Здравейте всички и много благодаря, че ме приехте в клуба си. Много пъти налитах на вашия клуб при търсенето на безчет факти за шосейното колоездене и затова реших направо да се регистрирам. Аз съм жена и за съжаление едвам-едвам се научих навремето да карам един Чопър, но сега ми се налага професионално да превеждам цяла дебела книга, писана от прочут американски шосеен колоездач и макар и да си търся съвестно фактите, признавам си, че разбирам много малко. Нямам проблеми примерно с безкрайно интересния за мен факт, че някои другари си пъхали сурова пържола в гащите, за да намалят проблемите с триенето на плът върху седло (европейски трик било, пише), но не съм сигурна дали произведените впоследствие ръкавици и седла са импрегнирани със специален гел или тоя гел е сложен като "хастар" отвътре или отдолу (нещо като силиконови цици на лапите и на дупето, примерно).
Та, дали може понякога да ви задавам тъпи въпроси, за да може хем обикновените читатели да разберат за какво става дума, хем и да не скандализирам някой професионалист и запален колоездач като вас?
Като за начало: „Index Shifting” дерайльорни системи?
Виждам, че вие направо си ги пишете IS, но аз трябва някак да го напиша на български и за хора, които може да знаят, но може и да не знаят какво е. Ще съм ви много благодарна за предложенията!