MTB-клуб С.К.А.

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: MTB-клуб С.К.А.

Мнениеот kapitanblood » Вто Авг 03, 2010 1:37 pm

Влажно,влажно,колко да е влажно.....Ти си КуЧе,АнАТеМааа....хората,пари дават да им е влажно,ти се оплаквашШ :rofl: :D
Те,са дали размерите,всеки да вземе метърчето,и да си види рамерите.....да не стане,все едно сме ги крали тези джърсита.. :D :smash:
Що,ме объркваш така,да търся фирма в Трилистник... :smash: ,правилно съм си я намерил...еЙ.. :nuts:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Мнениеот bokicha » Вто Авг 03, 2010 1:51 pm

Дием се намира в с. Трилистник, освен ако не са се преместили на скоро.
Аватар
bokicha

Рейтинг: 2000

Мнениеот kapitanblood » Вто Авг 03, 2010 2:13 pm

Точно,с тях съм се свързал..;),,мерси все пак,за инфото...:D
Последно преброяване на животинския свят(КуЧеТаТа),и ги пускам да ги направят.... :smash: :nuts:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот kapitanblood » Вто Авг 03, 2010 4:05 pm

За 20 броя цените в лева за full custom са както следва:
- 25 бг плат
- 30 италиански плат (уж по-мек)
- 38 плат със сребърна нишка
- 40 с карбонова нишка
- 35 "бамбукови въглища"

Вие,хубаво си ми казвате размери и бройки,ама последно какъв плат,избрахме... :dontknow:
Оптималния вариант,според мен е: 30 италиански плат (уж по-мек),или другия от 38 лв.,със сребърна нишка(мани само ще ни тежи).. :D
Като прибавим,и 1 лев за надпис.... :nuts:
Споделяйте,...не се срамете.. :D
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот Inzagi » Вто Авг 03, 2010 6:59 pm

нямам претенции аз, ако искате и карбоновите вземете . Отдавна искам да имам нещо карбоново по колелото , на колелото може и да нямам поне джърсито ми да е карбон :D
плащането обаче как ще стане
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот kapitanblood » Вто Авг 03, 2010 7:06 pm

плащането обаче как ще стане

Да,за това,не бях писал...ми мисля,хората от София,да ми ги дадът лично(може на сбирките в сряда),или както ви е удобно на вас,а за хората от провинцията,с пощенски запис.Получавам,взимам разписка,снимам,качвам да се види,за да няма съмнения,после... :dark:
Милица,която също иска джърси,ще трябва да го платим ние,пук към средата на август,си идвала от почивка,и ще възстанови парите..... :smash: :nuts:
джърсито ми да е карбон

Аз,написах,най оптималния,вариант според мен.....вие сте на ход..;)
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот borislav » Вто Авг 03, 2010 8:52 pm

На мен ми е все едно какъв ще е платът за джърситата, какъвто на повечето такъв и на мен.
Искам на ръкава да ми пише Borislav

и понеже наближава викенда, да отклоня малко от темата за джърситата.
Предлагам един от двата дни да качим вр. Руй , след което ще минем и покрай ждрелото на Ерма. Подробностите с маршрута се доуточняват, за сега само пускам мухата
Изображение
Аватар
borislav

Мнениеот Sartor » Вто Авг 03, 2010 9:12 pm

borislav написа:На мен ми е все едно какъв ще е платът за джърситата, какъвто на повечето такъв и на мен.

Предлагам един от двата дни да качим вр. Руй , след което ще минем и покрай ждрелото на Ерма. Подробностите с маршрута се доуточняват, за сега само пускам мухата

A къде може да се запознем с тозъ вр. Руй, маршрут, натовареност? :)
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот kapitanblood » Вто Авг 03, 2010 9:30 pm

за сега само пускам мухата

То,нали знаеш,че толкова ни трябва...за да видиме,тоя вр.Руй..... :nuts:
@Sartor ето ,малко инфо .
Аз,мога в неделя.... :agree:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот borislav » Вто Авг 03, 2010 9:46 pm

Идеята ми е да се тръгва от с.Забел, като там ще оставим колите. Маршрута който мисля да правим е 30тина км в които ще има и малко асфалт. Мисля, че няма да е много натоварващо това каране, все пак върхът е само некви си 1706 метра
Изображение
Аватар
borislav

Мнениеот Sartor » Вто Авг 03, 2010 9:47 pm

Изглежда като разходка... само да не ни изненадаш с някой стръмен баир и тези 1706м да ги вземем в рамките на 2км :clap:

Аз още преди да бях прочел за мястото бях готов, ама да си питам да не стане изненада :blush:
Аватар
Sartor

Мнениеот Pr3d4t0R » Вто Авг 03, 2010 10:12 pm

kapitanblood написа:За 20 броя цените в лева за full custom са както следва:
- 25 бг плат
- 30 италиански плат (уж по-мек)
- 38 плат със сребърна нишка
- 40 с карбонова нишка
- 35 "бамбукови въглища"

Вие,хубаво си ми казвате размери и бройки,ама последно какъв плат,избрахме... :dontknow:
Оптималния вариант,според мен е: 30 италиански плат (уж по-мек),или другия от 38 лв.,със сребърна нишка(мани само ще ни тежи).. :D
Като прибавим,и 1 лев за надпис.... :nuts:
Споделяйте,...не се срамете.. :D

Включвам се и аз. Поизтървах последните подвизи на С.К.А, тъй като съм в отпуска на морете, но се прибирам в края на тази седмица.

Вариантът с италианския плат и името ми допада. Трябва ли да постигнем консенсус или може всеки да си избере индивидуално?
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот kapitanblood » Вто Авг 03, 2010 10:17 pm

Трябва ли да постигнем консенсус или може всеки да си избере индивидуално?

С оглед на,многото хора,изявяващи желание,да си поръчат,такова джърси...най-удачния вариант е да са един плат,за да няма след това объркване,сърдити...платили за по-скъп,а получили друг.... :D
тъй като съм в отпуска на морете, но се прибирам в края на тази седмица

Ако,края за теб е петък,ТоЧно на време си идваш.... :D :agree:
Боби,предлага някакво каране ,но ще го бистрим утре,след 19ч.... :smash: :nuts:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот taurus13 » Вто Авг 03, 2010 10:23 pm

Абе пичове....колко от вас имат тяло на Аполон....щото тези XC блузки са баш по тялото и не са за хора с окръглености около кръста, пък били и те минимални. Не е ли по размино да е от типа "01.14. MountainBike тип А(без ципче)", които са с права кройка, а не стеснени на корема - може и модела "01.15", който е с малък цип на яката. Това си е тип фланелка и може да се носи от всеки. Само дето за тоя модел няма size chart, но передполагам, че всички размери съвпадат с XC модела, само дето долната ширина B е равна на горната A. Утре ще намина към 19 на Колодрума да поизбистрим темата..
За плата и аз съм съгласен за италиано от 30лв. Сребърната нишка е антибактериална опция срещу намирисване явно...

Освен това ръкавите не са ли къси за надпис на име - то ако ще е с размери 10 см, няма нищо да се вижда. Дали да не му потърсим друго място на надписа.
Последна промяна taurus13 на Вто Авг 03, 2010 10:41 pm, променена общо 6 пъти
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Kpoko » Вто Авг 03, 2010 10:29 pm

taurus13 написа:Абе пичове....колко от вас имат тяло на Аполон....щото тези XC блузки са баш по тялото и не са за хора с окръглености около кръста, пък били и те минимални. Не е ли по размино да е от типа "01.14. MountainBike", които са с права кройка, а не стеснени на корема.

+1
все пак освен да карам колело, обичам и бира :D
:beer:
А за плата - и аз съм за варианта от 30 лева.
Аватар
Kpoko

Мнениеот bokicha » Вто Авг 03, 2010 10:48 pm

Може ли да се включа и аз със съвет...
Прав е taurus13, внимавай те с размерите! Това- Men’s Profesional XC Jersey 01. 5. Italian е наистина по тялото.
Много вталено с тесни ръкави. Имайте в предвид че М размер от това при положение че носите М ще е плътно по вас
без дас се вее излишна материя и да не останете изненадани, това споделих и на Краси днес като говорихме, но разбирам че не тук.
Ако искате някой да намине да пробва или да му дам да пробвате една фанелка.
Ако освен 'окръглености около кръста' и ръцете ви са по якички поръчайте фанелките БЕЗ ластик на ръкава или просто поръчвайте с един размер на горе.
Италианският плат си струва петте лева.
Уточнете нещата без много много да ги разисквате.
Ако разисквате всяка нишка и всеки цвят по отделно и всеки да си каже желанията и да се съобразите с тях ще си напрвите поръчката напролет.
Ако трябва жертвайте демокрацията :D и няколко човека да вземат решението.
Не искам ви давам акъл как да си действате нещата, да не ме разберете погрешно....
:wavey:
Аватар
bokicha

Мнениеот kapitanblood » Вто Авг 03, 2010 10:51 pm

Милко,ако говориш за това,мился,че повечето няма да са съгласни,защото се предлагат в 2 размера XC и 2XL,това първото мисля,че е дамски размер,а второто е многоооО голямо...Аз също съм за ,да не са по тялото.... :eyebrow: ,не пречи да питам,дали може да направят няколко бройки,от това,за НЕаполоновци... :D
Притеснява ме,да не стане много голямо....но нали знаете за Мечо Пух...Колкото повече,толкова повече... :nuts:
Само,разцветката,неможах да намеря,такава каквато Краси ,иска. :dontknow:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот taurus13 » Вто Авг 03, 2010 11:00 pm

kapitanblood написа:Милко,ако говориш за това,мился,че повечето няма да са съгласни,защото се предлагат в 2 размера XC и 2XL,това първото мисля,че е дамски размер,а второто е многоооО голямо...Аз също съм за ,да не са по тялото.... :eyebrow: ,не пречи да питам,дали може да направят няколко бройки,от това,за НЕаполоновци... :D
Притеснява ме,да не стане много голямо....но нали знаете за Мечо Пух...Колкото повече,толкова повече... :nuts:
Само,разцветката,неможах да намеря,такава каквато Краси ,иска. :dontknow:

Радооо...предлага се в размери от XS до 2XL.... :smash: a това до него го има от 4XS do 4XL
Току що измерих една средностатистическа моя фланелка и размер А е 63см , което ме вкарва във 3-4XL(според XC чарта), а по принцип нося XL. Трябва тия мишоци от DIEM да кажат и размери на тоя модел.

Според мен моделите mountain bike са си с нормална номерация, заради това че се предлагат в размер до 2XL - гледам, че същото важи и за джърситата с дълъг ръкав за DH и тези за мотокрос.
Иначе ето на тази снимка, мисля че са моделите за които говоря - виждат се и с цял цип, както и с къс такъв. Също така се вижда, че на ръкава няма много място за име освен ако не е 3 буквено. Все пак не съм сигурен дали не са си XC блузи това....
В общи линии сайта на DIEM е неточен, така че трябва да се прати запитване за конкретния модел и предлганите размери.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот taurus13 » Вто Авг 03, 2010 11:46 pm

Пуснах един мейл до Дием за модела 01.14 с молба за таблица с размери, пък да видим....
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот taurus13 » Сря Авг 04, 2010 1:08 am

borislav написа:На мен ми е все едно какъв ще е платът за джърситата, какъвто на повечето такъв и на мен.

Ама точно този уикенд ли бре.... :erm: аз от толкова отдавна съм сложил тази дестинация в плана си...а сега няма да мога да дойда....надявам се по нанатък да направим пак едно каране из района с опознаване на местните забележителности...
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Vikingonbike » Сря Авг 04, 2010 7:09 am

Аз за жалост тази неделя съм пас :bawling:
Обаче ако има някой навит за каране в Събота... :eyebrow: :fire:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот kvelikov » Сря Авг 04, 2010 10:26 am

Мишоци, Радо и останалите,

не бързайте с тази поръчка и питайте бате си Бокич - предлага ви и да пробвате някоя от неговите.
Милко е много прав! Даже моделът 01.15 е малко по-втален от 01.14. И с цял цип е по-удобно, защото може да се съблича като жилетка.
Ръкавът няма да е малък за надпис на името - то няма да е по-голямо от 8-10 см, а шрифтът е с едри букви.
Днес ще се опитам да говоря по телефона с човека от Трилистник.

Айде, наздраве от Варна!
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Мнениеот kvelikov » Сря Авг 04, 2010 11:22 am

Такааа, чух се с човека и решихме следното:

Докато не уточним окончателно кройката (кройките) и всички особености, няма смисъл да ги тормозим със запитвания и прочее екстри.
След като уточним нещата, аз ще му звънна и чак тогава ще стартираме.
До тогава - мир и любов... :beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Мнениеот Nikkokolev » Сря Авг 04, 2010 12:20 pm

Къде ще се кара този уикенд?
Nikkokolev

Рейтинг: 1200

Мнениеот kapitanblood » Сря Авг 04, 2010 12:55 pm

ТакаА,довечера,ще направя списък,на хората ,желаещи да се включат.Ще го постна,тук....за да се знае поне бройката.Платът,го решихме да е италианския(30 лв).За мен лично,(както и на колегите,харесващи,кехлибарения елексир),ми допада ,да не е вталено....
Навит съм,да я пробвам на Бокича....само да се разбреме къде...и кога.... :smash:
Няма,да се бърза..да не ....м работата...;)
Няма ,да ги тормозя със запитвания,всичко е в сайта...гледаме,мислим,обсъждаме....и чак тогава поръчваме....
АйдееЕ,със здраве... :beer:
Къде ще се кара този уикенд?

