Сезон 2009 - Шосейно колоездене

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Сезон 2009 - Шосейно колоездене

Мнениеот bokicha » Съб Авг 22, 2009 9:04 pm

sportacus написа:Първо да споделя че се радвам че на сбирките вече идват все повече привърженици на шосейното колоездене – както начинаещи, така и ветерани. Похвално!!!

:agree:
Аватар
bokicha

Рейтинг: 2000

Мнениеот HELLBOY73 » Съб Авг 22, 2009 9:28 pm

ZDR сутринта от бул,ботевградско шосе към цариградско посока вакарел
от там за белица през панагюрище и златица и до софия тръгвам в 7,00 докато няма никой по-пътищата
ако има желаещи моля заповядайте
ще се радвам на компания :wavey: :beer:
Аватар
HELLBOY73

Рейтинг: 1280

Мнениеот Grash » Съб Авг 22, 2009 9:31 pm

HELLBOY73 написа:ZDR сутринта от бул,ботевградско шосе към цариградско посока вакарел
от там за белица през панагюрище и златица и до софия тръгвам в 7,00 докато няма никой по-пътищата
ако има желаещи моля заповядайте
ще се радвам на компания :wavey: :beer:

Супер обиколка, баце!!! Правил съм я обаче за 3 дена лежерно каране със разкарване по села и тн, но за еднодневно дълго каране ми се струва идеална! :beer:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Авг 23, 2009 6:20 am

bokichaa написа:
sportacus написа:Първо да споделя че се радвам че на сбирките вече идват все повече привърженици на шосейното колоездене – както начинаещи, така и ветерани. Похвално!!!

:agree:

Абсоютно вдъхновяващо е масовото участие, бацета! Скивайте само как се кефеха чаветата в Драгоман вчера, бас фащам че поне едно от тех вече е решило за себе си да пробва шосейка. Таа година мисла, че ше успеем поне един път да префърлим 20-ицата в едно събиране, а догодина ше гоним трицифрени стойности участие. Очевидно е, че има много народ, който обича колоезденето в неговата чиста форма - -шосейното. А нема да е лошо да дръпнем и малко байкари за идеята, особено ако направим "софийския бревет" възможен и за тех. Абе, добра година беше, а следващата се очертава още по-добра. :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Авг 23, 2009 7:15 am

Grash написа:Давайте още снимки! Баце Бокич?

Баце Бокииииич, давай снимките, беееееее! :smash:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот bokicha » Нед Авг 23, 2009 8:37 am

Те ви неколко момента от вчера... :magnify:
Да пофалим баце Иво, който за втора поредна седмица преодолява дистанцията успешно... :clap:
Аватар
bokicha

Мнениеот badboy_pl » Нед Авг 23, 2009 11:01 am

Много рано отписвате сезона! :confused:
Аватар
badboy_pl

Рейтинг: 1220

Мнениеот marfi » Нед Авг 23, 2009 12:41 pm

Техническа информация за днешното каране:

По средата на картата с процентите и изказчванията има една жълта точка, тя какво показва?

Някой за возене днес, следобяд - запад?
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот sportacus » Нед Авг 23, 2009 4:07 pm

marfi написа:По средата на картата с процентите и изказчванията има една жълта точка, тя какво показва?

.......къде ми е бил курсора на мишката
Аватар
sportacus

Мнениеот marfi » Пон Авг 24, 2009 10:02 am

Момчета, какво ще кажете за една обиколка на Витоша тази събота (за тези, които няма да ходят към ханчето)

Тръгване пак от Ариана > минаваме през Борисова и излизаме на Драган Цанков > Бул. Кл. Охридски > Бистришко шосе > Бистрица > Железница > Ярем > Самоков (като на място ще решим дали да се отклоняваме през Белчин ок. 20 км повече) > прибиране през Язовира.

Километри 126/(150 с Белчин), денивелация 1360 (качването е концентрирано в началото), прибирането покрай Язовира е прохладно и бързо, дано няма и коли.
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот Grash » Пон Авг 24, 2009 10:10 am

marfi написа:Момчета, какво ще кажете за една обиколка на Витоша тази събота (за тези, които няма да ходят към ханчето)

Тръгване пак от Ариана > минаваме през Борисова и излизаме на Драган Цанков > Бул. Кл. Охридски > Бистришко шосе > Бистрица > Железница > Ярем > Самоков (като на място ще решим дали да се отклоняваме през Белчин ок. 20 км повече) > прибиране през Язовира.

