На лов за некоректни GSM оператори или...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: На лов за некоректни GSM оператори или...

Мнениеот denyo » Вто Дек 01, 2009 12:20 am

Вярно, прощавай, това съм го пропуснал. Но то си е за цяла отделна тема... едва ли има човек на който да не са му звънели измамници... или поне на негови близки. Понеже на фамилията са поредни номерата и един ден някакви идиоти ни бяха подкарали наред. С там класическото "я се сети кой ти се обажда". Ние сме информирани де, всеки си реагира по своему, после си разказвахме. Но е интересна реакцията на Вивател - тях въобще не ги интересуваше това, не били разследващ орган. И ги питам, нали знаете за какво става дума? Някой ваш клиент в близките минути ще изгори. Могат да проверят, че в момента от тая карта се набират последователни номера, ама не щат. Могат и точка в общите условия да си сложат... то даже в някакъв закон имало някаква такава. Да спират карти. За "нетипичен трафик" май гласяла. Но не... нищо не можели да направят. И зарязах загубената кауза. В същото време много хора са споделяли че ако се обадиш в полицията, ти казват че няма налично престъпление (т.е. никой нищо не ти е взел). Други хора пък са споделяли по форумите, че даже и да си купи някой измамен, безполезни железа за 5000 лева, то той си носи отговорността, щом е преценил че може да плати толкова пари за тях, сделката е валидна... луда работа. С една дума, всеки дава мило и драго да не работи. От 9 кладенеца вода носят разните служители, само и само да не си мръднат пръста за очевидни неща. Защо?

Пък телефоните със споделен трафик, всички сте ги виждали. Започват с 1 след кода на оператора. Там вдига човек, който е обучен да задържи жертвата максимално дълго на телефона. Има ги по разни обяви от рода на "Набираме актьори за еротичен филм", "Богата вдовица си търси любовник, плаща на час" и други подобни безумия, на които обаче 100% се връзват разни слабоумници и звънят с надеждата, че са ударили кьоравото, пък то накрая се оказват просто с изпразнен джоб. Има си закон в който е криминализирана измамата, има си и закон за защита на личната кореспонденция, всичко е идеално. Идиотите или не знаят или ги е срам да се оплакват... но до сега не съм чул за осъден измамник по тая схема. Интересното е, че за да се сдобие човек с такъв номер, вероятно сключва договор с оператора. т.е. отишъл е на крака е някой офис и съвсем без да се крие са му го дали. Т.е. знае се кой стои зад тая щедра вдовица... Пък ние тука сме седнали предплатените карти да обсъждаме...

Безумия колкото искате... начини да се прекратят - също има. Ноо, явно хората от които зависи нямат интерес (финнасов)... друго обяснение нямам.
denyo

Рейтинг: 1198

Мнениеот Сашо » Вто Дек 01, 2009 10:40 am

did написа:... Никъде в "белите" държави няма такова нещо като "анонимен телефон", не е редно да го има и в България.
- В Гърция можеш да си купиш анонимни предплатени карти на килограм.

bicereader написа:...А това с кого говориш и къде пътуваш няма значение, така ли? Не може да се разбере кой си?
-Eй сега отивам до най-близката лавка, купувам си една карта и ти звънкам, никой няма да разбере, че съм аз, даже и ти :D

bicereader написа:Първо, като гледам на никой не ми е допукало за това точно кой си и къде ходиш. Ако на някой му пукаше, щеше да те намери.
-Така е, ама на мен ми пука и не желая всяка уважаваща себе си мутра да има достъп до базата данни, както със сигурност ще стане или вече е станало.

bicereader написа:Второ, ако си достатъчно важен, една триангулация по GSM-a, която дава GPS координати... една снимчица отвисоко и си готов.
-Не, сверяването ще става автоматично по GSM триангулация и данни за използване на кредитна карта.

Хората, които има какво да крият знаят какво да правят.

Май за да си илюстрирам мнението си прекалих с тъпите примери. Вероятно повечето участници отдавна са си регистрирани и затова не ги интересува.

Тази зима на всички овчици слагат звънчета, за да знаят пастирите къде са, но звънчетата се чуват и от вълците ... а за това явно на никой не му пука... И досега е било така, но само за оперативно-интересните агнета, вече за всички.

Съжалявам, че разводних темата и я отклоних от първоначалната и посока :offtopic: Мир :peace:
Аватар
Сашо

Рейтинг: 1660

Мнениеот jd » Вто Дек 01, 2009 1:40 pm

Абе какво ревете толкоз - като не ви харесва, ми спрете да ползвате услугите на дадения доставчик на услуги (в случая мобилен оператор)!
Аз преди време така си смених кабелната телевизия, защото ми искаха ЕГН и други данни, а не им беше в правото.
Все пак живеем в отворен свят - вземете си гръцки или румънски карти, анонимни ще са и готово!
Изображение
Аватар
jd

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Вто Дек 01, 2009 2:21 pm

Сашо написа:
did написа:... Никъде в "белите" държави няма такова нещо като "анонимен телефон", не е редно да го има и в България.
- В Гърция можеш да си купиш анонимни предплатени карти на килограм.

Засега. Скоро и там няма да можеш.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Дек 01, 2009 3:24 pm

did написа:... Никъде в "белите" държави няма такова нещо
Сашо написа:В Гърция можеш да си купиш анонимни предплатени карти на килограм.
От кога Гърция е бяла държава? :D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот lanzz » Вто Дек 01, 2009 3:25 pm

bikerider написа:
Сашо написа:Въпросът е изключително сериозен и дава много храна за размисъл...

...на хора, които имат какво да крият.

http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=998565
Аватар
lanzz

Мнениеот bikerider » Вто Дек 01, 2009 6:08 pm

lanzz, това беше бъзик със Сашо, но мерси за четивото :) :agree:

@Сашо: явно не си разбрал за какво ти говоря. Пък и като гледам как ми цитираш nick-а, явно с теб няма да се получи нормален разговор. Желая ти лека и безаварийна борба с параноята.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот PowerSlide » Сря Дек 02, 2009 4:34 am

denyo написа:GLOBUL
Най-скучни ми бяха Глобул и затова започвам с тях. Във всеки магазин ми се декламираше абсолютно едно и също. "Необходими са номер на лична карта, ЕГН и трите имена".

Вчера регистрирах бикънект в магазин на Германос (част от Глобул), никъде в документа, който подписах, не фигурираше номер на лична карта, само ЕГН и трите имена. :peace:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот cvb » Сря Дек 02, 2009 5:37 pm

naso написа:истината е с кабела момчета :) К*Р за операторите :)

гепваме по 1 уоки-токи,бе :agree: :^: :eyebrow:
майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот Ozzie » Сря Дек 02, 2009 5:57 pm

ми който не му харесват изискванията на мобилните оператори, да грабва по един IRIDIUM и да си решава проблема :D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот did » Сря Дек 02, 2009 6:09 pm

Ozzie написа:ми който не му харесват изискванията на мобилните оператори, да грабва по един IRIDIUM и да си решава проблема :D

Кажи къде раздават анонимно Би-иридиум-кънект или Иридиум-прима, да ида да си взема три-четири :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот X_NRG » Сря Дек 02, 2009 7:25 pm

Аз пък си имам комплект такива: http://www.uniden.com/products/productd ... 10%20Miles
Вярно в града губят обхват за 4-5 пресечки, заради блоковете, но в планината са наистина добри. :)
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот Daniel Panev » Сря Дек 02, 2009 9:40 pm

did написа:
Ozzie написа:ми който не му харесват изискванията на мобилните оператори, да грабва по един IRIDIUM и да си решава проблема :D

Кажи къде раздават анонимно Би-иридиум-кънект или Иридиум-прима, да ида да си взема три-четири :D

Thuraya мисля че имаха...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот hitar_potter » Пет Дек 04, 2009 9:45 am

Мисля, че малко отклонихте темата. Въпросът, оставен в началото, не бе дали трябва да се знае чия карта на кого е, а дали трява да ти взимат и номера на личната карта. Не знам дали Alpina, Ozzie и т.н. биха се съгласили да им вземат отпечатъци, слюнка за ДНК и фекална проба, просто защото операторите са администратори на лични данни. Хубаво е, че преди няколко поста казаха, че в Глобул не са искали номер на личната карта.

