Драги съфорумници,преди известно време когато си смазвах вилката капна солидно количество масло върху спирачката ми ,но аз карах така няколко дена и накрая се рачетох тука из форума и се реших да я обезмасля ,но проблема беше ,че нашите бяха тука.Най-накрая след две седмици безсънни нощи си обезмаслих накладките и диска!!

Та...как стана всичко:баща ми и майка ми заминаха на почивка и аз веднага се възползвах от това ,тъй като ако го бях направил докато бяха тук щяха да ме вкарат в психиатрията.Днес следобед отидох в гаража решен веднъж за винаги да го направя,въоръжен с Meglio и парцали (в промишлено количество

),махнах предната гумата и напръсках от двете страни диска с препарата след което облях с топла вода понеже предварително бях пуснал бойлера,после махнах там нещото което държи накладките (забравих да спомена ,че спирачката ми е Shimano BR-M486),пръсках накладките с Meglio после изтривах хубаво с парцал,потопих накладките в разтвор от вряла вода и препарат след което ги минах пак с парцал,следваше водната шкурка полсе пак пръскам ,после пак чистя и накрая с едра шкурка (тука малко се бях вбесил ,защото все оставаше съвсем малко черно по парцала) и накрая монтирах всичко! А сега ли?Сега спира като ЗВЯР да не кажа по-добре от преди!!

Само,че сега има друг проблем,толкова мощно спира ,че тегли цялата гума по посока ротора и имам чуството ,че ще се изърти всеки момент,може би това е до голяма степен липсата на втори диск от другата страна ,но това не ме притеснява важното е че СПИРА!
Поздрави