Съвет за колебание между няколко шосейки

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Съвет за колебание между няколко шосейки

Мнениеот velkov » Нед Яну 24, 2010 2:27 am

Чакаме рамка команди и капли
velkov

Рейтинг: 1208

Мнениеот velkov » Нед Яну 24, 2010 2:37 am

Fixt00l написа:Той ме натискаше за онова от 1600 лв, не искаше да чуе за друго, ясно си личеше как искаше да се отърве.И не ми каза така, напротив.Започна с " образ ", премина на " ти ", другото не е за разправяне.За кои компоненти говориш, че не разбрах ?

Виждаш ли колко сме лоялни истинските колоездачи :beer:
velkov

Мнениеот velkov » Нед Яну 24, 2010 2:41 am

Не ти се сърдя ти каза че ЗЛОБЕЯ но не е така аз уважавам свободната воля :(!: :)
velkov

Мнениеот bokicha » Нед Яну 24, 2010 6:45 am

viewtopic.php?f=16&t=65612
...имам едни търкалета на които няма да им искам много пари...давам и светоотражатели бонус към тях :bigeyes:
Както и мога да осигуря чершката на тортата, кошничка за бидон и бидон..ама доката стигнем до тях... :boggled:
..фарове и мигачи обаче... :dontknow:
Успех.
Аватар
bokicha

Рейтинг: 2000

Мнениеот papi007 » Нед Яну 24, 2010 12:22 pm

Имам едни команди sport LX (ако не се лъжа), долу за самата рамка. Имам и лостчета за спирачки, НО са само лотчета EXIEGE ако не се лъжа. Купих им чисто нови гумени покривала или както и да се наричат, който бяха сами по себе си 8 лева. Както и да е , ако ви вършат работа тея работи, мога да ви ги дам след 2 седмици, защото след 15 минути дим да ме няма към Свищов.
Снимки немога да постна, защото са прибрани далечко от мен.
като цяло мисля че 20 лева за лостчетата и командите не е лоша цена
Ако решите нещо, бацето марса може да се свърже с мен!

Best wishes, papi007 :wavey:

п.с. А мислил ли си за право кормило, с команди примерно аливио, или нещо такова. Слагаш едни рога или триатлонско кормило и си чук :dontknow:
Сори но нямам време да чета цялата тема, само давам идеи. :beer:
Аватар
papi007

Мнениеот stilo » Нед Яну 24, 2010 12:54 pm

papi007 написа:Сори но нямам време да чета цялата тема, само давам идеи. :beer:

:offtopic: не знаеш какво изпускаш :wavey:
Аватар
stilo

Мнениеот aspelozen » Нед Яну 24, 2010 2:41 pm

Давам предна капла с тубулар,курбели с плочи 52/42 или 53/42 /за квадрат/ по избор,седалка Supercorsa Confort барабар с колчето ако пасне на рамката.
aspelozen

Рейтинг: 1254

Мнениеот Fixt00l » Нед Яну 24, 2010 4:49 pm

Съфорумци, много мило от ваша страна, но наистина не бих си позволил да впрегна и да занимавам така толкова много хора, това да не е кучешка шейна :crap: За момента или ще е оня KS, или онова колело, размер 55, което препоръчаха...
Аватар
Fixt00l

Рейтинг: 1160

Мнениеот stilo » Нед Яну 24, 2010 7:51 pm

От мене - чифт педали, но бацета, к'во пра'име за фарче, бибитка и мигачи :dontknow:
Аватар
stilo

Мнениеот crib » Нед Яну 24, 2010 8:05 pm

stilo написа:От мене - чифт педали, но бацета, к'во пра'име за фарче, бибитка и мигачи :dontknow:

веднага! От мен - светлоотразители преден и заден, по два за всяко търкало, и звънче! И една дъвка - да джвака като завива!
crib

Мнениеот johnie » Нед Яну 24, 2010 11:14 pm

Ах, не е за вярване какво съм пропуснал.
Темата е много забавна!!!
Аватар
johnie

Рейтинг: 1210

Мнениеот Fixt00l » Нед Яну 24, 2010 11:45 pm

Придържайте се към темата! Ще си взема готова шосейка, и нова, а фарове си имам вече, и катинар си купих, каска съм си избрал, вероятно ще дойде тази седмица.
Аватар
Fixt00l

