Sram vs. Shimano - скорости

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Sram vs. Shimano - скорости

Мнениеот BigRosso » Сря Юли 28, 2010 11:45 pm

Аз карам с дерейльор и команди Х7 на едното колело и с ХТ на другото. Да си призная Шимано много повече ми харесва като работа. На СРАМ повече ми харесва дизайна на прозорчето показващо на коя скорост си. Нищо друго. Работата на команди/дерейльор на Шимано поне за мен е с една класа отгоре. Много по-прибран дерейльор, много удобно и мазно превключване, в крайните позиции няма опасност ако сгрешиш и блъскаш още командата.
BigRosso

Рейтинг: 1260

Мнениеот spirit » Чет Юли 29, 2010 5:53 pm

hitar_potar написа:
TeDo_BaPHa написа:Да не говорим колко по-непретенциозни са срамските от шибанските дерейльори спрямо атмосферните условия ;).

айде стига бе, на втория байк кара шимано тиагра с късо рамо вече 6-7 години - точно 1 път е настройван (като го купих и монтирах), все още е с първото жило и първата броня, кара се във всякакви карантии,правени са доста глупости с колелото, включително и напъни в траял-глупостите, преди седмица се удари 1 автомивка на колелото и това му беше първото чистене от години (и това само защото дадох байка на 1 девойка да върти и тя го занесла). след всичко това дерайльора все още няма луфт, пружините са си все така обтегнати, и като цяло си цъка много добре сред скоростите, смея да твърдя, че си конкурира Сейнта ми по превключване. след всичко описано кое точно й е претенциозното на Тиаграта ми? :dontknow:

:offtopic:
Аз сега 2ра тиагра сменям и изобщо не съм доволен от пружината .И на 2те тиагри се отпусна доста бързо.Новия го чакам да доиде до няколко дни - Светец реколта 2010 късно рамо.
ontopic

Имам едно каране с срам х0 и много силно впечатление ми направи как сменя скоростите - останах много доволен .За здравина немога да кажа нищо.
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Рейтинг: 1701

Мнениеот hitar_potar » Чет Юли 29, 2010 6:39 pm

spirit написа:Аз сега 2ра тиагра сменям и изобщо не съм доволен от пружината .И на 2те тиагри се отпусна доста бързо.Новия го чакам да доиде до няколко дни - Светец реколта 2010 късно рамо.
ontopic

Имам едно каране с срам х0 и много силно впечатление ми направи как сменя скоростите - останах много доволен .За здравина немога да кажа нищо.

еми значи Сейнта ще ти направи отначало лошо впечатление откъм превключване - моя беше голяма играчка откъм настройване и така и не можахме да го настроим перфектно, покарах го малко така и сякаш нещо се намести от самосебе си - в момента е песен. бутончетата на командата ми SLX се натисках половин идея по-трудно от LX командата на приятел, каращ с ХТ дерайльор, но това си го обяснявам с по-мощните пружини на моя, щото при мен няма дрънчене, лопане, глупости, пък ХТ-то на въпросния приятел прилопва и е отворило вече луфт. :agree: :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Чет Юли 29, 2010 8:57 pm

spirit написа:Аз сега 2ра тиагра сменям и изобщо не съм доволен от пружината .И на 2те тиагри се отпусна доста бързо.Новия го чакам да доиде до няколко дни - Светец реколта 2010 късно рамо.

Ми... продължавай да караш шосейни компоненти в планината и после плюй фирмата, която ги е произвела, пък ти не си прочел даже етикетчето. :crazy:

Сравняваш X0 с Тиагра? А защо не с XTR?

Минусчето ти е от мен.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот spirit » Пет Юли 30, 2010 12:31 am

did написа:

Ми... продължавай да караш шосейни компоненти в планината и после плюй фирмата, която ги е произвела, пък ти не си прочел даже етикетчето. :crazy:

Сравняваш X0 с Тиагра? А защо не с XTR?

Минусчето ти е от мен.

Защото поне според мене няма дерейльор за спускане с толкова здрава пружина на цената на тиаграта.И никъде не съм казал нищо лошо за шимано .Даже самия факт ,че новия ми дерейльор пак ще е същата марка мисля ,че е достатъчно красноречив.

пп
В самото начало бях много доволен от тиаграта ,държеше се много стабилно и почти не мърдаше- беше много тих.Най вероятно ако се използва по предназначение ще е "безсмъртен".

Имаш плюсче от мене :P .
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Рейтинг: 1701

Мнениеот GmTx » Нед Авг 01, 2010 11:35 pm

Аз карам Сейнт 2010 супер много обптяга веригата а и е по-евтин от Х-0та обмислях дали нея да си зема но все пак се реших на Сейнта.Х-0та е доста по лека със около 130 грама но пък разликата в цените е горе доло еднаква тва излиза по 1лев грама :D .Не съм карал Х-0 и не спора кой е по-добър за мен е Сейнта само едно нещо в него ме дразни това че там където се захваща жилото за обптегача е много към спиците а аз съм пуснал жилото доста и понякога ми звънка отзад колелеота :D
Скайп : ceci_96988
Аватар
GmTx

Рейтинг: 1138

Мнениеот hitar_potar » Пон Авг 02, 2010 12:19 am

хаха, ти тоя Х-0 го изкара 100 грама бе. :rofl: я провери пак теглото на различните модели задни дерайльори. ;) и въобще кво се паянтите по тия грамове, като мислите да бръмчите ФР и DH? ако не се казвате тошо, не карате Лапиер, нямате в гаража си Опел Омега, и нямате желание да се занимавате с титаниеви болтчета, значи не са ви толкоз важни теглата на дерайльорите. :rofl:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Capoeira » Пон Авг 02, 2010 7:39 pm

Това тегло е закачено на ухото и е на пружина, логично е ,че като е по-леко, ще се вее доста по-малко, и ще товари доста по-малко ухото.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Предишна

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд