ХристоС. написа:Но е факт, че са „бюджетно ориентирани“... и Specialized ги интегрират в по-ниския си клас рамки, но по-високия не екипират с тях.
Това че Specialized ги интегрират само в по-ниския си клас рамки и сглобяват с тях бюджетно ориентираните си модели, не е критерии. Това че съпоставим по настройки амортисьор на X-fusion е по-евтин от FOX , може да се дължи също на по-успешно минимизиране на производствените разходи от X-fusion, а не непременно и само на по-лошо качество. Ние не знаем това. Като не си ползвал продуктите на марката, защо се изказваш толкова крайно.
sailman написа:@ХристоС - имаш ли преки или косвени впечатления от X-Fusion шоковете или просто са ти съмнителни "щото се произвеждат в Тайван"?
От вече тримесечниият ми опит с шоковете на X-Fusion от 2009 г., мога да кажа само хубави работи за сега (аз лично карам X-Fusion О2 RC, имам и преки наблюдения от X-Fusion PVA). Абсолютно никакви грижи до момента с каквото и да било по тях. Карат се във всякакви условия и моршрути вкюлчващи всичко от "лежерно ХС" до доста корави технични и не толкова технични спускания. Кал, сняг, студ и пр., шоковете работят отлично. Платформата на PVA версията се представя повече от добре. Настройките се долавят отчетливо (рибаунд, компресия)
С две думи - абсолютно препоръчвам. За цените на който се предлагат в момента са без конкуренция.(да не говорим, че и за моя радост, качеството се оказа отлично)
@sailman

Ползвам X-Fusion PVA от 2005г. Карам DH с него, макар че не е предназначен за този стил. Не карам често, и карането ми за всичките 4 години нормално е колкото за 1 година. За този период и с тази честота на експлоатация, при всякакви условия- шока не е създавал проблеми, не е отварян (защото не се е налагало), и продължава да работи като нов.
@zafirovp - Бях се насочил към X-Fusion О2 RC, но си останах с твъдата XC рамка.
@ХристоС - Не че не искам да карам и аз със FOX, но парите за мен все още не растат по дърветата.