А,те това е въпрос,вече......времето май,няма да е много подходящо,за каране...но това пък кога ни е спирало... :D
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Мнениеот pavle » Сря Авг 04, 2010 1:20 pm

И аз да пусна още една муха... от доста време си мисля да пообиколя родните места и ми дойде идея за един кратък, но тегав от гледна точка на изкачване маршрут. Става дума за тръгване от с. Варвара (на 5 км от гр. Септември - полите на Родопите - около 100км от София) и изкачване до вр. Милеви скали. Денивелацията е близо 1300м, а дължината на изкачването около 16 км. От Милеви скали спускане до х. Равно боре и от там до с. Варвара. Изкачването е по асвалтов път в гората под дебела сянка по който минават не повече от 3-4 коли на ден. Спускането е най-вече по пътечки като има вариант за минаване на места и по черен път. По пътечките не съм минавал, но предполагам ще са интересни за пускане тъй като наклона е голям, а и не е като да липсват камъни :).. Гледките по маршрута са невероятни. Ето две снимки:
гледка от вр. Милеви скали
Изображение
Изображение
вр. Милеви скали
Изображение

Това е горе-долу маршрута:
Изображение

С червено съм отбелязъл изкачването и със зелено спускането.

За върха има интересна легенда:
Западната страна от Родопите се казва Алабин. Там се издига настръхнал връх Милеви скали. Свързан е с името на дядо Смилен, когото хората наричали обичливо "дядо Миле".

Бил той юначен и смел пастир от село Сантово, сгушено под северните поли на Родопите. Живял отдавна, в годините на турското робство. От малък прекарвал повечето време в планината, свободен като птица. Не обичал да слиза в полето, дето се разполагали друговерците, които притеснявали, ограбвали и мъчели българското население. От дървена кора Миле си направил тръба, дълга лакет и половина, и свирел с нея, та се чувало из цялото подножие на планината. Неговата тръба била зов за пробуждане на народа ни от вековен робски сън. И когато българите изправяли глава, заслушани в хубавата му свирня, турците се споглеждали суеверно и си думали тихо:

"Тоя дядо Миле засвири пак. Не ще да е на добро свирнята му, Я виж как гяурите изправят глава и поглеждат към планината!"

Дядо Миле живял до дълбока старост и все надувал тръбата си. Когато умрял, тя останала наследство на неговите потомци. И тъй като никой не бил толкова силен като него, за да може да свири с тази огромна тръба — пресекли я. Но колкото и да я надували, не могли да чуят глас от нея. А скалите, на които дядо Миле обичал да седи и да надува чудната си тръба, населението нарекло на негово име Милеви скали.

Аз съм ок за каране и двата дни.. та може единия ден Руй и на другия Милеви скали :liplick: .

П.С. х. Милеви скали не работи от доста време и съответно няма кръчма, но смятам да накарам мамето да ни сготви една бака с манджа :)
Инициатива "Алабак"
аз ремонтирам колото си при Пацо - Вело 2009
Аватар
pavle

Рейтинг: 1550

Мнениеот Kpoko » Сря Авг 04, 2010 1:30 pm

Бе, с риск да излезна много взискателен, ма може ли карането тоя уикенд да го направим с минимални количества асфалт, не ме кефи тая настилка просто, ебаси скуката е. Особено след събота - 8 км нагоре - 13 надолу :boggled: .
Аватар
Kpoko

Мнениеот Vikingonbike » Сря Авг 04, 2010 2:08 pm

А! Това е приказка!
На асфалта първо е скучно, второ щях да се пребия точно на асфалта, след толква каране по черно :rofl:
Моята молба е, ако има някой, на когото му се кара в събота, да ми драсне Л.С защото неделята ми е невъзможно :dontknow: :banghead:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот g.loumbev » Сря Авг 04, 2010 2:40 pm

:wavey: Здравейте,аз се отказвам от джърсито защото нема кинти :crap: Извинявам се че не го пиша на ЛС,но нещо немога да пратя ЛС на kapitanblood ,,,в списъка фигурирам като Жоро КН-g.loumbev :peace: :D :D
Аватар
g.loumbev

Рейтинг: 1495

Мнениеот kapitanblood » Сря Авг 04, 2010 3:39 pm

Първо,да се съобразим с времето... :deal:
Второто е,транспорта....знам ,че Добри и Боби имат коли,и ако се съберем повечко,народ(както винаги),какво правим??? :dontknow:
Около София,има много места за каране,които не изискват транспортирането с коли.... ;)
И на мен ми се ходи ,където е показал @Pavle,ноо....за един ден не си струва пътя....и не може човек да се наслади на красотите,които предлагат Родопите.... :magnify: :love:
@Sartor,,в 19ч е срещата на колодрума,в Борисовата градина.
Пари,няма да се събират още,за джърсита :popcorn:
@PAvle,иначе идеята ,е много добра....особено часта,с казана....бая големичък трябва да е .. :rofl:
Ииии,,щях да забравя....СМЪРТ НА ХАСФАЛТА.... :smash: :nuts:
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания