Откраднал велосипеди...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Откраднал велосипеди...

Мнениеот рс » Пон Авг 24, 2009 11:03 pm

Колеги, аз дали не съм от другата страна на бариерата... :dontknow:
На колелото, което пооправям за един приятел, пише, че е минало успешно технически прегледи до 2002 г, после не е. Има име Mathics Luethi, Hofstr. 3, 2544 Bettlach, 032/6452549. Един от семейство Люти ( :boggled: ама че фамилия) е горския на общината, според намереното в нет-а. Дали има пушка и дали племенникът му се е разделил доброволно с колелото си? Доста добро е, дори и сега. Алуминиео Mondia Swiss, 24 скорости, Тектро В-спирачки :evil:

Исках да се обадя на човека, но не намерих точно собственика Mathics, а само онзи - горския. Всъщност можеше да им е досадно, но пък може някой да си е обичал колелото и да се зарадва, че го ползваме с уважение и радост. А не някой циганин гастарбаитер във Франция, да го е дал на малките циганета в Мъглиж, примерно!
Реших, че някакво инфо от "кухнята" на крадците все може да е полза. Виждам, че оттам е пътя Франция-България - наистина се замислих как е станало отпътуването от Швейцария?!
Ако някой иска да си признае нещо, би могъл да пише. Последствия гарантирано няма да има докато не бъде заловен :D .
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Re: Откраднал велосипеди...

Мнениеот marsa » Вто Авг 25, 2009 1:22 am

Или си пил, или съм тъп, следствие на едното от двете е че нищо не разбрах.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alpina » Вто Авг 25, 2009 7:34 am

Като че ли идеята е, като си купиш колело и се усъмниш в произхода му, да споделиш и да се обсъди - крадено ли е или не.

За това да се споделя инфо - какво точно става с един велосипед, след като е откраднат мисля, че нито някой от "просветлените" би споделял, нито пък сме толкова залупени, че да не се сетим за някои от трансформацийте...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот рс » Вто Авг 25, 2009 8:00 am

Трябваше да е с по-ясно заглавие, за споделяне на инфо за продавачи на крадени неща, за известни крадци и начините им за крадене. Опитах "да се предам" за да видя как е. Нещо като експеримент за да видя колко е трудно.
Е видях, няма да е лесно, ако си истински крадец. Аз не можах да измисля какво да кажа на хората, ако им се обадя.
Трябва да си пазим колелата, относно кражбите това е 99% от нужното, останалото е малко добър късмет.
За съжаление никой истински крадец няма да си остави адреса тук във форума.
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Назад към Общ форум