Между другото, има разлика м/у „покажи си личната карта“ и „дай да ти сканирам личната карта“

Иначе, относно 112 - за фалшиви сигнали за бомба все още може да се използва безпроблемно ;)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Alpina » Пет Дек 04, 2009 10:22 am

hitar_potter написа:Мисля, че малко отклонихте темата. Въпросът, оставен в началото, не бе дали трябва да се знае чия карта на кого е, а дали трява да ти взимат и номера на личната карта. Не знам дали Alpina, Ozzie и т.н. биха се съгласили да им вземат отпечатъци, слюнка за ДНК и фекална проба, просто защото операторите са администратори на лични данни. Хубаво е, че преди няколко поста казаха, че в Глобул не са искали номер на личната карта.

Къде виждаш DNA, лайнени проби, отпечатъци и прочие глупости??????????????????????????????????????????
И какво общо имат те с номера на лична карта?????????????????????????????????????????????????????????????????
Само на мен ли ми се вижда, че едното са административни данни, другото са лични??????????????????

Извинявай, но е достатъчно да ми знаеш 3-те имена и в интернет ще намериш за отрицателно време номера на личната ми карта, кога е издадена, от кого, ЕГН, домашен адрес и още сумати информация за мен, през да не казвам какво ми е, дали някой мобилен оператор ще има номера на личната ми карта, след като в интернет, общодостъпно и съвсем официално има огромно изображение на подписа ми!
И след като те имат не само трите ми имена ами даже и ЕГН, ще е повече от формалност да намерят и другата информация за мен, така че наистина не виждам защо сте се разревали...

Обаче пак ще кажа - какво общо има това с "отпечатъци, слюнка за ДНК и фекална проба" с номер на лична карта?
Хайде стига с параноята :D

Колко човека само от този форум ги знаят?

Знаеш ли, ще ме накараш днес да регистрирам една ши*ана Prima и да видя дали ще ми искат и там повече от ЕГН + адрес... и накрая да се окаже, че темата е поредната глупост, измислена от някой, за да си уплътнява свободното време.....

:beer: :beer: :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот hitar_potter » Пет Дек 04, 2009 9:12 pm

Това са лични данни, а не публични. Неслучайно е така.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот denyo » Съб Дек 19, 2009 10:53 pm

hitar_potter
"магазин на Германос" а не офис на Глобул се спомена по-горе
пък знам ли... може да са се стреснали и вече да спазват закона, но това не ги оневинява за допуснатите вече нарушения. И си мисля, че не е това начина да живеем по-добре. Всеки да прави това което счете за редно, а не това което е записано в закона. Как мислите са се озовали всичките тия лични данни по разни бази и днес с лекота можеш да се добереш до личните данни на някой? Именно през такива пробойни и нарушения на закона. Аз предпочитам ясните правила пред самоуправството, а вие?
denyo

Мнениеот PowerSlide » Нед Дек 20, 2009 8:30 am

Вече могат да се регистрират предплатени карти на глобул и мтел в офисите на български пощи. Бегай да видиш там как е хавата :crazy: :crazy:
Аватар
PowerSlide

Мнениеот jd » Нед Дек 20, 2009 8:39 am

PowerSlide написа:никъде в документа, който подписах, не фигурираше номер на лична карта, само ЕГН и трите имена. :peace:

:agree:
при Мтел е същото - за физическите лица - ЕГН, за юридическите - ЕИК номер
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот denyo » Пет Яну 29, 2010 8:02 pm

Пропуснах да благодаря на lanzz и hitar_potter за дето така хубаво са разяснили тезата ми... друг е въпроса дали защитниците на мобилните оператори са способни да я разберат. Наистина много неща се написаха в страни от темата. А тя беше: "мобилните оператори нарушават закона". Това е, нищо повече. Уважаеми защитници на операторите, защо не си пуснахте тук личните данни, преди да коментирате темата? Също така, аз съм убеден, че ако някой от нас наруши закон и постъпи както той лично смята за правилно, непременно ще му се потърси сметка. Защо това не важи за мобилните оператори? Така че, логиките дето се вкараха тука въобще не тежат. Ами утре ако се наговорят всички оператори, при подписване на договора да е задължително охраната на съответния офис да прекарва набързичко клиента, докато служителката оформя документите, пак ли ще кажете "ами ако не му харесва, да не ползва телефон". Аз не мисля, че има нещо лошо да сме законова държава, а вие?

Иначе, на мен ми се върна отговора от КРС. С една дума - не им пука :) Браво на тях.

