pe60t0 написа:(най-често е отбелязано на колчето)
Alpina написа:Като начало, свали си седалката от колчето, почисти хубаво всичко (релси, скоби, винта, самата тръба, виж дали няма песъчинки в селалковата тръба) и ги сглоби
При мен (и не само) пукането изчезна след това![]()
Ако не - почвай да търсиш други решения.
gofren написа:на мен седалката ми скърца, защото гумата от седалката от долната част се търка в един стоманен профил, част от захващането на седалката. виж и при теб да не е така, погледни седалката от долу дали не опира някъде в метал.
калоян написа:Имам същия проблем като тебе - СКЪРЦАНЕ,дали е от това че цяла зима не бях го карал или съм го разбазикал нещо...
Чува се само когато съм в движение
Alpina написа:калоян написа:Имам същия проблем като тебе - СКЪРЦАНЕ,дали е от това че цяла зима не бях го карал или съм го разбазикал нещо...
Чува се само когато съм в движение
А направи ли същото, което и той?![]()
mover написа:Проблемът е от триенето на метала: алуминий в алуминий. Ако напр. поне единият метал е стомана, няма да има "пукане".
Иначе релсичките са хр-мо ст. и те са стегнати здраво от друга хр-мо ст.
bikerider написа:Първо елиминирай изцяло седалковата тръба и компонентите около нея - стани прав и карай неравномерно. Ако не скърца, значи е някъде от колче, седалка и прочее. Седалките понякога скърцат там където релсите са монтирани в тях.
Ако скърца, виж точно кога скърца, ако е в най-долна точка на педала, огледай средно, курбели, педали и прочее, ако ли не, огледай кормило, лапа, чашки...
Ако това не помогне трябва по-сериозна диагностика, амортисьори, главини и така-нататък... трудно е да се изброят всички места откъдето може да скърца...
На конкретния ти въпрос - почти невероятно е да е от амортисьор (ако е истински). Ако е онези дето са гола пружина, нищо чудно.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта