Моля за съвет отностно маршрут

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Моля за съвет отностно маршрут

Мнениеот zafirovp » Съб Юни 05, 2010 9:35 pm

Здравейте,
утре мисля да мина по този маршрут (N1) http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/routes/29-route015 . Проблемът е че съм неопитен, пък и ще съм сам. Има ли някаква опастност освен падане естествено. Искам съшо така да питам дали по тези пътеки има хора. Пиша тази тема защото ми е малко изнервено като пътувам сам. Има ли от какво да се притеснявам? Други опасности освен лошо падане има ли в планина като Витоша?

ПС: Ако на някой му се идва да пише на ПМ. Чак утре към 10 ще тръгна от центъра, така че задължително ще вляза към 9 и 50 дали някой ми е писъл.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Re: Моля за съвет отностно маршрут

Мнениеот azze » Съб Юни 05, 2010 9:51 pm

Не съм карал по въпорсния маршрут,така че мнението ми е :offtopic: ,за което се извинявам.
Щом си неопитен и не познаваш мястото,по-добре не тръгвай да караш там,особено сам.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот zafirovp » Съб Юни 05, 2010 9:57 pm

Не мнението ти не е офтопик. Говоря за каране в планината сам като цяло. Мерси за отговора. Ако никой не се навие да доиде мисля да ходя в Южния парк :rofl: , а и разписанието на 66, което имам е доста старо. Мерси отново.
Аватар
zafirovp

Мнениеот taurus13 » Съб Юни 05, 2010 10:43 pm

Ако внимаваш и не надхвърляш възможностите си, нямаш никакъв проблем - все пак това е само Витоша ;) Ако не си сигурен за някой участък, просто слизаш от колелото. Иначе за други опасности......ми...едно време бяха разселили черни румънски мечки :D . По принцип единствения проблем на всяко самотно каране е, че ако нещо се контузиш няма кой да ти помогне. В тая връзка, хубаво е каращите из планините да си направят планинска застраховка, та ако стане някой сакатлък, вдигате телефона и звъните на ПСС и ви изнасят безплатно - в противен случай услугата е доста скъпа.
Е..винаги се носят и дрешки, нещо за хапване и пийване,светлинка и пр., че нищо се не знае като си сам.
Та като цяло, при възможност карайте в компания, но и карането по непознат маршрут сам е страхотно преживяване, макар и не за всеки. Така или иначе, не пробваш ли, как ще разбереш?
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот zafirovp » Съб Юни 05, 2010 11:20 pm

Мисля да те послушам и наистина да не надхвърлям възможностите си, пък и имам само каска и ракавици. Така и не се научих да падам. Даже и при най-лекото падане все се превъртам в последния момент и се пребивам като куче. Ще потренирам още малко по парковете пък после ще се впускам в самотни пътешествия. И все пак ако някой иска да покараме винаги може да пише на ПМ. Вися във форума по цял ден, така че бързо ще отговоря. Мерси за отговорите :beer:
Аватар
zafirovp

Мнениеот zafirovp » Чет Юни 10, 2010 8:34 pm

Здравейте,
в събота ще направим въпросния маршрут, но имам още няколко въпроса. Извинявам се, че разисквам толкова добре описан маршрут, но както вече казах нямам опит в спускането. Ако хванем автобуса от кв. Хладилника в 14:50 мислите ли, че ще успеем да стигнем в София до 9 часа. Също така някой знае ли дали тези пътеки все още са там(то е ясно, че са там но дали на са обрасли в храсти)?
Мерси :beer:
Аватар
zafirovp

Назад към Общ форум