Зимна маска

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Зимна маска

Мнениеот skipper » Пет Окт 09, 2009 9:46 am

Здравейте,

Сутрин взе да става хладно и като карам към работа студът се усеща на гърлото. От известно време правя планове за закупуването на маска за устата, която да пази от студения въздух и праха. Мой познат (без никакъв опит) ми каза, че ще се задъхвам, потя и няма да ми е удобно да карам с нещо на устата. Някой от вас има ли опит с подобна маска в зимни условия?

Поздрави от Варна,
Калин
Hardtail 4 life!
Аватар
skipper

Рейтинг: 1566

Re: Зимна маска

Мнениеот nikitoMTB » Пет Окт 09, 2009 9:51 am

Еми тези маски попринцип ги ползват мотористите,което е доста по удачно.При вдишване и издишване влагата се събира в това нещо и после става доста неприятно за устата.При мотористите няма усилие->няма и задъхване. :beer:
Аватар
nikitoMTB

Рейтинг: 1804

Мнениеот Анелия » Пет Окт 09, 2009 10:42 am

Ще подкрепя Ники. Виждала съм такава маска в действие през зимата, стана едно голямо мокро петно и предполагам никак не е приятно.
Аз си карам цяла зима до работа и обратно, но нищо не ми е ставало на гърлото :dontknow:
Аватар
Анелия

Рейтинг: 2000

Мнениеот Боян Бановски » Пет Окт 09, 2009 1:09 pm

има такива поларени,със доста отвори за носа и устата,аз карам с такава зимата и съм доволен,пази много добре от вятър при синузит.Ако се запотяваш разширяваш отворите с ножица постепенно до постигане на добър ефект.За гърлото ако се натоварваш и дишаш дълбоко и учестено при студено време,няма спасение.
Аватар
Боян Бановски

Мнениеот bikerider » Пет Окт 09, 2009 2:38 pm

Единственото спасение за гърлото е повече студен въздух и ментови бонбони (или с подобно действие).

Иначе за маска... пробвал съм доста неща, неопреновите и всички подобни влагозадържащи материи са ужасни и не вършат работа. Пробвал съм с балаклава от материя подобна на бейслеър... много по-добре, но пак се вледенява при достатъчно време на студ. Ако материята отвежда влага, се образува ледена коричка отвън. Ако не отвежда... се образува малък водопад отвътре.

Иначе ако говорим за спокойно каране в града... мисля, че една балаклава под челадинката върши чудесна работа, особено ако не се претоварва човек за да диша яко през устата.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот veskoz » Пет Окт 09, 2009 4:17 pm

Мен пък ме боли леко врата и зад ушите сутрин.
ААаа bikerider прости невежеството ми, но... какво е балаклава? :nuts:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот bikerider » Пет Окт 09, 2009 4:32 pm

Абе мързи ме (пардон мързеше ме :lol:) да пиша "маска за ски", "цяла маска за лице и глава" и подобни. Сещаш се прекрасно какво е :nuts:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Watanabe » Чет Окт 15, 2009 3:36 pm

Триъгълна кърпа не е лош вариант. Отиваш в някой магазин за дрехи секънд хенд и си избираш нещо с подходяща материя. Клъц, клъц, малко шев и кройка и това е.
Еластичните материи се притискат малко кофти за лицето, но пък по- трудно падат като си вържеш кърпата. Но притискат точно устата и носа и запарване и конденз са доста вероятни.
Нееластичните - примерно обикновен памук или някаква изкуствена материя като си вържеш кърпата на лицето и точно пред носа и устата остава малко пространство и така по- трудно се получава конденз.

По желание може да се направят малко рисунки с текстилна боя- зъбки- мъбки, монстъри и прочие. :dgrin:
Watanabe

Рейтинг: 1606

Мнениеот Ride_or_Die » Чет Окт 15, 2009 9:14 pm

Watanabe написа:Триъгълна кърпа не е лош вариант. Отиваш в някой магазин за дрехи секънд хенд и си избираш нещо с подходяща материя. Клъц, клъц, малко шев и кройка и това е.
Еластичните материи се притискат малко кофти за лицето, но пък по- трудно падат като си вържеш кърпата. Но притискат точно устата и носа и запарване и конденз са доста вероятни.
Нееластичните - примерно обикновен памук или някаква изкуствена материя като си вържеш кърпата на лицето и точно пред носа и устата остава малко пространство и така по- трудно се получава конденз.

