешна гума и бандажна лента, не защото ми се драска рамката, а защото дрънчи...
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот veskoz » Чет Авг 06, 2009 4:34 pm

:offtopic: На FOX-a повредата ми изглежда нещо... domestic fail... странен отвор :bigeyes: Или стърчаща арматура от трамвайна релса... :dontknow:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Предишна

Назад към Радост за окото (видео и снимки)