Harka, я спец по джипките не съм. Обаче в конкретната ситуация, обясни ми колко трудно се излиза, след като предните валяци са отъпкали перфектен път за излизане а предницата е "разчистила" точно колкото трябва от снега...
Миналата зима точно три пъти паркирах успоредно в място между два коли, където е бил натрупан изринатия сняг причличащ малко на киша от улицата... колата се качваше отгоре, понеже беше твърда маса, но при маневрите и трите пъти пропадаше и задните гуми увисваха като на последната снимка, само че си правеха нещо като дупки... предните също си се зариваха при маневрите... Усещането е много яко - все едно си в онези Цитрончета и като паркираш колата пада с 10см, само че тука се смъква, докато пода не се закрепи на снега...
Това сутрин... вечер като си затръгвах пак с доволно втвърдена, но не замръзнал сняг под колата и увисналите задни гуми си излизах без особено големите трудности за 2х4 предно...
Единия път пак бяха чистили, та съвсем ме бяха "изолирали" от утъпкания път...
Забележете че не само съм в почти същата ситуация като въпросния "SUV" - като на кантар, ами имам само предно и разполагам с не повече от по 30см до броните на колите пред и зад мен...
Не си спомням снимал ли съм, но ако да - ще ги потърся довечера и постна.
Никакво геройство на колата не ми се е струвало...
Просто обмислена "игра" с волана и съединителя... нищо повече не трябва....
И определено съм много далеч да сравнявам предно с 4х4... чисто и просто в тази ситуация съм изпадал и не ми е трябвало 4х4, нито дърпане/бутане...
Също и да коментирам "високопроходимите" автомобили...
Коментирам ситуацията и още повече това, че Porsche-то не е направило голямото геройство...
Иначе за едно си прав - попринцип разсъждавам нетрезво, а пък последните седмици изобщо...