Ако звъннеш на 112 без SIM карта пак има начин да те намерят, макар и малко по-трудно. Замислете се, за какво им е тази регистрация... или изчакайте да го усетите. И пак да припомня. Темата е, че мобилните оператори нарушават нормативен акт.
denyo

Мнениеот PowerSlide » Пет Яну 29, 2010 8:16 pm

:bigeyes: :rofl: :lolup: :lolup: :lolup: :lolup: :lolup: :lolup: :lolup:
Аватар
PowerSlide

Мнениеот Alpina » Пет Яну 29, 2010 11:32 pm

PowerSlide, даже е по-смешно и трагично :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот 25thframe » Съб Яну 30, 2010 12:43 pm

denyo написа:...

Абе човек, защо не се вземеш в ръце!?!
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот Ozzie » Нед Яну 31, 2010 10:48 am

но е факт, че ХеМ-Тел (а може би и другите оператори) се правят на маймуни (и правят на маймуни хората- особено възрастните), когато някой иска да спре абонаментен план и да мине на предплатена услуга
майка ми току що се прибра от офис на ХеМ-Тел, където отиде с телефона чиито абонамент спря и мина на предплатена услуга, с цел да регистрира SIM картата
отговора на служителката е бил, че не можело, и трябвало да се носи някакъв чип... :boggled: :eek3:
та така, малко по- късно отивам да видим какъв точно чип им трябва на тея
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот 25thframe » Нед Яну 31, 2010 11:54 am

Ози, пиши после какво е станало, че ми стана интересно за какво са върнали жената.
Аватар
25thframe

Мнениеот PtD » Нед Яну 31, 2010 1:12 pm

Ozzie написа:та така, малко по- късно отивам да видим какъв точно чип им трябва на тея

Трябва им смяна на чипа :nuts:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Нед Яну 31, 2010 2:56 pm

denyo написа:Защо това не важи за мобилните оператори?

Ти нещо не си наясно с функцията на законите. Ем ревеш срещу "Биг Брадър", ем искаш "закона" да е като "Биг Брадър" и да следи всеки какво прави и да реагира превантивно, да не би ти да се почувстваш ощетен. Ем се бориш против нещо, ем го искаш да те спаси от самото себе си. Знаеш ли какво искаш?

Като се чувстваш ощетен и мислиш, че операторите нарушават нормативен акт - има адвокати, съдилища, европейски съдилища ако тукашните не ти харесват - тръгвай с парите по веригата и плащай хонорари, явявания и прочее разходи за дела. Може и да разбереш каква е разликата между гражданин и компания-оператор.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Нед Яну 31, 2010 3:05 pm

Ozzie, тя била ли е със SIM картата в нея като е била там, защото самата карта се сменя, всъщаш старата и ти дават нова... а в нея дефакто е "чип-а" за който става въпрос... :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bluskanie » Нед Яну 31, 2010 3:15 pm

Абе тоя целия разгвор защо е насочен към операторите? Че нали не те сами решиха, че предплатените карти трябва да са регистрирани поименно?

И кой точно закон се нарушава? Те имат право да обработват лични данни и това е законно. Това, че на някой му е тъпо, че те имат това право - да протестира, щом смята за резонно.

Мен друг въпрос ме вълнува много повече. Така наречените СМС игри. Непрекъснатия смс спам, това е ужасно нещо. Онзи ден пък от глобул ми се обадиха (от скрит номер) и ме потърсиха по име!!! Казаха ми, че лично аз мога да се възползвам от някви промоции на лаптопи в техните магазини и ме попитаха, кога ми е удобно да мина!!! Тва премина всички граници, наругах ги брутално и казах никога да не ми се обаждат повече... ама едва ли мога да сторя повече от това...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот 25thframe » Нед Яну 31, 2010 4:01 pm

PtD написа:Трябва им смяна на чипа :nuts:

И аз да се ***, толкова и прочетох...

Ози, ако се загледаш, ще видиш че на гърба на prepaid чипа пише 9909XXX, а на postpaid-а пише 0870XXX ( или 890XXX ако е от по-старите ), чиповете са различни ( макар и да няма голяма визуална разлика ) и се налага подмяна. Дано да си свършил работа. :beer:
Аватар
25thframe

ПредишнаСледваща

Назад към Други