имам въпрос за 3 рамки.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

имам въпрос за 3 рамки.

Мнениеот Kristiyanko » Пет Сеп 04, 2009 2:02 am

Итересива ме коя от следните рамки е по добра но става вапрос само за рамката не за другите части искам да си купа само рамката и частите отделно :) Те са cross enduro четох доста че тва колело не било добро ма като цяло колелото или рамката..другото е cros t rex и искам да знам също така какво ви е мнението за Drag f4 и каква е цената горе долу цената само на рамката :) и да поясня че не сам толко запален че да се изхвъръам в хилъади за колело (поне не все още :eyebrow: ) колелото мит рябва за следното с приъатели ходим в гората да се спускаме но караме бавно не ни трябват толко здрави колела за сега :) не ги ръчкаме яко Просто си праим кефа да се разкараме из гората Не да скачаме и да се пребиваме и тем подобни
Интересувам се главно коя е по добра cross enduro или cross t rex

БЛАГОРЯ ВИ ЗА ОТДЕЛЕНОТО ВРЕМЕ!!!!

извинявам се ако темата не е на правилното място !
Аватар
Kristiyanko

Рейтинг: 1180

Re: имам въпрос за 3 рамки.

Мнениеот apostol » Пет Сеп 04, 2009 2:37 am

Темата според мен би трябвало да бъде преместена ТУК. :D
''...хибрид между седалков лифт и вагон-ресторант...''
Аватар
apostol

Рейтинг: 1291

Мнениеот X_NRG » Пет Сеп 04, 2009 9:08 am

Не си взимай какъвто и да е Крос. Един приятел има T-Rex и е ужасен (както всички други подбни нисък клас велосипеди).
От посочените горе рамки определено изборът е Драг. От друга страна нито една от рамките не става за downhill или freeride. Ако ще карате леко (нещо като АМ) взимай Drag-F4, щом си се ограничил само до този избор, но аз лично предпочитам твърдаците пред ниския клас рамки с окачване. Успех. :)
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Рейтинг: 2000

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Сеп 04, 2009 9:26 am

Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот despite » Пет Сеп 04, 2009 10:24 am

Не съм карал нито една от рамките, но се съмнявам някой от форума да ти препоръча Cross, които ако не се лъжа произвеждат и бюджетните велосипеди Ultra които се продават в Метро, Кауфланд и т.н. За Drag F4 има специална важна тема, която е хубаво да прочетеш преди да си купиш рамката.
Това е темата: viewtopic.php?t=11195 :agree:

И трите рамки се продават със евтин пружинен шок, който не работи задоволително, а ако впоследствие си купиш по-хубав шок и караш по-агресивно ще имаш проблеми със подвижната част на рамките. Моя съвет е да си харесаш твърда рамка. За по-малко от парите които ще дадеш за F4 можеш да си избереш измежду drag climber, drag ontario, ram ht1, ram ht2, ram ht3, за всяка от които има важна тема и можеш да прочетеш отзиви от хора които са ги карали (тук са важните теми viewtopic.php?f=3&t=12769 ).

Не виждам причина за този клас колело да си купуваш частите една по една, просто защото ще ти излезе по-скъпо отколкото готов сглобен велосипед със стандартна окомплектовка.

Най-добрия вариант по мое мнение (и това което аз направих миналата година) е да прочетеш отзивите за рамките и да следиш Пазара известно време, както и онлайн магазините за да видиш на какви цени вървят нещата. Най-доброто време да си купиш велосипед на старо от Пазар по мое мнение е към края на септември, зимата и догодина когато започва пак да се стопля времето защото много хора не си карат колелата през зимата и ги продават и събират пари за нещо по-добро което да си вземат за новия сезон. Другия плюс на колелото втора употреба е, че ако се запалиш повече и искаш да го смениш можеш да го продадеш на много по-малка загуба дори ако продажбата е спешна, а ако си вземеш например нов клаймър модел 09 за 600 лв и го караш една година после трудно ще му вземеш повече от 400 лв.
despite

Рейтинг: 1365

Мнениеот Bolverk » Пет Сеп 04, 2009 10:34 am

Охооо такава тема пусната в такъв раздел.

Хората са го казали аз ще го потретя:
От тези 3 рамки НИКОЯ. Вземи си твърда рамка за да ти е:
а. Здрава.
б. Удобна.
в. евтина.

Защото тези 3 рамки са:
а. Недобре работещи.
б. Крехки.
в. Многото ремонти ще ти излязат скъпо.

Поздрави.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот dilqn112 » Пет Сеп 04, 2009 11:39 am

Oт Cross се пази :crazy: , за тези пари си земи една твърда рамка, поне ще издържа на напъна.
Карайте си колелата!!!
dilqn112

Рейтинг: 1200

Мнениеот Kristiyanko » Пет Сеп 04, 2009 11:55 am

добре може да си взема рам хт 1
но искам да разбера коия от двете рамки е по здрава cross t-rex ili enduro !! ако е само заради шока ще го сменя :D
искам сам тва да разбера коя от двете е по добра (само питам не сам казал че ще си я купа ;) )
Аватар
Kristiyanko

Мнениеот dilqn112 » Пет Сеп 04, 2009 12:04 pm

Мисля , че по нагоре е писано и двете не струват първо шока ще иде после и подвижните части. !!!
Карайте си колелата!!!
dilqn112

Рейтинг: 1200

Мнениеот X_NRG » Пет Сеп 04, 2009 12:53 pm

Щом толкова искаш да сравняваш двете рамки, ето снимки:
Cross Enduro
Cross T-Rex

T-Rex-ът определено изглежда по-масивен и сигурно здрав, но сигурно е и по-тежък. Отделен въпрос е, че и двете рамки само изглеждат...
Втулките на окачването са супер калпави (не са от метал) и няма да издържат дълго време блъскане, така че вземи си една хубава твърда рамка и си я карай без постоянен риск от счупване. Успех. :)
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот hitar_potter » Пет Сеп 04, 2009 10:08 pm

X_NRG написа:Втулките на окачването
Че това и втулки ли има О.О
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Kristiyanko » Нед Сеп 06, 2009 2:30 am

добре искам да си купя РАМ хт 1 но не знам дали е достатачно здрава вие какво ще кажете ?
Аватар
Kristiyanko

Мнениеот ico 1 » Нед Сеп 06, 2009 8:10 am

Колкото са здрави "аполон" и "онтарио", толкова е здрава и тая. За това, което смяташ да караш е все едно коя от трите рамки ще вземеш, даже аз лично не бих взел "HT1". Потърси "спринт делта", мисля, че струваше колкото "HT1", но е по-здрава с подсилките на челото. Ако имаш повечко пари си вземи "HT2". Оставяме се един коч да ви води като овце, но това е на българския пазар :D .
Аватар
ico 1

Мнениеот WesTsIdeR » Нед Сеп 06, 2009 11:48 am

Както каза ICO 1 си вземи хт2 ако не ти достигнат парите сабири и си вземи, но и онтариото е добра рамка за парите си :)
WesTsIdeR

Рейтинг: 1190

Мнениеот Kristiyanko » Нед Сеп 06, 2009 5:09 pm

ем хибаво а ще издаржът ли на малки скоци дали са по здрави от наи обикновенна рамка cross thunder примерно питам защото с такова колело сам карал из гората (иначе знам че не е подходъащо знам ама не разполагах с друго ;] )
Това ми е последният въпрос ;) !
Аватар
Kristiyanko

Мнениеот k0k0 » Нед Сеп 06, 2009 8:59 pm

Kristiyanko написа:ем хибаво а ще издаржът ли на малки скоци дали са по здрави от наи обикновенна рамка cross thunder примерно питам защото с такова колело сам карал из гората (иначе знам че не е подходъащо знам ама не разполагах с друго ;] )
Това ми е последният въпрос ;) !

Много ясно ;] RAM HT2 го водят XC/AM колело което е много по-здраво от изброените кросчета и се кара в с нея в пъти по-леко - лека, здрава и удобна рамка.
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Мнениеот Kristiyanko » Вто Сеп 08, 2009 9:08 pm

http://www.bikescenter-bg.com/images/bi ... C01616.JPG искам да попитам тази рамка ставали за гора и можели да се скача с нея аз мисля че е по здрава от RAM ht2 а вие какво мислите ?
Аватар
Kristiyanko

Мнениеот nikolce » Вто Сеп 08, 2009 9:49 pm

Не, не е по-здрава от HT2, и не става за каране в гората. За друг стил на каране е. И не става за въртене нагоре (и не само).
За тези пари си вземаш онтарио рамка. За малко повече HT2. Те колегите са те ориентирали хубаво горе.

Ако правилно съм разбрал от първият пост, искаш колело за XC (крос кънтри). Тогава си търси рамка която прилича на ромб, а не на триъгълник :agree: . (така да се изразя)
Аватар
nikolce

Рейтинг: 1358

Мнениеот Mi7aKa » Вто Сеп 08, 2009 9:52 pm

Сега малко и аз да ти дам малко идеи макар и да нямам много голям опит, ама нищо :D :D . Първо най-добрия съвет е да си вземеш твърдак в този ценови клас.Сега по-нагоре някои в темата ти даде идеям да си харесаш нещо втора употреба, понякога има много добри предложения, на много добри цени. Например NS Surge рамка, която нова е на цена от 440лв. , надявам се да не бъркам. Ето 1 добро предложение: http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=59966 , стига да събереш паричките, ако караш наистина така, както описваш в по-горните си коментари, няма умиране тази рамка. http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=60013 Norco ммм също много хубава рамка. Други предлоцения са например да си вземеш едно Клаймбърче, Онтарио също не е лоша рамка, но е височка, поне аз се прецаках така да си взема голяма рамка :xx(: :xx(: . Помисли също и за Ram HT2 също много хубава рамка с по-добра геометрия от Онтарио- то, по-нисичка е и е по-лека 1970гр. , ако не ме лъже паметта. Рамката, която си показал е всеизвестния Blockhead, нова рамка все още неизястнено поне според мен струва ли си парите или не, има много противоречиви мнения, но никога не забравяй, че тя има вълшебно "кръгче" :eyebrow: :eyebrow: . Сега се сетих също и за http://screambikes.eu/prodigy-johnny-br ... ramka.html Prodigy Johhny Bravo, много малко неща съм чел за тази рамка и нямам много, какво да ти кажа за нея. Ти си преценяш, дадох ти много различни рамки, но ти препоръчвам да погледнеш предложенията от Форума или например Ram HT2, според мен си струва, стига да имаш парите взимай, но първо прочети темите информирай се добре и тогава прави избора за да не си биеш главата в стената ... по-лесно се чупи от 1 рамка :V: :evil: :evil:

П.П Ето най-важната тема, която трябва да погледнеш:
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=3606
Аватар
Mi7aKa

Рейтинг: 1167

Мнениеот Kristiyanko » Вто Сеп 08, 2009 10:20 pm

мисля да я позлвам за СПУСКАНЕ а не за Фре раид ,а и за малко скокчета :bouncy:
за сега се колебая м/у RAM ht2 и BlockHeaD

четох че с BlockHeaD скачали някви и била здрава, апък и седалката нали е по изместена на зад такаче ще е по удобна
а RAM ht2 нали я водят за КРОС кънтри и АМ !!!!
Аватар
Kristiyanko

Мнениеот Mi7aKa » Вто Сеп 08, 2009 10:58 pm

Kristiyanko написа:мисля да я позлвам за СПУСКАНЕ а не за Фре раид ,а и за малко скокчета :bouncy:
за сега се колебая м/у RAM ht2 и BlockHeaD

четох че с BlockHeaD скачали някви и била здрава, апък и седалката нали е по изместена на зад такаче ще е по удобна
а RAM ht2 нали я водят за КРОС кънтри и АМ !!!!

Зимай Ht2- кара и не му мисли, просто е по-утвърдена се рамка с доказано качество и не много висока цена( поне такива впечатления съм си направил от коментарите във форума и съвети от приятели) , Blockhead може да ти създава проблеми макар и да е с геометрия, която ти предпочиташ. Макар и по-височка Ht2 си е здрава, взимай нея не рискувай, това е моя съвет.

П,П И аз се каня да се сдобивам с Ht2, но искам да знаеш, че не заради това ти я препоръчвам :nono: :nono: , просто четох някои работи из форума и си направих мнение, направи го и ти. :) :peace: :peace:
Аватар
Mi7aKa

Рейтинг: 1167

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти