SeSSion написа:като се предполага, че един пайк втора ръка струва около 600 лв
Лифта написа:SeSSion написа:като се предполага, че един пайк втора ръка струва около 600 лв
По-скоро около 400
SeSSion написа:Аз се чудя, каква вилка да си взема пайк втора ръка или този фокс- нов, предпочитам да е с 20 мм ос, но ако работата на фокса си струва парите повече (като се предполага, че един пайк втора ръка струва около 600 лв.) ще взема фокса, а и това дуролукс 2010 работи ли добре, на каква цена и от каде мога да го взема от БГ.
hitar_potar написа:едно малко нестандартно предложение от мен - един от новите сънтър епикон. в сайта, към който е форума, си има тест на такава вилка. преспокойно можеш да си купиш топ-модела и да ти останат пари за цяла предна капла - разликата е, че ще бъде с 15мм ос, а не с 20мм. силно се съмнявам, че ще бруталстваш достатъчно, че да й направиш нещо. а ако все пак греша, бих те насочил пак към сънтър, само че дуролукс 2010. първия модел дуролукс не беше толкова добър, но съм сигурен, че големите подобрения в модела епикон няма как да подминат и дуролукса и според мен той ще бачка вече задоволително. а доколкото разбирам, ще има и версия с 120-160мм ход, а не само 140-180мм. да не говорим пък, че теглото му е повече от добро - задминава представителите с регулация на хода на рок шокс, магура и марзочи и се конкурира с фокс, а и има 20мм ос.
hitar_potar написа:еми аз карах моя на рам хт2 - вилката беше една от първите още като излезе на пазара, демек най-старата версия. бях много доволен от нея, въпреки че ме наплашиха отначало, че много изпускала въздух... след определено време на употреба и моята изпусна... закарах си я на ход до магазина, от който я купих, човечеца я прегледа, удари 2-3 помпи, видя, че си изпуска, при това бързичко. оказа се, че отгоре тези големите гайки - и под винтила, и под врътката на компресията, не бяха затегнати добре фабрично, и изпускаше от гайката под винтила - с 1 тънък гаечен глюч специално за такива случаи ги натегна, напомпихме я пак и оттогава нямаше и 1 кьорав проблем вилката. верно като работа изоставаше от домейна, с който впоследствие се обзаведох, но за парите си работеше повече от отлично. сега епикона го търкаля колегата @Stanev и е много доволен. а новите модели - ми Админа си е казал мнението, а за мен то тежи доста. предстои ми да довърша ФР-проекта си, след което мисля наново да сглобя рама. и из главата ми витаят пъклени планове за нов епикон, макар и не с проходна ос.
към автора на темата - топ модела на епикон е 380лв, една капла на 15мм ос няма да е повече от 150лв., освен ако не си решил, че ще достигнеш възможностите на 20-те мм. пак казвам - силно се съмнявам, че ти трябва по-тежка и мощна вилка... щото на такава, по-мощна вилка, рам хт2 не ходи особено. все пак епикона си е нов, с гаранция, ала бала, няма деруги и тем подобни, сигурен си, че получаваш нещо качествено, докато ползвана вилка - винаги се чудиш как ли е карана, тормозена ли е, има ли поражения по нея, всичко работи ли й, тоя продавача дали не ме е метнал нещо... ей такива неща.лично аз съм виждал пайк, на който нищичко му нямаше външно, обаче почнеш ли да си играеш с Ю-търна, и почва да му пропада хода и да не
работи.
Назад към Продукти за спускане и фрийрайд
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта