Монтиране на вилка на резба ?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Монтиране на вилка на резба ?

Мнениеот crossenduro2 » Нед Апр 18, 2010 11:03 pm

Здравейте , мой приятел си купи вилка на резба , но неможем да я сложим. Немога да намеря в форума тема за това.Бихте ли ми обяснили подробно как се слага.
П.П Веломагазина,при който ходим, е затворен за 1 седмица и половина и няма как да ни я сложат.
Поздрави Коки !
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Re: Монтиране на вилка на резба ?

Мнениеот Ozzie » Пон Апр 19, 2010 8:30 am

Малко повече информация да споделиш?
На каква рамка искате да я монтирате, имате ли чашки за стержен 1" на резба и т.н. и т.н.
Всеки път трябва да ти вадим информацията с ченгел от устата.
Може и някакви снимки да покажеш, да опишеш какво точно не се получава. Това "не можем да я сложим" е много общо казано.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот ico 1 » Пон Апр 19, 2010 4:31 pm

Най-вероятно стержена и е къс (нямат чашки за вилка с резба и колче за кормило) и искат да и монтират лапа. (Боба ми е миналогодишен и не винаги показва вярно) :)

@ crossenduro2, качи някоя снимка на вилката и рамката. То е ясно, че не можеш да обясниш.
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот crossenduro2 » Пон Апр 19, 2010 9:01 pm

ico 1 написа:Най-вероятно стержена и е къс (нямат чашки за вилка с резба и колче за кормило) и искат да и монтират лапа. (Боба ми е миналогодишен и не винаги показва вярно) :)

@ crossenduro2, качи някоя снимка на вилката и рамката. То е ясно, че не можеш да обясниш.

Вилката е Сънтър ХСМ, имаме чашки и колче, просто незнаем коя гайка да развартим и как да махнем старата.
Рамката е Кросс Номад . Имаме всички части , чашки , колче и всички видове гайки. Трябва да махнем старата зоомка и да сложим новата . Искаме снимки или информация за поставянето. :beer:
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Мнениеот did » Пон Апр 19, 2010 9:08 pm

Абе човек, кога ще проумееш, че или трябва да задаваш въпросите си като хората (на всяко нещо да му казваш точния модел и да пущаш снимки) или да си ходиш в сервиз и да си плащаш. Казах ти го и пак ти го повтарям - все още нямаш необходимата техническа грамотност, за да си правиш сам сериозните ремонти.

Какви чашки имаш? Наясно ли си с видовете монтаж на различни вилки в различни рамки? Има толкова неясноти в написаното от теб, че освен да те пратим ПАК в сервиз, друго няма какво полезно да ти напишем.

Пиша ти това с най-добри намерения. Просто си още твърде далече от веломеханиката.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Вто Апр 20, 2010 6:49 am

crossenduro2 написа:Искаме снимки или информация за поставянето. :beer:

http://www.parktool.com/repair/readhowto.asp?id=127

Разглобяването започва от шестограна отгоре. Вадите колчето, развивате контрагайката и гайката, изваждате вилката и следвате инструкциите. После по обратен ред, ако знаете как да се оправите с лагерите и имате нужните инструменти, значи сте готови.

did написа:Казах ти го и пак ти го повтарям - все още нямаш необходимата техническа грамотност, за да си правиш сам сериозните ремонти.

Нито съм имал някога "необходимата грамотност", нито я имам сега ;)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Апр 20, 2010 9:53 am

bikerider написа:Нито съм имал някога "необходимата грамотност", нито я имам сега ;)

:rofl: :rofl: :rofl: Развесели ме!
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Вто Апр 20, 2010 10:47 am

:)

Всъщност исках да му кажа на did, че чак при наличието на някаква техническа грамотност идва осъзнаването за това колко по-лесно е в сервиз. Начинаещите или не се занимават изобщо сами, или го разбират чак след няколко осирания. Как беше термина... "грешките на растежа" :) :peace:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Назад към Веломеханик