Смъкни си седалката, изнеси си гъза назад, разтвори си краката повече, не стискай проклетите спирачки, а дръж по-здраво и стабилно кормилото. За тва си се и претрепал. За тва и ти изпусна предното колело в началото на клипа.
Моя начин на каране - седалката е възможно най-ниско, гъза ми е възможно най-назад, над гумата, краката са разтворени в коленете, като при завой в съответанта посока, срещуположното натиска колелото към посоката на завоя (ляв звой - дясно коляно и обратно), докато това откъм завоя се изнася в неговата посока. Спирачките не се стискат през цялото време, ами се отпускат напълно и пръстчетата седят на лостчетата в готовност. Спирачки в завой не се натискат, освен ако не ти се изпречи нещо голямо и е наложително и дори тогава, избягваш да натискаш предна спирачка - води до намаляване/загуба на сцепление на предно колело. Ползваш ги непосредствено преди да влезнеш в завоя за намаляване на скоростта възможно най-кратко и най-ефективно, когато все още се вдижиш по права линия. Достатъчно е едно натискане съобразено с желаната скорост, с която искаш да влезнеш в завоя. След това идва ред на колената. Не завиваш с кормилото, а с тялото със съответния наклон. какво правя аз: задна спирачка... не съм се замислял. Може би успоредно с предна, като подпомагаща. Избявам да я натискам, когато минавам през места с голям наклон, защото поради изместения център на тежестта води до блок на задното колело, оттам - голямо мазало. Не съм идеален, няма и идеални, може би и аз допускам грешки понякога, може би и това, което описах на места е грешно, но опитай поне седалката да си смъкнеш, да държиш изнесена стойка, да не стискаш спирачки толкова, а да държиш по-здраво кормилото. Отпусни се и само ще си дойде усещането.
Едит: Ииииибах тоя наклон, къде ги видя тия 40%?

Разясни си значението на различните дисциплини. И иди на едно от мероприятията, за които ди говореше did да видиш за кво иде реч. Такива теренчета ги лапат два-три пъти по-бързо, без рицарски брони по себе си.