Километри 126/(150 с Белчин), денивелация 1360 (качването е концентрирано в началото), прибирането покрай Язовира е прохладно и бързо, дано няма и коли.

Тая обиколка съм я карал много пъти, приятна е с изключение на частта по пътя Самоков-Дупница... ако си оправя колелото до събота и нямам други планове, бих се включил. Иначе ние двамата с marsa имаме една любима обиколка, София-Ихтиман-Самоков-София, която също е много приятна, но е малко по-дълга.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот marsa » Пон Авг 24, 2009 10:16 am

Аз бих карал това, сега ще ти кажат как пътя по отсечката Клисура - Самоков е лош, точно в тия десетина километра. То тва не е много сериозно каране, Самоков - София е второто място в личния ми favorites, след Своге. Не много отдавна се пяхме събрали 8-9 човека, от Белчин през Сапарева Баня качихме Паничище и х. Пионерска, което смея да кажа беше може би най- зверското ми катерене. Някой се върнаха по обратния път, а аз, баце Grash и един негов приятел новобранец минагме през Дупница и Перник, имаше и един инцидент. Аз съм по- склонен да повторим тва епично катерене, което споменах:
http://moiata.snimka.bg/travel/13-yuni- ... ane.388985

едит: Уу, да, за споменатото горе каране съм винаги на линия!!!
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот marfi » Пон Авг 24, 2009 10:17 am

Ами дайте да се уточним за маршрута, аз предлагам тази през Ярема, защото ако искаш повече или по-малко имаш избор на Самоков > Ихтиман или прибиране през Язовира.

@marsa тоя хубав асфалт и мантинели от последните снимки къде е ?
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот Grash » Пон Авг 24, 2009 11:18 am

marfi написа:@marsa тоя хубав асфалт и мантинели от последните снимки къде е ?

Да изпреваря бацето, като ти кажа че това е някъде между Сапарева Баня и Паничище, много е яко там :agree:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот stilo » Пон Авг 24, 2009 12:22 pm

marfi написа:Момчета, какво ще кажете за една обиколка на Витоша тази събота (за тези, които няма да ходят към ханчето)

Е то това не е обиколка на Витоша - тя е уеко у уево...по скоро мяза на кръгче около Плана планина.
Аватар
stilo

Мнениеот marfi » Пон Авг 24, 2009 12:27 pm

stilo написа:Е то това не е обиколка на Витоша - тя е уеко у уево...по скоро мяза на кръгче около Плана планина.

Наречи го както искаш, идваш ли?

Grash написа:Да изпреваря бацето, като ти кажа че това е някъде между Сапарева Баня и Паничище, много е яко там :agree:

Можеш ли да направиш картата с него маршрут включен, или става много дълго? Това не е ли към Банско, Велиндград?
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот stilo » Пон Авг 24, 2009 12:46 pm

Баце, работата ми е такава че се решава в последния момент "къде, какво"...
Така че ще мога да кажа в петък. Иначе карането е приятно с изключение връщането през язовира, където има слепи бързи завои и авто-състезателите ще се пробват да изметат всичко по пътя - включително и дърветата.
Аватар
stilo

Мнениеот marfi » Пон Авг 24, 2009 1:01 pm

stilo написа:карането е приятно с изключение връщането през язовира, където има слепи бързи завои и авто-състезателите ще се пробват да изметат всичко по пътя - включително и дърветата.

И мен това ме притеснява, но храня надеждата, че в Събота потокът ще е КЪМ Самоков, а нашето платно ще е по-свободно.

Айде ще се радвам ако имаш възможност.
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот marsa » Пон Авг 24, 2009 1:13 pm

stilo написа:опасности разни
Да не те плаша, ама там най- опасното нещо е да подгониш баце Grash, като даде газ. За мен тва място е страхотно!

Колкото до заветното място с големия баир, хубавия асфалт, никаквия трафик и др. те го:
http://www.bikemap.net/route/292574
Става дума за участъка от Сапарева Баня нагоре. Не мога по картата да се ориентирам точно до къде се качихме, но е някъде там.
Аватар
marsa

Мнениеот brumbar » Пон Авг 24, 2009 1:15 pm

Баце, що не се натоварите на едно кола и да вземете да дойдете на Крънското ханче :dontknow: С бате Виолет, когато качвахме Милеви скали бяхме събрали двете колелета на задните седалки на неговата Нисан Микра. Само бяхме свалили каплите в багажника и нямаше никакъв проблем.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот marfi » Пон Авг 24, 2009 1:39 pm

brumbar написа:Баце, що не се натоварите на едно кола и да вземете да дойдете на Крънското ханче :dontknow:

Баце много ми се иска, но нямам кола :) Ако има навити, имам книжка, може да вземем под наем :)

marsa написа:Колкото до заветното място с големия баир, хубавия асфалт, никаквия трафик и др. те го:
http://www.bikemap.net/route/292574
Става дума за участъка от Сапарева Баня нагоре. Не мога по картата да се ориентирам точно до къде се качихме, но е някъде там.

@marsa, през Владая > Перник има много движение, може пак да го качим, ако минем през Ярема и Белчин? А може и да останем там за една вечер ?
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот marfi » Пет Авг 28, 2009 8:53 am

Бацета, утре си дойде!

Ще караме ли масово или ще спасяваме по единично?

@Grash имаш ли спица :)

@marsa как е крака ?

Аз мисля карам горния маршрут дето пуснах и после да разпускам, че в неделя се качвам с тичане на черни връх, ако искате елате и Вие, ако го качите под 3 часа и половина дават медал.

От БТС ми казаха, че щяло да има и качване с байкове, но нямам никаква повече информация :(
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот Grash » Пет Авг 28, 2009 10:30 am

Имам баце, даже 40, чисто нови :D Аз съм навит за каране утре, само уточнете час и място на срещата :agree:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот marfi » Пет Авг 28, 2009 10:50 am

8:30 на Ариана ?
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот Grash » Пет Авг 28, 2009 12:39 pm

Е баце, чии да го дървя на тая Ариана? Нали си от Люлин? marsa също е от там, най-логично е да се засечем някъде по околовръстното, или да се чакаме на разклона за Бистрица, или направо в Бистрица, както по принцип си се чакаме за посока Ярема. Също така не е нужно толкова рано да тръгваме, срещата може да е в 9:00 например. @marsa как ти е крака? смяташ ли да караш утре?
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот marfi » Пет Авг 28, 2009 12:58 pm

Grash написа:Е баце, чии да го дървя на тая Ариана?

Аз си мислех, ако идват още хора, а аз и без това оттам ще си мина, но и да 9 примерно на разклона на околовръстното след светофара за Бистрица, също е приемливо.
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот crib » Пет Авг 28, 2009 2:31 pm

marfi написа:... разклона на околовръстното след светофара за Бистрица...

Оня път е отврат, минете през Бояна или Драгалевци нагоре към Бистрица, много по-културно е, най-малкото канализацията не къщите не тече по улицата.
crib

Мнениеот marfi » Пет Авг 28, 2009 2:42 pm

crib написа:Оня път е отврат, минете през Бояна или Драгалевци нагоре към Бистрица, много по-културно е, най-малкото канализацията не къщите не тече по улицата.

Да доста дупки има там, но са само в началото, после става прилично.

Ти няма ли да се включиш.

В крайна сметка и през Драгалевци е опция, но много трафик :(
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот marsa » Пет Авг 28, 2009 2:57 pm

Крака ми се оправя, започнах да го мажа с гадорията (Voltaren) по два пъти на ден и вече поне в града си карам без проблеми и болки. По принцип бих карал утре, но довечера съм нощна, а точно тези дни нещо не съм в настроение за каране след работа. До Сряда съм всеки ден на работа, след това вече смятам да карам, следващия уикенд е задължителен... но засега пропускам.
Аватар
marsa

Мнениеот Grash » Пет Авг 28, 2009 7:33 pm

crib написа:
marfi написа:... разклона на околовръстното след светофара за Бистрица...

Оня път е отврат, минете през Бояна или Драгалевци нагоре към Бистрица, много по-културно е, най-малкото канализацията не къщите не тече по улицата.

Карането по павета с шосейката не ми е от най-приятните неща... а и не виждам, освен няколкото разбити участъка, къде е проблемът на пътя от окологнусното до Бистрица :dontknow:
Изображение
Аватар
Grash

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене