Тъй като идеята е донякъде подобна реших да не правя нова тема, а да изровя темичката на Краси и да позабърша прахта
Става дума за каране, само че по обратния ред - Лозенска планина - яз. Искър - Плана - по скоро се приближава като идея до
тази тема :
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=53893 Която е спомената и тук.
Идеята ми е всъщност да се открие по-пряк път между с. Габра и с. Борика, а не да се обикаля чак през с. Костадинково и /или/ с. Пауново.
Оттам нататък обикаляне около яз. Искър с възможно най-малка дъга и от другата страна каране в Плана като цел - с. Горни и с. Долни Окол - х. Пейова бука -
- с. Пасарел или пък още биене на път през Плана след с. Долни Окол и спускане чак през Кокалянски манастир и Дяволския мост.
Като между с. Габра и с. Долни Окол участъка не ми е ясен и ще се "изучава" на място - имам карта на Лозенска пл. и Плана, но и там го няма този участък.
През повечето време си е каране / лутане
/ само накрая в Плана има по изявено спускане, но кратко. Километри не съм смятал, но не са малко и може
да се получи и двудневен маршрут / най-малко каране по тъмно /. Така че подготовката за бивакуване / поне шалте и нещо за завиване - дрехи, чувал, храна /
и нощно каране / челник, фенер, фар / си е задъжителна.
Би било добре да има GPS, но аз още нямам такава техника, така че ако се появи някой с въпросната ще е хубаво. Също и някой от хората от тази и другата тема
спомената по горе, които са запознати с голяма част от маршрута, която на мен ми е неясна.
Знам че при тези условия малко хора ще се навият да караме, но съм говорил на живо с двама души и изявиха желание въпреки споменатото по-горе
,
затова и пускам предложението.
Датите - сега съм отпуска и ми се иска да направя карането през седмицата, защото събота и неделя има други работи за вършене.
Значи става въпрос за тази Сряда 01. 09. 2010 г. / и евентуално Четвъртък 02. 09. 2010 г. /
Тръгването ми се иска да бъде не по късно от интервала 8:30 - 9:00 часа от Лозен или ако е по-удобно за повечето от Герман - качваме се в Лозенската планина,
стигаме до Габра и оттам започва "интересното" .
Ако има желаещи ще уточним подробности. В противен случай ще измисля нещо нататък може би по кратко, но определено отдавна съм си насрочил района за
каране и сега е момента да се възползвам.