Първо искам да кажа, че тази тема е за хора, които са посещавали този район с колело и са КАРАЛИ, и ЗНАЯТ за пътеки.
Тази ваканция мисля да се запътя натам и да остана няколко дни на гости при близки хора.
Там ще пребивавам с колелото и мисля да потренирам сериозно.
Но има един проблем, незнам много от пътечки въпреки, че самият град Самоков го познавам много добре!
Впредвид метереологичната обстановка в цялата страна и факта, че снеговете се топят и калта е навсякъде над 1200-1300 метра височина може да кажем, че маршрути в по-горните части на Рила планина не са приоритетни за мен.За Верила мисля, че няма какво да говорим, защото там мисля, че няма маршрутчета, но знам ли може да греша.Знам за пътечки вблизост до града, но мисля, че те бързо ще ми писнат.Идеята е примерно някакви маршрутчета до Боровец и после нанякъде към Самоков.Естествено в този район ще проучвам каква е ситуацията и веднага щом се прибера ще споделя мнения за местността + снимки и може би някакви описани маршрути.Тук е и времето да кажа, че ще имам достъп до компютъра до 1 Април( до към обед), тоест мнения след тази дата ще са излишни, защото няма да мога да ги прочета.Вярно, че и аз малко късно се сетих, ама кво да направя.
Критерийте за маршрутите са от тежки технични ХЦ пътеки с голям наклон и продължителност (което в посочените от мен по-горе критерий едва ли ще има) до леки АМ маршрути, но със солидна ХЦ част в тях.Демек маршрути предимно ХЦ стил, но и спусканията на места също ще бъдат желателни.

Ами това е!Живи и здрави!