Текстове касаещи Велосипедистите в ЗДП

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот PtD » Сря Фев 13, 2008 12:54 pm

Имам определен пресантиман, че и да не караш колело, пак ще почернее. Гледам си колата пред блока... на първия ден след измиването е вече покрита с дебел слой прах. А улицата даже не е от натоварените.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот CyberOto » Сря Фев 13, 2008 3:35 pm

:offtopic:
jivkonik написа:....
От миналата година карам с това:
http://www.respro.com/products/urban-co ... chno_mask/

Има файда - за седмица филтъра видимо почернява!!!
Недостатъци също има - затуднява дишането малко, цената на маската и сменяемите филри също не е за пренебрегване....

Това има ли шанс да се продава тук ? Пък и консумативите ?
Аватар
CyberOto

Рейтинг: 1205

Мнениеот jivkonik » Сря Фев 13, 2008 3:42 pm

CyberOto написа::offtopic:
jivkonik написа:....
От миналата година карам с това:
http://www.respro.com/products/urban-co ... chno_mask/

Има файда - за седмица филтъра видимо почернява!!!
Недостатъци също има - затуднява дишането малко, цената на маската и сменяемите филри също не е за пренебрегване....

Това има ли шанс да се продава тук ? Пък и консумативите ?

У нас не съм чул някой да го внася, за съжаление!
Купих го от тук:
http://www.chainreactioncycles.com/Cate ... 4&x=12&y=7
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот Lance_VII » Сря Фев 13, 2008 5:29 pm

jivkonik написа:
Лично на мен ми се ще в един бъдещ ЗДП да е точно и ясно формулирано поведението на велоспедиста на кръстовища и по-специално престрояването - има ли право да го прави когато на кръстовището има лента за завой само надясно, а велосипедиста иска да продължи направо или не?! Тази тема сме я дискутирали невъднъж
и определено оставя "доста място за тълкуване", а когато в един закон има оставено "доста място за тълкуване" това не е добре! :)

Този въпрос го има не само на кръстовищата. Мога да допълня и освобождаване на крайно дясната лента преди отбивка за надясно, в случай, че колоездача е за направо. Според мен е много по-удобно в такава ситуация колоездача да се изнесе леко вляво и колите спокойно да могат да направят десния завой. Естествено ако самото шосе е достатъчно широко и позволява такова изместване. Не знам дали е разрешено в България, но мен катаджия ме е спирал за така маневра. Беше доста комична ситуация като видях стоп палката да сочи мен... За щастие нямаше санкци :D , а само устна забележка, че не съм можел да карам така.... Искаше ми се да му обесня колко кофти засичания стават когато останеш в дясната лента преди завой :nono: , но си замълчах...
Изображение
С бензин в кръвта, но с колело на пътя :)
Аватар
Lance_VII

Рейтинг: 1225

Re: Текстове касаещи Велосипедистите в ЗДП

Мнениеот avador » Нед Юли 26, 2009 10:21 pm

Чета ви мненията и много точни и правили разсъждения. По принцип ЗДП е доста оклончив отностно велосипедистите, но и да беше по-подробен основния проблем остава, че закона се прилага избирателно. Абсурдите ги гледаме всеки ден.
Например ми се е случвало да ме спре общинска охрана в центъра за каране на велосипед в пешеходна зона (признавам виновен съм) , но абсурда е че след като се разбрах с органите на реда да бутам велосипеда в района на пешеходната алея, както си бутах велосипеда насреща ми джип... черен... в центъра на града в пешеходната зона... :bigeyes: даже го имаше и на снимка на първа страница във всекиндневник.Естествено това с джипа бе по-скоро като атракция, все едно папата е на посещение в града :crap:,а не като нарушение. А няколко месеца след това подобна ситуация с черен джип.
И като се замислям все повече нито ЗДП нито органите на реда могат да ни спасят от каквото и да било. Според мен правилото е когато си зад волана очите на 4 и предпазния колан... за велосипеда същото... каската и очите на 16.... :agree:
И най-вече дано господ да е с нас!
Ако си малко лош и ти простят, после като си добър ще те боготворят! Обратното не е валидно!
Аватар
avador

Рейтинг: 1200

Re:

Мнениеот deadahmed » Сря Юли 29, 2009 3:47 pm

Ахааа ето къде ще се глобяваме:

(4) (Нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказва се с глоба
50 лв. водач, който:
1. неправилно преминава през пешеходна пътека;
2. неправилно преминава покрай спирка на превозни средства за обществен
превоз на пътници или покрай спиращ или спрял автобус;
3. преминава при сигнал на светофара, който не разрешава преминаването;
4. управлява пътно превозно средство, което не е моторно, без необходимите
светлоотразителни елементи;
5. управлява моторно превозно средство с износени или разкъсани гуми;
6. използва мобилен телефон по време на управление на превозното средство,
освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участието
на ръцете му;
7. не изпълнява задължението за използване на предпазен колан или носене на
каска;
8. неправилно престоява или паркира в зоната на пешеходна пътека, спирка за
обществен превоз на пътници или кръстовище;

9. престоява или паркира като втори ред в активна лента за движение до спрели
моторни превозни средства по посока на движението;
10. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) превозва деца в нарушение на изискванията на
глава втора, раздел ХХV.

Според т.8 всичките шофери и шоферки на сп. Окръжна болница (от страната на Бриколаж) трябва да бъдат глобени, а в бъдеще мястото да е свободно за автобусите и тролеите. Що не сложат една-две камери и да им пращат глобите по пощата? :^:
Аватар
deadahmed

Рейтинг: 963

Предишна

Назад към Общ форум