Колкото до смазката - нея просто я нямаше, нямаше и абразив. Търкали са се металните шайби в предницата на рамката между тях и вероятно втулката в лагерите и от това е било пукането.
novice написа:Дори лекото разхлабване на мъжкия и женския болт на втулката е достатъчно за появата на шума, а като тръгнах да ги развивам ми се сториха леко хлабави.
По-слабо е от преди и не се явява при натиск на педалите на 2ч., но пък сега не мога да разбера каква е закономерността, при която се появява. Със сигурност е фрагмент от предишните припуквания, като звук. Утре ще проверя отново да не би при предишното припукване, когато беше леко хлабава, втулката все пак да е успяла да отвори луфт в предицата или лагерите.
При все че развивам през зъбния блок и поради това дясната ми ръка прилага само лек натиск на ключа, държащ контра. Да не би да се разхлабва сама и от това да идва цялото пукане? Ако е така как да спра саморазвиването?
Тъкмо преди да се прибера пак припука лекичко на няколко пъти, по леко от първия път, в който се появи този проблем, не при въртене на педалите, а при преминаване по неравности на павираната улица пред нас. Предполагам ако не го пипам, постепенно ще се усилва, като преди. Не знам какво е, дали е луфт в рамката, в лагерите, разбити лагери, саморазвиваща се втулка или убийствена комбинация от няколко от тези фактори...
Пробвах и със друга верига ... ама не става Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 24 госта