По желание може да се направят малко рисунки с текстилна боя- зъбки- мъбки, монстъри и прочие. :dgrin:

В SLS май има такива кърпи за зимните спортове. Даже и в по-малки магазини съм виждал.
Ride_or_Die

Рейтинг: 992

Мнениеот yoanmilenkov » Вто Окт 20, 2009 7:02 pm

По добре си купи някоя каска която покрива по голямата част от устата и даже ще те предпазва:agree:
NS Bikes Holy Guacamole
Аватар
yoanmilenkov

Рейтинг: 1114

Мнениеот pascoff » Сря Окт 21, 2009 9:18 am

Аз също съм в процес на търсене на нещо подобно, хем да филтрира мръсния въздух (коли, прах и тн.), хем да не запарва много ... някой да има впечатления от тези? -> http://www.chainreactioncycles.com/Cate ... &x=18&y=10
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот skipper » Сря Окт 21, 2009 9:44 am

@pascoff: аз последно на това се спрях и съм поръчал на приятел, който се прибира скоро от острова да ми донесе една "Respro Techno Anti-Pollution Mask". Тъй като работя в западна промишлена зона, мисля че ще ми е доста полезна тъй като е много прашно, пък може и от студения въздух да пази :)
А до тогава може би ще направя както посъветва Watanabe - ще си намеря някой полар с картинка на чудовище :eyebrow:
Hardtail 4 life!
Аватар
skipper

Рейтинг: 1566

Мнениеот Чоко и Боко » Сря Окт 21, 2009 10:18 pm

Аватар
Чоко и Боко

Рейтинг: 1405

Мнениеот pascoff » Чет Окт 22, 2009 9:01 am

skipper написа:@pascoff: аз последно на това се спрях и съм поръчал на приятел, който се прибира скоро от острова да ми донесе една "Respro Techno Anti-Pollution Mask". Тъй като работя в западна промишлена зона, мисля че ще ми е доста полезна тъй като е много прашно, пък може и от студения въздух да пази :)
А до тогава може би ще направя както посъветва Watanabe - ще си намеря някой полар с картинка на чудовище :eyebrow:

Ок, очаквам отзиви след като го получиш и ползваш :beer:
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот vlassadar » Пет Ное 06, 2009 11:24 am

Айде ще го пусна и в тази тема, докато някой не го домъкне от U, S and A
http://www.psolar.com/id5.html
При издишване затопляш металните нишки, които според производителя задържа и почти цялата влага която издишаш, а при вдишване - топлината в нишките се предава на студения въздух, връща ти се и издишаната влага. Хем си дишаш 20-25 градусов въздух, хем не се обезводняваш от дишането си.

Ако си намериш някой, който се връща не от Острова, а от щатите, това е нещо, което за мен много си струва парите. Предполагам, че също и филтрира въздуха от прахоляци
Аватар
vlassadar

Мнениеот krach » Сря Ное 30, 2011 9:09 pm

pascoff написа:Аз също съм в процес на търсене на нещо подобно, хем да филтрира мръсния въздух (коли, прах и тн.), хем да не запарва много ... някой да има впечатления от тези? -> http://www.chainreactioncycles.com/Cate ... &x=18&y=10

Някой пробвал ли е тази? И може ли да каже мнения по въпроса?
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот zari » Сря Ное 30, 2011 9:27 pm

с едно такова http://www.sportdelivery.com/bg/product ... -Pinstripe можеш да си караш без проблем,то всъшност е предназначено за snowboard ,така че не би трябвало да имаш проблеми :beer: :D
Аз съм байкърче, обичам наще планини зелени, байкърче да се наричам, първа радост е за мене!
Аватар
zari

Рейтинг: 1138

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X