На лов за светулки около Пловдив

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Ден за събиране?

Понеделник
12
10%
Вторник
16
14%
Сряда
9
8%
Четвъртък
14
12%
Петък
12
10%
Събота
27
23%
Неделя
25
22%

Общо гласове : 115

Re: На лов за светулки около Пловдив

Мнениеот mover » Сря Юни 09, 2010 3:50 pm

t.kyosev написа: Днес час 18:30 спирката на математическата гимназия,

За да няма раздвоение, от името на Организатора уточнявам, сряда 09.06.10 "Днес, час 18:30 спирката на математическата гимназия"
За сведение на тези, които не са карали с нас: Тъй като сме любители на ХС и колелата ни са ХС, то и маршрута ще е ХС (логика!) :D
Аватар
mover

Рейтинг: 1829

Мнениеот mover » Пет Юни 11, 2010 11:23 am

Здравейте,
С оглед на урешните съботни жеги (12.06.2010) съм намислил да забегна в планината за едно приятно ХС.
Планът е:
- В 7:50 с автобуса от автогара Родопи до х. Здравец (1200м н.в.)
- по пътеката до Бяла черква (1800м. н.в.) - ок. 12км
- по черен път до преди Ситово (или Лилково) - познато - ок. 10км
- по черен път/пътека до Бойково - познато - ок. 10км
- от Бойково ще търся черен път/пътека за Дедево-Храбрино (този маршрут не го знам) - ок. 10-15км
- от Храбрино - до кръчма "Малкия Явор" преди с. Първенец - там няколко бирички с лилковски картофки, поднесени от мила сервитьорка
- Първенец - Пловдив по асфалт или през полето - "горещи" 10-15км
Обща дължина (без рейса) - около 60км
Предимства: планина, хлад, умерено набиране нагоре, дългоооо спускане през гората, предизвикателството да се загубим някъде, дивни гледки, горски ягодки, студени бирички+сладка сервитьорка
Недостатъци: малко ранно ставане, прибиране по жегите, след няколко бирички
Като цяло маршрута е лек до среден ХС.
Заповядайте!
Аватар
mover

Мнениеот t.kyosev » Пет Юни 11, 2010 12:19 pm

Звучи примамлива разходка, но за жалост събота съм под домашен арест :banghead: . Евентуално ако ми остане време в неделя, ще звънна ако ти се кара нещо кратко надвечер.
Изображение
Аватар
t.kyosev

Рейтинг: 1724

Мнениеот outfaced » Пет Юни 11, 2010 2:24 pm

mover написа:- от Бойково ще търся черен път/пътека за Дедево-Храбрино (този маршрут не го знам) - ок. 10-15км

Пътеката Бойково-Храбрино е добре позната на пловдивските и не само пловдивските спускачи. Доста под 10км е ... някъде 4-5.
Moже да се хване и от селото, може и няколко завоя под него. На картата в червено:
Изображение

От Дедево надолу май само асфалт има. Може би отчасти и стария път покрай асфалта ... ама пътека не знам.

С известно количество бутане може след винзавода (след Храбрино) да се качиш на билото над Марково и да се прибереш през марковските пътеки и после долу през черешовите градини, та чак на околовръстното да излезеш на асфалт :)
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот mover » Пет Юни 11, 2010 3:34 pm

outfaced
Благодаря за картата. Нямах идея за дължината на пътеката, все пак съм си предвидил резервни км, задето ще се позагубя тук-там :)
Сетих се, че Костанев се гласеше този уйкенд да сече гората около Бойково. Ще взема да му се обадя, та като свърши с дърводобива, да видя какво е измайсторил. Само дето не ми е в категорията това момче (тегловата). Ако тръгнем down the hill, докато аз стигна до Явора, ще ме води с 2 бири, а и сервитьорката може да е заковал :I
outfaced, заради Явора, бирите и сервитьорката, вариантът за Марково е крайно неподходящ.

Хайде, ако има мераклии, утре събота в 7:30 на автогара Родопи!
Аватар
mover

Мнениеот t.kyosev » Пет Юни 11, 2010 4:32 pm

Варианта с Марково не е чак толкова неподходящ дори и след Явора. Пътеката за билцето е малко над ресторанта. Там където започва и пътеката за горната част на Храбрино, която хванахме когато ходихме към Извор. Стръмно е в началото но за сметка на това е кратко. След това си е на практика равно и надолу.
Изображение
Аватар
t.kyosev

Мнениеот bikezilla » Пет Юни 11, 2010 11:00 pm

Да вметна само, че пътека съществува и от Дедево (х. Равнища) към Храбрино, но в горната си част е силно законспирирана в плетеница от пътечки измежду вилни зони.
В далечното минало е била и маркирана като туристическа. В момента актуален остатък е един доста игрив и забавен участък, който стартира на около 3.3км по асфалта от Храбрино посока Дедево и връща в Храбрино. През 2006 година по този участък минаваше маршрутът за ХС на държавния лично-отборно-незнам-си-какъв-си шампионат.
Иначе маршрутът е добре замислен - пожелавам приятно каране :)
Аватар
bikezilla

Мнениеот Falcor » Съб Юни 12, 2010 7:54 am

Нееееее, mover как успя да се измъкнеш, :banghead: вчера не отворих форума като се мислех че в неделя ще се ходи. Не знам, не знам .....ще се повтаря този маршрут :wavey:
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот mover » Пон Юни 14, 2010 8:45 am

Колеги, в събота ударих ГРЕДАТА :banghead:
Сменили са автобуса за Здравец с градски, без багажник и не можах да се натоваря. Затова се качих само до Храбрино-Дедево и пробвах някакви черни пътища докато ме хвана жегата. След това слязох до реката на пикник със сандвичи, до нея си беше направо студено (!!).
Трябва задължително да направим някаква организация за неосъществения маршрут!
Аватар
mover

Мнениеот t.kyosev » Пон Юни 14, 2010 9:00 am

Дам, то си беше ясно че ще се повтаря, въпросът с логистиката обаче идва на дневен ред.

Ако искате вторник може да направим едно каране на светулки след работа, тъкмо да обсъдим вариантите. Милко също ме заинтрегува с едно интересно предложение.
Изображение
Аватар
t.kyosev

Мнениеот bio » Пон Юни 14, 2010 9:22 am

ами следващият уикенд се очертава дъждовно ... иначе с удоволствие ще се присъединя към вас.
@mover не дават ли в този автобус за х. Здравец да се качва колело ?!? аз лично предпочитам, да си транспортирам колелото вътре отколкото в багажното отделение (стига да има място и да не преча на осталите пътници).
относно двете пътеки
Дедево-Храбрино ... миналата есен минах по нея. доста листа, доста обрасла на места .. и в долната си част стигнах до едно място с големи падове и се отказах ... сигурно е различен от този игрив участък за който казва bikezilla
Бойково-Храбрино ... в горната си част е много хубава и що годе широка, 1-2 паднили "дървеса" ... след като пресякох пътя и трябваше да се спусна към реката, стана доста камениста/скалиста и отново едни големи и стръмни слизания. реших да не рискувам ... и се спуснах по асфалта.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот mover » Пон Юни 14, 2010 2:00 pm

Тоше, маршрута ми е любим от 2 години, последно го минах в началото на декември '09 и обезателно ще го организираме. Имам приятел с бус и две седалки за поне 4-5 човека, считай че е уреден. Само ни трябва шофьор/ка да го свали от х. Здравец.
За утре сигурно ще се включа.

@bio, автобусът беше претъпкан с туристи от 3-та и 4-та възраст. Чакаха го поне 40 мин. преди часа за тръгване. Да са живи и здрави, ама са много!
Между другото, към 7:30 има автобус за Бойково, който беше междуградски, с багажници.
Вчера Костанев и др. са почиствали пътеката от Бойково. Аз не я познавам, но като го питах преди 2 дни, според него в долната част малко друсала :sly:

Поздрави!
Аватар
mover

Мнениеот t.kyosev » Пон Юни 14, 2010 2:49 pm

Абе щом на Костанев малко му друсало, е хубаво да си имаме две на ум за тази пътека. От бойково може да се завърти принципно и обратния маршрут. Никой не е казал че задължително трябва да се тръгва от Здравеца.

Предложения за маршрута утре? Аз пак съм на линия в 18:30.
Изображение
Аватар
t.kyosev

Мнениеот t.kyosev » Вто Юни 15, 2010 1:53 pm

Пиша, за да потрърдя, че днес ще карам. Времето и мястото на срещата са известни- МГ-то 18:30-18:45 часа.
Ако има желаещи, които не знаят как да стигнат до там, да пишат, за да се намерим.
Изображение
Аватар
t.kyosev

Мнениеот mover » Вто Юни 22, 2010 9:02 am

Здравейте, днес е вторник, времето е подходящо хладно.
Хайде да спретнем едно след работа.
Аватар
mover

Мнениеот bio » Вто Юни 22, 2010 9:16 am

ами аз съм навит по принцип !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот t.kyosev » Вто Юни 22, 2010 9:17 am

За жалост и тази седмица съм аут :banghead: . Петък и събота съм по изпити в София. Засега плановете ми са в неделя да съм тук и целия ден да карам, та ако искате може да спретнем едно целодневно каране тогава.

