Боядисване

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Боядисване

Мнениеот ReLeASe » Чет Ное 26, 2009 5:08 pm

Добър ден!
Имам един Argyle, който искам да бъде пребоядисан, заради драскотони. До колкото знам праховото боядисване е по-добро и по-издръжливо на бъдещи вреди по боята. Та, въпросът ми е дали ще може да бъдат прахово боядисани ботушите и короната на въпросната вилка и дали при високата температура няма нещо да се усуче или повреди (вилката ще е разглобена при боядисването).
Интересува ме също дали фабрично тези вилки са боядисани прахово?
Моля споделете, ако имате други съвети.
Благодаря ви предварително! :beer:
DTD написа:но по-добре от вилка, която е чувствителна точно колкото Бат Бойко.

:D :D :D
Аватар
ReLeASe

Рейтинг: 1220

Re: Боядисване

Мнениеот veskoz » Чет Ное 26, 2009 5:13 pm

Ботушите могат да се боядисат. Короната не, защото няма как да махнеш стеншъните. Трябва да запушиш всички отвори като тези на самите стеншъни абсолютно плътно, за да не се мъчиш да стържеш после леглата на прахоуловителите. Трябва да обезмаслиш ботушите.
Успех :agree:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот ReLeASe » Чет Ное 26, 2009 5:47 pm

veskoz написа:Ботушите могат да се боядисат. Короната не, защото няма как да махнеш стеншъните. Трябва да запушиш всички отвори като тези на самите стеншъни абсолютно плътно, за да не се мъчиш да стържеш после леглата на прахоуловителите. Трябва да обезмаслиш ботушите.
Успех :agree:

Как и с какво да запуша ботушите?
Сигурен ли си, че на Argyle не се разглабя короната от стеншъните, защото отгоре изглежда така:
Прикачени файлове
argyle 302.jpg
това е случайна снимка,която намерих, за да покажа какво имам в предвид
argyle 302.jpg (33.9 KiB) Прегледано 1566 пъти
DTD написа:но по-добре от вилка, която е чувствителна точно колкото Бат Бойко.

:D :D :D
Аватар
ReLeASe

Рейтинг: 1220

Мнениеот An1MaL » Чет Ное 26, 2009 7:13 pm

При праховото пребоядисване на ботушите няма никакъв проблем. Аз съм ги пребоядисвал два пъти.
Само трябва да изчистих хубаво старата боя ( само с СМИВКА става, с терминатор няма смисъл да пробваш - изпробвано е! )
Но ще ти отнеме цял ден, такаче по - добре го дай на песакоструйка.
И не забравяй да махнеш семерингите, и има едни гумени най - отдолу. И на леглото за семеринга сложи малко грес, също така и ако някъде има резби,
слoжи грес или ги покрий с нещо.
Bogdan Andreev - RAM BIKES N4
Аватар
An1MaL

Рейтинг: 1942

Мнениеот veskoz » Чет Ное 26, 2009 7:54 pm

An1MaL написа:При праховото пребоядисване на ботушите няма никакъв проблем. Аз съм ги пребоядисвал два пъти.
Само трябва да изчистих хубаво старата боя ( само с СМИВКА става, с терминатор няма смисъл да пробваш - изпробвано е! )
Но ще ти отнеме цял ден, такаче по - добре го дай на песакоструйка.
И не забравяй да махнеш семерингите, и има едни гумени най - отдолу. И на леглото за семеринга сложи малко грес, също така и ако някъде има резби,
слoжи грес или ги покрий с нещо.

+1 :agree:

Не можеш да махнеш тръбите. Пресовани са. Тапите които си снимал са за достъп до карантията. An1MaL е обяснил важните подробности по подготовката. Единствено незнам до каква гладкост можеш да стигнеш, тъй като ботушите по принцип са олекотени с Магнезий. An1MaL го е правил, така че мисля, че няма да имаш проблеми. ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик