какво мислите за проекта "Аз обичам Витоша"

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: какво мислите за проекта "Аз обичам Витоша"

Мнениеот novice » Съб Апр 24, 2010 1:35 pm

Не, показвам темата, в която се засягат и неща, които са важни за любителите на карането на Витоша. Пък ника е без чертичка. :D
Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот kvv » Нед Апр 25, 2010 1:42 pm

Вилката написа:Ами то спорът е безмислен още от първия отговор надолу. :dontknow:

И тук, като във всеки "еко" спор, се заформят 2 позиции - да се прави "всичкко" и да се прави "нищо".
После хората, които са да се прави "нищо", разправят колко смотано е в България, 'щото от 30 години не е забит и един пирон, и заявяват как ще идат да карат на Уислър примерно, 'щото там хората са печени и са си направили да им е хубаво. Аз едва ли ще дойда да карам на Витоша, но съм "за" да се направят някои разумни промени и подобрения.
.

Много точно казано, затова да го изкарам по-напред, че като гледам какви идиотски изказвания има лошо ми става. Накрая тези дето плюят най-много ще са първи на новия лифт. Този спор го има във всеки форум свързан с планината и навсякъде е същата простотия. По-добре повече хора да имат възможност да прекарват време в планината, може да им повлияе добре и да осъзнаят много неща.
I live for this s...
Аватар
kvv

Рейтинг: 1218

Мнениеот Stancho » Нед Апр 25, 2010 4:37 pm

Единственото, което пропускаш, подкрепяйки инициативата, е че новия лифт ще е още по - малко съобразен с колоездачите (дано не съм прав...), защото бай ти Цеко не го греем много много. А и за какво да ни прави лифт годен за колела, като може да ни вземе двоен или троен билет за качване в обикновена кабинка и да ни кара да се чувстваме егати късметлии, че искаме да караме нали...
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот subritual » Нед Апр 25, 2010 6:39 pm

kvv написа:По-добре повече хора да имат възможност да прекарват време в планината, може да им повлияе добре и да осъзнаят много неща.

Разбира се,че бих прежалил чистотата и спокойствието на Витоша за облагородяването на тези мързеливи хора.
Сега те нямат възможност да с любуват на любимата си планина.
Нищо чудно да се научат да пазят чистота и в София и да не живеят така свински. :agree:
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот novice » Пон Апр 26, 2010 8:58 pm

А да, моля ти се, ти ходил ли си на Витоша след сульо и пульо, дето си хвърлят боклука през балкона, за да говориш подобни небивалици на какво ще се научат и "за" какво точно си?!
Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот did » Пон Апр 26, 2010 9:08 pm

Няма смисъл от подобни спорове.
Аватар
did

Мнениеот Admin » Пон Апр 26, 2010 9:57 pm

kvv написа:По-добре повече хора да имат възможност да прекарват време в планината, може да им повлияе добре и да осъзнаят много неща.

В района на Рилските езера нагледно се вижда колко е "хубаво" повече хора (разбирай селяндури) да имат възможност да прекарват време в планината и колко добре й влияе това...
Аз лично нямам нужда от повече такива примери. :nono:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот hop » Пон Апр 26, 2010 11:33 pm

И отново в тази връзка, http://sofia.dir.bg/2010/04/26/news6282007.html. Честито! :( .....
hop

Рейтинг: 1325

Мнениеот kapitanblood » Вто Апр 27, 2010 10:45 pm

Както бяха написали по нагоре от дебати по темата няма да има смисъл,защото всеки има мнение и то е различчно от това на другия и не се получява диалог а спор "кой обича Витоша повече".Ще е самозаблуждение ако си мислите,че инвеститорите ще помислят за природата,скиорите,туристите....и нас.Тях ги интересува как да изсмучат повече пари от ЕКО ПРОГРАМИ и тем подобни глупости.Вижте какво стана с проекта"СУПЕР БОРОВЕЦ" :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
Тук е мястото да отбележа,че и 700 милиона да вложат в проекти,ние БЪЛГАРИТЕ сме си едни и същи,ще продължим да си хвърляме боклука където ни хареса и ни е удобно,да си караме кросовите мотори и АТВ-та по пътеките без никой да ни притеснява или глобява ...и те така .
Бях пуснал една темаhttp://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=69782, в която ми казаха че това ,което съм намислил е едва ли не пропиляно време и късане не нерви.!!!!!!! Вижте колко хора са я видели и нямаше желаещи да се включат.Така ли обичаме Витоша??????
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот did » Сря Апр 28, 2010 10:24 am