Опаля на 27ми имало и нещо интересно. Може да се присъединим направо към спиците. А ето и за какво говоря:
"08.00 – 16.00 - ‘Крива спица кани’ – планинско колоездене в Родопите. Изходна точка - пред Митницата на Кукленско шосе. Задължително условие - използване на каска."
Последна промяна t.kyosev на Вто Юни 22, 2010 9:28 am, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
t.kyosev

Мнениеот bio » Вто Юни 22, 2010 9:25 am

аз неделя смятам това
08.00 – 16.00 ‘Крива спица кани’ – планинско колоездене в Родопите. Изходна точка – пред Митницата на Кукленско шосе. Задължителбо условие - използване на каска
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот mulltex » Вто Юни 22, 2010 1:31 pm

outfaced написа:От Дедево надолу май само асфалт има. Може би отчасти и стария път покрай асфалта ... ама пътека не знам.

Има приказно спускане от Дедово - от части е по туристическа пътека, отчасти е по черния път, който минава през вилните зони под селото.
Ако се не обърка пътя, по асфалт има не повече от 400 метра.
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

Мнениеот bio » Вто Юни 22, 2010 2:53 pm

мерси за "+" ама не разбрах за к'во го получих ... моля вземете си го ... моля ви !!! за цитата или за туй че ще присъствам :> мекекеке
днес нищо не се разбрахме ... ще отида си повъртя като болен на гребната база, и приканвам всички 'безпартиини",правоспицещи и прочие велоколелисти от Пловдив ... ако ще ходят сами на тези въпросни мероприятия събота и неделя .. да се организираме и да отидем заедно. може и всеки за себе си да отиде, ние/вие си знаем/знаете !!!
чао !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот mover » Вто Юни 22, 2010 3:06 pm

Днес мисля да се разходя около Марково. Ако има компания, може да тръгнем към 18:30 от Пловдив.
Алтернативно може и от Марково, ще си кача колелото в колата и мога да съм там около 19:00.
Ако имате други идеи, казвайте...
Аватар
mover

Мнениеот t.kyosev » Вто Юни 22, 2010 3:40 pm

Петък и събота съм извън града и най-вероятно няма да имам достъп до интернет. С две ръце съм да се съберем за карането в неделя. Ако плановете ми не се объркат най-вероятно ще се чуем по телефона.
Изображение
Аватар
t.kyosev

Мнениеот Falcor » Сря Юни 23, 2010 9:34 am

+1 за неделя :agree: И вчера ми се караше но имах билет за голямата четворка :bowdown:
Изображение
Аватар
Falcor

Мнениеот Falcor » Сря Юли 07, 2010 9:29 am

Предлагам да се размърдаме тази вечер, че след някое масово мероприятие после една седмица сме в ремисия. Не знам защо се получава тъй :D Хайде предлагайте! Ако никой нищо не каже ще врътна едно "24h"
Изображение
Аватар
Falcor

Мнениеот mover » Сря Юли 07, 2010 11:00 am

И аз съм "за" размърдването.
Все пак, добре е да се приберем до 21:30, за да гледаме полуфинала. А колегата Тодор сигурно вчера се е представил отл. на научния фронт.
Имам да ви разказвам случки от неделя.
Аватар
mover

Мнениеот t.kyosev » Сря Юли 07, 2010 11:32 am

Аз за представянето се представих. За жалост ми се понасъбра работа в офиса и довечера ще поостана до по-късно.
Изображение
Аватар
t.kyosev

Мнениеот al » Сря Юли 07, 2010 4:26 pm

Falcor написа: Хайде предлагайте!

Кажи само къде и в колко часа да се чакаме, а за маршрута нямам претенции?
Изображение
Аватар
al

Рейтинг: 1255

Мнениеот t.kyosev » Съб Юли 10, 2010 4:52 pm

Светулките решихме да направим едно неделно каране на светло. Ако има желаещи да се включат да се чувстват поканени. Сбирката ще е в 9:00 на спирката на математическата гимназия. Посоката и на нас не ни е много ясна :), но като цяло смятаме да си оплътним следобеда.
Изображение
Аватар
t.kyosev

Мнениеот bio » Съб Юли 10, 2010 6:36 pm

99% ще дойда ...
анти-каски !!!
Аватар
bio