Мнениеот notty » Пон Яну 25, 2010 1:59 am

човек моля те вече.. Хората почнаха да се лигавят с тебе ако не си разбрал..Ако трябва ще ти продам моето колело вече.. Казвам ти ХВАНИ едно за ушите без значение кое... Работата е там че шосейкаджийте винаги се стремят към по-доброто и след време ако си по-сериозен ще го смениш за някой карбон... Но сега просто започни от някъде.. накупи си екипировка и карай.. По важно е да ти вървят краката отколкото какво колело караш.. В крайна сметка хората си викат ахх тоя как ни изяде по байра нагоре, а не ибааси тоя какви команди има.... Ако трябва си играй на онче бонче но изборът ти сега е без значение важното е да го има... Аз съм за ЦПР или там както беше.. А и желев сиг ти се е ядосла щот си му се качил на главата познавам го и да ти кажа доста трудно се ядосва.. А и ако ти донесът колелото по кориер в много малко случай е на части най-много да му е развита лапата.. Така че не се притеснявай да си земеш от интернет. А и в варна Нико-то не е единствения магазин по тая логика в русе дет не се знаем колко по-ни е малък града имаме 5-6 баикшопа. Намери си некой друг магазин....
...
Аватар
notty

Рейтинг: 1270

Мнениеот Fixt00l » Пон Яну 25, 2010 12:25 pm

Notty, разбирам те, но не ми го защитавай оня вехтошар :crazy: Никой бизнесмен не би допуснал при каквото и положение да се отнесе така с клиент.Дори да иска да се отърве, неговото е прекалено, така бизнес не се прави, да не говорим за 1600лв какво чисто ново колело ще си вземеш, особено, ако Schockblaze излезе изобщо.Такива селски търгаши и тарикати с лопата да ги ринеш.Евентуално, бих могъл да изчакам и да си взема това, ако го одобрявате ? http://www.evanscycles.com/products/gt/gtr-series-3-2009-road-bike-ec016379
Аватар
Fixt00l

Мнениеот Митко Ruse » Пон Яну 25, 2010 1:10 pm

Понеже и аз в момента търся колело със същите параметри констатирах, че в горепосочения/а не само в него/ ел.магазин цените са поне с 30% повече от коледните.Мой приятел си купи от там чудесно колело на същата цена а с нива по-добро. Тази тема е почната на дата 11 септември та е грешно, че изпусна намаленията.Сега пролетта колелетата ще стават по-скъпи и по-скъпи.Докато е времето такова трябва да решиш.
Митко Ruse

Мнениеот za6tovsenamen » Пон Яну 25, 2010 1:19 pm

Не е ли по-добре сега нещо ефтинийка, най-ефтиното даже и после другата Коледа, някво яко?? :idea:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Fixt00l » Пон Яну 25, 2010 1:38 pm

Митко, точно на Коледа бях в тежко състояние в болницата, и далеч не беше време за такива покупки.Така или иначе, чакането за Шокблейз ми изигра лоша шега.Аз си харесах онова Бианки от 1400 лв с Campagnolo, но малоумниците от магазинвелосипеди.com понятие си нямаха за какво говоря, като им се обадих, обяснявах им около 4 минути и накрая отсякоха, че не само те, а никой друг вече не вкарвал Бианки :nuts:
Аватар
Fixt00l

Мнениеот Митко Ruse » Пон Яну 25, 2010 4:44 pm

Точно това Бианки си взема нашия човек.Много класическо и красиво колело.Щото фирмата никак не е случайна.С това колело можеш да се явиш на всяка професионална/не професионална проява без да се срамиш.Групата, с която го предлагат съм я карал и сега я кара едно момче от Русе, вече 7-8 години без никакъв проблем.Като казвам коледа, имам предвид ноември и началото на декември.Даже ако не е цвета на Бианчи можеше да се взема и по тънко.Сега за съжаление цената е друга.
Митко Ruse

Мнениеот Fixt00l » Пон Яну 25, 2010 10:32 pm

Нека припомня, Bianchi-то е това - http://xn--80aagchfanjcc6aftsr6a.com/shoseen-velosiped-bianchi-via-nirone-p-32.html . Но никъде не го намерих в България, убих се да го търся...В един варненски магазин един ме дръпна настрани и каза, че карал Bianchi за 5 000 лв, и нищо не е случайно-дори да са абсолютно еднакви компоненти-пак е по-добре да вземеш Bianchi пред Drag, дори и по-скъпо да е- замисъл, изпълнение, заварка, монтаж, всичко си имало значение
Аватар
Fixt00l

Мнениеот notty » Вто Яну 26, 2010 1:36 am

Ами какво ще кажеш за официалния вносител на бианки за България..Земи врътни едно телефонче ;) :agree: http://vento-bike.free.bg/html/eiioaeo_n_ian.html
...
Аватар
notty

Мнениеот Fixt00l » Вто Яну 26, 2010 8:46 am

Точно при тия ходих, във Варна...Дето ме натискаха за Блейда, то си беше чисто изнудване, а дори не знаели да е мой размер, нито как се измервало :rofl: :blush:
Аватар
Fixt00l

Мнениеот Lyubo » Вто Яну 26, 2010 3:57 pm

Пич, не се занимавай въобще да сравняваш Бианки и Драг, защото първо е обида за първите и несбъдната мечта за вторите............

Предлагам ти да си отвориш една тема в www.koloezdene.com/forum/ и там ще ти бъде сведено всичко като информация след като дадеш отправните си точки - таван на парите, го пиша като най-важен.............явно тук те взеха на бъзик........и никой не ти помага, а като гледам и ти сам не може да си помогнеш, защото все пак ние може да ти смелим информацията, но не може да купим колелото и да ти го доставим до вас. Така, че ти предлагам да оставиш тая тема малко на страна, да събереш парите, да ги отделиш на една страна и тогава да кажеш - Пичове имам Х лв. дайте да видим кво правим......всичко друго е губи време........... :eyebrow:
Lyubo

Рейтинг: 1240

Мнениеот veskoz » Вто Яну 26, 2010 4:07 pm

9 страници колебание :D
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот za6tovsenamen » Вто Яну 26, 2010 4:51 pm

Я трийте темата докато империята не е отвърнала на удара!
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот PtD » Вто Яну 26, 2010 5:40 pm

Lyubo написа:Предлагам ти да си отвориш една тема в http://www.koloezdene.com/forum/ и там ще ти бъде сведено всичко като информация след като дадеш отправните си точки - таван на парите, го пиша като най-важен...

Амин, дай Боже! :praying:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Fixt00l » Вто Яну 26, 2010 6:47 pm

Нямам определен бюджет, ще го кажа отново.Нито един начинаещ може да се убеди какво му трябва сам.Не съм очаквал такива подигравателни мнения, но в интернет всички са Рамбовци, а на живо са скатани писенца, че и по-зле :deal: Ако преценя, да си взема оня KS.Ако се убедя, че си струва директно да скоча на шосейка за 2000, 3000 или 4000 лв, сядам си, мълча и събирам дълго и упорито, докато стане.Не съм виновен, че навсякъде във Варна ми отказват, ако не им козирувам, и с кеша на масата, както оня паляк Нико.Последният път отидох с кеша, а пък... В другия варненски магазин, който е посочен за представителен за Бианки, падна голямо изнудване за Блейда, на цена от 690 лв.Дори отказаха да го свалят, аз исках само да хвана дръжките, да видя как се сменят скоростите, защото само по снимки да сравняваш различния клас команди не става.Не знаели и кой размер е...Това, ако не е пълен ташак, какво е :lol2: И накрая аз излизам виновен, че много хора нямали акъл да ми смогнат на информацията, и аз излизам смешен, а не те?! Ами, който е прост, защо ми спами в темата ?! Казах, че, като имам работа у Шопско, ще се отбия в Сандански, започнаха се обиди, дето, ако на живо някой ми говори така, животът му е в опасност, заклевам ви се :praying: И дилемата накрая е- подвий опашка и се откажи от колоезденето, или кат глупак набичи няколко бона за колело, което не си виждал, и дори не си пипал команди досега, и нямаш база за сравнение...
Аватар
Fixt00l

Мнениеот Grash » Вто Яну 26, 2010 7:13 pm

Fixt00l написа:Нито един начинаещ може да се убеди какво му трябва сам.

Така е, баце! :agree: Затова, аз като напреднал с материала ще ти кажа какво ти трябва... БеУ гоУф тройка, баце! Това ти трябва ;)
Сега сериозно... Защо си мислиш, че ние не сме се сблъсквали със същата дилема като твоята? Аз лично мога да ти разкажа моя случай... 2007-ма година началото, точно преди 3 години, аз нямах идея за какво става на въпрос... не знаех имената на различните монтажи, нито кое е по-хубаво и кое е по-лошо... Не знаех как точно се превключват тези дуал контроли и ги гледах като някаква космическа технология. Не си спомням как точно стана на въпрос, но видях в един магазин, че има шосеен Драг (Блейд) на не толкова висока цена и се замислих... Тези ми мисли прераснаха във фикс идея и реших да го взема. В магазина не знаеха нищо за шосейките и имат ли те почва у нас, но аз нямах проблем просто да отида и да си го купя. Тогава в магазина даже нямаше никой, който да знае как се навива гидолин, и добре че беше Тони "Спицата" случайно там за да ми го навие... Нито съм писал теми по форумите, нито съм се чудил толкова. След това осъзнах, че колелото ми е малко, няколко пъти имах инциденти с него, като последния даже ми извади рамото и за известно време спрях колоезденето... По-късно като опря пак да взимам шосейка, вече знаех какво искам и нямах проблеми. Но идеята ми основно беше, че съм бил в подобна ситуация като теб, но не съм имал проблеми. Просто вземи нещо и това е... И не си мисли, че някой тук се заяжда с теб, истината е че на всички им е крайно забавно и само ти се подиграват, не знам защо не можеш да го осъзнаеш :dontknow:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Fixt00l » Вто Яну 26, 2010 8:12 pm

По-скоро се подиграват на себе си, по форумите всички са рамбовци и палячовци.Сигурно трима накуп ще " наакат " на живо, но това е друга тема.Трудно мога да взема нещо с неясно качество и размер.Май се видя, че KS ще е, макар доста съфорумци да твърдят, че ще се набутам със Sora, и ще съжалявам, и настояват за Tiagra...
Аватар
Fixt00l

Мнениеот velkov » Вто Яну 26, 2010 8:48 pm

Fixt00l написа:По-скоро се подиграват на себе си, по форумите всички са рамбовци и палячовци.Сигурно трима накуп ще " наакат " на живо, но това е друга тема.Трудно мога да взема нещо с неясно качество и размер.Май се видя, че KS ще е, макар доста съфорумци да твърдят, че ще се набутам със Sora, и ще съжалявам, и настояват за Tiagra...

Аз нали ти казах да прескочиш до Бургас ще ти дам да пипнеш да покараш ще те разведа по магазините и ако не ти хареса пак в форума ама ти не слушаш :dontknow:
velkov

Мнениеот notty » Сря Яну 27, 2010 6:52 pm

Значи баце когато влизаш в колоезденето идеята е от начало да си вземеш някоя що годе сносна шосейка но такава че да не те заболи толкова ако нещо се пре**е..Повярвай ми в началото сички падаме... Някой силно други по-слабо...На 2рото ми каране паднах за един ден 2 пъти обаче тези с който карах не разбраха и трябваше да ги гоня... което не се получи :D Така де имам впредвид че е ако не даваш за колело над 600 лв няма какво да му мислиш...Аз според мен ти твърдо трябва да смениш посоката от 600лв на долу!Аз спирам да пиша по тази тема щото вече май не останаха неизказани мисли и ще трябва да почна да се базикам както другите. Но единственото важно е какво имаш в краката..и в този ред на мисли познавам еднин което отиде на бревет за първи път с стара леко разбита но качествена шосейка и завърши с първите..обаче човека има крака просто..Евала му!
...
Аватар
notty

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене