самата пружина ... си е смазана доволно с грес и няма как да загуби грес, така че едва ли ще се наложи да й разглобяваш крака с пружината. трябва да смазваш семерингите/уплътнения на самите ботуши и да махаш праха и боклуците. тази процедура ... както и всяка друга не е задължително да става в сервиз, но е препоръчително по сложните манипулации да се правят там особено, когато ни липсват нужните инструменти, способности и т.н.
за хидравличната част не мисля, че трябва въобще да се сменя маслото в патрона, все пак прочети ... упътването на вилката. ако имаш изтичане на маслото или друга нефункционалност ... тогава ще ти се наложи да човъркаш и там.
ТУК ИМА ВИДЕО.
относно разликите в подръжката ... зависи други хора да кажат. за мен и двете изискват грижи, за да работят нормално. поддръжката на маслените и въздушни е по-скъпа(което пак е относително).
послената група въпроси не ги схванах ...
колкото са по-стегнати пружините .. толкова по-трудно/по-малко се свиват. при нормални условия като се качиш на колелото вилката трябва да се свие 20-30% от работния ход (sag).
Lockout има две положения ... заключена и отключена вилка .. това с регулирането се нарича нещо друго си .. не ги знам/не ми се проверява.
тази вилка няма регулиране на връжането .. rebound.