NovemberCharlie написа:Завърших гимназия 180 см. и 72 кг. Сега пак съм 180 см., ама съм 102 кг.
Общо взето изконната истина, че всяко нещо, с което прекалиш е вредноbikerider написа:Храня се спокойно. Избягвам да се тревожа за храната си, което не значи, че не внимавам какво ям. Изобщо психозите около храненето ги считам за в пъти по-вредни от шитове като макдоналдс (например).
bikerider написа:Точно това ми беше мисълта: критерия за здравословност в моя случай е повече спокойствие отколкото супер стриктен подбор на храни.
blizzard написа:Ето виж тази тема ми е интересна.![]()
Понеже съм чувал разни мнения и знам, че във форума има хора, които разбират от диетология, да попитам:
Общо-взето всеизвестно е, че в концентратите има страшно много калории. Но някои твърдят, че от концентрат се дебелее адски много, други пък, че в твърдия алкохол няма нито една калория с хранителна стойност, просто защото човек няма ензими, които да превърнат обратно алкохола в глюкоза, която да се използва за храна (трупане на мазнини).
Интересен въпрос. (:
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш"![]()
did написа:Аз до 10 клас в училище по никакъв начин не можех да мина 65 кила, при ръст 182 см. Бях кльощав, макар че плюсках като прасе. Просто... ускорен метаболизъм, хиперфункция на вегетативна нервна система и т.н. хормонални последствия.
maxvolume написа:Ей "did".. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
Daniel Panev написа:wtf е "твърдия алкохол няма нито една калория с хранителна стойност"? И що е то алкохолдехидрогеназа?
azzmaster написа:Сутрин-200 грама мляко с 200 грама овесени ядки с мюсли + някакъв плод нарязан в тях за овкусяване.
Към 10 часа-някоя тестена закуска за захранване.
към 1 часа -обяд,300-400 грама ориз,боб,леща,мусака и тем подобни.
към 4 следобяд-някакъв плод,солети,квото и да е леко.
към 6-6:30-вечеря,200-300 грама ориз или просто една активия с банан към нея
8 часа-един плод след обичайното ми 5-6 километрово бягане или фитнес.
10-11 часа-пакет солети за убиване на глада.
не ям хляб,не пия алкохол (изключение веднъж месечно пия една бира и удоволствието от 1вата глътка е се едно свършвам,заслужава си),не използвам олио или каквата и да е мазнина когато готвя,не ям никакъв вид мазно месо,само филе рядко.
Това го правя (вече в по големи пропорции от преди) и последните 2 месеца ,в комбинация с колоездене,бягане,фитнес,всякакъв спорт при всяка възможност,свалих около 15 килограма.Първите 3 седмици само като пропусках закуската в 10 часа и ядах по малко от другите пропорции свалях по 3 килограма на седмица (пада се по около 400 грама сваляне на ден).В крайна сметка припаднах една вечер и затова след това малко увеличих пропорциите и сега си поддържам сравнително стабилно тегло.....та не прекалявайте с диетите за да не ви се изтощи организма,от опит го казвам,+ това трябва да знаете точно за вас как ще ви се отрази...в началото като започнах овесените ядки ме изкарваха до 1 наобяд,сега ме изкарват най много до 10 сутринта,въпреки че са изключително калорични (около 350 килокалории на 100 грама,80 % въглехидрати) тоест закуската ми е около 800 килокалории и нагоре....
X_NRG написа:...Аз не мога да си представя да имам програма за хранене. Засега се тъпча с каквото ми падне, стига да ми е вкусно...
Daniel Panev написа:X_NRG написа:...Аз не мога да си представя да имам програма за хранене. Засега се тъпча с каквото ми падне, стига да ми е вкусно...
А, прощавай, на колко си години?
Daniel Panev написа:X_NRG написа:...Аз не мога да си представя да имам програма за хранене. Засега се тъпча с каквото ми падне, стига да ми е вкусно...
А, прощавай, на колко си години?
_SoRa_ написа:Я кажете как да откажа сладкото
azzmaster написа:Еми ако искате да спирате месото пробвайте да ядете соя вместо месо,казват че било добър заместител но не съм пробвал да съм честен.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 34 госта