kapitanblood, не прави такива произволни обобщения за бъргарите. И аз бях пуснал тема, подобна на твоята през 2004 или там някъде и се разви по подобен начин. Просто приказките ти за зелени площи и "градинки пред посолства" ти изяде хляба. Хората с опит отдавна не се занимават с безплатна работа там, където на друг се плаща, за да я върши. Ако беше казал още отначало, че искаш да се направи качване на Витоша и да се почисти някой отдалечен от асфалт район, в който колоездачи карат, но общината не е задължена да чисти, развитието щеше да е различно. Гарантирам!

На мен заглавието на темата (не знам защо) все ми се привижда като Какво мислите за проекта "Аз обичам Луканка" :lol:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Сря Апр 28, 2010 3:01 pm

Admin написа:

В района на Рилските езера нагледно се вижда колко е "хубаво" повече хора (разбирай селяндури) да имат възможност да прекарват време в планината и колко добре й влияе това...
Аз лично нямам нужда от повече такива примери. :nono:

Абе и аз съм се нагледал колко е "хубаво" повече хора (разбирай тъпанари) да имат възможност да карат автомобил и колко добре това влияе на околните, но нито за момент не мога да си представя да отрека правата им или да протестирам срещу появата на нов вносител на коли. Пък и какво сега - българите като цяло сме простаци, та дай да спрем да строим и да караме... не е сериозно това.

Проблема не е в това селяндур ли е човека или не. Проблема е, че хората, които излизат от цивилизацията и отиват сред природата не си дават сметка, че там няма общинска фирма, която да чисти. Нито управата го прави. Въпроса ми е - реалистично ли е според теб да се мисли, че чрез ограничаване на достъпа боклука ще намалее. Аз не мисля. Боклука трябва да се събира и да се извозва. Витоша например е парк и си има управа, а тя следва да направи нещо за събирането на боклука и извозването му поне от посещаваните места...а не само да лапа държавни пари и да пищи срещу концесионерите. Рила... друга бира.

А и да не говорим, че има свестни хора в България, които не хвърлят боклук, но лифта им идва добре дошъл. Защо да страдат те заради тъпанарите? Тва ок ли е? За мен не е и всеки който говори, че проблема е в лифтовете измества фокуса и размива диалога. Ако има такъв де... :)

Edit: още нещо, не споделям представата за стагнация и замразяване на всичко ново като алтернатива на сегашното положение. На Запад има рейнджъри... не ми се мисли как ще ми дерат гъза ако ме хванат да бивакувам, паля огън или хвърлям боклук в девствена природа или парк. Така трябва да е и тук, а не да пищим срещу всичко ново, само защото са се намерили тъпанари (обикновено са ГРАДСКИ жители!), които серат чрез новия лифт. Ама никой и дума не обелва срещу държавата нали, ревем срещу лифтовете и селяндурите, а тези, които ги оставят да си развяват простотията не ги закачаме.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот kapitanblood » Сря Апр 28, 2010 3:12 pm

Просто приказките ти за зелени площи и "градинки пред посолства" ти изяде хляба
.Може би е така,но не съм казал с точност какво ще се чисти или кога,а най малко съм искал да чистя градинки пред посолства(това ми беше примера с децата какво са почистили,и не беше пред посолство а площадка за игра),но няма значение.... :nono:,написах също и някоя пътека на Витоша.По вупроса за българите написах като цяло,макар и да знам че една малка част от тях пазят и се грижат за околната среда,но като цяло сме народ,който не го интересува нищо друго освен да му е чиста колата,двора и апартамента а за другото м****** му.Извинявам се ако съм засегнал някой с писането си. :beer:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот kvv » Сря Апр 28, 2010 9:50 pm

bikerider написа:
Admin написа:

Проблема не е в това селяндур ли е човека или не. Проблема е, че хората, които излизат от цивилизацията и отиват сред природата не си дават сметка, че там няма общинска фирма, която да чисти. Нито управата го прави. Въпроса ми е - реалистично ли е според теб да се мисли, че чрез ограничаване на достъпа боклука ще намалее. Аз не мисля. Боклука трябва да се събира и да се извозва. Витоша например е парк и си има управа, а тя следва да направи нещо за събирането на боклука и извозването му поне от посещаваните места...а не само да лапа държавни пари и да пищи срещу концесионерите. Рила... друга бира.

А и да не говорим, че има свестни хора в България, които не хвърлят боклук, но лифта им идва добре дошъл. Защо да страдат те заради тъпанарите? Тва ок ли е? За мен не е и всеки който говори, че проблема е в лифтовете измества фокуса и размива диалога. Ако има такъв де... :)

Edit: още нещо, не споделям представата за стагнация и замразяване на всичко ново като алтернатива на сегашното положение. На Запад има рейнджъри... не ми се мисли как ще ми дерат гъза ако ме хванат да бивакувам, паля огън или хвърлям боклук в девствена природа или парк. Така трябва да е и тук, а не да пищим срещу всичко ново, само защото са се намерили тъпанари (обикновено са ГРАДСКИ жители!), които серат чрез новия лифт. Ама никой и дума не обелва срещу държавата нали, ревем срещу лифтовете и селяндурите, а тези, които ги оставят да си развяват простотията не ги закачаме.

Точно това мисля и аз, в големия град трудно може да се научиш да си прибираш боклуците в джоба, на това учи планината с нейната чистота и красота/ех че и поетично звучи/.Иначе новите лифтове на Витоша "са от другия сезон" от както се помня, има искрица надежда да помислят и за нас/байкарите/ сега има карти спецялно за нас, което не е малко в тази действителност. За мен екологията е върха на човешкия егоизъм . Да опазим природата, за да я ползваме по-дълго /в най приятния за нас вид/. За мен хората са част от нея и няма как да и вредят, те я правя това което е и я изменят в някаква насока, както всеки друг вид./това че промените са лоши за тях нищо не значи/
I live for this s...
Аватар
kvv

Рейтинг: 1218

Мнениеот bikerider » Чет Апр 29, 2010 12:29 pm

:agree: :agree: :agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот kapitanblood » Чет Апр 29, 2010 3:51 pm

Точно това мисля и аз, в големия град трудно може да се научиш да си прибираш боклуците в джоба, на това учи планината с нейната чистота и красота

Не съм съгласен с теб.Няма значение къде живееш ,голям малък град,село или махала,на това се учат децата от родителите.Мислиш ли че ако децата виждат родителите как си хвърлят опаковките,цигарите и др. на улицата,парка или там където им падне,като се качът в планината ще се съобразят с природата и ще им направи впечатление КОЛКО е чисто.....АЗ НЕ МИСЛЯ ТАКА.....За това трябва елементарно възпитание от родителите.А има и една друга тема за това: кой с какво ходи в планината. :beer: :beer: :beer:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот bikerider » Чет Апр 29, 2010 5:26 pm

:offtopic:

Хайде стига с тези митове за родителите, защо хвърляш вината само върху родителите? Средата има огромно влияние, а и децата днес не са като вчерашните.. възпитанието все още има огромно значение, но не е само то определящо за развитието на един индивид в нормален гражданин или в помияр. Защо си мислиш, че едно възпитано дете автоматично се превръща в свестен човек? Къде са родителите в тоя преход?
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Апр 29, 2010 5:51 pm

Шшшшт, че ще те чуят и сега върху главата ти ще се изсипят теории как обществото не възпитава, а само родителите.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Чет Апр 29, 2010 6:07 pm

:)
Аватар
bikerider

Мнениеот kapitanblood » Чет Апр 29, 2010 6:36 pm

bikerider написа::offtopic:

Хайде стига с тези митове за родителите, защо хвърляш вината само върху родителите? Средата има огромно влияние, а и децата днес не са като вчерашните.. възпитанието все още има огромно значение, но не е само то определящо за развитието на един индивид в нормален гражданин или в помияр. Защо си мислиш, че едно възпитано дете автоматично се превръща в свестен човек? Къде са родителите в тоя преход?

Съгласен съм с теб че и средата е много важна за развитието на даден индивид .............но!!!...замисли се първите 10 години от живота на едно дете с КОЙ ги прекарва най-много ;),от кой гледа като излезе навън на разходка....в даден етап на развитието си (визирам след 13-14 години),когато започне да излиза все повече с приятели,и пак тогава един свестен родител трябва да прецени компанията на детето си!!!!!Незнам ти на колко си години (аз съм на 32 и имам 2 деца момче и момиче http://picasaweb.google.com/TaurusBG13/qcnZTJ#5464551129286085650 това е синът ми),и моето виждане за възпитание е такова,трябва постоянен контрол върху децата,защото както ти каза днешното поколение не е същото както беше преди.
П.П. Малко изкривихме темата ама........полезно е да обмениш мнения за възпитанието на децата :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :agree: :agree: :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Апр 29, 2010 8:04 pm

Хммм, детска градина, училище? Пък и наистина ми е любопитно как успяваш да контролираш контактите на един тийнейджър. Или достъпа му до информация. Как например ще го спреш да отиде с класа в близката градинка и там да наблюдава как пред записващите фотоапарати негова съучиничка прави ***** на негов съучeник?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот kapitanblood » Чет Апр 29, 2010 8:23 pm

NovemberCharlie написа:Хммм, детска градина, училище? Пък и наистина ми е любопитно как успяваш да контролираш контактите на един тийнейджър. Или достъпа му до информация. Как например ще го спреш да отиде с класа в близката градинка и там да наблюдава как пред записващите фотоапарати негова съучиничка прави ***** на негов съучeник?

Живеем точно срещу училището ;),но иначе няма как прав си.Затова съм му сглобил колело и караме заедно да му е интересно....с лошо не става трябва така да се направи да му грабнеш вниманието и да не мисли за глупости
П.П. Май трябва да направим една такава тема,за възпитанието на малките колоездачи и за това какво не се прави(и какво се),докато е с колело. :beer: :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот did » Чет Апр 29, 2010 8:50 pm

kapitanblood написа:П.П. Май трябва да направим една такава тема,за възпитанието на малките колоездачи и за това какво не се прави(и какво се),докато е с колело. :beer: :agree:

По-добре недейте :crap:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Stancho » Чет Апр 29, 2010 9:06 pm

Според мен единствения вариант е горе, който от нас и където и да е като се сблъска с въпросния проблем да направи забележка на място и да накара малкия да си поправи грешката (поне тези, които се качват по планината им е останала малко съвест...). Поне по алеята на Борис 3-ти вече се виждат много по - малко хора по велосипедната част след като около 2 месеца на всеки, навлязъл в неправилната територия, му правех забележка (естествено не бях само аз като възпитател). Ако има по - лесен начин с удоволствие бих го приветствал...
Аватар
Stancho

Мнениеот bikerider » Чет Апр 29, 2010 10:15 pm

kapitanblood написа:трябва постоянен контрол върху децата

Малко по-възрастен съм от теб и живот и здраве до година-две ще се сдобия с наследник, но като цяло не съм фен на такова възпитание и съм твърдо решен да не позволявам на шубето да ме води за носа когато имам дете, защото това за мен не е възпитание, а казарма. За мен един родител не трябва да налага винаги мнението си, защото с две думи без излишни подробности често родителското мнение е остаряло и прекалено консервативно. Аз лично ще мисля за реализацията на детето си в свят, който аз най-вероятно няма да харесвам, когато стана грохнал старец, затова не смятам да го/я стягам в задушаваща хватка. Което не значи, че отричам контрола, но за мен той трябва да е с мярка - колкото по-малко, толкова по-добре. Колкото по-рано се научи детето да е самостоятелно и разбере кое какво е и от какво трябва да се пази, толкова по-добре. Така смятам аз, но нищо чудно си променя мнението. Моля, само недей приема това като реплика или критика, всеки прави това, което смята за редно :agree: :beer:

Edit: имам един много любим философ, който твърди, че безразличието и маниакалния контрол са двете най-страшни извращения на моралния импулс у хората. Споделям това, дано си нацелил правилния баланс :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Stancho » Чет Апр 29, 2010 10:30 pm

@bikerider до 7-ми клас си спомням, че майка ми ме следеше за всичко, което става в даскало (това го научих по гадния начин), и всичко неправилно, което съм направил, не е било подминавано... Да, не ми седяха постоянно на главата, но първото бягство от час или 2-3 пъти ненаписано домашно се знаеше у нас... Така, че постоянният контрол е доста добра идея, стига да можеш да се поприкриеш като се опитваш да научаваш какво става и детето да не разбере. Поне при мен беше така и майка ми се справяше доста добре тогава (не съм се чувствал следен, но винаги знаех, че направя ли нещо - няма да бъде подминато). Чесно казано всичко опира до въпрос на страхопочитание и уважение и естествено на твоята култура - се пак ти предаваш твоя модел на поведение. Оттам нататък ако успееш да повлияеш и на приятелчетата на детето ти в добра посока - още по - добре (поне ще знаеш с кой си има работа детето ти).
Аватар
Stancho

Мнениеот kapitanblood » Чет Апр 29, 2010 10:31 pm

bikerider написа:
kapitanblood написа:трябва постоянен контрол върху децата

Малко по-възрастен съм от теб и живот и здраве до година-две ще се сдобия с наследник, но като цяло не съм фен на такова възпитание и съм твърдо решен да не позволявам на шубето да ме води за носа когато имам дете, защото това за мен не е възпитание, а казарма. За мен един родител не трябва да налага винаги мнението си, защото с две думи без излишни подробности често родителското мнение е остаряло и прекалено консервативно. Аз лично ще мисля за реализацията на детето си в свят, който аз най-вероятно няма да харесвам, когато стана грохнал старец, затова не смятам да го/я стягам в задушаваща хватка. Което не значи, че отричам контрола, но за мен той трябва да е с мярка - колкото по-малко, толкова по-добре. Колкото по-рано се научи детето да е самостоятелно и разбере кое какво е и от какво трябва да се пази, толкова по-добре. Така смятам аз, но нищо чудно си променя мнението. Моля, само недей приема това като реплика или критика, всеки прави това, което смята за редно :agree: :beer:

Edit: имам един много любим философ, който твърди, че безразличието и маниакалния контрол са двете най-страшни извращения на моралния импулс у хората. Споделям това, дано си нацелил правилния баланс :)

Така е всеки си има мнение за възпитанието на децата и НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА МУ СЕ МЕСИ В ТОВА.Аз не съм от обсебващите и страхливи родители,искам само да му дам насоки за който да мисли и расъждава.Давам ти пример......има фейсбоок и там сади някакви градинки и глупости,след разходката до Мургаш цяла седмица не е седнал пред компа а само ми говори как да си настроил колелото,другия път как щял да се спусне ,тича по цял ден да му заякнели краката да не се излага пред другите,че не можел сам да си бута колелото нагоре и такива неща.Дълеч съм от мисълта да му седя зад з****ка и всяка крачка да я прави след съгласуване с мен....... :beer: :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот kapitanblood » Чет Апр 29, 2010 10:34 pm

:offtopic: Струва ми се че ще ми намалее рейтинга сле тия писания :bigeyes: :beer: :agree: :offtopic:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Stancho » Чет Апр 29, 2010 10:40 pm

@kapitanblood просто приеми думите на колегата като съвет - не като задължителен модел. :agree:
Аватар
Stancho

Мнениеот kapitanblood » Чет Апр 29, 2010 10:48 pm

Stancho написа:@kapitanblood просто приеми думите на колегата като съвет - не като задължителен модел. :agree:

Приех ги разбира се като съвет,за модела съм написал че всеки родител си го определя сам според вижданията и разбиранията си. :agree: Споделих мойте,това е.
П.П.Да приключваме с темата че много спам на килограм стана... :eyebrow:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот bikerider » Пет Апр 30, 2010 9:24 am

kapitanblood написа:Дълеч съм от мисълта да му седя зад з****ка и всяка крачка да я прави след съгласуване с мен....... :beer: :agree:

Значи говорим за едно и също :agree: :beer:
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум